lørdag den 16. januar 2016

Ikke meget sol og sne, men flere at de nye roser

Der ligger en grå dyne over Samsø, så solen havde svært ved at trænge igennem. Det lykkedes max. en halv time. Et let snebyge om morgenen var hvad vi fik af sne. 
 ikke meget sol, men den forsøgte
 let tågede fuglebilleder
taget gennem vinduet herinde fra, som I kan se, havde vi besøg af en stillits.
Det blev ikke til mange billeder i dag, så jeg må i gang med roserne:
Eden Rose købte jeg for nogle år siden, men Jas havde den stående, så jeg måtte eje et eksemplar mere, den nye blomstrede overdådigt og blev sat ved siden af den anden i rosenbedet med de kølige farver.

Fighting Temeraire stod og hang med grenene i flere eksemplarer, det er en engelsk rose, den købte jeg vist mest, fordi jeg synes, det var synd for Jas, at han havde skaffet den hjem og ingen købte den. Jeg fortrød det nu ikke, for den blomstrede rigtig fint længe efter plantning. Desværre kan den ikke selv bære sin blomst, så den måtte støttes af det nye rosenstativ fra Billigblomst.
 Johan Wolfgang von Goethe er en storblomstrende Tantau rose, den stod og blomstrede så flot, den måtte jeg eje. Den er nu plantet i bedet med kolde farver
 Golden Wings købte jeg hos Jas for et par år siden. Det er en buskrose, som jeg har sat sammen med Frühlingsduft og Aicha, desværre har den ikke så god plads der, de andre er ældre, så måske må jeg finde en anden plads til den.
Jeg søgte Little Mermaid, men den kunne han ikke umiddelbart skaffe, det gjorde han så senere.
Ligheden er stor, Little Mermaid er ret sart og gået ud for flere rosenavlere og bloggere. Indtil videre har den klaret sig godt i pavillionbedet hos mig, den har blomstret fantastisk hele sommeren.
Ispahan er en damascener rose med en kraftig duft. Den skyder rodskud, jeg var så heldig at få nogen stykker foræret af en gæst, der besøgte haven.
 Kathleen Harrop er en bourbon rose, jeg har haft den før, men den gik ud for mig. Den er så fin og sart i familie med Zephirine Drouhin, som jeg nu også har anskaffet mig.
Martha er også i slægt med disse to roser. De gror begge op af rosenlysthuset. De er desværre tilbøjelige til at få stråleplet, men blomsterne er så smukke. Roserne er udvalgt efter at have læst i Hugo Lykkes bog Gamle roser.

For at fuldende det kapitel kommer her to billeder af Zephirine Drouhin. Den er plantet ved lågen ind til nordbedet. Alle tre vil gerne klatre.

Midnight Blue kunne jeg slet ikke stå for, det er en buketrose, som helt tilfældigt røg ind i bilen, da jeg var hos Jas. Jer der har været hos Jas, kender det :)
Til slut et par stykker mere, som også er købt hos Jas, det var nogen af de første, som jeg fik bragt til plantemarkedet i Kolding i 2014. Helle og Malene var så søde at tage dem med til mig.
 Louise Bugnét som har blomstret overdådigt hele sommeren i både 2014 og 2015.
Therese bliver en ret stor busk, så den blev for stor i pavillionbedet, derfor blev den flyttet ud til hegnet, det kunne den ikke lide, derfor var dette den eneste blomst i sommeren 2015. Jeg håber, den kommer sig og vil blomstre fint i år.
Begge roser er Rugosa roser, de blomstrer allerede først i juni måned, jeg kan stærkt anbefale dem.
Det var alt for i dag, vi fortsætter i morgen.
God lørdag.

32 kommentarer:

 1. Selv om det er gråt og trist synes jeg nu det første billede er fantastisk flot og så er jeg da en smule misundelig på din Stillits. Sådan en har jeg kun set her en gang og det var da jeg var barn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rita
   Ja jeg var også glad for at se stillitsen, det er nu heller ikke så tit, vi ser dem, men Bent siger, at han en dag har set 5 på en gang.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Jeg kan godt forstå at du har valgt "Fighting Temeraire" Den er da flot. Men det undrer mig at Austin ikke fortæller hvis det er et karaktertræk at den ikke kan bære sine egne blomster - måske er det bare første år? Hov, andre må være stødt ind i det samme, og nogen forhandlere skriver: "Can be trained as a climber" er det mon fagjargon for at den skal hjælpes?
  Jeg tror alle der er stødt ind i Bugnéts roser kan skrive under på din anbefaling:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er en smuk rose Fighting Temeraire, den har vældig lange grene, det er nok derfor, de skriver, at den kan trænes til at være en klatrer. Det kan mange af Austin roserne jo. Den skal nok hjælpes ja, jeg har flere Austin roser, som det ikke var planen, at de skulle klatre, men jeg måtte flytte dem, så de kunne komme til det.
   Ja jeg har i hvert fald set Bugnét roserne anbefalet på flere blogge.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Dejlige morgenbilleder med gang i den på foderbrættet - jeg skal vist også ud og fylde depoterne op :) Og så til de mange skønne roser, du viser. Altså Eden rose er jo fantastisk smuk, og nu må jeg vist bare overgive mig og få købt et eksemplar. Jeg har hidtil været tilbageholdende, fordi jeg har hørt, at den er ikke dufter - mon det passer? Hvis ikke den gør, så er den bestemt tilgivet, for blomsten er jo helt fantastisk. Wolfgang Goethe står allerede i ønskebogen, så den skal jeg huske at bestille hos Jas - ja, nu er vi jo så nødt til at tage en tur mere, Lisbeth ;) Ispahan har jeg også, og til min store glæde er den nu ved at vokse sig stor og kraftig og blomstrede meget og længe i sommers. Zephirine Drouhin kom med hjem fra Jas og fik plads i et rosenstativ, og Midnight Blue røg jo også med, som du ved :) På din anbefaling fik jeg også plantet søstrene Bugnet, og det har jeg bestemt ikke fortrudt, for hvor det da en sund og længeblomstrende familie. Jeg er noget spændt på, hvor stor Therese bliver, for hun står lidt trangt her - du skriver, du var nødt til at flytte din, så jeg må hellere spørge dig, hvor stor, den kan blive? Tak for et dejligt indlæg, der bringer sol indeni på en gråvejrsdag :)
  Rigtig god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak skal du have, ja der er godt gang i fuglelivet på foderbrættet, det er med at holde øje med det og få det fyldt op. Eden Rose dufter ikke ret meget, derfor var jeg heller ikke så ivrig fra starten, men den er så smuk, så ja den er tilgivet. Goethe er rigtig smuk, mon ikke Jas har flere af den, ellers skaffer han den nok. Ja men så har vi da en aftale :) Min Ispahan er ikke så stor endnu, men jeg har den flere steder i haven, jeg fik mange rodskud, så det skal nok komme. Bugnét fortryder man ikke nej. Therese var plantet ved siden af Louise, i den smalle del af pavillionbedet, det gik slet ikke, så den kom ud til vejen. Den bryder sig åbenbart ikke om en flytning, for nu er den ikke så stor og har slet ikke været det i sommer.
   Selv tak - ja det er kedeligt gråvejr.
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Jeg kjenner veldig godt til det å "måtte eie" en plante eller en rose. Det er vel sånn vi har det alle sammen som er "hagegale" :)
  I går lagde jeg egen fuglemat av kokosfett og havregryn til fuglene. De spiser som gale her i kulden, selv om det i dag "bare " er -10 :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det udtryk er jeg også stødt på hos dig. Vi hagegale vil helst eje alt det smukke vi ser.
   Jeg kan godt forstå, at fuglene har travlt med at spise hos jer i den kulde.

   Klem

   Slet
 5. Hej Lisbeth. Det var pudsigt, at I ikke så solen i går, her skinnede den hele dagen og det var et flot vejr, selvom det var hundekoldt. Hvor viser du mange flotte roser, man bliver jo helt fristet til at anskaffe sig endnu flere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja sjovt nok tror man altid, at der er ens vejr i hele Danmark, det er så ikke tilfældet, her var ikke meget sol. Ja det kender jeg godt, vi finder hele tiden nye roser, vi gerne vil eje :)

   Slet
 6. Åh rosenlængslen bliver da skudt igang nu. Som småfuglene dog hygger sig på foderbrætterne i denne tid :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe
   Ja nu længes vi, fuglene længes nok også, men må klare sig med foderbrættet :)

   Slet
 7. Vi har en herlig solskinsdag i dag. jeg synes nu også, det første billede af gråvejret er fint. Stillits har jeg hidtil aldrig set. Den ser ellers særpræget ud.Flotte, flotte roser, men jeg føler mig heldigvis ikke fristet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nu bliver jeg misundelig, vi har ikke set rigtigt solskin i flere dage, men måske i morgen, det håber jeg. Stillitser har vi af og til besøg af men ikke ofte. Godt du ikke bliver fristet af roserne.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Jeg håber at solen også har været fremme hos dig idag, her er det det fineste solskinsvejr ;)
  Fantastisk smukke roser, jeg er især vild med Little Mermaid og Therese ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   En smule deprimerende at høre om, hvordan de fleste har solskin, her kl. 15.17 er den ved at forsøge sig, men jeg tror ikke, den når det inden solnedgang. Jeg håber på i morgen.
   Tak skal du have, ja de er skønne begge to og alle de andre :)

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Sikke mørk himmel, ja vejret er da ikke noget at skrive hjem om.

  Men så kan vi glæde os over dine smukke roser.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Så fik jeg lige svar på det, jeg gerne ville, I har nok heller ikke haft sol på Sjælland, men jyderne har været heldige.
   Ja dejligt at kunne glæde sig over roserne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. kære Lisbeth. Hvor er det dog skønne billeder af din rose du har sat på bloggen. Jeg får simpelthen lyst til at drage ud og købe roser, men det må jo vente. Hvis vi en dag kommer til Samsø, så bliver jeg nød til at se dit paradis :-) Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete
   Tak skal du have, ja man får lyst til at købe roser, når man ser alle de dejligheder, men vi må nok vente lidt. Du er meget velkommen til at se mit paradis, jeg regner med at holde åben have for bloggerne i år også, det plejer jeg. Det kunne være hyggeligt, hvis du vil deltage.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 11. Her har vi heller ikke fået meget sne...½-1 cm eller deromkring. Det småsner dog stadig, så det kan være der kommer mere i løbet af natten.
  Jeg har det sådan med sne, at hvis det nu endelig skal sne, så skal der altså være så meget af det, at der bliver kønt....ellers kan det være ligemeget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Vi er enige, det er for lidt, så hellere ingenting. Men sol ville nu være dejligt.

   Slet
 12. Kære Lisbeth Flot skybillede! Her ligger sneen stadig tæt og de har lovet mere. Det var dog nogle helt sublime roser du viser i dag. Rugosa roserne er ekstremt fine, vidunderlige farver. Hils Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Tak - ja I har fået meget sne, vi får nok ikke noget, skidt pyt det går nok.
   Ja det er dejlige nye roser, jeg kan præsentere, Rugosa er meget smukke ja.
   Ja tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Fint besøg på foderbrættet. Stilisten er en fin lille farvestrålende fugl en man lægger mærke til når den kommer på visit. Det hænder at den også lægger vejen forbi her.
  Ja det er svært ikke at blive fristet hos Jas og en eller to roser er der jo altid plads til :-) Det er da også helt vildt hvor mange knopper/blomster den nye Eden rose kunne præstere.
  Idag har det faktisk været rimeligt fin vejr. Det er også blevet markant koldere nu og måske det var derfor at solen kom frem i eftermiddags. Sne har vi ikke fået selv om de havde lovet det. Vi har været til julefrokost hele Mogens' familie ude hos hans ene bror og svigerinde. Den er blevet flyttet fra 2. juledag. Det er faktisk dejligt og vi nyder maden meget mere og maven kan bedre klare det.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er godt med stillits besøg, selvom det ikke sker så tit.
   Hos Jas kan man altid blive fristet :) så må man finde pladsen bagefter. Jeg er ikke sikker på, om dette billede er fra den nye eller den gamle Eden Rose. Men der var mange i den nye rose.
   Nå I fik også sol i eftermiddags, så var vi nok de eneste, der blev snydt :( ikke noget her, heller ikke sne.
   God idé med julefrokost nu, så har maven slappet lidt af siden sidste ædegilde ved juletide :) det er ikke til at tåle alt det mad.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Kære Lisbeth så mange roser du har hvor er de smukke, dejlige sorter god beskrivelse .

  SvarSlet
 15. Dejlige billeder som altid.
  I Tørring har vi haft det fineste solskinsvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Nej hvor er I heldige, jeg håber på i morgen.

   Slet
 16. Det er skønne billeder af fuglene på foderbrættet, de har også brug for foder i den kolde tid.
  Dejligt gensyn med roserne, de er vel nok smukke.
  God søndag.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Anette
   Ja de skal have noget at spise, det er Bents domæne.
   Skønt med roser her i kulden, så nyder vi dem rigtigt.
   Tak i lige måde
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet