mandag den 9. februar 2015

Stadig sol og mere havearbejde, planter med M

Ja man bliver da helt høj med sol og mildt vejr. Så jeg har igen i dag været ude og klippe stauder ned, der er nok at se til, men jeg nyder igen at komme ud og få luft under vingerne :)

Nu er spørgsmålet så er det tiden at klippe græsserne ned? Jeg kan jo næsten ikke nænne det endnu, for de pynter stadig i der i solen?

sådan en solskinsdag gør nu underværker for både humør og have

Jeg venter spændt på, at de fine knopper skal springe ud. Jeg er stærkt fristet til at købe flere, men lader være, da de åbenbart ikke kommer igen. Jeg plantede virkelig mange sidste forår, stort set alle er væk nu.
 de første krokus er godt på vej, opdagede jeg lige i morges
Magnoliaen Souelangeana har mange knopper i år, det er nok på grund af den varme sommer.
Her kommer sommerbilleder med M
 Makedonsk Blåhat
 Malus Sargentii har vi haft en hel del af, nu er der kun tre tilbage, de blev for træls med deres strittende grene, græsset groet højt op i dem, det var ikke til at luge omkring dem, så blev der plads til noget andet.
 Mamelukærmebusk
eller Lavatera står inde i skoven, den blomstrer dejligt længe.
 Mandstro James Ivory
er to steder i haven, de er ikke helt samme farve, denne her er mere blå i det.
Agavebladet Mandstro er ikke smuk, men majestætisk.


Marguritterne gror og breder sig ret voldsomt, men de pynter meget i bedene.
Marieklokkerne sår sig selv, det giver mange flotte farver, som I kan se her ovenfor.
Roserne i dag:
 Engelsk roes Braithwaite
 er meget smuk men den har ikke meget duft
 Buff Beauty
en moscata rose, hos mig er den ikke særligt høj, men fylder meget i bredden, den har en rig blomstring.
Se hvad der hoppede ned i min kurv i dag, er den ikke fin.
Fortsat god dag
41 kommentarer:

 1. Det har været en skøn dag med høj solskin også her i det nordsjællandske. Jeg nåede lige ud og fik klippet lidt i vinen, men så var der andre opgaver som kaldte. Men solen og en blå himmel kan da få ethvert havemenneske i godt humør og give lyst til et par timer derude :-)

  De er så smukke dine mandstro. Dem jeg fik af dig er desværre gået til, hvilket ærgrer mig. Men så er det jo dejligt at du viser billeder af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja heldigvis har det været solskin flere steder i landet, så mange af os har nydt lidt tid i haven.
   Det var ærgerligt at de er gået til, det var nu ikke mandstro, du fik men derimod tidselkugler. Hvis jeg finder flere selvsåede af dem, kan du få igen. Jeg holder øje :)

   Slet
  2. Jeg har haft de smukke blå, som du viser i dette indlæg, et år eller to. Og jeg mener bestemt, at det var nogle jeg fik af dig. Hvis de laver børn, så vil jeg helt sikkert gerne have nogle igen :-) Men tror også, at jeg fik taget lidt frø, så måske skulle jeg prøve at så dem.

   Slet
  3. Ja du fik nogen af mig, men jeg var ikke klar over, at det var mandstroen, jeg havde foræret dig, jeg troede, at det var tidselkugler. Der er mange i kø efter deres børn, jeg har også foræret frø væk, men jeg har kun hørt om en, der havde held med frøene, så de er vist ikke særligt nemme, jeg har hørt, at de skal sås fra helt friske frø. Vi ser, hvad der sker.

