torsdag den 19. februar 2015

Solbilleder fra i går og alt det andet

Det var en kort fornøjelse med solen, i dag har det været koldt og blæsende, jeg har kun været rundt i haven for at tage et par billeder. Der er stadig lidt billeder fra i går, så vi da kan se lidt næsten aktuelle solskinsbilleder.


 Det ser fint ud, når morgensolen spejler sig i vinduerne
jeg fangede også solens stråler på nordbedet, det er længe siden, jeg har vist billeder af det.
 Primulaen er godt på vej til blomstring
 Påskeklokkerne i klokkehøjen gjorde opmærksom på sig selv
og se nu her: Anemoner på vej
Denne græs står så fint også om vinteren, den har jeg ikke tænkt mig at klippe ned. Navnet fik jeg af Marit Carex morrowii 'Ice Dance 

Her kommer flere arkivbilleder med S, denne gang er det syrener:

 Andenken Ludwig van SpäthSyringa Pinnatifolia
 Syrisk rose


har jeg fået frøplanter af, derfor de forskellige farver. Jeg har tre buske ved husmuren, der klarer de sig fint. De er nemme at lave stiklinger af, jeg klippede grene af til støtte for tomaterne, de groede og satte blade.
 Sølvlys Actea Racemosa
 eller Cimicifuga Racemosa Brunette, men det hedder den vist ikke mere. Pyt det er i hvert fald en af yndlingsstauderne, jeg har købt flere og håber de har klaret vinteren.
 Prunus Serrula
Tibetansk kirsebær, jeg ved ikke om, det er navnet på den, men det smukkeste på den er helt sikkert barken, blomsterne er meget små og kræver mest opmærksomhed af bierne.

Timeviser en fin sommerblomst, som blomstrer i kort tid, men med mange blomster.
Roserne i dag er:
 Duchess de Monte Bello (Sommerblomstrende Gallica rose)
den gror op af pælen i det lyserøde bed sammen Louise Odier og Mme Alfred Carrier
 Eden Rose er en smuk rose
som kan bruges til klatrerose, hos mig er det foreløbig kun en buskrose. Den er smuk, men har ikke meget duft, den er remonterende.
Selvom det regnede her i aftes kom der på forunderlig vis lidt solnedgangs stemning.
Fortsat god torsdag

26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth.
  Mener du "anemoner på vej"?! Alting er jo tidligt i år, så måske har du anemoner på vej ... men på billedet kan jeg kun se erantis ...?
  Skønne sommerbilleder! Tænk at syrenerne snart blomstrer igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det mener jeg, prøv at trykke på billedet, alle de så lilla spirer imellem de gule erantis, det er anemoner.
   Ja det er dejligt, at der snart er syrener igen :)

   Slet
  2. Åh, ja, det hjælper at forstørre billedet. Det er da utroligt at anemonerne stikker hovedet op allerede nu. Og dejligt :-)

   Slet
 2. Tusind tak for tippet. Det tror jeg, jeg vil prøve. Syringa pinnatifolia ser spændende ud. Cimicifugaen er bare så smuk og sikke en solnedgang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Selv tak - det er da et forsøg værd. Har du mailadressen til Ernst Jensen, ellers kan du få den ved mig.
   Ja cimicifugaen er smuk, men længe om at komme i gang.
   Tak :)

   Slet
  2. Ja jeg fandt et link på CD´s blog tilbage fra 2013 (som jeg godt nok ikke har prøvet endnu) så hvis den ikke er ændret har jeg den.

   Slet
  3. Det er nok den rigtige adresse, ellers må du sige til.

   Slet
 3. Utrolig hvor mye fint du har som kommer opp nå! Jeg blir nesten syk av bildene dine, men det får jeg bare leve med ;))
  Påskeklokkene ser da virkelig flotte ut. Er spent på om mine har klart seg like godt i vinter som i fjor da de blomstret som bare det. Jeg får nyte dine i mens :)
  I dag var det over 10 grader i skyggen, og snøen smelter, men det er lenge til jeg kan vise sånne bilder som hos deg.

  Gresset du ikke kjenner heter Carex morrowii 'Ice Dance'. Jeg har det samme her, og det sprer seg ganske godt.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg kan godt forstå dig, jeg kan godt lide at være først :) men det bliver ikke ved, senere kommer der mange flotte ting hos dig, indtil da må du nyde mine, så nyder jeg dine bagefter. :)
   Tak for navne, du kan bare navnene på græsserne. Jeg tror også, at den spreder sig godt, den står i regnbedet, så det går nok.
   Klem

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Syringa pinnatifolia er spændende med sit aparte løv - som en ask:)
  Syren slægten er i det hele taget stor og spændende! Se bare her:
  http://www.volkoomen.nl/S/syrINGA.htm
  Vi fik pludseligt lidt sol idag - og det var da fint selvom jeg jo var på arbejde:)
  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja Pinnatifoliaen er anderledes og spændende. Jeg vil da kigge ind på linket om lidt.
   Fik i sol, ja det gjorde vi ikke, omkring kl. 14 kom der et solstrejf, men efter et min. var det væk igen.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Ah - solbilleder kan man ikke få for mange af :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Nej vel, desværre er der for længe i mellem vi ser den især på Stevns, tror jeg.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Ja koldt og blæsende har det været og de næste dage får vi så føjet noget regn til. Typisk når det er ved at være weekend :-( Ja det er vist længe siden vi har set nordbedet så et dejligt gensyn ovenikøbet med solstrejf. Dejligt med anemoner på vej. Det er de også her. Kan næsten dufte syrenerne det blir skønt at når syrenhegnene atter blomstrer. I min barndom var de mellem alle markerne men efterhånden som alle de små landbrug er slået sammen er mange af disse hegn desværre forsvundet. Jeg har kun et par dværgsyrener og de er nu lidt for krads i duften men kønne. Da jeg fik frø fra dig af timeviser vidste jeg ikke at det skulle gå hen og blive en af mine yndlings sommer blomster men den er jeg da blevet helt tosset med. Eden Rose blev også nydt med musik. Der hvor du fandt det klip kunne man vist få lang tid til at gå :-)
  Nå så I fik lidt solnedgang i går. Dejligt du deler.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg er bange for, at der ikke bliver til meget havevejr i weekenden, men så lad det dårlige vejr komme nu og det gode, når vi kommer længere hen. Jeg var hurtig og tog billede af nordbedet, mens der endnu var sol, alt er pænest i solskin på denne årstid, undtagen vinduerne :) Nå er anemonerne også på vej hos dig. Ja det var skønt den gang der var syrenhegn langs markerne, men den går ikke længere, jorden skal udnyttes effektivt. Jeg kan faktisk bedre lide duften af dværgsyrenerne :) Timeviseren er helt fantastisk, den er jeg også begejstret for. Jeg så godt, at der var flere klip med roser, men det tager for lang tid at kigge alle dem, måske i weekenden, når det regner :) men så skal du vel så flere frø.
   Ja det blev faktisk ret godt det solnedgangsbillede.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Din fliget syren er blevet rigtig fin. Og linket viser mange af de botaniske syrener, som er sjove at samle på. De er meget forskellige fra de forædlede 'ægte syrener'.
  Din rosa Prunus er canescens med de rose blomster. Du har vist også den tibetanske, Prunus serrula. Den har hængende hvide duftende blomsterklaser.
  Her havde vi lidt sol i går, hvor lærken slog sine første triller. Da skyerne trak op, tav den.
  Tak for de fine billeder.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja jeg synes også, at Pinnatifoliaen er blevet helt fin, den har jo også en fin stamme. Jeg har jo desværre ikke så meget plads i haven mere, det kunne ellers være sjovt at have nogen af de botaniske. Så skal jeg i hvert fald fjerne de fæle af dem som rodskyder trods forædlingen.
   Ok du fortæller mig vist hvert år, hvad min prunus er for en, men jeg glemmer det igen. Jeg har desværre ikke den tibetanske, jeg købte den en af de første år, men pludselig gik den ud. Jeg har brugt stammen til en clematis, men nu er den færdig, så vi måtte finde på noget andet, de holder jo ikke evigt, når de er døde :)
   Åh lærken og solen, det var da herligt, her hos os hører man den ikke så meget, den vil hellere være hos jer ved kysterne, tror jeg.
   Selv tak
   Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Du får altid fanget solen enten på vej op eller ned, og det bliver der de fantastiske billeder ud af.
  Hvor er din påskeklokke allerede høj, og i det hele taget har du godt nok meget der blomstrer.
  Flotte syrener og syriske roser du viser, og så er jeg godt nok vild med Duchess de Monte Bello.
  Tak for din besked på min blog om Flemming fra Clematis Danmark, det gør mig meget ondt at høre - det har måske stået på længe ?
  God aften.
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Ja jeg er vild med sol op og nedgange, derfor er jeg straks ude med kameraet, så snart der er udsigt til et flot billede.
   Ja endnu er jeg godt med med blomster, vi er ofte lidt tidligere ude om foråret herovre.
   Det er en yndig lille sag Duchess de Montebello.
   Ja det var trist med Flemming, jeg mener at have hørt, han har fået en blodprop, han var heller ikke med til regnvejrsmarkedet Grundlovsdag.
   God aften
   Lisbeth

   Slet
  2. Nej det er rigtigt, han var ikke med Grundlovsdag, men det tænkte jeg faktisk ikke over på det tidspunkt for det var mit første besøg på det marked - men selvfølgelig plejer han at være der. Jeg har mødt ham en del på markeder her ovre og også handlet en hel del med ham, også hjemme fra deres dejlige have øv øv øv han var sådan en ildsjæl.
   God dag
   Anita

   Slet
  3. Det kan jeg godt forstå, du ikke tænkte over, regne distraherede temmelig meget. Jeg har aldrig talt med ham, men brugt hans side meget, den var så nem at slå op på og se efter, hvilken type clematis, det var, og om der var duft. Mon de har tænkt på det, da de nedlagde siden, den var jo god for os, selvom vi desværre ikke kan købe der mere.
   Også god dag til dig, desværre med regn.
   Lisbeth

   Slet
 9. Kære Lisbeth.
  Ja, i dag sne det så. Vi har da lidt afveksling i vejret. Jeg var så heldig forleden dag, at vinde et af de skønne tæpper fra Drømmegaven, det kan jeg rigtig putte mig under i dag.
  Det er skønne billeder du bringer af syrener. Til Pinse skal vi til Åben Have hos Tante Grøn og hendes Syrenprins har rigtig mange syrener. Vi skal også besøge Heides planteskole i Thisted, der er endnu flere syrener. God dag til Jer begge to.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Ja man må sige, at vejret skifter, her sner det også, men så må vi bare blive indendøre.
   Heldige dig at vinde et af Drømmegavens fine tæpper, godt du har det at putte dig under i dag. Jeg har brændeovnen lige bag mig, så jeg klarer det.
   Ja syrener er skønne, en dag vil jeg også nordenfjords og se på syrener.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth.Lige nu sner det lige så stille. her hos os.............lidt øv.
  For jeg ville gerne ud og klippe visne stauder ned.
  Dejligt at du viser nordbedet igen...........og det står da fint med de grønne rhodoer.
  Skønne syrener..................kan næsten ikke vente på den skønne duft de udsender.
  Din græs hedder også Japansk star.................har en del af dem.
  De er jo dejlige nemme at dele.
  Håber meget at mine to sølvlys vil blomstre i år..................det var jo noget tørt sidste år.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja også her sner det, men heldigvis bliver det ikke liggende.
   Du når nok at klippe stauder ned, det er en kold fornøjelse, så det kan kun blive bedre.
   Ja nordbedet står heldigvis fint.
   Det bliver dejligt, når syrenerne blomstrer igen.
   Ja den græs bliver hurtigt til meget mere, kan jeg godt se, men heldigvis er den flot.
   Jeg krydser fingre for blomster i dine sølvlys, de er så dejlige, mine hænger med hovedet, når det bliver for tørt, så får de vand, jeg er glad for, at de selv fortæller det :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet