torsdag den 10. juli 2014

Store træer, solhatte, roser m.m

I går måtte jeg også vande mine solhatte, de var begyndt at hænge slemt med hovedet, og da det er det næste, som skal blomstre, var det nødvendigt med en livredning. Jeg vander ellers ikke stauderne, men ikke at skulle se disse skønheder i år, var ikke til at bære.
Her i bedet er der rigtig mange, de sår sig ivrigt i det bed
 i staudebedet med kongelys i baggrunden
Disse og mange flere står i det lysegule rhodobed. Her har jeg sat alle de nykøbte for de sidste par år. Navnet på denne er desværre gået af skiltet, lidt ærgerligt. Hvis nogen af jer kender det, bliver jeg glad for at få det at vide.
Mit valnøddetræ er ved at være rimeligt stort, det er et selvsået træ hentet oppe i byen
Kejsertræet Paulownia vokser rimeligt hurtigt, men blomster har jeg ikke set på mit endnu.
Også tulipantræet/liriodendron tulipifera er blevet stort, heller ikke her er der set blomster endnu, de skal være 10-12 år før de blomstrer. Det har smukke efterårsfarver, men det er heldigvis ikke tiden endnu :)
Akelejefrøstjernen står med et brus af blomster
 Clematis Xerxes blomstrer stadig i toppen af æbletræet
 Warszawska Nike er stadig fantastisk
Niobe i modlys
Dagens hemerocallis

De blomstrer flittigt nu og er alle skønne
Også liljerne springer ud nu, en efter en

 Denne med duft
Skønheder sammen
 Kongelysene har sået sig selv
så det har jeg rigtig mange af. Her sammen med hvide phlox og marguritter. I baggrunden træet Acer Negundo Flamingo
 Fotogen er også
den smukke kvan, som jeg har flere steder i haven
Alchymist er på det sidste med blomstringen, den remonterer desværre ikke.
 Burgundy Ice
 Bonita Renæssance
William Shakespeare, det ser godt ud med de mørke roser mellem de lyse, så de næste roser jeg køber, skal være mørke.
Wild Edric
King´s Macc
Til slut aftenstemning over Besser Kirke
Fortsat god torsdag

24 kommentarer:

 1. Jeg har skrevet det mange gange før.
  Gode billeder som altid.
  Tak for kigget.
  Her har vi 28 grader, så jeg har ikke lavet det mindste i haven i eftermiddag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase
   Ja vi nåede vist de 29 grader, det er rigeligt, men jeg fik da lavet lidt i eftermiddag i haven.

   Slet
 2. Ja, her var det mye fint! Valnøtt treet var kjempeflott. Jeg fikk en gang noen nøtter som hadde spirt, men så kom en kald vinter og da var det ikke mer. Dagliljene og rosene er som alltid like vakre. Her er det 30 grader nå :-) God varm aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja valnøddetræet er ved at være pænt stort. Ærgerligt med dit træ. Ja vi har 29, det er rigeligt, og de lover det ikke meget køligere.
   Tak i lige måde.

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Tak for mange dejlige billeder.
  Det er meget varmt at træne. Jeg cykler 2 x 8 km og laver øvelser bagefter.
  Mit bud på din Echinacea er "Piccolino. "Den ser sådan ud inden den springer ud.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak og tak for navnet, jeg tror, du har helt ret. Det er ærgerligt med Staudefeens skilte, for de holder ikke skriften.
   Puha ja det må være varmt at træne, jeg føler med dig.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Flotte billeder - ingen nævnt ingen glemt. Her er ulideligt varmt-
  jeg kører i sommerhus nu så hav det godt
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, god idé at køre til sommerhuset, ved vandet er det nok rarere. God tur.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth ja der er også bare tørt her selvom det har regnet en smule. Det blomstrer jo flot hos dig. Flotte dagliljer og hvor var det skønt at se dit tulipan træ, flot! Her er Alchymist afblomstret men det er knopper i mine nye Austin roset allerede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Ja vi får alt for lidt vand i næsten hele landet. Tak ja tulipantræet er ved at være stort og flot. Skønt der er knopper i dine nye Austin roser.

   Slet
 6. Hvor er liljerne og dagliljerne smukke. Det er et flot tulipantræ i har. Jeg tror, det var i Fredensborg have, at jeg engang så et i blomst. Jeg glæder mig til at se, når jeres bliver gammelt nok til at blomstre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja liljer og dagliljer er skønne lige nu. Tulipantræet er ret flot, jeg glæder mig også til det kommer i blomst.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja helt undtagelsesvis har jeg også vandet mine stauder det kunne mine solhatte også godt li'. Det er så ærgerligt at se det der skal blomstre stå og hænge og der ikke er udsigt til noget fra oven. Den navnløse solhat er rigtig sød men jeg kender den ikke. Jeg har også haft en selvsået valnød som jeg fik fra min fars barndomshjem men den måtte desværre fældes for nogle år siden da det jo ikke var en af de moderne sorter blev den så stor at den nærmest fyldte det halve af haven. Den bar ellers rigtig mange nødder. Du har rigtig mange flotte dagliljer nr 1 og nr 5 farvoritterne idag. Ja det er desværre ikke alle roser der remonterer det ville eller være skønt. Alchymist er rigtig fin så vi må nyde hvad der måske bliver det sidste billede af den. Flot aftenstemnings billede her var det også flot da månen kom frem. Sidder på terrassen og nyder det gode vejr og ser på alle mine hængebegonier de er så flotte nu.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja hvis vi vil se blomster i solhattene, så er vi desværre nødt til det. Også mine hortensiaer har fået en tur med vandkanden. Heldigvis vidste Eliane, hvad solhatten hed, så er det mysterium løst. Skriften går desværre af skiltene fra Staudefeen.
   Ja et valnøddetræ kan blive meget stort, vi havde et, hvor vi boede før, det var kæmpestort og bar masser af store flotte nødder, men det går ikke i en almindelig parcelhushave. Ja de er fine de dagliljer, desværre har jeg ikke navne på mange af dem.
   Her blev det mørkt og gråt, men ingen regn selvfølgelig.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Mange blomster hænger desværre med hovederne. Jeg kan godt forstå du vander solhattene, det er jo nu vi skal til at nyde dem. Skønne dagliljer, jeg nyder også alle mine, og i år er der mange nye. Mine hvide kongelys sår også sig selv, lidt for ivrigt synes jeg.
  Forslag til en mørk rose er Munstead Wood med en fantastisk duft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det er et sørgeligt syn, men solhattene vil jeg se. Nå du har fået nye dagliljer, ja de er skønne. Du har ret i, at den hvide kongelys sår sig lidt for ivrigt, jeg må huske at klippe frøstandene af.
   Tak for råd til Munstead Wood, jeg har set den rost på flere blogge, fint med fantastisk duft, det kan vi lide.

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Jeg kan godt forstå, at du vander dine solhatte, for de er noget af det smukkeste, når de kommer i blomst. Mine står også med store knopper, men ingen af dem er sprunget ud endnu.
  Jeg synes, det er så spændende med dine træer og jeg suger viden til mig. Vi har desværre bare ikke rigtig plads til flere træer, men det er spændende at jeg kan følge med i dine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja solhattene vil jeg bestemt ikke gå glip af, slet ikke nu, hvor roserne vil til at holde pause, og mange stauder klippes ned.
   Jeg har lige kigget forbi hos dig, her tænkte jeg netop på, at et træ ville gøre underværker i et af bedene. Der findes også små træer.

   Slet
 10. Hej Lisbeth

  Solhatte tåler ikke udtørring så det er oplagt at vande dem ja!
  Flotte dagliljer kan specielt godt lide det grønne gab på Luxury Lace!

  Her nåede vi 30 idag - håber heden har kulmineret!

  Ha en dejlig kølig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Så var det godt, jeg vandede dem, de så også noget triste ud ligesom hortensiaerne. Der er meget, der kunne trænge, men det hele kan ikke få.
   Ja Luxury Lace er rigtig fin.
   Vi måtte "nøjes" med 29 grader her :)
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Hej, overvejer selv pawlonia på grund af bladene - men har hørt at det er sart mht frost..... Hvad er dine erfaringer? Fryser det tilbage?? .Bor på Fyn, så klima er nogenlunde mildt ..Hilsner!

   Slet
  3. Hej
   Ja den skulle være sart med frost, jeg har ingen problemer haft, udover at de første vintre frøs den lidt ned. Nu er Fyn jo et vidt begreb, for hvis det er Midtfyn fryser det nok lidt mere. Tror det er bedst, hvis det er kystnært. Jeg har købt min her http://www.solhoj-planter.dk/tr%C3%A6er-mellem-10-18-m/paulownia-tomentosa det er ikke så dyrt, hvis den ikke klarer det :)

   Slet
 11. Hej Lisbeth.Ja!! så er jeg her igen.................Gitte og familien er rejst hjem igen.Men dejligt at hun hjalp mig med at vande.........for der er knastørt allevegne................men det er nok generelt i hele landet.
  Smuk aftenstemning du viser.
  god dag knus Jette
  Smukke dagliljer du har...............skal helt sikkert have nogle flere i min have.
  Min W. Nike blomstre også rigtig flot..............selvom den blev klippet helt ned i efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det var godt, nå det var nu Gitte og familien var på besøg, jeg havde godt set, at I skulle have besøg af dem. Ja det er godt at have hjælp til vandingen, det er vist kun Sydjylland, som klarer sig nogenlunde med vand.
   Tak skal du have, ja dagliljer er nemme, bare de står i sol. W. Nike skulle alligevel klippes ned i foråret, så det tager den ikke skade af.
   Knus Lisbeth

   Slet