mandag den 4. august 2014

Regndråber og et besøg

Da jeg stod op i morges, var fliserne våde, ja det regnede endda, det havde jeg ikke turdet håbe på i aftes, da jeg gik i seng. Det regnede det halve af formiddagen, så nu har vi fået yderligere 3 mm, så ialt 8. Jeg er i gang med at plante de mange planter, der er knastørt stadigvæk, så jeg må huske at vande det hele.
Her kommer regndråbebilleder fra i går:Få regndråber klæder roserne, de nåede ikke at blive ødelagt, for det var stille regn
 her er en guldbille kommet med på billedet
og en lidt slidt sommerfugl
Som nævnt i går havde jeg besøg i haven
Linda fra bloggen Casa Asti var på besøg hos datteren, som har arbejdet på øen i sommerferien. Så var det jo nærliggende at komme forbi og se min have. 2½ time gik vi rundt og kiggede og sludrede. Det var rigtig hyggeligt, og vi var heldige, det var en dejlig stille aften efter regnen.
Der er mængder af blommer på træet, de skulle have været tyndet ud, men det nåede jeg ikke. Så der sidder mange rådne og mugne, og de har ikke så meget smag, som de plejer at have.
men tomaterne har det fint, det er jeg glad for, jeg elsker tomater og spiser dem gerne direkte fra planten.
Gyldenris er hadeplante hos mange, jeg har fjerne mange, her skal jeg vist også i gang efter blomstringen, men den er rimelig fotogen.
Den sidste blomst i hemerocallis Outrageous
og den sidste af dem her, men den har også blomstret siden juni en gang

Disse to hortensiaer står i nordbedet, de var glade for regnen. Der er mørke skyer rundt om os i dag, men de blæser forbi.

et par billeder mere af mine klokkeranker, de er lidt højt oppe, så det er svært at tage billeder af dem.
 Egebladet hortensia er vist på sit højeste nu
den dobbelte Snowflake gør ikke meget væsen af sig
men Ligulariaen lægger man derimod mærke til

 Jeg håber de fine solhatte kan klare vinteren. I går fik jeg plantet to mere: Echinacea Chiquita og Vanilla Cupcake, begge købt ved Staudestedet. White Swan blev købt ved samme lejlighed.
Skæbnetræ/Clerodendron Trichotomum blomstrer fint nu, den har en fin duft i blomsterne, og en noget anderledes duft i bladene. Ikke alle bryder sig om sidstnævnte duft, men Linda kunne godt lide den.Til slut de sidste blomster i clematis Jackmanii
Fortsat god mandag, nu må jeg igen ud og plante.

30 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth.
  Dejligt du fik regn, det er flot med regndråber på planterne.
  Solhattene er så søde og din klokkeranke er fine - bare de var mine - jeg prøvede jo 3 gange, men ikke een kom----
  Vi fik 14 mm fra i aftes til godt op ad formiddagen, så nu kan man holde inde med vandkanden et par dage.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det var skønt med lidt regn, men jeg kunne godt have brugt meget mere, hvem kan ikke det. Til gengæld kunne jeg i hvert fald tage regndråbebilleder.
   Du havde ikke held med klokkerankerne i år, det var ærgerlig.
   Ja I fik mere vand end os, jeg skal ud med vandkanden i aften, jeg plantede jo nogen af planterne ud, så skal der vand til.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth.Dejligt at regnen også kom til Samsø.................her har vi fået 17 mm. det sidste døgn.
  Skønne rosenbilleder med dråber på.
  Men et endnu skønnere billede af dig og Linda.............du har da haft pænt besøg af bloggere i år.
  Gyldenris er for altid fjernet i min have............de breder sig for meget.Og det er ikke lige min smag.
  Til gengæld har du smukke solhatte................skal helt klart have nogle flere til næste år.
  Nu skinner solen.................og manden har lige syltet 12 glas rødbeder.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var godt vi fik lidt regn, men det var kun det halve af jeres.
   Roser er skønne med dråber.
   Ja det var et godt billede, Bent fik taget af Linda og mig, jeg har haft rigtig mange bloggere på besøg i år, det er jeg glad for.
   Ja Gyldenris er frygtelige, jeg skal også have fjerne mine, men de står et sted, hvor jeg ikke har tænkt at have andet.
   Solhatte har jeg lige købt, men mistede mindst tre sidste år, så de er ikke så hårdføret.
   Det var da godt klaret af manden.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Ihhh hvor er de fine dine klokkeranker, jeg har vidst ikke fået passet mine ordentligt i år (er svært når man max må løfte en liter vand af gangen, og sådan var det jo næsten frem til juli) men men knopper er der da;-))
  Eeeeeelsker dine fine rosenbilleder <3
  Skal vi ikke snart se din fine lille hundehvalp igen?
  Var en tur med en veninde hos Anne fra Staudestedet i lørdags, så nu kan månestråle føjes til plantelisten..
  Ha' en dejlig aften søde Lisbeth, ved godt jeg ikke får skrevet så tit.., men er lidt hårdt at være en "hard Working Woman" ;-))
  Knus Lotte
  P.S. Men jeg er her hver dag ;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte
   Dejligt med en lille hilsen fra dig, godt du følger med her, det glæder mig. Ja jeg har været heldig med klokkerankerne, de ville jo ellers ikke spire. De gror op i træerne, den ene er så højt oppe nu, så jeg ikke kan se, hvis der er blomster. Så jeg tror kun, jeg får blomster at se i det træ her.
   Jo jeg skal nok snart vise Schippo igen.
   Det var dejligt med et besøg i Staudestedet og en Månestråle, mine er ikke så fine nu, de lider under tørken.
   Det er ok, at du ikke får skrevet, når nu jeg ved, du følger med :) du må passe på dig selv.
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Lad os håbe, at de 8mm er starten på meget mere regn. Den lave gyldrnris synes jeg ikke er nær så invasiv som den, der voksede i mine forældres have. Sjovt så meget rødt der er i blå blomster som jackmannii, når de gennemlyses af solen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   8 mm forslår ikke meget, så jeg håber på meget mere, solen og vinden kan hurtigt fordampe den mængde. Min gyldenris er ret invasiv, men jeg har fået den væk alle andre steder i haven.
   Ja du har ret i, at der er meget rødt i de blå blomster, men den er flot i solen.

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Du skal da også have tak for herinde at du tog dig tid til at vise mig rundt i din meget skønne have.
  Der er alt hvad sanserne har godt af på en smuk sommeraften. Duften, farverne og alle de smukke planter blev meget intense i den dejlige sommeraften efter den første regn var faldet.
  Jeg var helt overvældet, på den gode måde.
  Torskemund er blevet plantet nu glæder jeg mig til den spreder sig lidt.
  Skæbnetræet er jeg helt solgt til og jeg syntes at bladene dufter af varm chokolade :-) men jeg kan forstå at ikke alle er enige med mig i det.
  Kh Linda.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Selv tak Linda, det var så hyggeligt at have dig på besøg i haven. Og det blev ikke dårligere af den dejlige stille aften. Dejligt at du nød turen.
   Torskemund skal nok brede sig, hvis ikke Alma hiver den op :)
   Håber du kan finde et Skæbnetræ et eller andet sted.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Ja, alle blomster kler regndråper! Godt at rosene dine ikke ble skadet av regnet, for det ble de her. Men det var godt at det kom regn til oss begge, men du kunne jo helt sikkert fått mer enn det du fikk. I dag har jeg ikke tatt i vannslangen, og det er deilig med en fridag fra den ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det har du helt ret i, den smule vand kunne ikke skade roserne. Der er jo heller ikke så mange i blomst nu. Jeg kunne godt have tænkt mig lige så meget regn, som du fik.
   Jeg må ud med vandkanden, jeg har plantet.

   Slet
 7. Skønne solhatte du har. Vil gerne have flere fyldte. Hostaen på første billede er så flot. Vi har også fået en del vand, så det var dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Jeg håber mine klarer vinteren. Jeg har mistet både Green Jeweel og Alba i vinter og et par stykker mere. Vi har desværre ikke fået ret meget vand.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Her var der nogle få dråber at se på havebordet i morges så det gav intet her andet end en grå formiddag. Hvor er roserne smukke med regndråber. Tænk at man kan blive så begejstret over regnvåde billeder :-) Godt at det var fint vejr til havebesøg og 2 1/2 time går jo hurtigt i din have. Tomater lige fra planten er en lækker luxus og så er det ovenikøbet sundt :-) Dine Hortensia er stadig rigtig flotte mon ikke de holder noget længere nu de har fået lidt vand. Håber du får held med de nye solhatte. Jeg syntes også at de er lidt svære. Skæbnetræet er rigtig flot. Kan se at Linda syntes at bladene dufter af varm chokolade og det er da en dejlig duft. Hvad dufter blomsterne af? Her har vi haft travlt idag først til læge (har slået neglen på den ene storetå) så til brunch hos en tidligere arbejdskollega og derfra i Bilka efter Allium Ambassador løg og nu er Mogens gået igang med at klippe den ene hæk så nu må jeg ud og hjælpe med at rive sammen.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Blev I nu igen snydt, ja så må jeg være lykkelig for de 8 jeg har fået, det er underligt, det er som om, det er de samme steder, der bliver sprunget over. Ja det var dejligt vejr i aftes, 2½ time gik hurtigt, og så var det ved at mørkne. Det blev meget varmt i eftermiddags, så det hjælper vist ikke længe på hortensiaerne. Jeg overvejer at grave solhattene op igen til vinter og sætte dem i pavillionen. Jeg skal have spurgt Anne Plantestedet, om hun tror, det er en god idé. Der er ikke så mange, der mener, at skæbnetræet dufter af varm chokolade :) Det var da ikke så godt med neglen på din storetå, det gør nok avs. Nå kan man købe Allium Ambassador løg nu. Det er om at få lavet noget om aftenen, når det ikke er så varmt, men vi kan godt mærke, at det bliver tidligere mørkt nu.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Jo tåen er noget øm. Skaden er faktisk over 1 uge gammel men her i weekenden blev tåen meget rød og hævet så jeg måtte lige op til lægen og have prikket hul op under neglen og have en gang pencellin der var gået betændelse i skidtet :-( så nu kniber det lidt med at få mit bed gravet færdigt når jeg kun kan have sandaler på. Jord i en dårlig tå er nok ikke godt. Jeg så ambassadørløg i Bilkas avis du ved noget af deres Claus Dalby. De havde 1000 løg i hver butik og i Odense havde de heldigvis lidt tilbage endnu. Den var jo spændende at følge hos dig i foråret så når mulighed bød sig måtte jeg jo handle :-)

   Slet
  3. Uha det lyder ikke rart, godt du kunne få lidt ambassadørløg som plaster på såret :)

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Klipper du din clematis Jackmanii ned og i så fald hvornår ??
  Hilsen Kirsten Brix

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Ja alle clematis, der blomstrer efter 1.7. skal klippes ned i februar - marts måned. Jackmanii hører ind under den kategori.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Nøj hvor er du heldig, jeg ved da godt at 8 mm ikke er nok til at mætte vores tørre haver, men det er 100% mere end vi fik her ;(
  Der er nu noget helt specielt med regnvåde roser og blomster. Igår var jeg også lige forbi staudestedets hjemmeside og kigge på solhatte, alle mine gik jo til i vintes, men har endnu ikke besluttet om jeg vil prøve igen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Igen blev I snydt, det samme gjorde Nordfyn. Vores er jo ingenting, men alligevel lidt at glædes over på roserne. Jeg har også set, at Anne Marie Lønbæk ikke har fået, det er underligt, som de byger falder forskelligt.
   Heldigvis er solhattene ikke så dyre ved Staudestedet. Jeg vil spørge Anne, om det kan hjælpe at tage dem ind i pavillionen til vinter, måske er det fordi, de får det for vådt.

   Slet
 11. Skønt for dig at du fik regn, men hverken du eller jeg har fået nok til haven... Vi lægger lige en bestilling ind til de kommende nætter....

  Så flotte solhatte - jeg fristes også til at supplere min bestand, har mistet nogle stykker siden sidste år.

  Hvor hyggeligt med besøg af Linda - jeg har bemærket hvor flittig hun er til at kommentere hos dig. I har helt sikkert haft masser at snakke om.

  Roserne er smukke med regndråberne på - ligesom liljerne.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nej vi kan såmænd sagtens bruge 100 mm i løbet af august, men ja gerne om natten. På den anden side set bare vi får det, så må det såmænd gerne blive dagsregn en uges tid.
   Ja det er træls at miste solhatte, men de gule er åbenbart sarte. Jeg vil spørge Anne, om hun tror det hjælper at sætte dem ind i pavillionen om vinteren. Det kan vel ikke skade.
   Ja der er altid noget at snakke om i min have, og havenørder snakker meget :) for vi er på bølgelængde.
   Ja regndråber på mange blomster er skønt.
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Kære Lisbeth
  Dejligt lige at komme på virtuelt besøg i din have efter en lang og trættende første arbejdsdag, der først sluttede 19.30. Jeg må indrømme, at så er der ikke meget energi til overs :) Dejligt, at I fik mere regn, her var det bare overskyet. Der er næsten ikke noget smukkere end roser med regndråber eller dugperler - meget smukke billeder du har taget af skønhederne. Sikke fine Solhatte, du har købt - jeg går stadig og taler opmuntrende til mine fire skravl ;) Torskemundsplanterne, jeg fik af dig, står foreløbig fint og er i live. Kæmpe skælhovedet er jeg mere nervøs for, men jeg er meget opmærksom på at give den specialpleje, for det skal bare lykkes. Hemorocallis Outrageous er helt fantastisk i farven - orange er godt her i august. Fint billede af dig og Linda :)
  Hav en dejlig dag i morgen!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ups ferien er forbi, det er ikke så rart, det var en lang arbejdsdag. Godt du kunne nyde mine billeder bagefter. Roserne var meget smukke med regndråber, men der er ikke så mange i blomst endnu, det varer heldigvis ikke længe. Måske bliver mine nye solhatte også nogle skravl. de lysegule er ikke nemme at overvintre. Jeg har fundet flere frøplanter af kæmpeskælhoved, så mon ikke en af dem kan klare det hos dig. Så lader vi den bare stå til næste år, så klarer den nok en flytning.
   Også god dag til dig i morgen, håber den bliver knap så hård.
   Knus

   Slet
 13. Det lyder vel nok godt med en plante, der venter, hvis det går galt - det er jo lidt som at have en god forsikringspolice :) Tak for det, Lisbeth. Mht. solhatte har jeg læst et sted, at mange af de nye frembringelser forsvinder i folks haver, fordi den megen forædling har gjort dem for sarte - måske er der noget om det, når du oplever, at de lysegule er svære at overvintre. Men smukke er de, og jeg kan godt forstå, du prøver. Jeg har været på en lille morgentur i haven - den er jo ikke så stor - og jeg glæder mig også over de mange rosenknopper. Her er jordoverfladen også tørretud igen - det er vist meget ulige fordelt med regnvandet. De lover dog regn mandag, tirsdag og onsdag i næste uge, men trækker jo nok i land, når vi nærmer os. Skønt med tomaterne - har kun en plante, som jeg fik af en kollega, men der er ingen modne endnu.
  Knus Linda

  SvarSlet
 14. Ja det er godt med en god forsikring :) Du har ret med solhattene, det så jeg også lige i går på en video fra Thyboesminde stauder. Det tager ikke mange timer før jordoverfladen er tør igen. Lad os håb, at vi kan stole på DMI med næste uge, men vi tør jo ikke rigtigt.
  Knus

  SvarSlet