fredag den 13. februar 2015

Forårstegn og "milde" vinde

Det er rent ud sagt hundekoldt, i dag måtte jeg tage haveturen af to gange, for mine fingre var ved at fryse af, selv med handsker på. Jeg fik da få billeder af forårstegn, men det er en kold "fornøjelse", jeg har det bedre herinde ved brændeovnen.
 Krokus der viser knopper
 Dorothealiljer
 Erantis på vej op gennem den tomatjord jeg smed i bedet i efteråret, da jeg tømte krukkerne
 gækker i diget
 Helleborus og påskeliljer godt på vej

 knopper i påskeliljerne ved husmuren

                                     
Tulipaner også godt på vej
Jeg vil lige vise, at trælupinen er vintergrøn
Billeder med P fra arkivet
 Parisertårn/ Morina Longfolia fik jeg af søde Anne Mette med bloggen Cugina, jeg har dækket den med gran, den ser ud til at have det fint
 Parykbusk/Cotinus coggygria den mørkbladede
 og her den rosafarvede
 Perovskia er en fin staude med den helt rigtige blå farve
Pieris to forskellige i en busk
Pileurt er blevet en favorit, så jeg har efterhånden en delBlack Dragon hedder denne, her er det løvet, der er mest spændende.
 Platantræet/Platanus gror godt, hvert efterår må vi klippe grene af, ellers bliver den for voldsom
 Porcelænshyacint er en fin lille sag
 Porcelænsærenpris/Veronica gentianoides er også fin, foræret fra to bloggere
Portulak har jeg snart over hele haven, den breder sig lystigt over alt, jeg har foræret utallige væk.
Den bliver lidt kedelig, når den er ved af blomstre af, men med lidt held når den at blomstre en gang mere.
 Denne primula købte jeg til et plantemarked for 15 kr.
Det har jeg ikke fortrudt
Der kommer en del flere primula i morgen.
Her kommer dagens roser:
 Clarét er rød og har et kedeligt navn, men duften er fantastisk, og da den også har mørke toner, er den tilgivet :)

Denne smukke mosrose, så jeg første gang her. Common Moss (Det navn kendte Anton Jasroser ikke) men Rosa Centifolia Muscosa kendte han, så den blev jeg ejer af for et par år siden, det har jeg ikke fortrudt, men den skal nu flyttes, den står for meget i skygge her og bliver helt glemt og overset.
Ja men så er det jo weekend igen, jeg håber I får en god en med masser af sol til os alle. Man har da lov at håbe :)

27 kommentarer:

 1. Hvor er dine løgvækster bare langt fremme i forhold til her. Man bliver jo helt misundelig! Men du skal nu alligevel have tak, for nu tror jeg, at jeg ved, hvad jeg kan forvente mig af nogle af de grønne toppe i haven, som jeg ikke kender. De ligner jo Dorothealiljer :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sandie
   Det undrer mig, at vi er længere fremme end jer, Fyn plejer at være foran. Selvfølgelig er der Dorothealiljer i en gammel have, mine stammer fra min fars have, så de er gamle. Jeg kan tydeligt huske, hvordan han lærte mig forskellen på dem og dobbelte vintergækker :) og navnet har jeg altid kunnet huske, det var noget særligt :)

   Slet
  2. Ja, men vi ligger ret ubeskyttet lige her, så måske det har noget med det at gøre? :) Ja du har da helt ret i, at der er dem i haverne! Jeg havde bare ikke overvejet at det kunne være dem, især ikke når jeg kun kender blomsten og ikke løvet :) Men det har jeg lært nu :D

   Slet
  3. Ja det har nok noget med det at gøre. En af vores medbloggere bor ved en stor kolos af en boligblok, den læer for hendes planter, så de er tidlige :) Så kender du den fremover Dorothealiljen :)

   Slet
 2. Merkelig at det er så kaldt hos deg, for her har det vært flere plussgrader til en forandring ;)
  Herlige bilder fra hagen din likevel, og de du kaller Dorothea liljer kalles klosterklokker her. Det er så mange forskjellige navn her i Skandinavia, at det er til å bli forvirret av ;)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det er vandkoldt hos os, vi har også plusgrader, men kun mellem 1 og 2, det føles bidende koldt.
   Klosterklokker, ja det er sjovt, at vi har så forskellige navne i Skandinavien. Ja det er meget forvirrende :)
   Klem

