mandag den 9. november 2015

Solskinsbilleder fra lørdag formiddag

Endelig fik vi solen at se her lørdag formiddag, der var dog stadig skyer på himlen, så ind i mellem forsvandt den, men den blå himmel fik vi at se, og den blev nydt.


solskin på denne årstid gør underværker for både have og humør
det var længe siden, vi sidst havde kunnet nyde synet af blå himmel
 den flotte stamme på Acer Grisseum

 Bøg med efterårsfarver og en blågran i læhegnet

 Fligetbladet tørst


 Dahliaen kunne ikke lide vinden, den kan jeg godt grave op nu.
det blev til mange billeder af den blå himmel
 Nordbedet med parykbusk og R. Pennsylvania
her R. Pennsylvania i nærbillede, skønne høstfarver
også pavillionbedet har fine farver nu
Roserne før Freja
 Lady of Shalott, knopperne holdt til Freja
efter stormen

 Morten Korch
 Odyssey
 Penny Lane
 Sally Kane
 Souvenir de la Malmaison
 Twice in a blue moon
 Wild Rover havde mistet mange af blomsterne søndag morgen
og Rosenresli var slemt pjusket og forrevet af vinden
men alt i alt ikke de store skader her hos os. I morgen kommer der flere billeder fra en forblæst solskinsdag. Heldigvis lagde vinden sig over middag, kl. 15 kunne jeg sidde ude og nyde det milde og stille vejr. I nat fik vi så 15 mm mere, nu har vi fået 43 mm på 4 dage, så kan vi godt klare os lidt.
God start på ugen til jer

22 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra hagen din, og ikke minst av rosene dine! Odyssey blomstrer utrolig lenge ☺

  Ha en god dag!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have, ja denne gang var der et flot billede af Odyssey :)
   Klem

   Slet
 2. Dejlige billeder fra din smukke have. Her fik vi regn i går aftes og et enkelt lyn og tordenskrald. Akita er bange når det tordner, så er den så tæt på mig, som den nu må komme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have, nå det var ikke rart med lyn og torden, når Akita er bange for det. Vi har også haft en hund, der var bange for torden, det er ikke rart.

   Slet
 3. Ja, man sætter virkelig pris på solen, når den endelig dukker op efter så mange dage med gråvejr.

  SvarSlet
 4. Ja, det har været skønt med sol og blå himmel i weekenden. her startede mandagen også med sol, men nu kommer skyerne alligevel. Vi fik 18 mm i nat og torden nok til at slå strømmen fra - i dag kan vi mærke, at vinden er blevet skarpere og lidt mere som, den plejer at være for årstiden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var dejligt, også her var det sol fra morgenstunden, men det er godt nok gået over, det er køligere i dag.
   Ingen torden hos os.

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Alletiders med disse før og efter billeder - her har stormen været mindre kraftig, men med de samme skader - måske din have har klaret sig så godt fordi den er mere vant til vind?
  Sjovt at se den 2 farvede Lady of Shalott, og flot er selvfølgelig Odyssey!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak skal du have, ja det er godt at have billeder, der er et par dage gamle. Jeg har set på fb, at nogen få har mistet et drivhus, men ellers har det vist ikke været så slemt. Jeg ved godt, vi har haft mere storm end jer, men det var ingenting mod Allan og Bodil for to år siden. Haven er i hvert fald vant til vind, det blæser ret kraftigt igen nu.
   Ja Lady of Shalott ser helt anderledes ud, nu den er så tofarvet. Odyssey fik jeg et ret godt billede af, Papegøjen og den klæder hinanden :)
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Igjen, flotte høstbilder fra hagen din ! Og. rosene blomstrer veldig lenge i år. Lady of Shalott er vakker både før og etter stormen....
  Været ga bare stiv kuling da det nådde oss, men mer enn nok regn.
  Ha en fortsatt fin kveld :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej med jer
   Ja det blev ret gode høstbilleder fra min have, solen gør underværker. Roserne blomstrer ret længe hvert år hos mig. Ja ladyen er vakker.
   Det blæser også godt her igen og regn lover de også, vi har også fået nok for en stund.
   Tak i lige måde.

   Slet
 7. Hej Lisbeth, din have har klaret stormen flot. Mine Dahlier var også væltet efter stormen, så de er kommet op i dag. Godt du fik taget mange billeder af den blå himmel, så har du lidt vi kan se når der har været perioder uden sol :o) Wild Rover, har du købt den ved JAS. Er du klar over han kan huske hvad roser han har solgt til dig og remse dem op :o) det er godt nok flot.
  Rigtig god aften.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja heldigvis har min have klaret stormen flot, men det var nu ikke så slemt igen. Jeg har ikke fået gravet min ene dahlia op endnu, det må jeg have gjort i morgen. Ja det er godt at have solskinsbilleder på lager. Nej Wild Rover har jeg fået foræret af Linda Borg. Det er da imponerende, at Jas kan remse de roser op, jeg har købt hos ham, jeg har virkelig købt mange det sidste års tid. Kan han også huske, hvilke du har købt?
   Tak i lige måde - er det i morgen, du skal til Jas igen?
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Jeg blev enig med ham om at vente med at købe de roser jeg skal bruge til foråret. Dem jeg gerne vil have, dem har han ude i marken og der står de bedre end hos mig hvor jeg ikke rigtigt har bestemt endnu hvor de skal være. Jeg har glemt skrive til dig at min 4 verdenshjørner var sprunget ud da jeg kom hjem i går og den er dobbelt :o)) hvor er den smuk.
   Kh Linda

   Slet
  3. God idé at vente, hvis du ikke ved, hvor de skal stå. Der skal også være lidt at hygge med til foråret :)
   Nå din var også hvid, den er meget smuk ja. Jeg opdagede her til morgen i Netto, at der stod flere af dem gemt ved kassen, men de var sprunget ud, så jeg skulle ikke nyde noget :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Godaften Lisbeth.Det var godt nok meget regn der kom på Samsø............her har vi kun fået 19 mm de sidste dage.
  Alle mine krukker står stadig udenfor drivhuset ..........synes det er lidt for varmt til at sætte dem ind.
  Godt at du fik lidt solbilleder så vi har noget at glæde os over til vinter.Og kan da se at der stadig er smukke farver i din have...........og specielt i nordbedet.
  Smuk billede af Penny Lane................har lige opdaget et par knopper i min,men de når nok ikke at springe ud.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Ja vi har fået en del regn hos os, men heldigvis mest om natten.
   Jeg kan godt forstå, at du ikke sætter krukkerne ind endnu, de har det jo fint derude. Jeg har pelargonier i bedene endnu, de har det fint.
   Ja det er godt med lidt solbilleder, det har været gråt på det sidste. Ja nordbedet er stadig smukt at se på.
   Jeg håber, at dine knopper når at springe ud, men vi skal nok være heldige, hvis det skal lykkes for alle knopperne at springe ud.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Dejligt at se billeder med sol på for det er da godt nok blevet surt i løbet af dagen. Det har dog været tørvejr hele dagen først da jeg kørte hjem kom der lidt regn. Det værste er dog blæsten men det må vi nok vænne os til. I har godt nok fået noget mere regn end vi har omkring 27 mm har vi fået. Ja den er flot stammen på Acer Grisseum det er jo nu når bladene forsvinder at der rigtig blir lagt mærke til stammer og grene. Så løvfald er da godt for noget :-)
  Knopperne på Lady of Shalott er rigtig fine ja de ligner næsten bolsjer. Blir helt lækkersulten :-) har også fået noget skrækkeligt sundt her til aften grønkålssalat med granatæble, rødløg, Filippa æbler af egen avl, og valnødder. Det smagte nu meget godt. Mon ikke jeg så har fået mine vitaminer i denne uge :-)
  Ha er fortsat god aften. Det er vel også blæsende hos jer.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg tænkte at jeg heller måtte tage nogle ekstra solbilleder, de lover jo ikke for godt vejr de næste dage. Ja vi har fået en del regn hos os, det kan også høres, når vi går visse steder i haven. Jeg glæder mig også over, at når vi nu skal af med løvet, så kan vi nyde noget andet på træerne :)
   Du har ret, knopper minder lidt om bolsjer :) Uha ja det lyder sundt, er I på skrump :) Vi har fået grønsagssuppe med champignoner, porrer, gulerødder og kyllingefilet. Det er nemt og hurtigt at lave og passede til vejret :)
   Ja det blæser kraftigt her, hundeturen var ikke indbydende her til aften.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Du fik da lov at beholde en del af roserne trods regn og blæst. Det gjorde ikke noget at vi fik et par gode verjligsdage endnu så man kunne nå lidt mere i haven.
  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ole
   Ja der er heldigvis lidt roser tilbage, men også her er det ved at være slut. Flere gode dage vil vi sætte meget pris på, der er altid noget at lave i haven.
   Hilsen Lisbeth

   Slet