søndag den 15. februar 2015

Hvorfor haveblogge

I dag igen er det en voldsom kold dag, så jeg bliver inde ved brændeovnen og computeren.
Mange af haveblogvennerne har holdt pause her i vinteren, det forstår jeg godt, for der er ikke meget at blogge om på denne tid af året.
en enkelt hyacint er godt på vej.
Jeg har valgt at gøre modsat, min hobby er haven og bloggen. Haven kan jeg ikke komme i nu, men arkivbillederne ligger klar til bloggen, og jeg bilder mig ind, at mange har glæde af at kigge på sommerbilleder her i den kolde vinter.
For mit vedkommende gælder det egentlig også, at jeg har meget bedre tid om vinteren, om sommeren har jeg nok at gøre i haven. Jeg har også bedre tid til at kommentere og nyde billederne på andres blogge, det er straks sværere om sommeren. Jeg er ret sikker på, at man ikke rigtig får set billederne om sommeren, for vi skal jo alle skynde os ud i haven igen. Derfor viser jeg mine billeder igen og blogger stort set dagligt hele vinteren. Sådan kan man jo heldigvis gøre, som man vil på sin egen blog, og sådan har jeg valgt at gøre det.
Om sommeren tager jeg mange billeder og viser nogen af dem. De bedste viser jeg igen her om vinteren. Jeg nyder hver kommentar, men hvis du er gået i vinterhi, er det ok at springe over eller nøjes med at kigge billeder. Til gengæld kan jeg ikke love at kommentere ved alle blogge i sommer, det er der ikke tid til, hvis jeg også skal nyde haven og alle de smukke blomster. Hos mig er det at blogge blevet en livsstil, måske får jeg også en dag brug for at gå i hi, men lige nu fortsætter jeg.
 Til højre for iris ret. Harmony står en Lathyrus Vernus, den er allerede i fuld gang med at skyde
Billederne her er fra i går, jeg tror ikke disse iris reticulata er vokset meget siden jeg sidst viste dem, det er for koldt, lad os håbe på de gror lidt, hvis vi får de lovede mildere temperaturer i næste uge.
Her kommer lidt fra arkivet:
Planter med R:
 Riddersporen/Delphinium Black Night er ikke så stabil som stormhat, så den vælter, hvis den skal stå uden støtte.
 Geranium Rozanne blomstrer overdådigt.
 Rudbeckia Sahara blev købt til plantemarked i september
 jeg håber, at den kommer igen eller har sået sig selv. Den blev beundret meget sidste år, og jeg er selv ret vild med den.
 Rævehale/Amarant sår jeg hvert år, den er nem. Jeg har fået frø af den røde fra Birgitte, den skal jeg også prøve i år.
  
Rødbirk er et flot træ
i udspring er den ikke rød, men meget smuk i løvet.
 Rød-egen får ligesom rødbirken og rødbøgen først rigtigt rødt løv efter nogen tid, der blev i sin tid plantet 3 i skoven, den ene groede ikke ordentligt, derfor blev den fjernet.
Hvorimod rød hassel bliver rød med det samme, men falmer i løbet af sommeren. Den breder sig i øvrigt med rodskud.


Rølliker/Achillea er flotte, men breder sig voldsomt
Planter med S
 Salvie har jeg forskellige af, men kun taget billeder af denne fine gule, som jeg købte hos Staudestedet sidste eftersommer.
 Saxifraga gror flot i mine stenbede

De fås til billig penge i supermarkederne om foråret.
 Skæbnetræet som jeg fik foræret et rodskud af for nogle år siden er blevet så stort, at vi måtte fjerne en gren.
den blomstrer flot i september
Sådan ser bærrene ud, noget specielle - men der kommer ikke mange af dem.
Rosen i dag er en af de smukkeste gule roser:Crocus Rose
Fortsat god søndag

40 kommentarer:

