onsdag den 11. februar 2015

Græsserne måtte væk

Arkivbilleder

I får lige de sidste billeder af de smukke græsser for denne sæson, selvom de er vist før kan I nok godt tåle at se dem en gang til. I dag måtte jeg klippe dem ned.
 Bedet ser lidt trist ud nu
 men som I kan se er der allerede nyt på vej, så det var tiden
Børen blev fyldt af de smukke græsser, som har givet karakter til mange af mine billeder
Til gengæld kan man nu bedre se den smukke rhodo Double Dots, så der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget :)
Vejret i dag har været gråt, stille og lidt vandkoldt, solen var savnet. Men jeg fik alligevel klippet flere stauder ned, og Bent flyttede nogen buske for mig, jeg læste i havenyt, at det kan man godt, fordi det er så mildt vejr. 2 hortensiaer og en Weigela blev flyttet. DMI lover at foråret bliver mildt, nu må vi se.
 Mine cyklamen har ikke store prangende blomster, men bladene er nu smukke.
 Den tidligt blomstrende geranie er godt på vej rundt omkring.
og de gule krokus venter på lidt sol, så springer de nok helt ud.
Her kommer flere planter med M
 Sidste år såede jeg måneblomst, en pludselig indskydelse. Det gik rimeligt godt, der kom blomster, men ikke ret mange, men stolte var vi, da den første sprang ud.
 Månestråle/Kirengeshoma er flottest lige når den kommer op
 den er slet ikke så overdådig som den Marie på bloggen Hortofilia præsenterer, jeg har haft dem en del år, så de burde være meget større.
Planter med N
 Natviol/Hesperis Matronalis har sået sig en del steder i haven, det gør ikke noget.
 Nelliker har jeg i stenbedene
i forskellige farver
 Newbiscus er i familie med Hawaiblomst, men blomstrer meget senere
 derfor er det ikke altid, at blomsterne når at springe ud, men sidste efterår var jo flot og lunt, så det gik fint.
Planter med O
 Oktober stormhat/Aconitum Carmichaelii
blomstrede overdådigt i efteråret, jeg har fået den til blogtræf for to år siden.
 Orangegrenet lind har jeg vist fornylig, her er den med løv.
 lidt fra vindueskarmen, nemlig orkidéer
Phalaenopsis, måske husker I arven fra min mor, de klarer sig indtil videre fint her
I mellemtiden er flere sprunget udTil slut dagens rose, også en af dem jeg holder meget af
 Charles Austin

en smuk engelsk rose, en af dem som efter min mening er smukkest i anden blomstring.
I dag bliver det hurtigere mørkt, det må vi tage med.
Fortsat god dag30 kommentarer:

 1. Åh ja, hvor jeg håber DMI har ret i deres antagelse. Jeg var også i haven i går og begyndte at klippe stauder ned..dog kun i et lille hjørne....men det kribler i fingrene for at få klippet ned i Sydhaven, så den del af haven er forårsklar. Alle de visne nepeta ser herrens ud....og de er begyndt at skyde nedefra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja lad os håbe, de har ret. Jeg klipper rask løs af dem, jeg ved kan klare det, deriblandt Nepeta, når de er begyndt at skyde, tror jeg ikke, der sker noget. Grimme er de i hvert fald, og jeg har mange :)

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Ja de græsser har virkelig givet karakter til dine smukke billeder. Jeg har også en månestråle, om end noget mindre end din, selv om du skriver at Marie har et mere overdådigt eksemplar end dit. Her har vi sandet og meget mager jord hvilket er udfordringen, men jeg har faktisk overvejet at flytte min månestråle om et sted hvor den får lidt mere skygge og dermed forhåbentlig lidt mere fugt ?
  Er billedet af dine krokus fra nu? så er de godt nok langt fremme. Hvor har du mange fine orkideer.
  God aften.
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Ja græsserne har været skønne og de holder jo mega længe, så jeg kan nok ikke være bekendt at klage over, at jeg måtte klippe dem ned nu. Jeg har haft min månestråle i skygge, der groede den endnu mindre, så jeg ved ikke lige, hvad man skal gøre for at få gang i den. Jeg har set pragteksemplarer i Lille Malunds Have og forøvrigt også købt dem der.
   Ja de krokus er fra nu, de eneste med blomst indtil videre.
   Ja orkidéerne er fine arvestykker.
   I lige måde
   Lisbeth

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Bare nu de holder ord de metrologer :o) det vil altså være så skønt. men vi må også huske på at vi kun er midt i feb. Jeg er taknemmelig for hver en dag man kan være ude.
  Græsserne har da godt nok fået en kort klipning :o) Sjovt som det hurtigt laver om på udseende af et bed og de kommer jo op igen.
  Igen i år kommer jeg i tanke om at der ikke er nogen krokus i min have, det må der laves om på.
  Orkideerne er virkeligt dejlige, det er den nemmeste plante der findes,.en rigtig ungkaleblomst :o) efter min mening. Jeg har ikke andet herhjemme og de har flere år på bagen.
  Forsat god aften til dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja lad os håbe, at metrologerne har tjek på vejret, ikke tosset med tidligt forår, men gerne ikke for tørt. Det er dejligt, når man kan være ude allerede midt i februar, ja og det er vi jo ikke en gang.
   Ja det pyntede ikke på bedet, at græsserne blev klippet ned. Du må have fat i nogen krokus, de er så dejlige.
   Ja orkidéer er nemme blomster, dem kan vi lige finde ud af :)
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Hvor er orkidéerne smukke. Mon ikke de allerede føler sig godt hjemme. Oktober-stormhatten er også fin. Den tror jeg, jeg vil prøve at finde, når det er til at plante igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Jo det ser ud til at orkidéerne føler sig hjemme allerede, men som Linda skriver, så er de jo ret nemme.
   Jeg kan anbefale oktoberstormhatten, den er køn og længeblomstrende.

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Tror vi er lige langt fremme/tilbage:)
  Godt at Double Dots får lidt lys nu nåt frosten er gået af jorden.

  Ja DMI lover en del - de lovede også at januar skulle blive kold...
  Godt man ikke er meteorolog!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   ja det er nok nogen lunde det samme. Nu græsserne er klippet ned, ser man meget bedre de smukke knopper på Double Dots.
   Ja det er ikke nemt at være meteorolog, vi må se, om de får ret, men sommeren behøver ikke at være så varm og tør som sidste år.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Jeg tror på DMI - i hvert fald når de lover tidligt og mildt forår :-) Men mine krokus er altså ikke så langt fremme som dine ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja lad os tro på det vi helst vil :) Det er også de eneste, som er så langt hos mig.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Godt lige med arkivbilleder af græsserne for det ser jo lidt sørgeligt ud når de de klippet men det kan jo ses at det er ved at være tid. Inden længe står de friske og grønne igen :-) Den tidlige Geranium glæder jeg mig til den står også frisk her. Måneblomst er så flot men svær at få det optimale ud af. Har prøvet at have den ude men bladene kan ikke lide al den blæst der er i min have og så har jeg prøvet at ha den i drivhuset der var bladene tilgængæld meget flotte men der kom ikke ret mange blomster måske der er for varmt. Har ikke haft den de sidste par år. Min Månestråle gør heller ikke meget væsen af sig og sidste sommer tørrede den nærmest væk. Den blir vist aldrig stor og stærk :-( Natviolen jeg fik af dig har det fint har set at den er grøn i bunden :-) Både din Newbiscus og Oktoberstormhat står stærkt i erindringen de var bare super flotte begge to. Det ser da ud til at din mors orkideer har klaret flytningen fint. Den lilla stribede/plettede eller hvad den er er rigtig fin og lidt anderledes.
  Hvad er forskellen på første og anden blomstring på Charles Austin og er det noget der gør sig gældende for alle de remonterende roser? Det er jo nu jeg skal til at lære så jeg må jo suge lidt viden til mig :-) Har lige bestilt lidt frø fra Frøbutikken :-) det har jeg vist lidt mere styr på.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg kunne jo ikke bare vise de grimme bede, så jeg måtte gøre brug af arkivet :) Det var nok lidt, inden de er oppe i højden igen, men det går nok, så kommer der meget andet. Godt den tidlige geranium også er med hos dig. Min måneblomst var i Pavillionen, jeg tror ikke, der kom 10 knopper på den, så jeg køber ikke frø igen, men jeg har skam to frø liggende, jeg skal have sået. Ja det samme sker med min månestråle, det må vi så leve med.
   Jeg er glad for, at min mors orkidéer vil blomstre her hos mig, jeg håber, de vil blive ved med det.
   Forskellen på første og anden blomstring hos Charles Austin er, at den er mere mættet i farverne under 2. blomstring. Desuden har den knap så stor konkurrence, fordi de en gangsblomstrende ikke er der til at overtrumfe dem. Nej der er forskel på dem, nogen er smukkest først og andre sidst. Frø - du kan blive ved, jeg forstår ikke, hvor du har det hele, og hvordan du kan overkomme det :) og hvordan du får plads til dem i haven.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Nå, så røg græsserne - men vi er da ikke nået ind i marts endnu ::))
  Ja, det er da forrygende med krokus - mine kigger også frem, men jeg har ikke haft mulighed for at tage billeder af dem endnu.