   Slet
 2. Jeg blir helt syk av dine bilder, og snart må jeg slutte med å se innom bloggen din ;)) Det må være så deilig å kunne ha så lang sesong som du får i år. Jobbe i hagen i februar har jeg aldri gjort... Jeg har derimot tatt bort snø etter takraset som kom ned med bulder og brak i dag pga. mildværet. Men jeg fikk også vært ute :)
  Jeg synes det er merkelig at dine Helleborus ikke kommer igjen, for du skulle jo ha et flott klima for de?
  At de går ut her er jo mer normalt pga. barfrost om vinteren når vi ikke har snø.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej nej Marit
   Du kan da ikke sådan svigte mig :) Ja du har ret, det er dejligt at have en lang sæson, jeg kunne slet ikke tænke mig at bo så nordligt som du gør, så kan man da rigtig gå og blive misundelig på andre bloggere. Godt du da var lidt ude, selvom det ikke var så spændende det du var ude at lave.
   Jeg kan kun give tørken skylden for, at mine helleborus ikke kommer igen, jeg overkom jo ikke at vande det hele, men underligt er det.
   Sidste år var der jo stort set slet ikke frostvejr hos os.
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth.Er lige kommet hjem fra en dejlig bytur til Kbh.
  Fik også en rigtig flot juleose med hjem for kun 48 kr.
  Det har åbenbart været et rigtig godt vejr over hele landet.
  Dine mandstro er bare skønne...............håbe mine kommer igen i år.
  Og dine margeritter er bare smukke.
  Det er rigtig forår nå vores magnolie blomster.................har du set at jeg har klippet nogle grene fra min Susan ind til vasen fra min mor?
  Ja !!! der da utroligt hvad der hopper op i vores kurve.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det lyder da rart med en bytur og en flot julerose. Ja jeg tror, vi er mange, som har nydt det fine vejr i dag.
   Lad os håbe din mandstor kommer igen.
   Jeg havde overset dit indlæg, men nu har jeg set det.
   Ja alt muligt hopper da i kurvene for tiden.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Ja, det er nogle dejlige solskinsdage, så det er bare med at nyde. Jeg er dog ikke kommet ud af mit vinterhi endnu, nøjes med at kigge ud og gå en haverunde i ny og næ.
  Mon ikke græsserne skulle have lov at stå lidt endnu - du skal jo også have noget at lave i marts :)
  Mange smukke planter med M også - faldt meget for Marieklokkerne.
  Kommer dine Helleborus slet ikke igen? Mine ser ud til at komme næsten allesammen, men de har ikke bredt sig, som jeg måske havde forventet.

  God aften, knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Skønne dage, hvis du er på arbejde i denne uge er det knap så tillokkende at komme ud af vinterhiet. Haverunden må vi have med, for der sker jo noget derude.
   Ja lader græsserne stå til marts, så går den nok ikke længere.
   Marieklokker må du da have fået af mig, ellers skal du i hvert fald have nogen, de sår sig overalt, jeg har foræret mange væk.
   Jeg købte en del fra Spiren sidste år, jeg har ikke set nogen af dem igen, desværre. Jeg har også købt hos Blomsten og Krukken, da kom de fleste af dem igen. De er længe om at brede sig, jeg har nogle gamle nogen fra Spiren, de har det fint, men det tog lang tid, inden de blev til flere.
   Knus

   Slet
 5. Helt enig - vejret var i top i dag. Hvad græsserne angår, så har jeg klippet nogle ned, som var begyndt at drysse blade ud over hele haven, men har ladet dem stå, som ikke gør det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja jeg mente nok, at du havde klippet nogle ned, godt at vide at du ikke har klippet alle endnu, så lader jeg også mine stå lidt længere.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Solen kom frem da jeg kørte på arbejde. Heldige alle dem der har vinterferie og dem der har lørdag hver dag :-) er kun lidt misundelig. Ja den er en svær en med græsserne de er jo rigtig flotte i vinterhaven. Det er bare så ærgerligt med påskeklokkerne mon det er pga tørken. Jeg plantede to stk og de har det heldigvis godt det ser dog ud til at kun den ene kommer med blomst. Du kan da godt være med på krokus fronten og så er de ovenikøbet gule hvor min mors og dem jeg ellers har set på fb har været den blå. Marieklokker er altså så søde dem må jeg da eje. Det ser så fint ud at de kikker op mellem andre planter. Tror at de sagtens kan fåes som frø når nu supermarkederne får frøhylderne frem :-) Blåhat har jeg frø liggende af så den skulle gerne være i haven til sommer :-)
  Primulaen er rigtig fin "Zebra Blue" ser det ud til. Købte nogle sidste år og det ser ud til at der er overlevende derude :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg kan godt forstå, at du var misundelig på vi andre, mon ikke du gemmer din ferie til senere, hvor der er endnu mere mulighe for at gå i haven. Ja græsserne nænner jeg næsten ikke at klippe ned, jeg trækker den til marts, så går den ikke længere. Jeg forstår det heller ikke med mine påskeklokker, jeg kan ikke se en eneste af dem jeg købte sidste år hos Spiren. Marieklokker kan du få af mig, jeg har rigtig mange planter rundt omkring i bedet. Det må vi lige huske, når du kommer herover.
   Tak for navnet til primulaen, der stod vist ikke navn på, jeg synes, den var så sød og ærgrer mig lidt over, jeg ikke tog nogen flere, de kostede kun 10 kr. stykket.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. De fem kvarter jeg nåede i haven i eftermiddags...ja...jeg er stadig helt høj af glæde :) Håber på godt vejr i morgen igen, så jeg kan nuppe en time mere derude i paradiset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   De lover sol i morgen igen, men så heller ikke længere, så jeg håber, du har tidligt fri og kan få lidt tid derude.
   Jeg kan godt forstå, du er høj af glæde :)

   Slet
 8. Kære Lisbeth Ja hvem der bare kunnet have været ude i det gode vejr idag! Det var så flot. Er det juleroser og påskeklokker du har plantet som ikke er kommet igen? Dine mandstro er helt vidunderlig flot. Sikke fin primula, malet med stribet maling, hvor skønt. Naturen er mangfoldig også selvom den måske er hjulpet lidt på vej. :-) kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja jeg kan godt forstå, at du gerne ville have været ude i dag, det var skønt. Håber du får mulighed en af dagene.
   Ja det er både nyserod, juleroser og påskeklokker, som ikke kommer igen, det er så ærgerligt.
   Til gengæld har jeg min Mandstro, den er meget fin. Og nu har jeg også primulaen, du har ret naturen er mangfoldig :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Ja, også idag var det svært at bevare det dårlige humør:)

  Man bliver lidt glad i solen!
  Har selv lige skrevet om at det jo er godt alt ikke buser frem - men det ser nu godt ud:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg har heldigvis ikke haft dårligt humør, men du har ret, det er svært at bevare det på sådan en dejlig dag. På denne tid af året kan solen virkelig muntre op og ikke mindst planter, der igen dukker op, men der er også ulemper ved det. Lige nu vil vi bare glæde os over både sol og planter og ikke tage sorgerne på forskud :)
   Tak i lige måde.

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Dine græsser er så flotte, så mon ikke du kan vente med at klippe dem ned? Din mamelukærmebusk er meget smuk, jeg fik en lille stikling sidste år, som groede godt, den ser dog mørkere ud i blomsten end din. Jeg kan godt forstå, du nød det gode vejr i dag. jeg har normalt tidligt fri om mandagen og havde håbet et komme tidligt hjem, men desværre måtte jeg arbejde over! Men fuglene hørte jeg synge udenfor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja græsserne er jo flotte endnu, så de bliver skånet indtil først i marts. Godt den lille stikling blev til noget, underligt hvis den er lidt mørkere i blomsten. Øv hvor ærgerligt at du ikke fik mulighed for at nyde det gode vejr, men at høre fuglene var måske en lille trøst.

   Slet
 11. Dejlige billeder, som får os til at længe!. Jeg er slet ikke begyndt at klippe noget ned endnu, men jeg kom i dag til at tænke på , da jeg gik en runde i haven, at der er nogle græsser, som skal klippes ned i febr./marts, men jeg har glemt, hvilke det drejer sig om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Tak skal du have, ja nu længes vi, men vi må nok have tålmodighed lidt endnu. Jeg klipper alle græsser ned først i marts, de skal klippes, inden de begynder at gro igen.

   Slet
 12. Tak for dine dejlige billeder.

  SvarSlet
 13. Næh, har du krokus allerede! Jeg må ud at lede efter mine i morgen. Her har vi også haft det mest fantastiske forårsvejr hele dagen. Forår i vinterferien. Det kan vi bruge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det kom også bag på mig, at der var blomster at se, alle de andre viser ikke blomster endnu. Det har bare været skønt i dag, mon ikke vi er mange, som har nydt det :) og så i vinterferien, ja det er bare godt.

   Slet
 14. Jeg har slet ikke været i haven endnu - det er både koldt og vådt. Men min have er sen, jeg har endnu ikke set erantis, kun lidt vintergækker - så jeg slår koldt vand i blodet lidt endnu, her er det stadig vinter....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Du har vist også meget andet at have travlt med, så haven lokker ikke så meget, hvis det er meget vådt. Det varer nok ikke længe, inden dine erantis titter op. Men du kan roligt slå koldt vand i blodet og lege vinter lidt endnu :)

   Slet
 15. Og det har du så sandelig ret i det højner humøret gevaldigt med sådan et vejr, og haven står for tur:-) er jo nybegynder, også med græsser, læste mig til at man skulle passe på også med at klippe for tidligt, men måske man bare skal klippe når man har lyst? sargents æble har jeg plantet som hæk flere steder, og der kommer snart en hæk mere, for blev så forelsket også i beskrivelsen, også er den til at købe for penge.
  God dag til dig fru Høneballe:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var herligt med solskin, og med lidt held får vi også sol i dag, det er så dejligt at komme igang igen. Jeg venter til først i marts, så tør jeg ikke vente længere, det skal jo nødigt begynde at gro inden, så jeg klipper det nye af. Sargents æble var en skuffelse for os, når kvikgræsset gror højt op i træerne er det ikke pænt, det skulle have været en hæk, men jeg må ikke have passet dem ordentligt, for det blev ikke pænt. Stykket er nu tilplantet med diverse hortensiaer og andre småbuske, DET er pænt :) Men du har ret i, at de er til at købe for penge.
   Også god dag til dig fru Nielsen :)