 1. Underligt min første kommentar forsvandt, så jeg prøver igen Lisbeth.
  Sommerbilleder er rigtig dejlige, specielt her i den kolde tid.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er underligt, en gang imellem forsvinder det bare, det er træls.
   Ja sommerbilleder nyder vi nu, hvor det er så koldt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Jeg har det lige som dig, jeg blogger også en del i de første måneder af året. Når maj måned kommer, er jeg så optaget i haven at jeg glemmer havebloggen. Men der er ikke så meget at vise lige nu fra haven. Jeg selv har også hivet et gammelt billede på min blog i dag, det giver energi og lyst at se på noget grønt. God søndag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria
   Det glæder mig at høre, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan. Ja det er godt at se noget grønt og glæde sig til, at det igen kommer til at se grønt og frodigt ud.
   Også god søndag til dig.

   Slet
 3. Jeg er helt enig med deg, det er godt med noen flotte gjensyn. Om sommeren rekker en ikke å lese og kommentere så mye, for da er det om å gjøre å få vært ute mest mulig i hagen :)
  Godt du minnet meg på Rudbeckia Sahara. Den må jeg få tak i frø til.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Godt vi er enige, der skal noget til at muntre os op i den kolde tid. Nej om sommeren skal vi nyde vores haver.
   Ja det var da godt, jeg havde Rudbeckia Sahara med i dag så.
   Klem

   Slet
 4. Ja sådan går det som regel også her. Når først der er en masse at lave og nyde udendørs, er det ikke altid, at jeg får åbnet computeren. Her vælter "Black night" også. Af en eller anden grund kommer der altid en voldsom regnbyge, når den står aller smukkest. Hvor er Crocus Rose smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Min computer er åben dagligt, men det er svært at løsrive sig og forlade haven. Det er en væltepeter den Black Night kan jeg forstå. Jeg så ikke mange voldsomme regnbyger sidste år, jeg tror bare, at den er lidt ustabil i stilken.