  Charles Austin er en fantastisk rose :)
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja de måtte væk, selvom vi ikke er nået marts, ærgerligt at skulle klippe i det grønne, så det var høje tid.
   Godt du også er ved at have krokus, mon ikke vi får dem at se i weekenden.
   Ja vi er helt enige om Charles Austin.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Så synd at du måtte klippe ned dine flotte gress, men til slutt må en jo bare gjøre det. Bladverket på cyclamen er så vakkert. Jeg har prøvd de flere ganger, men de klarer seg ikke her.
  Nydelige orkideer!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg var også ked af at klippe græsserne ned, men en gang skal det jo være. En skam du ikke kan have cyklamen hos dig.
   Tak
   Klem

   Slet
 11. Jeg har gået og tænkt på, om jeg snart skulle i gang med græsserne, nu hvor temperaturen er steget, og vejrudsigten ser fornuftig ud de næste par uger. Græsserne plejer at være noget af det første jeg klipper ned, og som jeg kan se på dine billeder, er det vist på tide. Jeg må ud med saksen i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Det var netop derfor, jeg tog det med i indlægget, for det kom også bag på mig, så jeg satsede og klippede ned i dag. Jeg mangler stadig dem oppe ved skoven.

   Slet
 12. Kære Lisbeth.
  Ja, så fik græsserne sig en tur med saksen, så kan man glæde sig til de igen står flotte i haven.
  Fine orkideer, de står jo længe, hvis de bliver passet, og det gør de jo hos dig.

  En sød rose du viser.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja så måtte jeg desværre klippe græsserne, intet holder evigt, men de kommer heldigvis igen.
   Heldigvis skal orkideer ikke passes særligt meget, for jeg kan da glemme dem. Min mors veninde på 87 har troligt passet disse, nu er det min tur.
   Tak - ja det er en dejlig rose.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Så må jeg hellere ud at kigge til mine græsser:-) Jeg kan godt lide cyklamen bladene, og håber sammen med mange andre at DMI prognoser passer.
  Ha en god dag på Samsø fru Høneballe:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej fru Nielsen
   Ja det er en god idé, måske er det ikke så nødvendigt at klippe dine endnu, men mange af mine trængte. Cyklamen bladene er kønne nu, med disse grå dage håber vi alle, at prognoserne passer.
   Også god dag til dig fru Nielsen :)

   Slet
 14. Hej Lisbeth.Kan jo se at du har klippet dine græsser............gælder det også de lave?.
  Min store græs blev klippet forlængst for aksene fløj rundt i hele haven.
  Natviol har jeg i både hvid og blå.Er rigtig glad for dem.
  Og hvor er de smukke alle dine orkideer fra din mor.
  Rigtig god dag Knus Jette
  Jeg vil prøve at have cyklamen i haven....................for de er da bare så fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg har ikke klippet de lave, jeg er faktisk i tvivl om dem, men det er du også, kan jeg forstå.
   Jeg har ikke problemer med de store græsser, men jeg ved, at Marie også har det. Underligt.
   Ja orkideerne er jeg rigtig glad for, især på denne tid, hvor der ikke er så meget andet, der blomstrer.
   God idé med cyklamen, de er så fine og pynter på denne tid, det vil være godt til dit Høneballebed.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 15. Hej Jette
  Elsker græsser, og har i dag siddet og kikket på dem på nettet. Koster bare en del, så jeg må se hvad jeg får købt i år. Tak for kikket

  Havehilsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Der gik det vist for stærkt! Jeg mente Hej Lisbeth! Dig glemmer man jo ikke. Tak for det. kram

   Slet
  2. Hej Maria
   Ja græsser er desværre lidt dyre, jeg har ikke købt de dyre steder. Prøv Staudestedet men vent til eftersommeren, så får du mere for pengene :) Selv tak
   helt i orden med navnet - godt du ikke glemmer mig :)
   Kram

   Slet