lørdag den 14. februar 2015

Endnu en diset, grå, kold dag. Men også en ny færge.

I dag er dagen, hvor næsten alle samsinger har været i Sælvig for at se den nye færge. Bent og jeg har nu ikke været der, vi venter, til vi alligevel skal en tur til fastlandet.
Men den ser da flot ud M/S Samsø, som sejler mellem Hou i Jylland og Samsø. Jeg glæder mig til at prøve den, det er en stor begivenhed, for vi er alle blevet redere, idet rederiet er kommunalt.
Ellers har jeg blot været i haven for at tage et par billeder, det blev ikke til meget, så er det godt, jeg har arkivbillederne. Solen så vi heller ikke noget til i dag.Jeg har forskellige cyklamen, nogen har jeg fået foræret, og nogen har jeg købt i pilleform til plantemarked i Botanisk Have i Århus i 2013. De er meget forskellige i løvet, men de pynter i bedet på en grå vinterdag.


træpæon knopperne udvikler sig godt, jeg beklager billedkvaliteten. Vi glæder os til at se blomsterne igen.

Her kommer arkivbilleder bl.a af mine primulaer:de fleste har jeg fået foræret eller købt til stuen og plantet ud bagefter
dog ikke denne her, den er købt på en planteskole, men før jeg interesserede mig for navne.
 Prostanthera Cuneata er en lidt sart plante, som står i et af mine stenbede, jeg har været heldig, den har bredt sig en del. Løvet dufter af pebermynte
 Prunus Kyuo-no-mai
 købte jeg sidste år i Kvickly i Horsens
den står med fine knopper derude nu
 Prærielilje/Camassia, denne har jeg haft en del år

 de blå har jeg været så heldig at få hos Helle med bloggen Blomsterhatten, til næste år har jeg flere, for jeg fik nogen foræret af Eliane sidste år. De står i stenbedet, det bliver flot
 Rhodotypos Scandens er en overhængende lille busk, som tåler skygge.
Ribes Sanguineum/blodribs er tidligt i blomst og fin i læhegnet
Dagens roser
 Compassion slyngrose med kraftig duft
 den er smuk sammen med birketræet i regnvandsbedet, men også der var der alt for tørt i sommer, heldigvis blomstrede den rimeligt, jeg var nu noget bekymret for den.
 Comte de Chambord skøn Portlandrose med kraftig duft
er nogen af de roser, jeg har haft længst, jeg har to buske.
Til slut et billede af fasanen, som var blevet tørstig. Billedet er taget inde fra for kort tid siden.
Fortsat god lørdag.

24 kommentarer:

 1. Så fin ny båt dere har fått! Nydelige cyclamen du viser. De har så flotte blader. Dine trepeoner ser ut til å komme fint i gang. Mye å glede seg til!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja vi er glade for vores nye færge, den største vi nogen sinde har haft. Ja det ser vist godt ud med træpæonerne.
   Klem

   Slet
 2. De er så fine de små cyklamen :-)
  Her har det også været koldt i dag. Vi var ude nogle timer, men det blev ikke til så meget, som vi oprindelig havde planlagt. Vi venter til en anden dag, hvor det er lidt lunere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja cyklamen er rigtig fine, og de bliver bedre for hvert år :)
   Selvom I knokler hårdt, var det nok svært at holde varmen. Vi må nok erkende, at det ikke er forår endnu, selvom det er svært.

   Slet
 3. Hej Lisbeth. Ja, her har det kun været 0 grader ude de sidste to dage, så jeg har ikke haft lyst til at være ude. Jeg vil dog gerne snart klippe stauder ned inden de begynder at skyde. Jeg synes også dine Cyklamen er fine og godt at læse, at stueprimulaer kan plantes ud, det vil jeg gøre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Nej det er bare for koldt, heldigvis er vi også kun midt i februar, så vi når det nok. Jeg begyndte så småt at klippe stauder ned, men det er for koldt at gå derude, det må vente til det bliver lunere.
   Godt jeg skrev det om primulaerne, de gror villigt derude efter udplantningen og kan i øvrigt hurtigt deles.

   Slet
 4. Hej Lisbeth,
  Dejligt med den nye færge for jer. Flotte Cyklamen og Primulaer.
  Her var det ikke helt så koldt med godt med tøj på var jeg 2,5 time i haven. Juleroserne var gemt under bladene og jeg fik lidt løgtoppen frem. Der er mange bøgeblade i min have grundet et kæmpe hegn af træer på den anden side af vejen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi er glade for den nye færge.
   Flot at du klarede 2,5 time i haven. Det er altid spændende at se, hvad der kommer op under de visne blade, men jeg lader dem ligge lidt endnu.

   Slet
 5. Kære Lisbeth.
  Tillykke med Jeres nye færge, den er meget smuk.
  Her har det ikke været så koldt i dag. Vi kiggede under presenningen til forårsløgene, og så besluttede vi os for at tage den af!!! Der er rigtig store spirer og toppe, så de skulle da frem i lyset. Hvis det bliver hård frost og sne så dækker vi dem over igen.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Tak skal du have, ja det er en fin færge.
   Heldige jer, hvis det ikke har været så koldt. Det må være dejligt at kunne se de store spirer uden presenningen. Spændende om vi får hård frost og sne, man kan næsten ikke forestille sig det, men vi er før blevet snydt.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Sikken et flot skib, det ser topmoderne ud!
  Går det også hurtigere?
  Og så har din træpæoner også lige givet mine baghjul. Hvad skal man sige..?

  Ha en dejlig og fredelig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er et flot skib og det største vi har haft endnu. Sejltiden er en time, reservefærgen som vi har haft nu i 5 mdr. tog 5 kvarter. Den sejler på naturgas, så vi er topmoderne her på energiøen :)
   Ja mine træpæoner er godt med, men står jo også helt ind til husmuren.
   Ja det er vist mere nødvendigt at ønske dig en dejlig fredelig aften, her er næsten altid fredeligt om vinteren.

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Tillykke med jeres nye færge, den ser da flot ud.

  Primulaer er nu søde, vi kan glæde os til de nye kommer fram.
  Søde roser du viser og en sød fasan.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak for det, ja det er en fin færge.
   Ja snart kan vi nyde primulaerne.
   Tak :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Halløjsa fru Lisbeth..er du så blevet sådan en slags skibsredder ? sammen med alle de andre. Dejligt for jer i har fået jeres helt egne færge og fin det er den jo.
  Her har det været lunt i dag oh vi har enda haft solen i et par timer, så Alma og jeg har været ude med riven....i koloninaven altså. Igen er det skønne billeder du viser..Træpæoner kunne jeg godt tænke mig, mon ikke man kunne få plads til en enkelt der hvor der bliver plads når skuret kommer væk :o)
  Jeg prøver at sende noget sol over til jer i morgen.
  Forsat god weekend herfra Sjælland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja nu er jeg medskibsreder. Ja det er en fin ny færge, jeg glæder mig til at se den.
   Nej hvor er I heldige, har I haft solskin, den har vi ikke set i mange dage, jeg tror desværre heller ikke, vi får den at se i morgen, men måske mandag, hvis vi er heldige.
   Ja træpæoner er fine, du finder nok en plads til en, det vil jeg tro :)
   Tak i lige måde.

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Ja det blev lige lidt sent men det må jo betyde at det har været en god fødselsdag vi har været til og jo det har været en rigtig hyggelig dag. Hjertelig tillykke med den nye færge den er sørme flot :-) hvornår bliver den taget i brug? Lige pludselig skal vi igen nyde træpæonerne igen min er også langt fremme. Prostanthera Cuneta er utrolig smuk dejligt at den trives. Prunus er også rigtig fin. Dem havde de også i vores Kvickly men jeg nøjedes med at kikke på dem og så kan jeg jo også nyde dine når de blomstrer igen :-) Prærieliljer fik jeg også plantet i efteråret så dem glæder jeg mig til også at ha. Flot fyr I fik besøg af.
  Ha en god søndag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja mon ikke I har moret jer, jeg sov i hvert fald sødeligt på den tid :) Tak for det, jeg glæder mig til den nye færge kommer i gang og forventer, at vi får lov at sejle med den inden længe, gerne inden for 3 uger. Ja træpæonerne er godt på vej, det er dejligt. Prostanteraen er jeg også glad for. Jeg tror ikke, at prunusen bliver så voldsom stor, men den var en glædelig overraskelse her. Så kan vi begge glæde os til prærieliljerne i år. Ja vi har besøg af mange flotte fyre til Schippos store fortrydelse :)
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Fru Høneballe!
  Tillykke med den nye færge, den ser flot ud! Og som så mange andre er jeg også meget betaget af cyklamens forskellige og mønstrede blade, men blomsterne er også utrolig søde:-) dejligt med primula billeder, og flot billede af fasanen.
  Ha en rigtig god dag på Samsø
  Hilsner fra fru Nielsen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej fru Nielsen
   Tak for det, ja det er en flot færge. Cyklamen er dejlig at have på denne årstid, de fine blade lyser op. Snart skal vi se primulaerne igen sammen med alt det andet, men endnu i dag må vi vist holde os indendøre, det ser ikke spændende ud derude.
   Tak i lige måde fru Nielsen :)
   Hilsener fru Høneballe.

   Slet
 11. Hej Lisbeth.Tillykke med den flotte færge i er medejer af.
  Og dine cyklamen er jeg meget betaget af.
  Men alle dine fine primula er bare så skønne,,,,,,,,,,og et must i haven.
  Har set at min lille træpæon også har fine knopper.
  Her er det også for koldt til udendørs arbejde................selvom manden skar brænde nogle timer i går i carporten.
  Men har lige set at de har lovet 10 grader på torsdag.................og sår står den på havearbejde.
  God søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skal du have, ja jeg er sikker på, vi bliver glade for at være medejere af den færge. Cyklamen og primulaer er gode at have nu, hvor det hele skal til at begynde igen. Godt du også har knopper i din træpæon.
   Man skal lave hårdt arbejde, hvis man skal kunne holde ud at være ude i denne tid. Vi må håbe, det holder med 10 grader i løbet af ugen, så må vi ud.
   Tak i lig måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Jamen tillykke med medejerskabet. Den ser godt ud. Rhodotypos Scandens ser spændende ud. Prærieliljen kan jeg også godt li, den står allerede på min ønskeliste. Kyuo-no-mai er meget smuk. Den kunne godt få mig til seriøst at prøve at finde plads til noget med lidt mere størrelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det May.
   Ja Rhodotypos Scandens har fine blomster. Kyuo.no-mai er en fin lille busk, som jeg er meget glad for, den fylder ikke så meget - i hvert fald ikke endnu, så mon ikke du kan finde plads til den.

   Slet