tirsdag den 26. januar 2016

Tåget dag og flere sommerbilleder

I går var det en meget trist og tåget dag, men mildt er det over 6 grader. Haven har små pytter og frossen jord underneden, så det er ikke til at lave havearbejde endnu, det haster nok heller ikke, måske får vi frost igen i februar, så jeg venter lidt. I dag ser det lidt bedre ud, tågen er lettet :) og fuglene hygger sig og pipper lidt.
 Græsserne og thujaen lyser heldigvis op i alt det triste grå
 Dorothealiljerne sopper igen i vand
 Narcisserne i stenbedet står tørt og godt, håber jeg
 Så er det tæt på, den var godt beskyttet, nu kan den godt springe ud.
sådan ser det ud i mange af mine Helleborus, det bliver et herligt syn, når de begynder at blomstre.

Arkivbilleder:
 Det flotte blommetræ klippet som en parasol, det er et stort arbejde for Bent, han er dygtig til at faconklippe den.
 Bærmispel / Amelanchier har flotte hvide blomster og flotte efterårsfarver, om sommeren er den ret kedelig
 Prærielilje/ Camassia - jeg har den også i hvid
 Cardamine/Springklap har jeg fået af Anne, jeg håber at se den igen snart
 Centauria
Centauria / knopurt har jeg i flere farver, nogen har jeg købt, og nogen har jeg fået foræret.

Rhododendron:
 R. Kabarett den stod under C
 R. Calendulaceum er løvfældende og sentblomstrende hybrid
 Vildarten R. Calostrotum var "Rocks" Form er derimod tidlig og har duftende løv
Vildarten R. Campylogynum er krybende, jeg har købt en mere i sort, de er lidt sarte, håber den overlever.
R. Cannon´s Double er en løvfældende hybrid med dobbelte blomster, som navnet siger.

Roserne:
 Claire Austin gror op i rosenlysthuset, den klarer sig flot her den 1.10.
 Claire Austin, billedet er fra 5.7.
 Claire Renæssance har jeg ikke haft meget held med i sommer, gad vide om den klarer sig
til slut en rose der er lidt for rød, men den dufter så englene synger :) Clarét er navnet. Jeg har købt den hos Roser til haven, jeg prøvede at google vel vidende, at planteskolen er lukket, der dukker kun Høneballehaven op, gad vide om den har et andet navn?
God dag til jer


23 kommentarer:

 1. Godmorgen Lisbeth

  Den var let, din rose hedder jo ikke Clarét men Claret - der jo er den gamle engelske betegnelse for bordeauxvin.
  http://www.grosvenorgardencentre.co.uk/fryer/product/111/claret.html
  Gareth Fryer har lavet fremragende ting, men er ikke specielt kendt, som så mange står han i skyggen af mastodonten Austin.

  Også her har vi vand ovenpå den frosne jord. Det mudrer totalt ovenpå! Det skal regne i nat så mon ikke der kommer hul igennem?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 2. Godmorgen Karsten
  Du var hurtig, så lærte jeg at det bare var Claret, jeg prøvede dit link, men der skete ikke noget. Så prøvede jeg selv at google den, samme resultat, så de har åbenbart lige lukket for siden - forhåbentlig bare i kort tid. Tak for hjælpen.
  Ja det kan være, der kommer hul igennem med regnen, men det kniber da noget for jorden at aftage mere, tror jeg.
  Nå men jeg vil nu ønske dig en dejlig dag - aftenen er jeg ikke nået til endnu ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så kom jeg ind på hans side, jeg kan se, at Rosertilhaven, havde en hel del af hans. Audrey Wilcox har jeg jo også købt hos dem. Flere af navnene har jeg set før.

   Slet
 3. Dine narcisser og Dorothea liljer er vel nok langt fremme.
  Godt vi for hver dag der går kommer en dag nærmere foråret.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja de er godt på vej. Dejligt at foråret nærmer sig, nu vil jeg ud og se efter det :)
   Tak i lige måde.

   Slet
 4. Her er det også blitt mildt, bare 0 grader nå. Deilig å slippe kulden. Håper dine helleborus snart vil blomstre igjen. De er så fine :)
  Flott fasongklippet plommetre!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Dejlig at det også er blevet mildt hos jer. Hvis det bliver ved at være mildt, varer det ikke længe
   Tak - ja det er Bent god til.
   Klem

   Slet
 5. kære Lisbeth
  Ja, det bliver godt, når alle dine Helleborus blomstrer du har vist mange.
  Det ser ud til at dine Narcisser og Dorothealiljer er pænt fremme.
  Søde rhodoer og roser du viser.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja jeg glæder mig meget til at kunne vise mine Helleborus i blomst og se dem springe ud.
   Ja de er pænt langt fremme.
   Tak skal du have
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Selvom sneen var smuk, er det nu alligevel rart med noget mildere vejr, og her er en del af vandet heldigvis også forsvundet. Hvordan kan den smukke rose være for rød? Den er da lækker både i farve og form.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Sneen er desværre kun smuk som nyfalden, så snart det begynder at tø bliver det grimt, så det er helt ok, at den er væk, selvom der nu står vand igen, heldigvis kun i pytter.
   Du har ret, jeg er et utaknemmeligt skarn, for den er jo smuk, selvom den er rød, det er nu også en af mine yndlinge, selvom den er rød. Nogen gange går den næsten over i sort, og den dufter helt fantastisk.

   Slet
 7. Hej Lisbeth. Ja, det er noget vådt og jorden er også lettere frossen flere steder her, det er ikke til at vide om vi får frost igen - det kan jo sagtens være vi gør. Jeg synes også Bent har klippet træet flot. Han er god til det. Jeg syntes ellers lige, at mine løg var så langt oppe, men når jeg ser dine, er vi langt bagud heroppe!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det samme her, så vi må være lidt tålmodige endnu, man ved aldrig, hvad der sker. Ja Bent er god til at klippe blommetræet. Du plejer at være lidt baud for mig, men indhenter det til sommer.

   Slet
 8. ja i dag har det været bedre, noget bedre end i går, men der skal nu heller ikke så meget der skal til før det er positivt. Det har også været mildt i dag 8 grader, men vi har haft en vind fra vest, så det har alligevel været koldt. men det skulle blive lidt mere mild, men også regn.
  Så er det virkeligt dejligt at du kan hoppe ved i dit vidunderlige arkiv og finde de smukke blomster frem. Det kan jeg leve længe på.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Ja den tåge og dis tog fuldstændig humøret, så det kunne kun blive bedre, det milde vejr glæder vi os også over. Så må vi tage regn og blæst med.
   Dejligt du kan lide mine arkivbilleder :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Tja...det sker i hvert fald ret ofte, at der kommer sne og frost i februar måned...så nok klogt at vente.

  SvarSlet
 10. Kære Lisbeth
  Alle dine forårsblomster er langt længere fremme end her, men det gør ikke noget, for så kan jeg jo nyde processen over længere tid :) Ja, selvfølgelig var det da William Shakespeare og ikke Braithwaite - det var farven, der snød mig :) Det parasolklippede blommetræ er ualmindelig flot - der har Bent gjort et godt stykke arbejde! Spændende med vildarter inden for rhodoerne - det var nyt for mig - håber da, de sarte klarer sig. Claire Austin er også en af facoritterne her, og hvor er den smuk sammen med de lilla valmuer - den sammensætning skal jeg huske, når jeg sår valmuer. Jo, den er da rød, din Claret, og det ynder du jo ikke, men flot i formen er den da, og når den så også dufter herligt, så går det nok :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja så kan du nyde forårsblomsterne to gange, det er ikke så tosset. Ja jeg mente nok, at du havde styr på hvilken rose du fik :) William er lidt mørkere i farven. Bent er skrap til at klippe blommetræet, det er godt. Jeg håber bestemt også de sarte vildarter klarer sig, men man kan aldrig vide. Du må så nogle valmuer ved Claire Austin, det er nemlig flot. Ja det er tilgivet på grund af duften og den mørke farve, den somme tider har :)
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Ja det har været nogle tågede og disede dage som nu er over. Vinden har rørt lidt rundt i gryden og dagen idag har været ok og solen var lige på et kort visit først på eftermiddagen. Nu er det så desværre blevet regn og ruske vejr. Det er vidst det der bydes på resten af ugen. Med de grader vi har nu så er der hurtigt masser af blomster i påskeklokkerne. Her er de også fyldt med knopper :-)
  Blommetræet det har Bent bare styr på og det kræver da også sin mand at holde faconen på det.
  Cardáminen er der lige pludselig igen. Den har været en trofast plante her i mange år og er en af dem jeg glæder mig til hvert år.
  Ja Claret er da rød men mon ikke duften kan overdøve farven :-)
  Idag har Mogens hentet det nye tv (det kom først hjem idag) og det har jeg så været igang med at indstille og selvfølgelig skulle det drille og manual følger jo ikke med i vore dage så der måtte Googles lidt for vi skulle bruge et netværks id til yousee og det tog lidt tid at finde ud af det men tilsidst lykkedes det. Det er et smart tv så der var jo også noget trådløst netværk der skulle kodes ind. Så må vi se om vi får det brugt til andet end at se tv men smart er det at kunne gå på nettet uden at skulle rejse sig og gå ind til computeren. Det blir nok mest Mogens der kommer til at bruge det jeg foretrækker min iPad :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har det, men i stedet skal vi have blæsevejr, ja det er ikke nemt. Tåge gider vi heller ikke, så godt vinden blæste den væk. Solen så vi ikke noget til andet end en smule i formiddags. Godt du også har knopper i dine påskeklokker, men det havde jeg nu også regnet med.
   Jeg glæder mig til Cardáminen kommer igen, den er så fin.
   Ja det går nok med Claret, duften overdøver farven, det var godt sagt :)
   Jeg morer mig lidt over, at det er dig der har indstillet tv´et og det er Mogens, der skal bruge det, nå du skal nok også. Grunden til jeg morer mig er, at her hos os, er det Bent, der kan den slags, det har jeg ikke spor forstand på. Du er sej både til teknik, gravearbejde og små dyr i soveværelset :)
   Tak i lige måde

   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Hvor ser det dejligt ud på dine billeder. Jeg har perlehyacinther i stuen nu, og jeg glæder over, at de skal i havejorden, når de engang er er færdige i stuen. Til den tid er jorden klar :-)
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina
   Dejligt du kan lide mine billeder. Fint med perlehyacinet i stuen, jeg nyder også at have planter inde, som kan plantes ud, når jorden er klar. Lige nu har jeg kun en primula, den står ude, så holder den sig bedst.
   Hilsen Lisbeth

   Slet