   Slet
 5. Kære Lisbeth Dine sommer billeder er stærkt vanedannede :-) . Ridderspore er en af mine favoritter, jeg har heldigvis en kæmpe en af slagsen med de skønneste nærmest selvlysende blå blomster. Den er god i dekorationer. En rødbirk har jeg ikke set før, hvor inteessant. Crocus rose er skøn den har jeg ikke, ...endnu God søndag kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Det glæder mig, at du synes, mine sommerbilleder er stærkt vanedannende :) Jeg har haft en af de selvlysende blå ridderspore, men den forgreb sneglene sig på, jeg så den ikke siden. Rødbirken er meget fin, der er ikke mange, som kender den. Crocus Rose må du have, den kan man ikke undvære :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Ja sommeren er en travl tid for os med haver - Det er imponerende at du også i løbet at sommeren kan blogge så godt som hver dag.
  På min egen blog lægger jeg mærke til at besøgstallet igen er kraftigt stigende selvom jeg ikke skriver så meget - man skulle tror det er ved at blive forår:)
  Men du har ret der var ikke nogen varme i den kraftige østenvind
  Mine reticulata iris er også på vej - nok et par tre cm oppe nu. Hyacinterne har rådyret spist:(
  Dit Skæbnetræ er da ret spændende!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er en travl tid, men vi nyder det jo også. Min dag er ret skemalagt, så jeg sætter tid af til blog, have og madlavning, rengøring bliver der mærkværdigvis ikke meget tid til :)
   Jeg synes besøgstallet har været sløjt, men nu er jeg da ved at nå over de 300 igen, du har nok ret i, at det er foråret, som gør det.
   For første gang i lang tid har jeg ikke en gang haft en haverunde, det vejr var ikke indbydende til det.
   Det bliver lækkert, når reticulata irisen igen blomstrer. Øv med de rådyr, her kan vi ikke undgå at se dem, men heldigvis undgå at få dem i haven. Vi ser dagligt på vores gåture med hundene mellem 20 og 40 rådyr. Da jeg flyttede herover for (uha) 40 år siden var det en stor begivenhed at se en flok ved Brattingsborg Slot.
   Ja skæbnetræet er spændende og har duft i løvet, det glemte jeg at skrive.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Dejligt at du kan holde gejsten, det er altid dejligt at læse med.
  Glæder mig til mit skæbnetræ begynder at blomstre. Det er ca en meter nu tror jeg. Flotte roser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Godt du kan lide at læse med. Jeg tror, der gik 4-5 år, inden mit skæbnetræ begyndte at blomstre. Har du bemærket duften i løvet ?
   Tak ja rosen er skøn.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Sjovt du starter dagens indlæg med en hyacint. Jeg fandt også en på min meget hurtige havevandring idag. Det var piv koldt så det var hurtigt ind i sofaen igen. Så kunne jeg pivfis sidde inde og se at min nabo på over 80 år gå og arbejde i sin have. Mig kylling :-) Ja på denne årstid er der bedre tid til at surfe rundt på div. blogge og andre sociale medier. Jeg er nu ret imponeret over at du når at lave blogindlæg stort set hver dag hele året for der er jo rigtig meget der skal gøres med en have som din. Samtidig giver du dig også tid til at modtage gæster det vidner om stort overskud. Ridderspore har jeg ikke haft men jeg fik jo frø af Linda 3 slags deriblandt Black Night, en blå og en hvid. Derudover har jeg også fået frø af en rosa og de står alle med små spirer i drivhuset :-) Jeg var også blandt beundrene af Rudbeckia Sahara. Håber da at se den hos dig igen. Fik du ikke taget frø? Enårig eller? Hvor er den lysegule salvie smuk den farve har jeg ikke set før. Hvis der på et tidspunk gøres alvor af et bed med gullige roser er Crocus Rose et rigtig godt bud for den er da smuk :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var da sjovt, jeg har ikke set så mange endnu, men den her står ved husmuren. Det er da en sej nabo, du har. Jeg har slet ikke været ude på rundturen i haven i dag, det var alt for koldt. Det tager da også en del af min tid at lave blog hver dag, men så springer jeg nok over andre steder. Det er hyggeligt med den rigtige slags gæster, som man kan snakke med, ellers er jeg såmænd ikke så gæstfri, så skal der jo gøres rent :) Er der gang i spirene på Riddersporen? nå det skriver du jo, det lyder godt Jeg kunne egentlig også godt tænke mig status på de frø, du har fået af mig. Kommer de op spirene? Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg fik taget frø af Rudbeckiaen, måske. Jeg syne, jeg så en pose forleden, som jeg undrede mig over.
   Ja Crocus Rose er meget smuk og et must, hvis man har plads.Det var i øvrigt en af de første, jeg anskaffede mig.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Fint indlæg, jeg nyder dine billeder hele vinteren og er så glad for alt det grønne og frodige du viser. Jeg synes også, det er en livsstil, men der skal gerne være tid til det, så man rigtig kan hygge sig med det. Det er en herlig og udbytterig verden denne havebloggerverden og du har i hvert beriget mit haveliv rigtig meget. Tak for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak skal du have, jeg er glad for at høre, at du nyder mine indlæg, heldigvis har jeg bemærket, at du læser tilbage, hvis du ikke lige har haft tid, det er dejligt at vide, at du kan lide mine indlæg og at du også synes, du lærer noget ind i mellem. Husk jeg lærer også noget hos dig :)

   Slet
 10. Jeg er ret glad for du blogger vinteren igennem :) det er hyggeligt.
  Jeg ville ønske de fik lavet en hvid geranium med samme egenskaber som rozanne.. det kunne jeg godt lige bruge.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Det glæder mig at høre, for tiden er du jo ikke så synlig undtagen på fb, så det er rart at vide, at du følger med og synes det er hyggeligt.
   Ja det ville være en glimrende ide med en hvid rozanne, jeg er meget glad for de to, jeg har fået af dig, den er helt anderledes end de lyserøde, jeg har en del af.
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Bellissime le prime immagini sul risveglio delle prime piante, è forse uno dei momenti più magici da godersi in giardino!

  Un saluto :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sì, lei ha perfettamente ragione, la primavera è un bel tempo.
   Un saluto :)

   Slet
 12. Heldigvis er blogverdenen rummelig og har plads til alle varianter af blogaktivitet, men hvis vi allesammen gik i vinterhi, ville det nok snart være slut med haveblogs, og det ville da være en skam. Det tror jeg også, at dem, der har været i vinterhi, vil synes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har du helt ret i, jeg tror bestemt også, at dem der er gået i vinterhi ville være kede af det. Vi kan jo også se, at de kigger ind en gang imellem til os, der holder julene i gang.

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Din blog det er den mest stabile af alle bloggene og hvor er vi mange der elsker den. Du kan slet ikke undværes og du er altid sød til at kommentere på det vi har skrevet og på vi andres blogge.
  Jeg blogger ikke så meget om sommeren som jeg gerne ville, jeg glemmer også at tage billeder så det må der rettes lidt op på i år.
  Men når jeg sidder i min lænestol godt mør efter en dag i haven så er det at jeg ved der altid er et indlæg fra fru høneballe jeg kan hygge med og jeg har da også fået inspiration til mange planter hos dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tak for dine søde ord, det blev jeg glad for. Jeg ved jo, at mange læser med og gerne vil se mine billeder, men at nogen af jer også kan hente inspiration er godt at vide, og også at du nyder mine billeder, når du sætter dig i lænestolen og kigger forbi Høneballehaven :)
   Det er svært at huske og tage billeder, når man er godt i gang med haven, det kan jeg godt forstå, at du synes. Om sommeren starter jeg og slutter dagen med at tage billeder.
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Hej igen
  Jeg kikkede lige i alle så bakkerne idag og nogle af de frø jeg har fået af dig er jo kuldekimere så der går nok lidt endnu inden det forhåbentlig myldrer med friske spirer. Kulden har de forhåbentlig fået men der skal jo så noget varme til. Den brogetbladet judaspenge er ved at sætte det første rigtige bladpar og nu kan det ses at det er den brogede :-) kimbladene er jo grønne. Tror ikke at heldet har været med mig mht rhodofrøene. Ved ikke hvad der er gået galt. Så har jeg jo stadig bla vokurt, Rudbeckia cherry brandy og nogle zinniaer liggende som venter på det blir forår.
  Tror ikke du så min kommentar den anden dag ang. Pigvalmuen (hvid) så skal jeg nok så lidt i en potte som kan tages med til Samsø.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Ja jeg havde set, at de brogetbladede judaspenge var på vej op, så må vi håbe, de andre også kommer. Nå du havde fået af Rudbeckia cherry brandy, det var godt, jeg kunne ikke huske det.
   Jeg så vist godt din kommentar, men fik ikke svaret, den vil jeg da se frem til.
   Knus