   Slet
 3. Kære Lisbeth dejlige forårs billeder med alt det der er på vej op! Man bliver så glad! God du trodsede kulden så vi kunne få glæde af alle dine spirer. Jeg har også Rosa Centifolia Muscosa men i Alba variant. God weekend kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det er dejligt med forårsbilleder, og jeg skulle jo have noget aktuelt at vise, så jeg måtte trodse kulden :) Nå du har mosrosen i hvid, den er sikkert også flot.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth,
  Nej hvor er der mange forårstegn hos dig.
  jeg håber at vise lidt billeder i morgen, men har hygget med mit barn i dag. Plus plantet Chili om - det var bare så hundekoldt uden for.
  Jeg glædes over alle dine smukke planter og tulipaner har jeg ikke set endnu. God weekend til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja når man kigger godt efter er der en del forårstegn, men det er rimeligt koldt, så det var en god idé at hygge med dit barn i stedet for at gå ud.
   Det er godt også god weekend til jer.

   Slet
 5. Hold da helt op, det myldrer jo op af jorden ved dig. Her er der også flere løgplanter på vej, men de er ikke nær så langt fremme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Jeg synes ellers jeg var bagefter, men pludselig er der godt gang i det hele, det er ikke til at forstå, når det er så koldt.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  2,7grader har vi haft så det er jo ikke noget at sige til at du har frosset lidt men godt det så ikke har blæst. Selv om det er koldt skal jeg lige love for at forårsbebudere er godt på vej hos dig. Jeg er især imponeret over dine påskeliljer. Særprægede blade på parisertårnet. Imellem de frø jeg har fået idag er der Pigvalmue den har blade der ligner Parisertårnets lidt sådan lidt stikkende at se til. Ja Perovskia har en flot blå farve men den lyseblå Porselænsærenpris er også ret flot. Jeg fik en af Hanne Nash i efteråret :-) Primulaen er jeg da også lidt pjattet med. Går ud fra at du ikke har navnet når du ikke har skrevet det. Håber at jeg har plantet min mosrose det rette sted. Knoppen er simpelthen så flot farven er der heller ikke noget i vejen med. Min er lys rosa. Ja så er det weekend igen så må vi se om der kommer lidt sol. Imorgen skal jeg til 50 års fødselsdag det meste af dagen så jeg må satse på at det blir ok vejr på søndag.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det har bestemt ikke været udendørsvejr i dag heller. Jeg undrer mig også over, at de er så ivrige for at vise de søde forårsbebudere, jeg synes, at det er for koldt. Jeg forstår ikke, at knopperne viser sig så tidligt på påskeliljerne, de er jo knap ovenfor jorden. Jeg måtte lige google din Pigvalmue, den kender jeg ikke. Den fås både i gul og hvid, jeg gætter på, at det er den hvide, du har fået hjem.
   Porcelænsærenspris er en meget smuk blomst, den er jeg også glad for, godt du har fået en af Hanne. Jeg tror, der en gang er en, som har skrevet navnet til mig her på bloggen men jeg har ikke fået skrevet det op. Min mosrose står helt i skygge og tæt på rådyrene, det er jo ikke sagen. Hvad hedder din mosrose, det kan jeg ikke huske? 50 års fødselsdag, ja så er du nok næsten ligeglad med, om solen skinner :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Det var tilfældigt at jeg faldt over pigvalmuen og det var på grund af den at jeg lige måtte shoppe lidt mere frø. Du har helt ret det er den hvide :-) Den er etårig men den skal ikke forspires så mon ikke den er en god selvsåer. Jeg skal nok så lidt i en potte som kan tages med til Samsø :-) Min mosrose er Alfred de dalmas hvis jeg husker rigtig og den står så den både får sol og skygge i løbet af dagen. Jeg håber da for alle i andre at solen vil skinne imorgen :-) mon ikke fødselaren også håber det. Imorgen er hendes fødselsdag. Idag er det svigermors fødselsdag og hun har jo ikke været så heldig med vejret men det er jo også fredag d. 13. Vi har ikke været til fødselsdag idag for det er Mogens' brors kone der blir 50. Svigermor blir 81 og hun kunne ikke lige overskue to dage i træk med fødselsdage,og det er der vel ikke noget at sige til.

