lørdag den 12. juli 2014

Lider du i sommervarmen?

De sidste dage har været meget varme, en del af os har svært ved at tåle det, så her kommer et godt råd fra Eliane:
Hvis man tager to salttabletter om dagen,kan man bedre klare varmen. De kan købes på apoteket, og man tager en eller to, alt efter hvor varmt det er. Man sveder ikke så meget og drikker ikke så meget, at kalium/natrium balancen ødelægges, det kan nemlig være grunden til, at man føler sig utilpas og slap. Man optager saltet på en anden måde, når det er i tablet-form, det hjælper ikke at  salte maden.
Heldigvis er der noget, som bedre klarer tørken end andet. Lavendlerne her har det fint.

men astilberne måtte jeg give vand i aftes, de var ved at tørre ind i regnbedet, som er mere tørt end noget andet sted i haven. DMI lover regn i morgen, de startede med 22 mm, nu siger de 32 mm, stille silende regn, yes hvis det bliver til noget. Både planterne og jeg vil nyde det :)
Phloxen her lider også i tørken, de vil glæde sig over regnen, i baggrunden staudelathyrus og en spejling af fru Høneballe :)
Heldigvis er der da kommet nogen i år, sidste år var der mange, som visnede helt væk.
Knautia klarer også tørken fint
Indianermynte/Anisisop
Her er også en indianermynte, den har mørkt løv, når den kommer op
 Nogen af mine hemerocallis blomstrer overdådigt, her er det Green Flutter
Hot chocolate blev delt sidste år, så der er knap så mange af gangen, til gengæld er de to steder i haven
jeg har en enkelt hortensia i nordbedet
 men nogen flere i stenbedet i den gamle have
tæt på hortensiaen
I stenbedet står også et par violfrøstjerner, Hewitts Double måtte også have vand, ellers tror jeg ikke, den springer ud. 
Callaerne blomstrer fint
liljen og blærespireaen passer fint sammen
Maidens Blush
Skønne hvide marguritter
og lysegule Leucanthemum Broadway Lights
Clematis Comtesse de Bouchaud blomstrer i moreltræet
Det træ bliver flittigt besøgt, uhm hvor de er gode.
Ved hegnet står Wild Edric sammen med prydløgene, ikke nogen dårlig kombi.
 Audrey Wilcox sidste rose i denne omgang, billedet fra i går
og fra i dag. Roser springer hurtigt ud og falder hurtigt igen i denne varme.
 Rose de Quatre Saison
Wollerton old Hall
Pegasus
Lady Emma Hamilton

 Da jeg skulle tage billeder af solnedgangen, så himlen sådan ud, underlige skyer, men flot var det
Solnedgangen i aftes
Fortsat god lørdag fra en som håber på, at vejrudsigten passer :)


20 kommentarer:

 1. Jeg er ikke så glad for varme, men holder mig i skyggen og på lavt blus - så rykker jeg til gengæld om aftenen! Min have glæder sig vist også til regnen i morgen, mens bondemanden er knap så glad. Du har som altid flotte blomster at vise, dejlige billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Nej det er ikke rart, når der er over 25 grader, så holder jeg mig i skyggen. Jeg laver også mest om aftenen. Tror du ikke også, at bondemanden gerne vil have regn, de trænger lige så meget som vi andre, men hvis kornet er ved at være modent er det selvfølgelig ikke så godt.
   Tak skal du have.

   Slet
 2. Ja, jeg må innrømme at jeg sliter litt i varmen, for det er uvant med sånn langvarig varme som nå.
  Flotte blomster som alltid. Hortensiaen din er fin :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja vi er ikke vant til den varme, men nu skifter det vel?

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Tak fordi du udbreder kendskabet til salttabletter, jeg tror det hjælper mange.
  Tak for alle de dejlige billeder. Knautia har vi også megen glæde af. Den er så god i små buketter. Dagens smukkeste må være Lady Emma Hamilton,..... hvis det er den gule?
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Jeg tænkte, at nu måtte jeg hellere give beskeden videre, der er vist ikke mange som læser alle kommentarer.
   Knautia ja, der var navnet, kunne ikke huske det :)
   Ja det er den gule, som er Lady Emma Hamilton, den røde er en potterose, jeg en gang har købt.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Så kunne jeg være her igen efter dejlige feriedage hos mine forældre :) Jeg har dog savnet min have, så jeg har været ude at klippe katteurt og løvefod ned - de skyder vældigt fra bunden. Dejligt, at du viderebringer Elianes gode råd, for jeg døjer også med varmen - svimmel og sløv - øv! Hvor er din Maidens Blush bare smuk i farven! Flot, at du stadig har roser - mine er gået på pause på nær Lady of Shalott, Claire Austin og Englands rose. Maidens Blush rosen har også stadig enkelte blomster. Din Kanna har en meget fin farve - er de svære at have med at gøre? Jeg var ude at vande i formiddags og håber også på vand. DMI lover 30 mm i morgen, men TV2 lokaludsigten og Yr.no vil ikke love ret meget, så jeg krydser fingre for, at DMI har ret denne gang. Flotte, flotte aftenhimmelbilleder - det bliver så dejligt snart at skulle gense Samsø :)
  Håber, det går godt med lille Scippo!
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Så er du tilbage, det er godt at høre, at du har haft dejlige feriedage hos dine forældre. Ja man savner sin have, når man er væk fra den ret længe. Der er også dømt pause ved mange af mine roser, men så mange i samme bed gør, at man ikke lige kan se det :) Godt du har gavn af Elianes råd. Hos os lover de regn hele dagen fra i nat en gang, jeg håber, det holder, for nu er de sidste roser helt slappe af mangel på vand. Ja lad os håbe at DMi har ret, det er nu ikke så tit, de har det :(
   Tak skal du have, ja nu er der ikke længe til, at I kommer til Samsø.
   Det går fint med Schippo, han har lige været ude og gå en lang tur, det var slet ikke meningen, men når Vicky skulle, så skulle han med :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Jeg har holdt pause med havearbejdet i den her varme.
  Fine solnedgangsbilleder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Det er fornuftigt, jeg arbejder bedst om aftenen.
   Tak :)

   Slet
 6. Hej lisbeth

  Ja vi trænger til regn!
  Og ligenu er det nok ved at begynde, der er ligesom vand i luften, men alt er tørt - regnen ligesom fordamper før den når jorden, men mon ikke det ændrer sig? DMI er ret klare nu!
  Ja lavenlerne har det bedst i tørken modsat astilberne der jo også mange steder bliver anset for at være sumpplanter.
  Hov nu regner det rigtigt - alletiders!

  Ha en dejlig regnfuld aften og nat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Jeg går og krydser fingre for at få vand, det er så trist at se det hele visne ned. Det hjælper lidt at høre, at det er begyndt hos dig. Jeg har holdt øje med DMI hele dagen, de trækker ikke i land, så jeg håber, det når os også.
   Astilberne står i regnbedet, men når der ingen regn kommer, er det endnu mere tørt.
   Tak og i lige måde

   Slet
 7. Billederne fra din have er nu så smukke, så man ser ikke tørken. Jeg synes jeg klarer varmen OK, men jeg arbejder heller ikke, og behøver ikke flytte mig ud af skyggen, hvis jeg ikke har lyst :-) sikke et dejligt driverliv. Her er kun kommet et par dryp af regn.... jeg håber og håber - det er så ærgerligt hvis tørken tager det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. HejSussi
   Tak ja der er heldigvis meget smukt derude endnu, men meget af det hænger slemt. Det er rigtig ærgerligt, hvis tørken tager det hele. Jeg håber, regnen har nået dig nu, så når det nok også snart mig.

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Jeg håber også på at vejrudsigten holder stik, 32 mm det er da noget! Dine dagliljer er meget fine, jeg kan lide dem allesammen. Her hos mig er de sene, så de står med knopper nu - dog ikke så mange, som de plejer og det er sikkert fordi de har det for tørt. Der har været mange skyer på himlen hos os i dag, så det kunne jo godt tyde på, at et regnvejr er på vej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja lad os håbe vejrudsigten holder stik, jeg kan bruge hver en mm :) Godt der er knopper i dine dagliljer,, så er der da håb for blomstring.

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Jeg kravler også i skyggen når det er så varmt. Nu har jeg jo været så "heldig" at være på arbejde de dage men det var det absolut bedst at være i butikken for i bageriet var det varmere end udenfor så bagerne har haft det hårdt. Dine phlox ser fine ud det hjalp også at mine blev vandet men jeg vil nu gerne have del i al den regn de lover. Fyn står til godt 30mm håber det holder stik selv om det bliver på en søndag. Knautia skal da overvejes for det er jo tåletørkene planter der er brug for nu med 2 tørre somre i træk. Violfrøstjernen er bare så fin jeg har plantet en i år men den lider men er da i live. Den fine lysegule Leicanthemum ender den med at blive hvid? Dagens rose må for mig være Rose de Quatre Saidon.
  Ha en rigtig god og forhåbentlig regnfuld søndag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   God idé at kravle i skyggen :) idag kan vi blive inde, her regner det på livet løs, juhuuu, mon ikke også det gør det hos dig? Bare vi får regn nu, så skidt med hvilken dag, sådan har alle havenørder det vist :) Knautia er fin og god til tørke, så den må du have. Ja Leucanthemum bliver meget lys, men ikke helt hvid.
   Også god regnfuld søndag til dig.
   Knus

   Slet
 10. Jeg sidder lige her og læser Anne`s kommentar og Lisbeth`s svar. Jeg kan nu skrive her fra Veflinge kl. 13, vi har ikke fået en dråbe regn, men der bliver lovet. Jeg vil nu gå ud at prikle alle de frøplanter ud, som jeg har fra frø jeg har modtaget fra " havevenner" :-)knus Hanne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Jeg havde set på fb, at der ikke er kommet regn på Fyn, hvor er det da træls for jer, jeg er lykkelig for det, jeg har fået, men føler bestemt med jer, det er da underligt, som det bliver fordelt rundt om i landet.
   God prikling - håber snart I får vand.
   Knus Lisbeth

   Slet