mandag den 2. november 2015

Mild og diset søndag og disede billeder

Der var ikke meget sol at spore i dag, men til gengæld var det mildt og uden vind. Det var lige før, det var for varmt med termojakken, så en helt ok dag, der blev brugt til at rive blade ind i bedene, det var lige vejr til det. I dag fortsætter jeg med det, det er nemlig samme slags vejr igen i dag.
som I kan se på billederne her ovenfor, forsøgte solen at trænge igennem. Allerede før middag måtte den opgive, men jeg fik da nogle helt fine disbilleder.

 Birketræerne har stadig gyldne farver

Her er Claire de Lune, det var da synd at grave den op endnu
 et kig ind i den gamle have, hvor fuglekirsebær nu også er ved at få farver

at solen forsøgte sig gav lige det sidste pift til billederne, synes jeg.
 også Cornus Alba har fået flotte efterårsfarver
 Flotte røde bær på paradisæbletræerne
 nu er det ved at være sket med Høstrønnen
Sumpegen er virkelig smuk nu, sikke farver
Her et billede af Mariesii, nu er der blevet plads, Bent har fjernet en Cornus Alba her foran, så nu er der plads til, at den kan blive flyttet.
og her for at glæde bl.a. Ulla endnu et billede af tulipantræet, nok det sidste, jeg har revet mange blade fra det ind i rosenbedene, men det har givet stor glæde gennem lang tid.
 Solhattene er med endnu, her Secret affair

 Cleopatra
Alba gætter jeg på, den blev købt i september ved plantemarkedet i Århus
endnu en Ridderspore har besluttet sig for at blomstre. Det er en af planterne fra Anne, frøene kommer fra Linda Borg.
også dahliaerne fra Anne blomstrer fint endnu
 Audrey Wilcox en af de sidste
 Crocus Rose har en del blomster endnu i denne busk, ved den anden er det næsten slut.
 Lady Emma Hamilton
 Queen of Sweden
 Scepter d´Isle
og til slut favoritten lige nu, The generous Gardener
Jeg holder nok lidt pauser her i november, så der er ikke noget i vejen, hvis der ikke kommer indlæg hver dag, der er ikke så mange motiver på en mørk novemberdag, selvom jeg ser motiver alle vegne, og straks får lavet en lille historie, men det tager tid, derfor vil jeg give mig tid til mere havearbejde i de lyse timer, og armchairgardening og en god bog om aftenen. Måske får jeg abstinenser, hvem ved ;)
Rigtig god mandag til jer.

30 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth!
  Det er et utrolig idyllerisk kig ind i den gamle del af haven. Godt at vide du "bare" er i haven, her i november, vejret er også til det, behøver vel ikke sige god fornøjelse;-) spændende hvornår du får abstinenser med bloggeriet, kender fra mig selv, selvom jeg ikke laver så mange indlæg som dig, at pludselig kommer trangen.
  Tak for at komme på din blogliste, jeg opdagede det i går.
  Tak også en god mandag til dig.
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er et ret godt kig den vej. Ja ikke ellers bliver nogen jo bekymrede, så må vi se, om jeg kan holde mig i skindet, jeg tvivler, jeg har allerede taget 30 billeder til næste indlæg :) Jeg går jo hele tiden og finder motiver og laver historier, det kender du garanteret godt.
   Selv tak - nu fik jeg endelig gjort noget ved det.
   Kram

   Slet
 2. Her var det også diset.
  Vil bare ønske dig god arbejdslyst.
  Bladene falder også her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er noget diset i denne tid, og det bliver nok ved.
   Tak skal du have, ja der er nok at se til med bladene.

   Slet
 3. du har været flittig med at tage billeder :) :), og tak for rundturen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Ja hele tiden og igen :) selv tak.

   Slet
 4. Her er det også diset men næsten 11 grader, så ind imellem bladriveriet må jeg gå i drivhuset og binde kranse så jeg kan køle lidt af. Hver gang du viser dit Tulipantræ får jeg lyst til at få en igen..havde en ved mit allerførste lille hus i Ikast...tænke, tænke, tænke. Måske jeg skulle ofre den store Birk i børnehaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja det samme her, det kan godt blive for varmt, men vi skal ikke klage. God idé med et tulipantræ, det er altså flot især nu, men det er birken sikkert også, i år synes jeg, de er særligt smukke.

   Slet
 5. Flotte disige bilder! Her skinner solen i dag og det er så deilig å se den. Rosene dine holder lenge ut, og det hadde mine nok gjort også hvis ikke det hadde vært for frosten. Men det er hyggelig å nyte dine.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have. Nej hvor er du heldig med solskin, ja det er dejligt, her lover de ikke solskin, der er ellers mange knopper i roserne endnu, som nok vil blomstre, hvis de får sol, men frost kan de ikke lide. Ja det er hyggeligt, at du nyder mine roser.
   Klem

   Slet
 6. Disen blev næsten til finregn her til formiddag, og det ser ud til, at den grå dyne bliver liggende resten af dagen. I år oplever jeg, at bladene pga det stille vejr falder mere direkte ned, end de plejer, så der skal ikke flyttes så meget rundt med dem. Det er jo lysten, der driver blogværket, så det bliver spændende at følge, hvad du ender med at få lyst til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja her har der også været lidt finregn meget fint. Vores blade falder ned på græsplænen, så de må flyttes, men det er godt, hvis de selv kan falde ned i bedet.
   Ja du har ret i, at det er lysten, så der kommer såmænd nok mange indlæg som vanligt, men det er godt at være helgarderet, så læserne ikke bliver bekymret :)

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Fine efterårsbilleder af haven. Solhattene er sørme fine endnu.
  Jeg synes, det er fint med pauser på denne årstid, jeg gør det samme.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jessie
   Ja solhattene står fint endnu. Ja du har ret, det er fint med pauser, men I skulle jo nødig blive bekymret for mig :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth Tak for dejlige efterårsbilleder, jeg er blevet lidt tosset med de bladfarver. Tulipantræet står virkelig smukt og de roser bliver da bare ved med at fortrylle. Godt at vide der ikke er sket dig noget såfremt der er lidt stille mht indlæg fra Samsø. God arbejds og læselyst. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Selv tak, ja man kan godt blive lidt afhængig af de smukke efterårsfarver nu, så det er med at nyde dem, så længe de er der. Tulipantræet er en gave til haven og det er dejligt, at roserne kan blive ved.
   Ja det var det, jeg tænkte, læserne skal jo nødig blive bekymret:) Tak for det
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. hej Lisbeth

  Det kan jeg da godt forstå at du bruger det gode arbejdsvejr til at få ordnet lidt i haven - den er jo stor!
  - Og mindre tid til at tage billeder og blogge.

  Dette plejer jo at være en noget død periode for havebloggere. Jeg er egentlig forbløffet over hvor mange hits der kommer - årstiden taget i betragtning.

  Og det er jo flot så meget der er at vise - Den manglende frost er livgivende:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er jo fint vejr til haven, så længe det er stille, men jeg gik nu ind kl. 15, det var ikke så tillokkende. Billeder tog jeg selvfølgelig alligevel, nu må vi se, om de kommer i morgen :)
   Ja der er da nogle hits, men alligevel en lidt død tid, synes jeg.
   Ja der er heldigvis meget at vise endnu, man skal bare holde øjnene åbne :) Jeg bemærkede, at der sidste år havde været 17 grader d. 1. november, så da var det endnu bedre.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Hej Lisbeth, ja det er altså ikke så nemt at finde motiver i øjeblikket og så er der da alligevel lidt. Dit tulipantræ er så smukt, så jeg nød også det billede.
  Min Generus Gartner er ikke sprunget ud endnu, så jeg nyder synet af din i stedet.
  Forsat god aften.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Nej og alligevel lykkes det, jeg fik også taget lidt i dag, så må vi se, om de kan bruges. Tulipantræet er/var meget smukt, godt du også nød det.
   Min Gardener er bare så fantastisk, så kan jeg nyde din bagefter :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth.
  Så fik jeg tid til rigtig at kikke på din fine blog og alle de smukke billeder, trods årstiden som du også skriver.
  Hele din have er simpelthen sådan en drømmehave.
  Hvor fint med rosen der stadig blomstre. Min står i stor knop, men tvivler det springer rigtig ud. Her har vi haft småregn hele dagen.
  God aften til dig . Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Hyggeligt at høre fra dig her. Ja jeg synes selv, det er en dejlig have, for mig er det en drømmehave :)
   Ja der er stadig roser i blomst, der er også mange knopper godt på vej, så må vi se, om de når det. Ja småregn har det også været her fra over middag.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Jeg blev godt nok overrasket da jeg tjekkede søndagens højeste temperatur inden sengetid hele 17 grader havde vi bærer oppe på og imorges da jeg stod op var det over 15 grader. Det er da vidst meget godt 1-2 November. Idag har det godt nok været diset og det blev værre som dagen skred frem og nu siger de at vi skal til at have regn men vi har jo nok også været forkælet her i oktober :-)
  Jeg nænner heller ikke at grave Dahlia op for de pynter jo derud. Jeg gravede nogle op til Hanne i lørdags af den slags som du har fået. De ville også have fået lov at stå ude vinteren over igen. Nu må jeg så se om det blir vinter eller dukker der jo nok nogle op næste forår igen.
  Jeg tror nu også at vi andre har glæde ved det billede af tulipan træet. Det er jo flot i sit efterårs dress. Jo jeg fik da held med Lindas riddersporer frø men blomstring her nej nej det gemmer vi til næste år. Der har du været dygtigere :-) Tror det har været lidt for tørt til at de har kunnet nå at sætte blomsterstængler.
  Der skal sandelig også være plads til at du kan tage nogle fridage det kan vi jo alle få brug for men godt du lige advarer os så vi ikke tror at du er syg men der dukker jo nok noget op foran dit kamera indimellem som der lige kan laves en lille historie til :-)
  Fortsat god aften og nyd dine fridage
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Har der virkelig været 17 grader i går, det er da utroligt, når solen ikke har skinnet, det gjorde den i hvert fald ikke her. Jeg tror, der er flere steder, der godt kan trænge til lidt regn, men det er da vist ikke meget, de lover.
   Så længe dahliaerne blomstrer er det da ikke til at grave dem op, de tager jo heller ikke skade af 17 grader :) Spændende om de kan overvintre i år også.
   Det var ikke kun Ulla, der skulle have glæde af tulipantræet, jeg skrev bl.a Ulla :) jeg er sikker på, at flere har glædet sig over det. De riddersporer, der har blomstret hos mig har stået meget tørt, men også solrigt, måske er det, det der har gjort det.
   Ja det var jo klogt at advare, så I ikke bliver bekymrede, men du har ret, der dukker hele tiden historier op foran kameraet, så det bliver nok ikke til mange pause. I dag gik jeg i stedet ind kl. 15, det var så trist derude.
   Tak i lige måde, det kan være at fridagen falder på en fredag :)men det vil jeg så nyde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth. Du har helt ret i at solens lys giver et pift over billederne. Det er som om, at alle de flotte farver, der er i din have, virkelig toner frem. Det kunne jeg godt se. Du har stadig flotte roser. Det er da vist en lang sæson i år. Mine er også fine endnu! Du er heldig, at du kan være i haven i de lyse timer. Jeg må være på arbejde og skynde mig hjem for at nå bare en halv time inden mørket. Det ærgrer mig lidt, da jeg gerne vil nyde det gode vejr vi jo egentlig har i dette efterår! Jeg håber, du får tid til at læse en god bog, det er så rart at blive optaget af en god historie og rigtig hygge sig indendøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja solen har meget at sige på denne årstid, desværre må vi undvære den for tiden. Ja det er en lang sæson for roserne, det er dejligt. Jeg føler mig også meget heldig, at jeg kan gå ud i de lyse timer, jeg husker godt, hvor træls det var at komme hjem, og så var det mørkt, man nåede slet ikke i haven, så jeg føler med jer, der ikke når det nu.
   Ja det er dejligt at fordybe sig i en god bog og hygge sig på mørke vinteraftener.