   Slet
 15. Jeg synes egentlig at det er hyggeligt og opmuntrende at du blogger dagligt. Vigtigst er at du holder af det. Det kan godt være at jeg ikke får set alle dine indlæg, men jeg kikker jævnligt og forsøger også at kommentere.
  Jeg tvivler på at jeg ville blogge hvis jeg ikke fik kommentarer, men det er ikke så afgørende om det er mange, men respons er rart.
  Jeg tror egentlig at mine egne blogindlæg falder lige ujævnt sommer som vinter. Jeg holder af at blogge og har ingen planer om at det skal stoppe eller skifte medie.
  Der er mange havebloggere der er stoppet eller skiftet til andre medier, på den måde er det blevet mere overkommeligt for mig at komme rundt - for halvandet år siden blev jeg næsten stresset over at jeg ikke kunne nå rundt hos alle:-)
  Jeg er derimod ikke flittig på andre sociale medier. Jeg synes at facebookgrupperne er blevet lidt forplumrede på den måde at der skrives om løgindkøb i en gruppe der har hovedemne om stauder o.l. der står jeg lidt af..
  Men måske er det forståeligt for når man er aktiv lærer man også hinanden at kende via daglig kontakt og vil gerne "snakke" om det hele. - Det kan vi jo så på bloggen;))
  Dit skæbnetræ er godt nok stort eller bredt, men især med bær er blomsten virkelig skøn - en hel lille broche.
  Den røde amarant er lige så nem som den grønne, så den kan du glæde dig til.
  Træer med rødt løv eller grene er uundværlige i en have, de bryder det grønne og tiltrækker opmærksomheden, det er interessant med deres forskellige kendetegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det glæder mig, at du synes det, ja jeg holder meget af at blogge og ser jo også at I følger med. Du har ret i, at det er rart med respons, når man blogger. Nogen dage er der mange, andre dage knap så mange. Jeg har bemærket, at søndag er en god dag :) Det sjove er også, at det ofte er forskellige, som om man skiftes til at kommentere.
   Godt du vil blive ved dette medie, sådan har jeg det også, facebook er ok, men de andre vil jeg ikke til at rode med, så går der alt for meget tid, jeg bruger rigeligt i forvejen. Jeg foretrækker også at "snakke" på bloggen og er glad for, nogen af jer har besøgt mig, det er rart at hilse på nogen, man kender fra bloggene.
   Ja det skæbnetræ er ved at være temmeligt stort. Træer med rødt løv kan ikke undværes i haven, synes jeg.
   Jeg glæder mig til at sætte den røde amarant i mellem de andre stauder.

   Slet
 16. Jeg er en af dem der bestemt glæder mig over at se sommerbilleder på denne tid, ja hele vinteren. Så bliver jeg mindet så dejligt om hvad der venter :-) Jeg har selv haft lidt svært ved at lave indlæg på bloggen her i efteråret, det er træls som det arbejde tager al ens fridtid :-), men jeg håber foråret bringer lidt mere energi med sig.
  Jeg så også den første røllike på facebook, hvor er den bare flot.
  Vores skæbnetræ er ved at have nogle år på bagen, vi har beskåret det så det kommer op som et træ og det er fuld af blomster hvert år, men vi har aldrig haft bær på det. Jeg tror det er mit ynglingstræ og jeg kan slet ikke forstå at alle ikke har det :-)
  Nå jeg må hellere komme videre, er så heldig at have vinterferie i denne uge, men har selvfølgelig fået lavet aftaler hver dag.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Jeg tror også, at mange glæder sig over sommerbilleder, vi trænger til at se, at det igen kommer til at blive flot i vores haver.
   Jeg kan godt forstå, at det er svært at nå at lave indlæg, arbejdet skal jo passes, det er noget andet med mig, som har tiden.
   Skæbnetræet er virkelig dejligt, jeg kan godt forstå, at du er glad for det, godt at I har fået det lavet til et træ, det kan vores vist også snart blive.
   Godt med vinterferie, og du er god til at lave aftaler :)
   God dag til dig
   Lisbeth

   Slet
 17. Hej Lisbeth
  Dejligt at se du holder stand, selv om vi ikke alle får kommenteret....
  Med så mild en vinter er der så meget man kan lave udendørs, så tid til indendørs sysler bliver der ikke kræfter til.
  Dejligt at se dit skæbnetræ i blomst. Jeg har tre, men ingen af dem vil blomstre. Din rødbirk er rigtig frodig. Kan du undvære et par kviste, vil jeg gerne prøve at pode den?
  Nu nærmer sig næste foredrag i Gråsten, hvor Tim skal prøve en ny spiselig Viburnum lentago. Jeg leder også efter en spiselig Guldribes.
  Ha' en god dag på øen.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Og dejligt at du følger med en gang i mellem, det er vist længe siden, vi sidst har skrevet sammen.
   Ja mild er vinteren, men jeg kan godt nok ikke holde ud at være ude i den kulde, vi har nu. Der er vestjyder nok gjort at et mere sejt stof :)
   Måske er det ø-klimaet, der gør, at skæbnetræet vil blomstre her hos mig.
   Du må meget gerne få et par kviste af rødbirken. Er det nogen jeg skal sende, eller skal jeg vente til Grundlovsdag, hvor jeg regner med, at vi ses.
   Jeg tror da jeg har Viburnum lentago, den solgte du til mig første gang, vi var oppe og besøge dig. Kan det ikke passe? Hvad er det, der kan spises af den?
   Også god dag til dig i det vestjydske.
   Lisbeth