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Dejligt med en masse forårstegn i din have.

  Men udevejr er det ikke, selv om det ser godt ud derude, når man kigger ud af vinduet.
  En skøn rose den Clarét du viser til sidst.
  god weekend
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er skønt med forårstegnene, selvom det er for koldt derude, men vi er jo også kun midt i februar.
   Ja Clarét er en skøn rose.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Nej nogen varme har vi da heller ikke haft - imponerende at dine påskeliljer er så langt fremme, de risikerer jo at blomstre af før påsken som da vist ellers falder ret tidligt i år - vi får se!
  fint rent bladværk på den primula - den ser næsten mere spændende ud før udspringet!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg er også lidt bekymret for, at de påskeliljer blomstrer længe før påske, vi får se.
   Jeg kan også godt lide det anderledes bladværk den primula har.
   Tak i lige måde.

   Slet
 9. Hej Lisbeth!
  Ja tak til milde vinde, for i går var det også isnende koldt her. Skønne forårsbilleder du viser, har også en enkelt tulipan der titter op gennem jorden:-))) Perovskia har jeg også, smuk plante, men da den kom igen sidste år blev den ikke ret høj, jeg har nu ikke søgt på det, men sidder og tænker på om det var en fejl den blev klippet ned?
  Hvor er primulaen skøn med de tykke blade, og mosroser utrolig spændende!
  Ha en god lørdag med forhåbentlig lidt sol:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det ville være dejligt med milde vinde, men jeg er bange for, at det ikke bliver bedre i dag, trods høje ønsker, men vi er jo også kun midt i februar.
   Perovskia er en staude, så den må skulle klippes ned, men jeg må indrømme, at jeg også har været i tvivl. Jeg tror bare vi skal have tålmodighed, så den kan brede sig noget mere i løbet af nogen år.
   Primulaen er lidt anderledes og køn, ja og det er mosrosen også.
   Ja i lige måde, lad os håbe det.

   Slet
 10. Skønne forårstegn fra øen! Her skete der så heller ingenting udendørs i går, selvom vi var blevet lovet opklaring. Jeg håber meget den opklaring kommer i dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja lidt forårstegn er godt, for der er bestemt heller ingen opklaring her i dag, kun dis, dis og dis :(

   Slet
 11. Tja. i dag lørdag er det desværre lige så bidende koldt som i går...nu vil jeg godt snart have de lidt mildere temperaturer, så jeg kan komme i haven.
  Eneste fordel ved kulden er da at det skrider fremad med sorteringen af loftskrammel :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det er stadig meget koldt, vi må åbenbart have tålmodighed. Det er svært, men godt du så kan nå videre med sortering af skrammel fra loftet :)

   Slet
 12. I lighed med så mange andre kommentatorer her er også jeg forbavset over, hvor langt fremme dine forårsvækster er. Jeg skulle mene, at jeg bor forholdsvis beskyttet en lille km fra Øresund, men her lader alt vente på sig. Parisertårnet var jeg for nogle få år siden på jagt efter, for dens blomster er underskønne, så tillykke med den. Portulak fik jeg af Lene fra Havefolket for et par år siden, og jeg synes, det er en skøn bunddække, selvom den har fart på. Lene havde fået sin fra Hanne, som desværre nu er død, så jeg sender Hanne nogle tanker ind i mellem, når jeg om sommeren nyder de søde lyserøde blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nette
   Samsø plejer at være lidt foran i det tidlige forår, men det holder ikke. Jeg kendte ikke Parisertårnet, da Anne Mette kom med den til mig, men jeg fik googlet den, og nu glæder meg mig til at se den i blomst. Min Portulak er desværre ikke fra Hanne, men jeg tænker også meget ofte på hende, når jer går forbi en af de planter, som hun holdt af og som vi havde til fælles. Du har ret i, at den har fart på. Jeg har den i øvrigt fra en dame herovre, som har hjembragt den fra en ferie. Den har søde blomster ja.

   Slet