onsdag den 25. februar 2015

Forårstegn og solopgang igen, igen

Solen stod op for en kort bemærkning her på øen

Det var en herlig ting. Den forsvandt nu ret hurtigt igen. Heldigvis kom den tilbage senere, så jeg tog et par timer i haven med oprydning af staudetoppe i skoven. I eftermiddag blev det helt forårsagtigt, men det har nu blæst en del i dag, så skyerne har også været der ind i mellem. Vi har nok også haft omkring 6 grader, i pavillionen havde vi over 10, den er jo ikke tæt som et drivhus.
 Allium gror godt, det er et blandet sortiment, jeg har købt i Lidl
Vandet er nu sunket her ved Dorothealiljerne
 Kathrine Hodgkins kommer nærmere og nærmere udspring
og de gule iris sprang ud i solen, små sole i sig selv.
Jeg var en tur i Netto og faldt for en hosta med lyserøde blomster, som I kan se var der allerede ved at være gang i den. Jeg købte også solhat, skønt jeg har mange, men 10 kr. er jo billigt. Det viste sig  at være et godt køb, for der var allerede gang i mindst 5 spirer i pakken.
Den fine troldnød/Hamamelis blomstrer stadig flot her i pavillionbedet.

Billeder fra arkivet:
Violfrøstjerner har jeg nogen stykker af, det er en dejlig plante
 Alba står midt i hjertebedet
 Voksurten havde jeg for første gang i sommer
 det bliver ikke sidste gang, jeg har heldigvis mange frø
 Forårsvortemælk er smuk, men den selvsår sig en del
 Denne fine vortemælk er jeg glad for, den har sået sig et sted i haven, det må den gerne.

Vårfladbælg / Lathyrus Vernus har jeg nu både i lilla og lyserød, den er skøn.
W:
 Weigela har jeg i forskellige udgaver
 både den brogede, som helt tydeligt er podet på en almindelig, jeg klipper de almindelige af, men de kommer igen med fornyet styrke.
 og den med røde blomster
og ikke at forglemme W. Middendorfiana som jeg har præsenteret en gang
Her har vi Yelloweyed Grass, den har jeg rigtig mange steder, den breder sig mere end rigeligt i haven.
Roserne i dag:

 Graham Thomas, en dejlig engelsk solskinsrose, som jeg er så heldig at have to af.
 Mosrosen Henry Martin danner lidt hæk mellem den gamle og den nye have.
 Bourbonrosen Heroine de Vancluse blomstrer overdådigt, den blev for stor til det lyserøde bed, så den måtte flyttes, den får et hav af blomster og skulle remontere, men det har den ikke gjort hos mig endnu.
Händel en dejlig slyngrose som jeg har købt for nylig, jeg glæder mig til den bliver stor og breder sig hen langs hegnet og op af det.
Til slut et par billeder fra i aftes af den lave sol
 på birketræet
og på marken bagved.
God onsdag - måske når I lidt i haven efter arbejde.


12 kommentarer:

 1. Så flotte bilder! Jeg gleder meg over alle dine vårtegn, for de ser jo ut til å komme fint opp hos deg. Godt kjøp du gjorde! Her har det vært 7 grader i dag, og det er deilig å kjenne solen varme.

  Klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er dejligt med alle vårtegnene, der må da snart komme nogen hos dig også med 7 grader, det er lige så meget, som vi havde i dag.
   Ja det var et godt køb.
   Klem

   Slet
 2. Nå, hos dig kommer de gule krokus først - her er det de blå. Voksurt har en smuk blomsterfarve, der matcher løvets farve; men jeg synes, den en slasket vækstform. Måske kommer det an på jordbunden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   De blå er også i gang, men de gule stod lige i solen, så de åbnede sig først. Jeg synes ikke, det var så galt med voksurten hos mig, den stod pænt.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Her har det faktisk været en ok dag med en byge eller to. Nå nu skal vi også til at passe på når vi skal i Netto :-) Violfrøstjerne plantede jeg en af sidste år så må jeg se hvad den når at blive til i år. Håber at Voksurten vil trives her. Den er jeg bare så glad for at have fået frø af Vårfladbælg er bare så,køn og i år skal jeg nyde 3 forskellige. Købte den lyserøde sidste år. Så er jeg da heldig med min den brogede Weigela for den har ingen grønne blade. Det er så træls når der kommer skud som ikke skal være der. Jeg har problemet på min troldhassel. Den lille gule græslilje er fin. Jeg har en blå og en anden gul syntes ikke de spreder sig så meget her. Händel er rigtig køn. Det blir flot når den gror til :-) Der går nok nogen tid inden jeg kan nå i haven efter arbejdstid men nu er det da i det mindste ikke mørkt når jeg kører hjem. Det er dejligt.
  Vil også lige fortælle at den hvide Trælupin har vist den første lille spire idag :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja en ok dag var det også her, kun en enkelt byge i solskin, men det blæste lidt, jeg har læst, at det var stille vejr på Nordfyn. Du skal være obs på, at violfrøstjerner er ret sene til at vise sig, så du ikke bliver bekymret. Voksurten er meget nem, så mon ikke det går. Vårfladbælg er rigtig fin, jeg er også glad for mine to. Ja det er træls med de forkerte grene på weigelaen, jeg kan vist ikke gøre andet end klippe dem af. Du må have noget af den gule græslilje, jeg har rigeligt at tage af. Jeg glæder mig også til Händel, jeg kan godt lide farvesammensætningen. Ja du når nok ikke i haven endnu, for der skal jo også laves mad, men en runde måske.
   Det lyder da godt, at den hvide trælupin nu er ved at spire.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Sikke dejlige forårstegn du har. Jeg synes ikke jeg har krokus, men det er måske fordi jeg ikke kikkede ordentligt efter i søndags. Jeg ønsker mig en orange Hamamelis, men den gule er også skøn. Det tidligt blomstrende buske er en glæde i haven.
  Jeg kan bedre lide den lysegule Weigela end den røde - jeg ved ikke - jeg blev så træt af en jeg havde i haven i mange år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er skønt med alle de forårstegn. Pludselig er krokusne der, de kommer bare op gennem de visne blade uden man har bemærket dem før.
   Jeg har også haft den orange Hamamelis, men den gik desværre ud, den havde det flotteste efterårsløv. Det er dejlig med de tidligt blomstrende buske, dem nyder jeg også.
   Den røde Weigela købte vi til læhegnet, da vi startede haven, jeg er også træt af vores, jeg klipper den ned efter blomstring hvert år, den gror så vildt. Måske skulle vi flytte den, så er der plads til noget andet :)

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Ja, det var ikke så længe du fik lov at beholde din very sunken garden:)
  Voksurten er bare en super haveplante og så bliver den ved indtil frosten!
  Alle Thalictrum jeg er stødt ind i er lækre!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nej det var vist kun en enkelt dag, men der er sikkert sumpet der endnu. Ja voksurten er jeg blevet meget glad for, den blomstrer bare der ud af.
   Ja vi er helt enige, Thalictrum er skønne.
   Tak i lige måde.

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Ja, nu vælter det hele op, det er så dejligt.
  Jeg satte en masse Dorothealiljer sidste år, men jeg synes ikke de kommer op. Jeg kan også se, der hvor jeg "stjal dem" er der slet ikke nogen, (der var ellers en masse.) Er det ikke underligt?

  Nå da har Netto sådan noget nu -- der må være noget jeg har overset.
  Violstjernerne er flotte, og så luftige.
  Den Voksurt ser spændende ud, en sød farve.
  Vårfladbælg har dog nogle søde blomster.
  hilsen jessie

  SvarSlet
 7. Kære Jessie
  Her har jeg da ikke fået svaret, det må du undskylde. Dorothealiljerne kan godt være lidt sene de første år, jeg kan også se, at dem jeg delte sidste år er lidt sløve i år, så mon ikke de kommer, der hvor du tog dem.
  Ja mon ikke du har kigget i Netto nu, det vil jeg tro. Voksurten er rigtig fin. Vårfladbælger er jeg rigtig glad for.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet