mandag den 25. januar 2016

På jagt efter foråret - billeder fra arkivet (incl. roser)

I går viste jeg fine snebilleder, i dag er det hele væk - forsvundet som dug for solen, der var nu ingen sol. Jeg gik på jagt efter forårstegn, der var lidt:
 påskeklokkerne har ikke mistet modet, efter de var dækket af sneen
 denne var den første, jeg viste i blomst, den kan endnu.
mine erantis er ikke så hurtige, men de er da på vej

her kommer arkivbilleder:
 Blodurten/ Sanguinaria Candensis stod for skygget, så den blev aldrig rigtig pæn, nu har jeg flyttet den, jeg håber at se den igen.
 Brogetbladet blåskæg/Caryopteris er en af nyanskaffelserne 
 Blærenød/Staphylea  har jeg flere af, denne er et rodskud fra Ida.
 Blærespirea/Physocarpus opulifolius har den flotteste mørke farve mellem alt det grønne
Bronzeblad/Rodgersia Chocolate wings mellem skovmærker, et smukt syn en forårsdag
Rhododendron:
 R. Blueshinegirl har smukke blomster og smukke blålilla nye grenskud og knopper
 R. Boursault
 R. Brasilia
R. Brigitte Insigne - allesammen fine hybrider
Roser:
 Blanchefleur smuk engangsblomstrende centifolia rose
 Braithwaite er en engelsk rose
 Buff Beauty en dejlig rigtblomstrende moschata rose
 Burgundy Ice er en meget populær buketrose.
 Centifolia Common Moss har jeg lært at kende på denne blog
 Det er den smukkeste mosrose, jeg glæder mig til, at min bliver lige så flot som Alices.
Den er desværre ikke remonterende
Charles Austin en dejlig engelsk rose
Den 21.1. var jeg ved tandlægen, i Superbrugsen opdagede jeg dejlige rosenbuketter for bare 13 kr. pr buket, jeg forærede mig selv to buketter :)

De står fint endnu og fryder øjet.
God start på ugen til jer. 

32 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth!
  Julrosor är det finaste jag vet, tidigt på våren, mina brukar få bruna blad, vilket inte är så vackert. Kanske står de fel. Av rosorna blir Burgundy Ice dagens favorit.
  Ha det fint! Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja juleroser/helleborus er skønne. Du skal klippe de brune blade væk, det kan være svamp. Der kommer jo snart nye blade. Bladene bliver grimme hos os alle, så du skal ikke flytte dem. Nu har de jo også holdt i over ½ år.
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Påskeklokkene dine tåler virkelig mye. Takk for navn på Braithwaite. Det er den jeg har som blomstret i sommer nederst i hagen. Jeg kjøpte den for mange år siden og trodde den var død. Den er litt for rød etter min smak ;)
  Jeg skal til tannlegen i dag :(
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er flot klaret af påskeklokkerne, det er jeg glad for. Også jeg synes, at Braithwaite er for rød og den dufter ikke, men den er ret køn i eftersommeren trods alt.
   Øv med tandlægen - så må du huske at købe blomster til dig selv :)
   Klem

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Jeg tror bestemt i er i haven i dag, for det er så dejligt ude, selv om det er vådt. Selv tulipaner, som godt nok er overdækket, har fine skud, det er dejligt.
  Ellers er det fine rhodoer du viser i dag, og nogle flotte roser du fik købt i brugsen.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Bent arbejder med sit træ, jeg har kun været ude og tage billeder. Jorden er lidt frosset endnu, og der står vand, desuden er der tyk tåge, men jeg har gået tur med hundene. Du har ret i, at det mildt derude, det er dejligt.
   Ja det var ikke så dårligt med roser.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Det er behageligt mildt udenfor i dag, men frossen, hård jord og masser af vand er en kedelig kombination. Nogle af de udsprungne påskeklokker ser slatne ud her, men vi kan jo glæde os, til de mange friske knopper springer ud.Fin buket - jeg skal faktisk også til tandlæge i morgen, så måske lader jeg mig inspirere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja dejligt mildt, men jorden er ikke til at arbejde med, så der er ikke så meget at lave endnu, den tykke tåge vi har her opmuntrer heller ikke. Mine påskeklokker har klaret det nogenlunde, men det er godt at se alle de knopper, der er på vej.
   God idé at lade dig inspirere efter tandlægebesøget :)

   Slet
 5. Hej Lisbeth!
  Måtte igen ned og se til påskeklokkerne, pgu af dig;-) men de er slet ikke i noget der minder om det stadie endnu. Her er det også mildt i dag, og har været ude for at klippe lidt stauder ned og høste pilen:-) solen kom også frem, samtidig med at tågen begyndte at lægge sig udover marken til nordsiden. Altså fantastisk vejr!
  Man skal altså også være god ved sig selv, og ekstra efter et tandlægebesøg;-)
  Elsker billederne af de blandede buske du viser i dag.
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Synd du blev skuffet, men de skal nok komme. Mine plejer heller ikke at være så tidlige, synes jeg, men det må være den milde december. Jeg har også overvejet at klippe stauder, men det bliver nok først i næste uge, tror jeg. Her er meget tåget og ingen sol har været synlig.
   Ja det var også det, jeg syntes :)
   Du kan godt samle lidt inspiration fra mine billeder med blandede buske. Du kan få rodskud af blærenødden, jeg har mange. Husk det hvis I kommer en tur igen til sommer. Måske kan jeg også finde en blærespirea til dig.
   Kram Lisbeth

   Slet
  2. Det er et super tilbud Lisbeth, det vil jeg forsøge at huske, hvis vi er så heldige at få en tur til Samsø igen i år:-))))

   Slet
  3. Det håber jeg, at I får. I weekenden kan du læse om næste blogtræf. Jeg har også rodskud af rosen Amélia, den må du også få af, de står samme sted :)

   Slet
 6. Hej Lisbeth.Ja !!! så er al sneen næsten væk her hos mig.Og også hos dig.
  Men så kan vi jo nyde de små forårsbebuder der dukker op.Her er det mest juleroserne der står lige så fint med masser af blomster.
  Tror ogsssssssssssssså at min blodurt står for meget i skygge.Så den skal vist også flyttes.
  Og nu varer det ikke længe før de første rhodoer blomstre.Synes der er stille igen på bloggen?
  Godt med blomster indendøre...........her det hvide tulipaner der pynter i stuen.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var dejligt at slippe af med sneen, så skal vi bare have frosten af jorden, så vandet kan synke ned. Dejligt med blomstrende juleroser, dem har jeg ikke. Vi må se, om det hjælper at flytte blodurten, jeg håber, den kommer igen.
   Ja lidt stille er der nok, men mon ikke der snart kommer gang i dem igen.
   Det er også dejligt med tulipaner.
   I lige måde Knus Lisbeth

   Slet
 7. Ja jeg har bestemt ikke noget imod, at sneen er væk igen. Men på den anden side er det jo netop årstidernes skiften, der gør, at man kan glæde sig.
  Jeg kan rigtig godt lide din blodtryk. Jeg havde også en for nogle år siden, men den forsvandt. Nu har jeg sat en igen,håber ikke der er for megen skygge, der hvor jeg har sat den.
  Dejlig med billeder af rhododendron. Jeg fik en haverejse ti Sverige i julegave og vi skal blandt andet se Sofiero, det glæder jeg mig til, vi har været der, men det var sidst på sommeren, hvor der ikke var blomst i de mange rhododendroner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja det er fint, at sneen er væk igen, men rigtigt årstidernes skiften giver mere at glæde sig til.
   Blodurten er fin, jeg håber, den kommer igen.
   Nej hvor er du heldig med en haverejse til Sverige i julegave. Det er nok bedst at komme til Sofiero, når rhodoerne blomstrer, jeg har hørt meget godt om den blomstring og hvor flot det er.

   Slet
 8. Her er sneen også næsten væk. Det har været tåget/tøvejr det meste af dagen. Solen har dog været igennem men ganske kort.
  Fine billeder som altid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja så har det stort set været det samme vejr her. Dog så vi ikke noget til solen.
   Tak skal du have.

   Slet
 9. Kære Lisbeth.
  Jeg håber at du nåede at nyde sneen for id ag har det godt nok været en grådet dag må jeg sige. Man kan sagtens komme i tvivl om solen overhovedet gad at stå op i dag, for det har været så gråt - mørkegråt, tåget, dryppende og så ugemytlig at det halve også havde været nok.
  Jeg har forsøgt i dag at tage billeder, men opgav der var intet fristende at tage billeder af, slet intet, så jeg håber at det bare vil ændre sig lidt indenfor den nærmeste tid, for flere dage med det her gråd, er ikke til at holde ud at tænke.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Ja jeg har nydt sneen, og det er fint for mig, at den er væk igen, men tågen kan jeg godt undvære, vi har heller ikke set solen. Du har ret i, at det har været trist i dag.
   Jeg har næsten heller ingen billeder taget i dag, det er for trist, men jeg fik da et par påskeklokker. Vejret kan vi ikke gøre noget ved, så må vi hygge os med blomsterbilleder herinde i stedet for.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth

  De ser da ud til at have klaret sig flot, dine Helleborus - alletiders!
  Ikke noget at sige til at Burgundy Ice er populær - dens ophav er jo Iceberg/Schneewittchen som har givet så mange "sports" der næsten alle hedder noget med Ice:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja de har klaret sig fint, det er godt, men det har jo heller ikke frosset så meget her.
   Nå du tror det er derfor den er populær. Det er den ikke så meget hos mig, jeg synes, den falmer for hurtigt ligesom Blue for you, mon de er i familie?
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Tror ikke de er i familie - der er kun lidt Kordes i Blue for you - men måske gælder denne hurtig-falmen for alle de "blå" roser?

   Slet
  3. Ok - tak fordi du undersøgte det.
   Jeg synes ikke, at Rhapsody in Blue falmede på den måde, som de to andre gør. Jeg har den jo ikke mere, så jeg kan ikke lige slå op i billeder fra i sommer.

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Ja nu når sne og frost er væk så ses de spæde forårstegn. Erantis har jeg ikke set endnu men i morges så jeg at den ene Vårfladbælg har fine lysegrønne skud.
  Heldigvis ser det ikke ud til at påskeklokkerne har taget skade af frosten. Her har de også rettet sig fint og minerne julerose stod og strålede flot i morges.
  Håber sørme at blodurten har klaret flytningen. Mon ikke den lige pludselig dukker op. Sådan nogle har jeg aldrig haft så jeg ved ikke hvor sarte de er.
  Burgundy Ice er rigtig fin så ikke noget at sige til at den er populær mon ikke farven har andel i populariteten.
  Godt at der kan købes lidt roser til vaserne når der nu ikke er noget at plukke af udenfor. Måske jeg skal overveje at forkæle mig selv med lidt roser når jeg skal til tandlæge på torsdag. Da jeg var til eftersyn for et par uger siden skulle der tages røntgen billeder og laver tandrensning så var der ikke tid til skifte et par fyldninger.
  Nå men nu er det med at blive sat godt tilrette til Badehotellet. I denne uge er der heldigvis ikke en håndboldkamp i vejen så god fornøjelse.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja nu kan vi igen komme ud og kigge efter forårstegn, det er dejligt. Jeg må have kigget til mine vårfladbælg.
   Vi har ikke haft så meget frost hverken dig eller mig, så heldigvis har påskeklokkerne det fint.
   Jeg er lidt bekymret for blodurten, jeg håber selvfølgelig også, den kommer.
   Jo det er nok farven på Burgundy Ice der gør den populær.
   Ja du må også forkæle dig selv efter tandlægebesøget, det er en rigtig god idé, som altid kan trøste lidt :)
   Ja heldigvis ingen håndbold i aften, nu skal vi bare nyde Badehotellet.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth. Dejligt med forårstegn:) Hos os er der kun lidt sne tilbage, det meste er væk. Jeg har ikke noget imod, at det er blevet lidt mildere. Det har været koldt om morgenen at cykle på arbejde! Jeg kan godt lide dit billede med skovmærker og bronzeblad, det er en flot kombination. Det var godt, at du kunne købe nogle roser, når du har været ved tandlægen. De er meget flotte. Jeg håber, de står længe!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja forårstegn det kan vi lide. Godt I også er ved at være sluppet af med sneen. Jeg kan godt forestille mig, at det her været koldt at cykle på arbejde, når det var frostgrader.
   Ja jeg synes også at skovmærker og bronzeblad er en flot kombination. Roserne har foreløbig stået i 5 dage, og de ser fine ud endnu.

   Slet
 13. Hej Lisbeth. Hvor er det dejligt med små fine forårs tegn. Det giver glædes vitaminer og håbet om at lige om så er det lysere og grønnere. Mojn fra Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Merete
   Ja det er skønt med forårstegn, det hjælper på humøret i det grå og disede vejr.
   Mojn

   Slet
 14. Godmorgen Lisbeth
  Godt, at dine påskeklokker klarede frosten i fin stil - her havde de nok fået for meget af kulden med de meget kolde nætter, vi havde. Vi var så heldige, at have solskin i går, og sidst på eftermiddagen lød der fuglesang og var helt forårsagtigt :) Jeg kendte ikke til Blodurt, men hvor er den fin - håber, den klarer den. Jeg kendte heller ikke Blanchefleur, men hvor er den smuk, og så dufter den sikkert helt fantastisk. Glæder mig til nærmere bekendtskab med L.D. Braithwaite, som jeg fik af dig i august :) Jeg er også glad for Buff Beauty, hvorimod Burgundy Ice har været en kæmpe skuffelse her med slatne grene og blomster, der falder alt for hurtigt - jeg overvejer faktisk, om de skal op og erstattes af noget andet. Jeg kan så se, at det var godt, at Charles Austin kom med hjem fra Jas :) Common Moss ser skøn ud - der er nu noget særligt over de engangsblomstrende roser :)Skønt med de indendørs rosenbuketter - vi er nødt til at forkæle os selv her i den mørke tid :)
  Rigtig god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Linda
   Ja jeg er glad for, at de klarede frosten, jeg håber også dine har klaret det. Nej hvor var i heldige med solskin, her var det tyk tåge hele dagen, heldigvis er det bedre i dag, og fuglene er glade for det.
   Blanchefleur er helt speciel, men færdig med at blomstre, når du kommer sidst i juli, lidt ærgerligt, den vil jeg gerne vise dig. Det var nu ikke L.D. Braithwaite du fik, men derimod William Shakespierre :) Ja Burgundy Ice er vi enige om, den er ikke noget hit. Common Moss kan fås hos Jas, den er noget helt særligt. Du kan se den på Alices blog på forsiden i højre side, hun har nogle forrygende billeder af den. Charles Austin fortryder du ikke købet af, den er dejlig og allermest i anden blomstring.
   Ja helt enig, en af mine venner kommenterede på fb, at hun behøvede ikke at gå til tandlæge for at give sig selv en buket :)
   Tak i lige måde - nu skal jeg vist have et nyt indlæg på banen.
   Knus Lisbeth

   Slet