   Slet
 16. Så skønt med lidt solskin og forårstegn. Jeg havde blomstrende marieklokker for første gang sidste år. Håber de selvsår sig, de er bare så søde. Jeg venter også til marts med at klippe mine græsser ned. Fuglene synger, så nu må foråret godt komme, så vi kan komme rigtig i gang derude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det bliver nydt, i dag skinner solen også. Marieklokker er bare så fine, mine selvsår sig i hvert fald lystigt. Ja fuglene synger og duerne kurrer, så man får forårsfornemmelser.

   Slet
 17. Forstår godt du smutter en tur ud i haven og ordner lidt. Jeg var også ude en stor del af dagen i går.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja man kan da slet ikke lade være i sådan et dejligt vejr.

   Slet
 18. Så er sæsonen også skudt i gang i Høneballehaven :o) Thi hi...det er godt der er andre end mig der ikke kan holde fingrene fra havesaksen :-)
  Siden jeg købte haven har jeg også sat en del påskeklokker, det er desværre heller ikke mange af dem der kommer igen.
  Står dine i fuld sol Lisbeth? Det går mine nemlig ikke og jeg tænker det kan være en af årsagerne. Næste gang jeg kommer på Spiren vil jeg spørge, for det er en lidt dyr fornøjelse hvis de kun blomstre en sæson.
  Kh Linda

  SvarSlet
 19. Hej Linda
  Ja også i Høneballehaven er vi i fuld gang, men det er nu lidt hårdt, jeg har været ude en time og er helt ødelagt ;)
  Har du det også sådan med påskeklokkerne, god idé at spørge på Spiren, for det er lidt for mange penge, hvis de ikke kommer igen. Jeg har nogen i sol og nogen i skygge, det gør tilsyneladende ingen forskel, Ulla skrev også, at hendes står i skygge, de kommer godt nok igen. Jeg har jo aldrig selv været der, så jeg har ikke valgt planterne som sådan, men det burde jo ikke gøre nogen forskel.
  Kh Lisbeth
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 20. Hej Linda
  Ja også i Høneballehaven er vi i fuld gang, men det er nu lidt hårdt, jeg har været ude en time og er helt ødelagt ;)
  Har du det også sådan med påskeklokkerne, god idé at spørge på Spiren, for det er lidt for mange penge, hvis de ikke kommer igen. Jeg har nogen i sol og nogen i skygge, det gør tilsyneladende ingen forskel, Ulla skrev også, at hendes står i skygge, de kommer godt nok igen. Jeg har jo aldrig selv været der, så jeg har ikke valgt planterne som sådan, men det burde jo ikke gøre nogen forskel.
  Kh Lisbeth
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 21. Kære Lisbeth.
  Påskeklokker kan lide vandrende skygge. Claus Dalby har skrevet en dejlig bog om Juleroser og Påskeklokker. Jeg kan huske, at du fik nogle rigtig flotte planter fra Spiren sidste år, så dem kan man vist ikke bebrejde noget. Jeg tror det , som du selv skriver til Marit, skyldes manglende vanding.
  Vi har tre påskeklokker i udestuen og de står med mange blomster, så de kommer bestemt igen. Vi har en julerose der blomstrer ude i gården i skyggen. Der står også to påskeklokker med store knopper. Endelig har jeg 9 et-årige planter som jeg fik af dig, du må gerne få nogle af dem tilbage. Jeg har alligevel ikke plads til 9 krukker mere.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   De nye påskeklokker har stået i nærheden af de gamle, som altså har levet i mange år, det er med vandrende skygge. Jeg bebrejder ikke Spiren noget, men ærgerligt er det. Dem i klokkehøjen er helt sikkert på grund af tørke, dem i skoven har stået næsten sammen med rhodoerne, som jo blev vandet jævnligt. Nej det har ikke noget med den sure jord ved rhodoerne at gør, for de er plantet i almindelig jord.
   Jeg vil ikke have nogen planter tilbage, jeg har masser af frølinger selv, så det skal du ikke tænke på, så må du forære dem væk, hvis du ikke har plads til dem selv. Jeg har da i øvrigt masser med store knopper, men dem jeg fik sidste år har jeg desværre ikke, det er der jo ikke noget at gøre ved. Tak for din omhu.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet