tirsdag den 17. februar 2015

Vi venter på solen

Hver dag lover DMI sol på et eller andet tidspunkt i løbet af dagen. Det er ikke Samsø, den rammer, hvordan ser det ud hos jer?
Dette billede er fra 6.2.
Det er længe siden, jeg har taget så få billeder som i februar. 5-6 dage hvor der er sol på, og det er over en uge siden. Hvis ikke der snart sker noget, kan det ikke blive til mange solskinstimer i denne måned. Nå men det er der jo ikke noget at gøre ved, dagen er stadig tiltaget med 2 timer og 55 minutter, så det er i det mindste længere lyst.
I dag har jeg klippet gruppe 3 clematis ned, for det har heldigvis ikke blæst, og det var knap så koldt, som det har været de sidste dage.
Jeg fandt en potte med vintergækker derude. Der stod ellers Dorothealiljer på skiltet. Jeg håber, at jer som jeg forærede Dorothealiljer til sidste år, har fået de rigtige løg?
 det pibler op, her må det være Allium
 jeg formoder dette er spansk scilla
arkivbillede af spansk scilla
Hamamelis knap så frisk i farven mere
Klokkehøjen har påskeklokker på vej. Bagerst t.v. skulle Sternii have stået
arkivbillede fra 21.3.
dagens kedelige billede af haven nu
23.6. så det sådan ud
 9.7. til venstre ses rødbirken
27.8.
flere arkivbilleder, denne gang med S
 Sølvrøn Sorbus Aria Lutescens
 også her, den er meget smuk i udspring
Sorbus Dodong er også skøn i udspring, men endnu skønnere i efterårsdragt.
 Juncus Spiralis
 Spirea Anthony Waterer har vi ikke mange af mere, dem solgte vi i efteråret
 Birkebladet spirea
her i den smukkeste efterårsdragt

Spydverbena sår sig selv, den har jeg flere steder i haven, det er helt fint.
Dagens roser:
 Rose de quatre saison er en smuk damascener rose med dejlig duft

 iflg. Rosenposten er det en af de ældste roser i verden. Der står fra før 1819.                                      
 Rose de Rescht
er manges yndlingsrose, men ikke min, den har aldrig været helt god hos mig.
Under S hører også spejlbassinet

Dejligt sommerligt
Til slut et aktuelt billede
af noget af min smukke lyng, jeg kender desværre ikke navne på mine lyngplanter.
Fortsat god tirsdag.

33 kommentarer:

 1. Gresset ditt heter Juncus spiralis, så nå kan du google det :)
  Her fikk vi sett litt av solen før den gikk ned, og her var den oppe til kl. 16.00 i dag! Har ikke sett solen på lenge, så jeg visste ikke hvor lenge den var oppe, men nå vet jeg det :)
  Godt å se solen igjen! Dine sorbus er så flotte, og jeg liker de veldig godt! De har så flotte høstfarger. I dag så vi på et dansk auksjonsprogram hvor en dansk mann sa høst akkurat som vi sier her. Jeg undret meg over det, for dere pleier vel å si efterår?

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak for navnet på den græs, det var noget med spiral :) I var da heldige at se solen, den er ikke set her i meget lang tid, men det har I så heller ikke.
   Sorbus er rigtig flot, jeg har forskellige. Det er nu ikke dem alle, som har flotte høstfarver. Ja vi siger efterår, men der er nu også nogen, der siger høst, vi siger også tit høstfarver. Jeg gætter på, at det er et ældre udtryk, som man ikke bruger helt så meget mere, slet ikke de unge :)

   Slet
 2. Næh det var heller ikke her solen kiggede ned. Det har været koldt hele dagen. Vintergækkerne venter ellers på en solskinsdag at springe ud i. Det er trist, at den smukke Helleborus sternii ikke kom igen. Sikke en masse blomster jeres Hamamelis har fået i år. Fine gamle roser du viser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Det har knap været så koldt i dag, som de forrige, men heller ikke så opmuntrende uden sol. Jeg er ked af, at H. Sternii ikke kom igen, men jeg har nu prøvet den før, købt i Bilka, den kom heller ikke igen. Hamamelis blomstrer flot ja.

   Slet
 3. Et kvarters solskin blev det til her i dag.Sternii har utroligt smukke blade, men er nok desværre ikke alt for hårdfør. Jeg har det som dig med lyng, glæder mig over farven, men husker ikke navnet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Hold da op et helt kvarter, ja det er lidt sørgeligt med det solskin. Ja Sternii er ret smukt, men noget tyder på, at den ikke er hårdfør, det er ærgerligt. Lyng har svære navne ja, men farven er fin.

   Slet
 4. ... gråt...

  Nå, så gik der igen et par dage uden kommentarer. Jeg har det som de fleste andre, der kommenterede så flittigt på dit for-forrige indlæg.... at det er skønt med din blog energi og dine billeder af alverdens planter. Endda temmeligt lærerigt - for sikken planterigdom du har i din store park-have :)

  Det er så dejligt at alting pibler op og folk er virkelig ved at komme i forårshumør - blot er temperaturerne ikke helt med på den - for sikke koldt det er.

  Det bliver dejligt når din klokkehøj kommer helt i blomst selvom ikke alle påskeklokkerne er lige grovillige.

  Ha' en dejlig aften. Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja du er ikke kommet helt ud af vinterhiet, men du har nok brug for det. Jeg ved heldigvis, at du kigger forbi, når du har lyst og overskud, og det ser ud til, at du kigger tilbage også :) Ja der er meget i min have, men der er jo også mere plads, så jeg kan sagtens købe planter, hvis pengene er til det :)
   Vi kunne godt bruge solen til at varme luften, det har været kedeligt den sidste uge.
   Ja jeg glæder mig til klokkehøjen vil blomstre ordentligt, så må jeg tage med, at nogen af dem ikke klarer det.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Det er såmænd ikke lysten, der mangler - men tiden. Jeg synes at jobbet tager meget energi - og hvis jeg først får sat mig med strikkepindene, så når jeg ikke at blogge...
   Tja, inden længe vender det nok til fordel for haven :)

   Slet
  3. Det forstår jeg godt, du mediterer sikkert også godt, mens du strikker, og jeg kan forestille mig, at du sidder ved en computer næsten hele dagen, det kan jo også blive for meget.
   Ja lad os håbe, at det vender inden længe, for det betyder bedre vejr, så kan du nok ikke holde dig inde :)

   Slet
 5. Meget begrænset sol her i det sønderjyske !! men dejligt tørvejr trods alt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Ja tørvejr og knap så blæsende, det må vi også sætte pris på.

   Slet
 6. Næh, jeg giver heller ikke meget for DMI's solløfter. Her har det været gråt i gråt i mange, mange dage. Men måske i morgen ... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Nej vi kan ikke stole på DMI, lader det til. Det er trist med alt det grå, vi håber hver dag, en dag må det da lykkes :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Ingen sol her da! Imponerende at forårsløgene alligevel myldrer op!

  Flot løv og lækker blomst på din sternii - er der intet at se nu?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nej solen er gemt bag skyerne, jeg kan ikke forstå, at de hver dag lover sol, men vi ser den ikke. Ja løgene kommer heldigvis alligevel, det kan man godt undre sig over.
   Ja Sterniien var så flot, jeg har netop i dag stået og kigget meget omhyggeligt efter den, der er ingenting at se, desværre. Marie skriver også, at den ikke er alt for hårdfør.
   Tak i lige måde.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Heller ingen sol her. Måske det blir bedre imorgen :-) I det mindste har vinden lagt sig og det er tørvejr. Vi må se på de positive ting. Mon de rødlige Allium blade er Ambasadøren. Farven passer da meget godt men de er lidt spinkle. Ærgerligt med Sternii men det at være haveejer gir desværre nogle ærgelser ind imellem. Heldivis er der også rigtig mange glæder så som at vide at det billede du syntes er lidt kedelig nu stille og roligt forandrer sig til et billede med frodighed og forhåbentlig masser af solskin :-) Sølvrønnens blade er meget smukke. Jeg kan rigtig godt lide grålige blade. Spiralgræs ved jeg ikke rigtig noget om men mener at have læst at den gerne vil stå fugtigt. Spydverbena er rigtig fin. Jeg har sået 3 farver så spænende hvad jeg får ud af det. Det er da længe siden vi har set spejlbassinet og det er jo bare så smukt både med og uden blomsterpynt :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej det var åbenbart nordjyderne, der vandt solen i dag, så må vi håbe, det er vores tur i morgen. Jeg glædede mig også over ingen regn og næsten ingen vind. Jeg tror ikke, det er Ambassadøren, men den har da fine farver og ja også lidt for spinkel. Ja det er en skam med Sternii, den må jeg holde mig fra. Jeg har en, der ligner lidt fra dig, den lever da heldigvis endnu, men ingen blomster i år.
   De grålige blade på sølvrønnen er smukke, desværre bliver den hurtigt lidt kedelig at se på. Jeg har fået navnet på spiralgræs, så det skal jeg have ændret. Det bliver spændende med dine spydverbena, fås den også i lilla, hvid og lyserød kender jeg. Ja et gensyn med spejlbassinet, regnede jeg ikke med gjorde noget :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Vi havde solskin i en times tid her i eftermiddag og næsten ingen vind. Så bliver man alligevel lidt glad! Dit sølvtræ er jeg godt nok noget forelsket i. Det ser så rent og sundt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Heldige jer - men så er der da nogen i landet, som har set solen, vi trænger meget. Sølvrøn er fantastisk i udspring og en måned efter, men så bliver den lidt kedelig, ja den er sund nok.

   Slet
 10. SUK, ja det er i hvert fald ikke her (Stevns) - dis - gråt - overskyet - dis- gråt - overskyet det er så KEDELIGT...og hundekoldt...øv....
  Håber det bliver bedre vejr meget snart!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Nej det er åbenbart i Nordjylland, de har været heldige at se solen. Ærgerligt at det er så træls, når du har ferie. Vi krydser fingre for i morgen.

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Dejligt dagene er tiltaget. Man kan da faktisk godt mærke det, når man tænker efter.
  Fine sommerbilleder...
  Påskeklokkerne har du vist mange af. De mørke er jo skønne, men man ser dem ikke så meget, så hvis jeg får lejligheden igen til at indkøbe flere, vil det blive i lyse farver.
  Sødt vandbassin..

  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er dejligt, at dagene er tiltaget, jeg synes tydeligt, man kan mærke det nu både morgen og aften
   Ja jeg har en del påskeklokker, der er flest af de mørke. Der finde mange skønne, jeg kan godt forstå, du gerne vil have dem i lyse farver. Du må en tur ned til Spiren.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. S som i spejlbassin , kunne ikke lade være med at smile:-) her var mildt vejr i går, og 5 minutters sol ved 16 tiden, det var flot:-)

  SvarSlet
 13. Hej Anette
  Ja men det er da rigtigt :) der var da blomster i bassinet. Heldige jer med mildt vejr, det har vi nu - gensynet med solen om den det bliver kort er fantastisk, ja nærmest rørende :)

  SvarSlet
 14. Jeg troede lige da jeg så dine første billeder at det var NU billeder, indtil jeg fik set der står arkiv :0)
  Den der gamle rose, den er altså flot og det er sjovt at den er en af de ældste man kender til.
  Spejl bassinet er jeg jo totalt tovlig med, åhhh hvor er det fint.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Nej jeg var nødt til at låne et billede for at få sol, men i dag skinner den indtil videre, det er herligt.
   Ja det er lidt spændende med sådan en gammel rose.
   Spejlbassinet glæder jeg mig til at få gang i igen.
   Kh Lisbeth

   Slet
 15. Igen har du hjulpet mig til at identificere nogle af farmors løgplanter. Det må være scilla, der er på vej op mange steder i haven :) De er nu også smukke, så dem glæder jeg mig til at se :)

  Her er der sol og blå himmel lige nu, men det er også første gang i mange dage :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig da Sandie. Det skal nok passe, at der er en del scillaer på vej op. Spændende hvad der mere viser sig i din have.
   Vi har også sol og blå himmel, det var ikke, hvad der blev lovet i morges, men herligt er det, vi trængte til at se den.

   Slet
 16. Kære Lisbeth.
  Her er også dejligt sol i dag. I går kan jeg ikke huske, så det har jeg heldigvis ikke at ærgre mig over.
  Jeg kan godt huske, at du solgte dine store smukke spirea sidste år. Jeg synes de er meget smukke.
  Det er en skam H. Sternii ikke kommer igen, for den er da godt nok smuk.
  Det er sjovt med de påskeklokker, for jeg har kun de lyse. Jeg vil vente og se om de frølinger jeg fik af dig bliver mørke. Det kunne jo være.... Til Pinse skal vi til Åben Have hos Tante Grøn og der kommer Blomsten og Krukken, så der ryger nok en Helleborus med hjem. Så skal den være mørk.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Ja det var dejligt med lidt sol, den forsvandt her igen til middag, men godt den kom forbi.
   Heldigvis har jeg et par stykker af spireaen endnu.
   Ja det er ærgerligt med H. Sternii, men den kan åbenbart ikke lide at bo hos mig. Den står i fuld sol fra middag af, det burde kunne gøre det. Tak for linket.
   Jeg tror bestemt, at de påskeklokker, du har fået af mig er de mørke, det er dem, jeg har flest af.
   Jeg har tænkt mig at købe nogen i Blomstertøsens have, hun har masser af smukke påskeklokker til billig penge. Så gør det knap så meget, hvis de går ud. Blomsten og Krukken har også nogle fine, der skal du nok finde en fin mørk.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 17. Jeg har lige Googlet Helleborus Sternii http://www.theplantexplorer.com/product/helleborus-x-sternii-flame-1351/ og der står at den vil have fuld sol og er ellers meget nem at have med at gøre. Altså ikke noget om at den ikke kommer igen.
  Kh Eliane

  SvarSlet