   Slet
 14. Kære Lisbeth
  Tak for de dejlige disbilleder - de er meget smukke, og man får lyst til at følge vejen for at se, hvor den ender. Er det mon Høneballevej? Det er helt utroligt så mange fine planter og træer, du stadig kan vise. Her har solhattene forlængst nedlagt arbejdet og er begyndt at visne ned. Både Sumpeg og tulipantræ imponerer med deres flotte farver - de gløder jo nærmest. Her har det også været gråt og diset hele dagen - faktisk så diset, at det over middag gik over i en irriterende støvregn. Så foretrækker jeg en ordentlig skylle, for vi mangler vand nu i haven, men der skulle vist komme noget på torsdag. eg kan godt forstå, at du gerne vil udnytte de lyse timer til at arbejde i haven og måske springe over bloggeriet engang imellem. Jeg tror, du er den flittigste blogger overhovedet, og jeg kan kun være imponeret over det kæmpearbejde, du udfører hver dag til glæde for os andre. Du skal også vide, at det bliver værdsat! Men en fridag engang imellem sker der ikke noget ved, og nu har du jo advaret os, så vi ikke tror, at verden er gået nedenom og hjem på Samsø :)
  Fortsat god aften - eller det, der er tilbage af den :)
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Selv tak og tak for ros til billederne. Ja det er Høneballevej, den til venstre er nærmeste vej til vandet. Ja når et træ har mistet løvet er der et nyt, der har fået gyldne blade, men nu er det snart slut. Det samme vejr her, ret trist, så jeg gik ind kl. 15, det betyder nyt indlæg i morgen, man skal jo ikke svigte sine trofaste læsere og kommentatorer :) Men en anden dag kan jeg godt finde på at holde fri, så er der advaret, så ingen bliver bekymret for mig. Der er jo nok af billeder at nyde på bloggen, hvis man får abstinenser :) Jeg har heller ikke set nogen blogger, der er så flittig som mig, men heldigvis bliver det værdsat af en hel del. Nej I skulle sandelig nødig tro, at verden går nedenom og hjem her hos os :)
   Tak i lige måde - sov godt
   Knus Lisbeth

   Slet
 15. Wunderschön sehen die sonnigen Herbstbilder aus. Es blüht noch so vieles!
  Gruß, Anette

  SvarSlet