   Slet
 18. Ved du hvad Lisbeth, alias fru Høneballe:-) jeg er glad for at du blogger, finder meget inspiration her, så meget at jeg må have oprette et bogmærke udelukkende i dit navn, for at gøre det mere overskueligt. Jeg tager tingene ind med teskeer, det er lettere at huske, og tempoet bliver lige tilpas. 1000 tak for at du deler ud af din store passion.
  God dag til dig og en bette kram fra fru Nielsen
  PS skal huske at have sået rævehaler i år, for dem er jeg ret så vild med:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja tak for det, jeg ved at du er glad for mine indlæg og får inspiration, det er der nok flere som gør, det er dejligt at vide, at nogen kan lide min blog. Tænk at have et bogmærke med mit navn, det er da sejt :)
   God idé med rævehalerne, dem er jeg blevet ret glad for, min inspiration til dem er hentet hos Birgitte med bloggen Birgitte på nettet. Sådan kan vi inspirere hinanden, det er dejligt.
   Nu sender fru Høneballe lige et bette kram tilbage til fru Nielsen :)

   Slet
 19. Det er nu de skal podes. Jeg er i gang med fyr og gran, for de er ved at trække saft op. Du kan bare rulle en gren sammen i en plastikpose og sende som brev. Du skal nok få refunderet.
  Ja, jeg tror du har V.lentago. Det er de smukke blå bær, der fuldmodne smager sødt og godt.
  Ja, vi ses til Grundlovsdag. Det er min fridag.
  Vi er allerede bagefter med at fælde brænde, for saften er allerede på vej op i nåletræerne og så er de svære at få gennemtørre til næste vinter.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Ok - jeg sender næste gang, vi kommer i nærheden af postkassen, der er desværre langt mellem dem efterhånden. Skidt med refusion, jeg får nok et eller andet ved dig en gang. Ok nå det er bærrene, der var vist ikke mange på, men hvis der kommer i år, vil jeg smage på dem.
   Godt vi ses til Grundlovsdag.
   Ja det skal snart være med det fældning, Bent skal til at fælde birketræer hos en af vennerne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 20. Hej Lisbeth.Godt indlæg du har lavet.................du er jo en af dem man SKAL se hver dag.
  Der er jo en del der er faldet fra herinde...................men det er da også dejligt med nye bloggere.
  Jeg nyder også at blogge................men kun en gang hver søndag.
  For ellers synes jeg det tager al min tid.
  Men bruger da bloggen til at blive inspireret og få gode råd herinde.
  Godt du lige mindede mig om at jeg også skal have de grønne rævehaler igen i år.
  Og skærmplanter er jeg blevet rigtig glad for..............håber den hvide jeg fik af dig kommer igen i år.
  Rigtig god dag på Samsø knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skal du have, ja jeg kan da se, at mange har kigget indenfor på dette indlæg. Ja det er godt med nye bloggere, men vi har ikke tid til at kommentere ved alle til sommer. Jeg synes, det er en god idé, at du har lagt dig fast på at blogge hver søndag, jeg har nemlig bemærket, at det er søndag, du blogger.
   Det er godt at lære nyt og blive inspireret på bloggene.
   Er det rølliken du mener mon, den skal nok komme igen og flere til.
   Også god dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet