fredag den 20. februar 2015

Endnu et vejrskift

I formiddag er der kommet en hel del sne og slud, nu småregner det lidt, så måske bliver det snart tørvejr, så jeg kan komme ud og plukke lidt vintergækker ind.
Heldigvis er der endnu et par billeder fra solskinsdagen, men de skal række til i morgen også, så kun et par stykker :)

Det er nu også meget dejligt med et solbillede og endda blå himmel.
Vintergækker i diget med de store sten, er også lidt forårsagtigt, men ellers er der ikke meget forår i luften i dag, vi må erkende, at det endnu er vinter her i februar måned.
Arkivbilleder af planter med T
 Timian er en dejlig sommerplante, som insekterne elsker
 Tradescantia / Trekantblomst er lidt vildt voksende

Tretorn Gleditsia Sunburster smuk både forår
og efterår
Jeg har også sået en, jeg vidste ganske vist ikke, at det var en tretorn, men det ligner det.
Trillium er dyre i anskaffelse, men det er lykkedes mig at få en lille samling, nu mangler jeg bare, at de gror godt til og bliver til mange flere.
 Jeg har ikke navne på ret mange, men jeg ved, at denne er T. Grandiflorum flore pleno
Jeg har kigget på  denne side men tør da slet ikke sætte navne på nogen af mine her

Jeg glæder mig til de snart kommer op igen, de plejer at være rimeligt stabile.
 Jeg tror, at dette er Triteleia
 Triteleia uniflora ipheion uniflorum, står der på posen
 Troldel er flot både med blomster om foråret
 og med det fine efterårsløv
Fothergilla Major hedder den også, måske havde jeg den også med under F
Rød troldhassel/Corylus avellana
Trollius/Engblomme Alabaster
 Trompetkrone/ Catalpa er ret ny i min have, den har flotte store blade
Den er også flot i udspring
Trælupinen er mageløs stor og flot, blomsterne er også fine
Her er den igen, den forstår at få fokus.
Roserne i dag:
 Eglantyne
 En smuk engelsk rose
Extravaganza har en flot blomst, men den er ikke så blomsterivrig hos mig.
Til slut
næsten samme billede som i går, men ikke helt.
God weekend - sol får vi ikke i morgen, men måske er vi heldige på søndag.

15 kommentarer:

 1. Håber vi er heldige med sol på søndag, jeg satser:-) hvor er troldel flot, og trælupin skøn, de hvide blomster plejer ikke sådan at falde mig i øjnene på den måde, men måske kaldes det udvikling;-) Ha en dejlig aften på Samsø fru Høneballe:-) kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja lad os håbe det, det ville være rart at få den at se igen. Det kan godt være, at du er ved at skifte smag, det sker tit :) Begge de hvide er rigtig fine.
   Også en dejlig aften til dig fru Nielsen
   Kram

   Slet
 2. Så flotte bilder med sol du viser! Det er så deilig å se den nå. Igår var det rekordvarmt med 11 grader, men i dag "bare" 5 grader. Men snøen minker da litt :) Håper du slipper mer snø og sludd!

  Rosene dine er fortryllende!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er dejligt med billeder af sol, især på en gråvejrsdag. 11 grader så varmt har vi ikke en gang haft det i år, så må sneen da minke lidt :)
   Tak skal du have.
   Klem

   Slet
 3. Hvor er det fint, at der er lidt solskin på din blog sådan en kold grå dag. Hvor er den smuk den fyldte trillium. Her dryssede der også lidt sne, men det var kun et øjeblik.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja solskinsbilleder kan man ikke få for mange af på en kold gråvejrsdag som i dag. Vi havde sne længe hos os, men heldigvis lagde det sig ikke.

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Det var da noget af en festlig omgang der stod der: "Triteleia uniflora ipheion uniflorum".
  Triteleia uniflora er det helt gamle navn - Ipheion uniflorum er et nyere og Tristagma uniflorum (som der ikke står) er nok det de fleste kalder planten med den flotte hvide blomst idag:)
  Din blå Triteleia tror jeg mere på, det kunne da sagtens være Triteleia laxa!

  Lækre trillium du viser, De ser godt ud. Så ja, lad os håbe på masser udløbere!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja alt det stod under billedet, så det blev skrevet til ære for dig :) du er vist den eneste, som rigtigt forstår alt det latin. Jeg har nok glemt det næste gang :) og opgiver at holde styr på det, det lader jeg dig om.
   Ja der er en del lækre trillium, jeg håber også på masser af udløbere, men har ingen set sidste år.
   Tak i lige måde.

   Slet
 5. Ja lad os håbe vi får solskin på søndag.
  I dag har vi fået regn og slud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det har været surt i dag, sol på søndag vil vi glæde os meget over.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Regn og slud her i morgen og formiddagstimerne 2mm ellers har det været tørt men surt og koldt. Ja der må spares på solskinsbillederne for vi kan jo ikke regne med vejrudsigterne men håber da at de får ret i at vi får solen at se søndag for denne weekend er jeg hjemme så ville det jo være dejligt. Trekantblomst er en af dem jeg forsøger at aflive for den kommer alle vegne. Det er jeg blevet træt af. Den egenskab kunne Trillium godt bruge lidt af. Dem har jeg ingen af. Har haft en hvid men den døde da der skulle graves op til noget kloak. De kom jo selvfølgelig og gravede en dag hvor fruen ikke var hjemme. Jeg mistede desværre også min tapurt i den forbindelse. Trollius er en skattet plante her. Det er Mogens' yndling. Åh hvor jeg glæder mig til at min den blå og gule trælupin forhåbentlig blomstrer i år. Frøene af den hvide fra dig er ikke begyndt at spire endnu men kulde har de fået så nu skal der bare noget varme til. Jeg kan sagtens leve med at det sidste billede ligner noget vi har set før :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Vi havde ikke regnmåleren oppe fra start på dagen, men jeg er ret sikker på, at vi fik mere en to mm, det var bestemt ikke vejr til at være ude. Selv da det endelig blev tørvejr var det meget koldt. Solen er meget velkommen søndag - så kan jeg også få nye solbilleder :) Min trekantblomst er bare en uordentlig bunke, den kommer ikke alle vegne hos mig, men jeg har hørt det hos andre. Ja trillium må meget gerne brede sig, de er for dyre til at forsvinde, når der kommer nogen og graver kloak, ærgerligt. Ja Trollius er skøn, jeg har flere slags, eller har i hvert fald haft. Ja det bliver spændende, om den blå og den gule trælupin blomstrer i år, jeg tror ikke, der er så meget grokraft i dem som i den gule, men vi får se. Mon ikke den hvide snart begynder at spire hos dig. Det er godt, det billede fik en del ros på natursiderne på fb.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Ah - dejligt at komme herind og få lidt solskin. Her har vi nemlig også haft sne/regn en stor del af dagen, så er lykkelig for jeg kom i haven i går.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er det eneste sol, vi har set i dag, så godt jeg havde gemt et par billeder, og godt du nåede haven i går.

   Slet
 8. Altså Lisbeth, igen og igen bliver jeg imponeret over du kan det latinske navn på blomsterne. Endnu mere imponeret er jeg over du kan stave til det. Heldigvis tror er det kun Carsten der kan se hvis du staver forkert.
  De er Trælupiner er da noget fine, de er nye i min verden jeg elsker jo hvide blomster så de er guf for mine øjne. Eglantyne har jeg jo også og den er altså en god fotomodel.
  Nu er jeg lidt bag efter med vejret, men her var det piv koldt i går og i dag lørdag er det havevejr..hvis ellers man tager regntøj på, så det var hvad alma og jeg gjorde her over middag.
  Tror du vi får solen at se i morgen, det ville glæde mig.
  Forsat god weekend. Kh Linda

  SvarSlet