lørdag den 5. juli 2014

Ny beboer i Høneballehaven

Som I kan se, tog det ikke lang tid, før jeg fik en ny hund. I går var vi i Skørping for at hente lille Schippo. Han er ikke større end en kattekilling og selvfølgelig åh så dejlig. Det er en blanding af en Schipperke og en Pomeranian, det er en bevidst blanding, som skulle give meget rolige hunde. Schipperke hundene deroppe ser fuldstændig ud som Speedy gjorde, så der var nok mere Schipperke i ham en først antaget.
Foreløbig opfører Schippo sig stort set eksemplarisk, han er en lærenem lille fyr. Hvis I mangler en lille han hvalp er jeg ved at tro, at Isabella stadig er leveringsdygtig. I kan blot skrive til mig, hvis I vil have telefonnummeret. Jeg kan anbefale blandingen.
Ja og velkommen som fast læser her Isabella :)

Flere Hemerocallis stadig uden navn, jeg har fået samlet mig en del uden navne.
Det er lummert og blæsende her, så det tørrer mere og mere. De lover en del regn mandag, men jeg vil nu hellere vente til tirsdag, så roserne kan nydes af de besøgende. Vi får se, om vi får noget.

Vi må have et par billeder mere af Arctic Queen, inden den falder, den plejer ikke at holde så længe.
 Niobe op af træet
og en blomst i min anden Niobe
Rosemoore
Bronzefennikel og Acer Negundo Flamingo med brogede blade
Indianermynte/Anisisop med mørkt løv
Verbascum/kongelys står så flot i år, jeg har selv sået for et par år siden, den er to-årig.
Den flotteste af alle hostaknopperne
Så er der liljer
 Eurydike
 Eyeliner

 Dimension
Sweet Surrender (tror jeg)

Her kommer roserne:

Denne rose er smuk, men den eneste, som er på planten, så til efteråret ryger den. Det skulle være Chloe eller Melany Renaissance, men når jeg googler er der ingen af dem, der ligner, den ligner mere Julia Ren.
Julia

Solens stråler ramte Twice in a blue moon, så jeg strøg ind efter kamereaet
Kort efter kunne jeg tage et solnedgangsbiillede
Fortsat god dag til jer

44 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Tillykke med den lille ny, hvor er han kær:) Jeg er sikker på at I allerede har moret jer over et eller andet når I ser ham tumle rundt.
  Hvor er dine liljer flotte, jeg kan ikke se spor fra liljebiller? Mine liljer blomstrer flot, men bladene ser herrens ud.
  Det er også en flot Hostaknop og så - ja skønne roser og flot pletskud med solens stråler i Twice in a blue moon:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Tak skal du have, ja han er en rigtig lille hjerteknuser. Ok ja vi har grinet af ham mange gange, for han er en lille tumling.
   Mine på mange af mine liljer er heller ikke for kønne.
   Den hostaknop er simpelt hen så flot. Tak for ros til pletskuddet :)

   Slet
 2. Hej Lisbeth Stort tillykke med den lille fyr, han ser sød ud. Det går også rigtig godt med vores datters mops, han er en kvik lille fyr. Vidunderlige klematis! Og roserne de gule og abrikos farvede er det Golden celebation og ?.. Fantastisk billede af Twice in a Blue Moon. Good weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Tak skal du have, ja han er meget sød og eksemplarisk, undtagen når han bider os i tæerne :) Godt det går godt med jeres mops. Tak skal du have. Nej det er Crownprincess Margareta og Grace, der er på billedet.
   Tak for ros til billedet af Twice. Tak i lige måde.

