torsdag den 3. juli 2014

Grå himmel, ingen sol, ingen regn

Heldigvis har jeg solskinsbilleder fra i går. I dag er det kedeligt og blæsende, så jeg har benyttet formiddagen til indendørs sysler. Her er blevet støvsuget og gulvet blev vasket :) store sager her midt om sommeren.
Der er ved at være gang i en del af mine clematis fra gruppe 3
Højt oppe i bærmisplen vokser denne her, som jeg for en del år siden har købt i Netto. Navnet er for længst væk, men ud fra udseendet gætter jeg på Jackmanii. Det er jeg sikker på, der ikke stod på skiltet, for den havde jeg i forvejen.
 Julia Correvon er så småt i gang
 Piilu er snart færdig, glansen er ved at gå af den
 Denne her er købt for at være Ville de Lyon, det er det ikke. Jeg har nu fundet ud af, at det må være Warszawska Nike, den ligner i hvert fald, den jeg har et andet sted i haven.
I moreltræet blomstrer nu Comtesse de Bouchaud

Endelig er en af mine yndlings hemerocallis i blomst. Green Flutter har en fantastisk fin farve.
På skiltet står der Three cheers, men når jeg googler den, er den dobbelt (snydt igen:) købt på plantemarked i Århus i september, men den har da en fin og anderledes gul farve end den ovenfor.
Er der nogen, der har et bud på, hvad denne her er for en?? Kattehale måske?
Der kommer også flere og flere liljer i blomst
Denne har jeg navnet på Eyeliner, den delte jeg sidste år, der var en del løg ved. Ved den ene af planterne slog liljebillerne til, så jeg måtte fjerne to knopper.


Jeg vil lige vise brandliljen næsten fuldt udsprunget, den er virkelig flot.
Røllikerne er også ved at være godt i gang
Og så er der jo roserne:
Katost og Big Purple klæder hinanden


Endnu er der et fint flor, de skulle gerne holde til på mandag, hvor jeg skal have besøg af 16 rosenentusiaster fra Rosenselskabets Århuskreds. Jeg sørger hele tiden for deadheading, så nye friske knopper kan nå at komme i blomst.
 Charles Austin
 Jude the obscure og Graham Thomas
Mary Magdalene
 Gertrud Jekyll
 Ghita Renæssance
 Melany Renæssance
Queen of Sweden
 Bourbonrosen Heroine de Vaucluse
Audrey Wilcox er smuk også i knop

Til slut et par billeder af de roser jeg plukkede ind i aftes. Den meget rosa er Sharifa Ashma, så er der Souvenir de Malmason, men duften over alle dufte og skønhedsprisen vindes helt sikkert af Morten Korch. Står du og skal have en ny rose, så vil jeg klart anbefale den, den er sund og kraftig,en smuk rose med en vidunderlig duft, den blomstrer stort set uafbrudt hele sæsonen.

Så smuk, du kan læse mere om den her
Fortsat god dag til jer

28 kommentarer:

 1. De fleste af mine liljer er desværre gået til - nok fordi jeg var lidt for vild med spaden i efteråret, men næste år så skal jeg have mig nogle nye.
  Måske brandliljer :-) De er da fantastiske !

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina
   Ja det er ikke godt at være for vild med spaden, når der er liljer. Ja brandliljer er flotte :)

   Slet
 2. Kære Lisbeth.
  Tak for mange dejlige billeder.
  Green Flutter er på min ønskeliste, den er så smuk.
  Vi har en smuk sart lysegul lilje, den har 4 grene og de tre er pistne og har spættede blade. Er det mon sygdom i løgene? Skal jeg fjerne de grimme stilke? Skal jeg plante den raske om i en krukke med ny jord? Morten Korch er da værd at overveje.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak, ja Green Flutter er en fin daglilje, den kan du roligt ønske dig.
   Jeg tror, jeg ville fjerne de grimme stilke og se, hvad der så sker.
   Morten Korch er bare skøn, den kan du roligt købe.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Jeg kan se at du har det som jeg, at om sommeren har haven første prioritet og rengøring af gulve i huset oftest først bliver gjort når det kan ses hvor man kommer frem! :-) (med mindre det er en regnfuld sommer)
  Sikken et flot rosenflor du har! Mine er næsten færdig med første flor, dog er en del nye knopper på vej. Nu må vi næsten håbe at det ikke når at regne før efter mandag, når du får så mange rosenelskere på havebesøg!
  Jeg syntes den lyseblå staude ligner mest en ærenpris.
  Den smukke himmel som du viste i går, nød vi på en strandtur ved Roskilde fjord, hvor var det en dejlig oplevelse, som jeg sætter et par billeder ind af, når min datter får sendt billeder fra sin mobil.
  Fortsat rigtig god dag!
  Kh Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Hvis det er udevejr, så er jeg ude med mindre, der kommer gæster :) i dag blæste det så meget, så jeg tænkte: NU skal de være.
   Jeg har netop tænkt på, at mine rosenbede stadig ser flotte ud, fordi der er så mange samlet på et sted, så kan man ikke se dem, der er afblomstret, men de fleste er nu i gang endnu, bortset fra Louise Odier.
   Du har nok ret i, at det er en ærenpris, dem findes der vist mange forskellige af.
   Det var en fantastisk himmel, ja du må vise det I så.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Jamen, jeg tror da at jeg vil købe en Morten Korch, når du anbefaler den så varmt :-) Tak for det gode råd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Rigtig godt idé, det vil du ikke fortryde :)

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Ja.... her er vejret også gråt og kedeligt, det blæser er koldt og de få pjatregnbyger der kommer forbi, kan næsten ikke engang gøre fliserne våde ;(.
  Men pyt.. vi kan jo alligevel ikke ændre noget på sagen, så lad os hellere glædes over at du får besøg af en hel flok rosentosser ;) De må få en fantastisk oplevelse på mandag, med alle de smukke roser du har i blomst lige nu, jeg kan godt forstå du har travlt med deadheadning ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Det er et rigtig træls vejr, jeg hader alt det blæst, men koldt har det nu ikke været her. Vi fik også en lille byge i morges, den kunne heller ikke gøre fliserne våde.
   Jeg glæder mig til besøget af rosentosserne. Ja håber de får en fantastisk oplevelse. Nu skal jeg ud og klippe :)

   Slet
 6. Her er det også haven det gælder, når vejret er til det. Indendørs sysler får ofte vente til regnvejrs dage og eller når jeg ved vi får gæster.
  Dine liljer er smukke.
  Håber du får en god mandag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja gøre rent, det kan vi gør om vinteren eller når det regner :)
   Tak skal du have.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  En grå og blæsende dag har det også været her og desværre tørt og det bliver kun værre i blæsevejr. Ja vi er nok flere der forsømmer det indendørs arbejde når det sommer det må være dejlig at kunne sortere lidt i dagene for der er ikke noget der er mere træls end fint weekend vejr og rengøringen kalder. Jeg har heldigvis en mand der gerne går en runde med støvsugeren :) Green Flutter har en meget speciel gul farve kan godt forstå at du er glad for den. Ærgerligt at blive snydt men den er i det mindste ikke rød :-) Jeg tror også at den ukendte er en Ærenpris dem findes der jo en del forskellige af. Eyeliner er rigtig fin syntes der er noget romantisk over hvide liljer. Jeg går også og venter på at mine de hvide springer ud. Er sikker på at dine roser står flot også på mandag der bliver jo puslet om dem. Her er den første Yucca sprunget ud. Jeg har dem langs sydgavlen men i år er der kun 18 spir mod 40 sidste år. Det gode ved dem er at de nyder tørken. Nu må jeg ud og vande igen igen for morgendagen ser også tør ud.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er simpelt hen uhyggeligt med det blæsevejr, det hele er knastørt igen, og meget værre må det være hos dig. Ja Bent kan også finde på at støvsuge, men desværre ikke for tiden, hvor han har fuldt arbejde, så hænger jeg på alt rengøring, men det er vel rimeligt nok. Green flutter er en skøn daglilje.
   Roserne er på retur nu, og lige nu lover de regn på mandag, så nu må vi se. 40 spir i dine Yucca, det var meget. Jeg kender også nogen, som har mange, jeg har fået småplanter af dem. De lover regn og torden i Østjylland på lørdag, men ikke hos os.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 8. Morten Koch er så vakker, og den er på min ønskeliste. Om den klarer seg her, og om den er å få tak i er et annet spørsmål ;-) Uansett er den veldig fin! Du har et utrolig utvalg av roser i hagen din :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja Morten Korch er meget vakker, håber den kan klare sig hos dig. Tak :)

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Her håber vi på et par mm inat - de næste par dage lover de jo hedebølge...

  Green Flutter er spændende med det grønne center!
  Og dine brandliljer - ser da overdådige ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja vi håber hele tiden, de lover mm i Østjylland på lørdag, men ikke noget til os.
   Ja Green Flutter er en fin daglilje.
   Jeg synes lige, du skulle se, hvor fin brandliljen var nu, den er godt nok blevet stor.
   Tak i lige måde.

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Ja, her har det også bare været blæsende og gråt med enkelte dråber af regn, så jeg satser på, at Silkeborg hører med til Østjylland på lørdag, men så skal vi vist være heldige. Jeg har også fået gjort lidt rent i dag, for det var noget koldt udenfor. Jeg tror, du har ret i, at man ikke rigtig lægger mærke til, at roserne er i aftagende, når de er plantet i et rosenbed, for her er det ved at være tydeligt, at vil holde en pause. Jeg har også deadheadet hver dag, så mon ikke der snart sker noget igen. Katost og Big Purple er vel nok en flot kombination.Mine Julia Correvon blomstrer på livet løs nu, og jeg nyder dem - det er sådan en fin farve, der passer til meste. Morten Korch er noteret - den er så fin :) Det bliver spændende med besøg af Rosenkreds Århus på mandag. Det ser stadig så fint og frodigt ud blandt dine roser, så jeg er sikker på, at de får en dejlig oplevelse - der er jo også så meget andet spændende at kigge på :)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er et kedeligt vejr, vi kan lige så godt få noget regn, men lad os nu se, jeg stoler ikke på, at vi får ret meget. Hen på formiddagen var det ikke koldt her. Jeg synes, der plejer at gå en tre uger inden, roserne starter igen. Nå du har også Julia Correvon, den er fin, men jeg tror min mangler vand, så det fik den her til aften.
   Ja du kan roligt købe Morten Korch, den er skøn. Der kommer flere billeder af den i morgen.
   Ja der er heldigvis meget andet spændende at kigge på på mandag.
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Kære Lisbeth.
  Hvor er den fin den Røllike du viser. Og sikke flotte liljer.
  Ja, Katost og Big Purple står godt sammen.
  Og et skønt billede af valmuerne.
  Så til roserne, hvor er de smukke - Morten Korch er dog bedårende.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja den røllike har en fin brændt farve, og liljerne er også fine.
   Ja Morten Korch er intet mindre end bedårende.
   hilsen Lisbeth

   Slet
 12. hvor står det hele dog bare smukt lige nu Lisbeth.. ville ønske jeg lige kunne kigge ind og se det hele.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja bare du kunne, men vi vil ikke opgive håbet :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Dine brandliljer er super smukke. Jamen Morten Korch ser bedårende ud, og hvis den blomstrer uafbrudt hele sæsonen, så skal jeg da have den. Nu har jeg fundet plads til hele tre roser, hvor en af dem skal kunne tåle at stå i skygge ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh
   Ja de brandliljer er blevet ret flotte. Det lyder godt med plads til tre roser, du kommer da jævnligt tæt forbi Jas, så du kan da købe dem billigt hos ham. Morten Korch rosen er en rigtig god idé.
   Hvad med turen til Samsø? Den 22.7 får jeg besøg af Anne og Linda, som kommenterer hos mig, hvis I nu begge kan, kunne det være hyggeligt, hvis du og Marianne også kom den dag. Jeg skal nok hente ved færgen. I kunne tage færgen kl. 12 f.eks. Bare et forslag :)

   Slet
 14. Hej Lisbeth. Det er nogle fantastiske roser du har og clematisserne er meget flotte. Jeg kan se, at du godt kan lide de store blomster, det ser sådan ud på billederne i hvert fald. Jeg har kun én slags clematis og ved ikke hvilken det er, men den er meget flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jeg er til både små og store blomster, og jeg kan godt lide, når jeg kan får clematis til at gro op i træerne.

   Slet