søndag den 8. november 2015

Freja kom susende og blæste disen bort

Fredagen var om muligt endnu mere diset end dagene før, alligevel kommer de smukke farver stadig til deres ret. Heldigvis var solen igennem lørdag formiddag, men de billeder bliver gemt til næste indlæg, her kommer dem jeg tog fredag.
Denne gang kommer sumphisbiscussen med på billedet, for selvom blomsterne ikke springer ud, så kan man nyde løvet, som er blevet lysere. Sammen med papegøjebusken er det ret godt, synes jeg.
her er den i en anden vinkel.
nu begynder vi at lægge mere mærke til de stedsegrønne træer i haven. Sequoiadendron giganteum er vokset godt i sommer.
 Acer Grisseum har overtaget billedet her i læhegnet
 op mod Begtruphuset står en lille smuk bøg
 R. Isolabella har fået fint løv
også den løvfældende azalie Jack A. Sand har fået kulør på løvet
 i skoven bemærker man nu lærketræerne
ja og selvfølgelig de flotte rhodoer her
 En hortensia har sat et par nye blomster
 kasmirsk røn har fine bær med dråber
 her et blad fra kejsertræet Paulownia, kæmpe ucharmerende blade, når de falder til jorden, det ser ud til, at der er blomsterknopper i træet, vi håber, at de klarer vinteren.
 Penstemon Raven
og Echinacea Alba kan endnu
 stor, flot og irriterende er denne snebærbusk, men den skygger og læer for de sarteste rhododendron, så den gør jo gavn, det er den eneste grund til, at den ikke er blevet fjernet, for den breder sig ved rodskud.
Den brogetbladede Weigela har stadig løvet i behold
Mange af rosenknopperne rådner desværre, det er ikke blevet bedre af det regn, vi har fået de sidste dage. 10 mm i går.
 men Souvenir de la Malmaison har en enkelt blomst, imponerende da den slet ikke kan lide regn.
smuk er Wollerton old Hall med regndråber.
Der er noget forfriskende over vestenvinden, som kommer jagende og blæser dis og tåge væk, så vi igen kan se vidt omkring.
til gengæld er de fleste blade nok blæst af, og roserne revet i stykker, man kan ikke få det hele.
Jeg havde en fin fridag med armchairgardening og lidt nussen i haven i går formiddags, hvor solen skinnede en gang imellem.
I må have en god søndag

28 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth!
  Skønne billeder, og det lyder som en god fridag:-) Her huserede Freja kun en smule, og i dag bader solen det hele i et smukt lys!
  Tak også en god søndag til dig.
  kram

  SvarSlet
 2. Tak Anette - ja det var en fin fridag. Det blæser kraftigt nu, men også her skinner solen, så de første billeder er taget :) Det er rigtig smukt ovenpå det disede vejr.
  Kram

  SvarSlet
 3. Godmorgen Lisbeth

  Nej vi kan ikke få det hele - især ikke i november!

  Men klar sol idag, og en vind der skal lægge sig - så er det lige før humøret stiger en ekstra grad!
  Sjovt med dit mammut træ - Sequoiadendron giganteum - har det først etableret sig kan det jo blive temmeligt stort:)

  Ha en dejlig solskinsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nej det kan vi ikke, men klar sol er ikke så dårligt, så må vi se, hvornår vinden lægger sig. Mit humør steg en hel del på grund af solen :)
   Ja mammuttræet kan blive meget stort, men det bliver nok ikke i vores tid.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Her er der også dejligt solskin ovenpå stormen. Jeg havde forventet nøgne træer nu, men der er nu ikke kommet mange blade ned. Til gengæld har Freja været hård ved vandgranen og nu er det vist slut med dahliaerne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er dejligt, at vi nu har fået sol, her bladene heller ikke faldet ned, i hvert fald kun nogen af dem. Mine få dahliaer er det vist også slut med nu, Claire de Lune har det ikke for godt.

   Slet
 5. Deilig når solen titter gjennom! Og man ser mer av landskapet omkring når løvet faller av. Hos oss har det vært tykk tåke og endel regn den siste uken. Idag er det strålende vær, og vi skal bort i hele dag, men vi får nok en flott biltur på formiddagen:-)
  Ha en fin søndag.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja her har det også været trist vejr, så det er godt at kunne se landskabet nu. Håber I får en flot biltur :)
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Godt at tåken ble borte! I dag skinner solen her også, og det har det vært lite av i det siste så den er velkommen. Deilige bilder av Wollerton Old Hall med regndråper på.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja tågen savner vi ikke, men solen er det dejligt at få at se igen. Ja Wollerton old Hall er så flot nu, men det kniber at springe helt ud, den må have hjælp.
   Klem

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja her har Freja også fået blæst alt det grå og triste væk, solen skinner så det er en ren fornøjelse. Vinden har lagt sig og nu skal der arbejdes i haven ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja Freja gjorde en god gerning, vinden har ikke lagt sig her endnu, men solen skinner, det kan vi lide. God arbejdslyst ;)

   Slet
 8. Her har Freja også nappet de fleste blade, men vi har haft glæde af dem længe i år, så jeg klager ikke. Og solen skinner! Det er skønt :-) God søndag til jer!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Freja har ikke taget alle bladene her, og solen skinner så herligt.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Här börjar det spricka upp, kanske får vi se solen idag också. Härligt med växter som blommar fortfarande, Hortensian är så fin, och en vacker röd färg på din Penstemon.
  Ha en fin söndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel
   Jeg håber, I også får sol i dag. Ja det er skønt, at der stadig er blomster. Penstemon er flot lilla nærmest, den er jeg glad for.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Hej Lisbeth, ja jeg skal da lige love for at Frej fik fejet disen væk så solen kunne vise sig. Desværre var jeg på arbejde, så jeg håber da på noget sol i morgen. Det er fantastisk som høneballehaven den forandre sig med årstiderne.
  Her står den også på armchair gardening..jeg har modtaget det nye Austin katalog :o) så skal der drømmes.
  Forsat god søndag til dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var rigtig dejligt, at Freja kunne give os lidt solskin. Jeg håber, du får sol i morgen, selvom det ikke er det de lover mest af i næste uge. Ja haven forandre sig meget med årstiderne og for den sags skyld årene.
   Det lyder lækker med det nye Austin katalog, jeg tør ikke sende bud efter det :)
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Det er helt fantastisk så mange blade der stadig sidder tilbage på træer og buske og giver farve, selv om vi nærmer os midten af november :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det er helt utroligt, det glæder vi os over :)

   Slet
 12. Det er sjovt at læse dit indlæg fra fredag i dag oven på stormvejret. Selvom det ikke blev så slemt på Samså, er der sikkert alligevel faldet masser af blade ned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja nogen blade er der blæst ned, men ikke så mange som ventet.

   Slet
 13. Ja vilken storm! Trodde taket skulle blåsa av på huset...löven är nu borta och lugnet har lagt sig tack och lov!
  Önskar dig en skön kväll...
  Kramis,
  Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Titti
   Så har det været slemt hos jer, her var det ikke så galt, og nu er det stille igen.
   Tak i lige måde

   Slet
 14. Hej Lisbeth
  Her på Fyn pustede Freja ikke så meget. Kun en enkelt af krukkerne var væltet da vi fik øjne men det susende da lidt da vi kørte hjem fra Vestjylland i nat. Nu er vi så kommet hjem fra 60 års fødselsdag. Så må vi på arbejde imorgen og slappe af :-)
  Håber at du har nydt din fridag. Dejlige efterårs farver du stadig kan vise men mon ikke der er blæst en del ned igår. Blomster kan du også stadig finde det er jo skønt her i november at bla dahlia stadig står fint i blomst de plejer jo at være gravet op på dette tidspunkt. Jeg var lige rundt i haven i formiddags og sørme om jeg ikke fandt en riddersporer frøling med knopper. Spændende om den når at springe ud. Der er også nye knopper i New Dawn selv om den er blevet klippet godt tilbage :-) gad vide om de når at blive til noget eller om de også lider mugne døden som du også er udsat for. Det er jo desværre nogle våde og blæsende dage vi har i vente :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej jeg kunne godt se, at I ikke var så hårdt ramt af Freja på Fyn, vi fik lidt mere, men ikke noget at snakke om. Ja I har nok mærket det i Vestjylland i nat. Jeg kan godt forstå, at I trænger til at komme på arbejde og slappe af, mon ikke også den står på tidligt i seng.
   Ja jeg har nydt fridagen, og har nu masser af billeder på lager fra de sidste par dage. Dahliaerne kunne ikke lide blæsten, så jeg kan vist godt grave Claire de Lune op nu. Flot at der også er knopper i en af din riddersporefrølinger. Ja de lover jo ikke for godt vejr næste uge, så vi skal nok ikke forvente det store af de sidste knopper.
   Tak i lige måde og sov godt :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 15. Dejlige billeder.
  Tak også en god søndag til dig.

  SvarSlet