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Nøj, hvor han bare nuttet :) Tillykke med ham - nu glæder jeg mig om muligt endnu mere til at besøge din have - håber, at jeg må få en snak med ham, for hundehvalpe slår bare alt - selv roser ;)
  Det kunne være hyggeligt, om Laleh og Marianne også kommer den dag - så bliver det jo et helt lille Høneballetræf. Hvis de kommer, kan jeg jo tage dem med - bor kun 5 minutter fra Sælvig - og køre dem tilbage igen, når de skal med færgen - var det en ide?
  Jeg har ledt efter den skønne Arctic Queen på planteskolen, men de har den ikke, så jeg må se, om jeg ikke kan finde den på nettet, for den må jeg have. Flot hvid Kongelys - har ikke set den i den farve før. Rosenbillederne er som sædvanligt helt overdådige. Flere af mine holder en lille pause nu. Jeg er stadig i gang med stenbedet - det var faktisk flot sidste år, men ikke i år, og jeg vil ikke gå og ærgre mig over synet hver dag, så det er bare i gang, selv om det er frygtelig lummert her, men det er jo godt at få planterne i jorden, inden den lovede regn kommer - hvis den kommer.
  Nyd nu den lille :)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja han er meget sød. Tak for det. Ja hundehvalpe er kære, du skal nok få en snak eller to med ham :)
   Ja vi må se, hvad Laleh og Marianne finder ud af i morgen, jeg synes også det kunne være en god idé med et lille træf mellem os fem. Hvor skal du bo henne?
   God idé hvis du henter og bringer dem igen, nu må vi se.
   Jeg købte Artic Queen på Christiansmindevejens planteskole, den ligger i Skanderborg. De har mange clematis.
   Det begynder også at svinde ind i mine roser, men nogen er der jo altid, så må vi se, om vi får så meget regn, at de sidste forsvinder inden mandag.
   Vi tror jo ikke så meget på dem med regnen mere.
   Du kan tro, jeg nyder, men han sover jo også ind i mellem :)
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Vi bor altid på Plantagevej - tror, det er nummer 12 - lige ned til vandet, så det er jo ingen gang 5 minutter til Sælvig i bil. Jeg har hørt fra andre, at Christiansmindevejens planteskole skulle være rigtig fin, så der må jeg ned. Her høvler det ned med vand :) Jeg vil ikke kalde det skybrud, som Falck varslede over sms, men det giver godt. Lummerluften er også væk, og det er dejligt, for jeg bliver så ugidelig af det.
   Håber, det holder tørt på mandag, mens du har besøg!
   Kh Linda

   Slet
  3. Ok ja men det er jo et dejligt sted. Ja Christiansmindevejens planteskole er ret fin og er opbygget på en fin måde, vi har været der af og tl, men billige er de ikke, det er planteskoler generelt ikke. Det gik som sædvanligt uden om os, det blev ellers mørkt, men det blev ikke til noget særligt. Spændende med varslingen om vi får noget af det.
   Ja jeg håber også, at vejret holder tørt på mandag fra kl. 10.30 til 12.00 :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Tillykke med lille Schippo, ham skal i nok få mange fornøjelige timer med :-)
  Her er det også rigtig lummer varmt. Jeg går og flytter rundt med vanderen, men ellers bliver det bare til lidt små pjatteri i haven i dag.
  Det ser skønt ud, med alle de blomster du har i din have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej vivi
   Tak skal du have, ja vi har allerede moret os over ham flere gange i løbet af det døgn.
   Man orker ikke at lave så meget i sådan en lummervarme.
   Tak skal du have :)

   Slet
 5. Gratulerer med ny hund! Han var da skikkelig søt :-)
  Her melder de mer eller mindre regn i nesten en hel uke med lyn og torden i morgen og mandag. Det hadde jo vært fint om du fikk noe regn du også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have, ja han er skikkelig søt :)
   De lover 42 mm her på tirsdag, så vi venter spændt.

   Slet
 6. Kære Lisbet
  Hvor e den bare sød din nye hund. Tillykke med den!
  Skønt billede af twice in the blue moon. Lækkert lys!
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette
   Tak skal du have, ja den er skøn.
   Tak for ros til billedet.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 7. Tillykke med den lille ny, han er da bare for kær:-) Når man er vant til at have en lille ven, så kan man slet ikke undvære det.
  Og waaauuuu for roserne, de står så smukke. Her er det bare så varmt i dag, at jeg er gået ind fra haven pga. varmen, det er sker ellers sjældent for mig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak skal du have, ja han er kær. Nej en hund skal jeg have, gerne to :)
   Tak roserne er så småt begyndt at falde også hos mig. Det er meget lummert i dag, og solen stikker, så må man godt gå ind :)

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Hvor er lille Schippo nuser man kan blive helt syg efter sådan en lille fyr men jeg må nok nøjes med min kat Emil for jeg slår lidt ud på hund på allergitest. Har heldigvis ikke problemer med at være sammen med hunde i kortere perioder. Hvad siger Vicky til det? Nr 2 daglilje har jeg en der ligner men den er også uden navn. Den hvide kongelys er rigtig flot men lige stor nok til mine bede. Ja Hostaknoppen er da rigtig smuk man forstår jo ikke at nogle klipper dem af. Billederne af Twice in a Blue Moon er lige til at falde i svime over så flotte er de. Ja og en solnedgang må vi ha du sprang jo over igår. Jeg har idag været ude og handle billigplanter Callaer til en 10er hængebegonier i den flotte lysegule farve til en 20er. Og i Rema havde de hortensia magical Four seasons til 49kr jeg kan rigtig godt li deres farveskift. Her er det helt stille skyet og lummert måske der kommer regn her denne gang.
  Fortsat god dag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja Schippo er nuser, jeg kan godt forstå, du gerne vil have sådan en, men det er nemmere med en kat. Der findes også hunde, som ikke giver allergi. Denne her er vist ikke slem.
   Nej det er dumt at klippe knopperne af hostaerne. Tak for ros til billederne af Twice in a blue moon, jeg fik lige øje på, at solen skinnede lige på rosen, så jeg for ind efter kameraet. I dag bliver der nok heller ingen solnedgang, det er mørkt mod vest, mon dog vi får regn.
   Vi tør ikke tro det.
   Det lyder godt, at du har handlet billige planter, heldige dig :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Også et stort TILLYKKE med Schippo fra mig, så utrolig fin sød kær og dejlig den bette hvalp er, hils og nus lidt:-)))) fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak for det, ja han er sød, jeg skal nok nusse den fra dig :)

   Slet
 10. Åh, hvor er han sød, den lille Schippo! Jeg smelter ... Til lykke med ham! Jeg tænkte nok at I måtte have en lille ny :-)

  SvarSlet
 11. Hej Nana
  Alle hundehvalpe er søde, men Schippo er ekstra sød :)
  Tak for det, ja selvfølgelig måtte jeg have en lille ny, Bent var ikke meget for det, nu er han mindst lige så skør med den som mig :)

  SvarSlet
 12. Til lykke med den søde lille hvalp.

  SvarSlet
 13. Kære Lisbeth.
  En sød lille hvalp er han bestemt. Jeg kender slet ikke den race. Han skal nok blive god til at tage rotter, mosegrise og muldvarpe.
  Din Arctic Queen er meget smuk. Møder jeg den en dag, kommer den sikkert med mig hjem.
  Hosta i knop er smukke, men de kommer hurtigt til at se pjuskede ud. Dine liljer er smukke og ser ikke ud til at være bidt af billerne.
  Kærlig hilsen Eliane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Han kommer nu aldrig til at fange mosegrise og muldvarpe, for de findes ikke her på øen. Han ligner den hund, som døde for os her sidst, det er ikke en racehund, men en blanding, og han er bare dejlig.
   Du må se, om du kan finde Arctic Queen, den er meget fin.
   Bladene på liljerne er nu bidt af biller, og jeg har fjernet blomster på nogen af dem, men heldigvis har jeg mange, så der er altid andre, der blomstrer.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth.
   Jeg troede at I havde valgt ham, fordi Schipperke ´erne er gode til at fange rotter og mosegrise. Ligeså med Speedy. Men det er da skønt at I ikke har mosegrise og muldvarpe på øen. Så må du glæde dig over det, når det nu heller ikke regner på øen. Men det skulle give godt med regn mandag og tirsdag. Er det mandag du skal have gæster???? Nu er det heldigvis sådan, at vi ikke kan bestemme over vejret, det er vist kun Jesus der kunne tæmme en storm.
   God søndag til dig.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
  3. Har tænkt på om I ikke med det samme skulle have to hvalpe? Ville de ikke få meget glæde af at vokse op sammen? Vicky er jo også meget gammel og gider nok ikke lege. Kh Eliane

   Slet
  4. Kære Eliane
   Nej vi valgte ham, fordi det var en god blanding, stod der. Det er det også, han er stort set renlig med det samme, det havde jeg ikke troet. Jeg glæder mig også over, at vi ikke har muldvarper og mosegrise, men jeg ville nu godt have regn alligevel. Ja de lover regn i morgen og tirsdag, nu må vi se, om vi får noget.
   Ja det er mandag, jeg skal have gæster. Nej heldigvis kan vi ikke bestemme over vejret, det kunne vi nok ikke blive enige om.
   Jeg har tænkt det samme med to hvalpe, men det er ikke helt billigt at købe hvalp, og det er ikke sikkert den næste er lige så nem som Schippo.
   Desuden bliver det nok for stor en mundfuld for Vicky, men hun tager det nu pænt. Bent er meget glad for den lille, det havde han vist ikke ventet :) men en mere nej det tror jeg ikke.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Tillykke med den nye beboer, hvor er han kær.

  SvarSlet
 15. Tillykke med den søde og bedårende lille Schippo, hvor er han dejlig!!
  Min første hund var en belgisk hyrdehund Groenendael, og jeg tænkte ofte på, at det ville være fint at have sådan en lille schipperke sammen med hyrdehunden. Hunde har det godt med at være mere end blot en, og det må have været svært for jeres basenji at være blevet alene, selvom en helt lille ny nok vil fremkalde lidt jalousi! ;-)
  Skøn billedkavalkade fra haven, hvor er der mange smukke blomster!
  Rigtig dejlig weekend!
  Kh Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Tak for det, ja han er skøn. Sjovt nok mærkede vi intet på Vicky, da Speedy forsvandt. Den sov bare hele dagen, den efterfølgende tid har den holdt meget øje med mig og været med mig hele tiden, sådan var den ikke, mens Speedy var der og passede på mig. Den var lidt sur og træt af Schippo de første par timer, men nu har den fuldt ud accepteret. Schippo må endda spise af dens madskål :)
   Tak for det og fortsat god weekend til dig.
   Kh Lisbeth

   Slet
 16. Kære Lisbeth
  NY hund, tillykke med den, den ser virkelig kør ud.
  Flotte billeder af liljerne og så den smukke hvide rose du viser.
  Ja, det er en fin Hostablomst.
  Og ja hvor er det flot med solen på Twice in a blue. og en smuk solnedgang.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak for det, ja den er sød og dygtig allerede.
   Tak for ros til billeder og blomster.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 17. Godmorgen Lisbeth

  Og tillykke med den lille søde hvalp!

  Ja det må jeg da nok sige - flot hosta blomst - hvilken Hosta er det?

  Og hvad er det jeg ser - hos os har de så godt som aflyst regnen på torsdag - det bliver kun et par sølle mm nu - længere vestpå hos dig lover de stadig regn - Nå det kan jo nå at ændre sig et par gange til! Vi må se!

  En dejlig sommerdag herfra:)

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Tak skal du have.
   Ja det er en flot hosta blomst, jeg fandt også ud af sidste år, hvad det var for en, men nu har jeg glemt det, troede jeg kunne gå tilbage og se det, men niks. Sorry.
   Ja det skifter noget med den vejrudsigt, igår stod der 42 mm på tirsdag, nu er det kun 20, gad vide om vi får noget i det hele taget. ½ mm i nat blev det til hos os, I Jylland har de fået 20 mm nogen steder.
   Ja vi må nyde sommerdagen, det er i hvert fald varmt nok.

   Slet
 18. Kære Lisbeth. Stort tillykke med lille skønne Schippo. En rigtig lille charmetrold som nok skal skabe liv og glade dage hos jer. Håber vi får lov at følge hans udvikling. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Fru Friis
   Tak skal du have, ja han er bare dejlig, der skal nok komme flere billeder :)

   Slet
 19. Hej Lisbeth. Et stort tillykke med den nye beboer. Han er godt nok en sød lille hvalp. Jeg kan godt huske din anden hund, den var også en dejlig hund. Der er sikkert liv i huset hjemme hos jer med sådan en lille fyr. Det er godt navn I har givet den. Du har mange flotte liljer, mine har slet ikke sat knopper endnu. Jeg tror, det skyldes, at de har det for tørt. Det var et flot billede du fik taget af rosen lige før solnedgang, man ser tydeligt solstrålerne. I går regnede det hele aftenen her, men det var en meget stille regn, så jeg tror ikke, der kom så meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak for det, ja han er sød og eksemplarisk. Du kan tro, der er liv i huset, når han er vågen, den brune hund har heldigvis accepteret ham fuldt ud.
   Jeg kan ikke forstå, at dine liljer ikke har knopper, det burde de have nu.
   Heldige jer at få regn, vi fik ½ mm i nat, men vi håber på regn tirsdag.

   Slet
 20. Hej Lisbeth
  Tillykke med Schippo - han er vel nok noget af det sødeste og en rigtig uldtot at se på. Han er jo faldet rigtig hurtigt til når han allerede er renlig. Jeg tror også det er en superblandning i har fået da pomeranien givet bløder op for schipperkens temperament. Vores Sally er jo ren schipperke.. Var det ikke simon spies der altid havde sin pomeranien med sig alle vejne? Dejllige blomster som altid og skøn solnedgang.
  Kh Rose
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Tak skal du have, ja han er bare dejlig og dygtig, det er helt underligt. Ja det er åbenbart en superblanding. Ja Sally er ren Schipperke, Speedy var lidt for høj, men ellers lignede den fuldstændig en Schipperke. Jo du har nok ret i, at Simon Spies havde sin pomeranian med alle vegne.
   Tak for det, jeg håbede, at du kiggede forbi og så vores lille ny :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 21. Tillykke med den lille ny beboer.
  Hvor ser den sød ud.

  SvarSlet