fredag den 18. juli 2014

Buddleja og roser

Foranlediget af Karstens nedslag i går på bloggen Grønne nedslag fik jeg lyst til at vise mine mange selvsåede sommerfuglebuske, der er en del forskellige blå farver imellem.
Ud mod vejen, hvor der er ret tørt har jeg plantet 5 sommerfuglebuske
her ses de forskellige farver.

De har allesammen startet deres liv i mit rosenbed, som en gang var belagt med flis. Jeg har fjernet foræret væk og solgt rigtig mange eksemplarer. For tiden er der 4 i det gyldne rosenbed, men nu bliver de nye hakket om, jeg har mere end 15 eksemplarer i haven. Kun tre af dem er købt :)
Roserne er lige nu på retur, men jeg kan stadig finde nogen at tage billeder af
 Astrid Lindgren
 Louise Bugnét er en fantastisk rose, som blomstrer næsten uafbrudt, nem er den også og tidligt blomstrende.
 Mme Alfred Carriére har stadig blomster oppe i toppen
 Schneewittchen har enkelte blomster endnu
 De sidste på Sharifa Ashma i denne omgang
William Shakespeare har kun denne tilbage
 I den gyldne afdeling har vi klatrerosen Barock
 Crocus Rose har stadig mange blomster
Lady Emma Hamilton har både knopper og blomster

også Westerland er flittig til at blomstre
Hostablomster
 Fire and Ice
 Guacamole
Revolution
 Hortensiaen Aysha er meget smuk nu
lige ovenover blomstrer en clematis i moreltræet, farverne er gode sammen
Limelight står flot nu

I går så jeg på Maries blog om egebladet hortensia, jeg kom i tanke om, at jeg havde set, at mine to havde knopper, det måtte jeg lige tage billeder af. En af dem er Snowflake, men jeg kan ikke sige hvilken
 Solhattene er godt på vej
 Piccolino
Rudbeckia er nu også ganske fin
Jeg har sået solsikker i år, jeg vil ikke sige, det er den store succes, dette var eneste blomst.

Jeg vil slutte af med at vise jer to af mine græsser, som er ved at være fine.
Rigtig god weekend

29 kommentarer:

 1. Tænk, jeg vidste ikke at sommerfuglebusk sår sig selv i Danmark. Jeg har ofte set selvsåede buske der vokser halvvildt på baneskråninger og sådanne steder i Sydengland, men jeg troede ikke forholdene var så ideelle hos os. Jeg må til at holde øje med baby-sommerfuglebuske i haven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Jeg har set, andre har skrevet, at de selvsår sig i deres haver, men det er ikke alle steder. Det har nok noget med jorden at gøre. Ja det må du hellere holde øje med :)

   Slet
 2. Du er så heldig som har selvsådde sommerfuglbusker hos deg! Her fryser de ned helt til bakken hver vinter, og det er bare så vidt at de overlever. Jeg kjøpte en hvit i går, og håper at den vil trives. De er jo så skjønne! Ekebladhortensia står på ønskelisten min, men den kan jeg nok bare glemme ;-)
  Flotte solhatter du har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg har i hvert fald rigtig mange selvsåede eksemplarer her, men her er jo heller ikke så koldt. Jeg har ikke prøvet med den hvide, den er ellers også flot. Ja det er ikke sikkert den egebladede kan klare sig hos dig.
   Tak

   Slet
 3. Dine sommerfuglebuske varierer da utrolig meget i farven. Når de to hortensier er sprunget helt ud, kan du nemt se, hvilken der er snowflake.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja der mange forskellige varianter blandt farverne. Ja men det bliver spændende at se, hvilken af dem der er snowflake.

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Åh, de smukke sommerfuglebuske - flot med så mange farvevariationer. Jeg skal da vist ud og kigge, om mine også laver afkom :) Hvor er Limelight smuk - den er noteret i ønskebogen, for jeg har besluttet mig for at lave et lille hortensiabed i forlængelse af et andet, men måske bliver det først til næste år. Dine roser er så fine - her er det helt slut for denne gang. Glæder mig til at se en sund Crocus rose. Glæder mig også til at se dine solhatte - her vil de bare ikke, og jeg forstår simpelthen ikke hvorfor - håber, at blive lidt klogere på det, når jeg ser dine IRL. Jeg begynder at forstå, hvorfor du ikke er så meget for al det såning - min succesrate inden for feltet står slet ikke mål med arbejdet, der er lagt i det, og jeg indskrænker det i hvert fald til næste sæson. Flot solsikke, selv om der kun kom en og også fin Rudbeckia. Jeg glæder mig også meget til at se dine græsser, for det er et område, jeg ikke har nogen erfaring med.
  Rigtig god dag!
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja der er mange dejlige sommerfuglebuske i min have, dem kan I også nå at se. Man kan ikke se, hvad det er til at begynde med, men nu har jeg lært, hvordan de ser ud.
   Det bliver flot med et Limelight bed. Jeg håber Crocus blomstrer lidt endnu, så du når at se den. Solhatten skal du i hvert fald nok få at se, jeg kunne heller ikke så godt med dem de første år.
   Såning er ikke værd at bruge sin tid på, hvis det ikke lykkes, man bliver så skuffet. Det lød ellers godt den første tid efter. Det værste er, at når vi når foråret, så falder vi i igen, fordi vi savner at komme i gang.
   Ja græsserne er godt i gang her, så dem kan du godt få at se. Så må det jo være i morgen, I skal herover?
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Ja, det er i morgen, og du kan tro, vi glæder os :) Vi skal først over med færgen kl. 17.00 (afgangen før var udsolgt allerede i april), så vi kan pakke og vande have i god ro og orden.
   Kh Linda

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Flot farve variation i sommerfugle buskene. Jeg har aldrig set selvsåede hos mig. Jeg har også kun en enkelt (rosa) ville gerne have flere men har desværre ikke plads. Glæder mig til at se dine roser kan se at nogle af dem må nydes idag de holder nok ikke til tirsdag. Egebladet hortensia ser spændende ud. Hortensia er ved at være en stor familie. Det første billede af solhat er så flot jeg kan rigtig godt lide dem i udspring. Solsikker lader jeg fuglene om at så de plejer dog ikke at være så flotte som din tilgængæld har jeg mere end en men det er ikke alle der står hvor jeg gerne vil have dem. Det har fuglene ikke lært endnu :-) Som Linda glæder jeg mig også meget til at se dine græsser der er jo noget nyt hos mig. Jeg er meget stolt over fontænegræsset det står så flot. Det er en af de ting jeg glæder mig til at vise frem imorgen når jeg får gæster. Der er da en imellem der er have interreseret tror godt at hun kunne falde for det.
  Fortsat god dag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja der er meget variation i sommerfuglebuskenes farver. Ærgerligt at du ikke har plads, du kan ellers godt få en af mig. Ja det er ikke alle roserne, som holder til tirsdag, men lidt er der at se på. Ja fontænegræsset er værd at vise frem, godt du har succes med det.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth Flotte eksemplarer af sommerfuglebuske, dejlige farver. Skønt at se Emma Hamilton, hun er desværre udsolgt hos Rosenposten. Jeg har også sået Rudbeckia i år, er det Cherry Brandy? Det hedder den jeg har sået. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Ja sommerfuglebuskene er skønne lige nu. Ærgerligt med Emma Hamilton, mon ikke du kan få dem som barrods til efteråret. Ja det er Cherry Brandy, jeg har.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Sikke mange fine sommerfuglebuske du har.
  Hostablomsterne er fine ligeså dine roser.
  Limelight er virkelig flot.
  Egebladede Hotensia er spændende. Og dine græsser er flotte, de ser virkelig godt ud.
  God weekend
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja jeg har rigtig mange fine sommerfuglebuske.
   Tak skal du have, og også god weekend til dig.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Godaften Lisbeth.Flotte sommerfuglebuske du viser...............og den jeg har fået af dig står fint i sin krukke,men skal have vand hver dag.Har lige klippet hosta blomster af næsten alle mine hosta..........da de var visne.Og så pynter de ikke
  Roserne afblomster også hurtigt her hos mig.
  Men smuk Lime Light du har................er også meget glad for de to jeg har.Har du slet ikke nogle Annabelle?..............de er bare SÅ smukke lige nu.
  Dejligt at vi har de dejlige solhatte til at live op i bedene.
  God aften knus fra Jette............der sveder godt,for der er næsten 28 grader i stuen
  .

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Ja jeg har mange flotte sommerfuglebuske, og du fik også en. De kan ellers ikke lide at stå i vand, men skal åbenbart have meget, når de står i en krukke, det vidste jeg ikke. Nej visne hostablomster er ikke pæne.
   De går hurtigt med roserne, når det er så varmt.
   Jeg har to Annabelle og tre Limelight, de to Annabelle står ikke godt, så jeg tror, de skal flyttes hen til de andre.
   Ja solhattene er gode at have nu.
   Puha ja det var da også varmt.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hvor er dine sommerfuglbuske dog smukke.

  SvarSlet
 10. De sommerfuglebuske jeg fik af dig sidste år blomstrer også fint nu. Glæder mig også dagligt over mine solhatte. Dine roser ser stadig fine ud. Sikke et skønt vejr vi har. Nu er min ferie desværre slut. Det går altid for hurtigt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Det er godt at høre, at de blomstrer fint nu. Ja solhattene er skønne, det er ikke alle mine, som er i gang endnu. Der er ikke så mange roser i blomst mere, i hvert fald ikke i forhold til, hvad der har været.
   Ja det er dejligt vejr, men det har det jo snart været længe, men det går alt for hurtigt, især ferien går hurtigt.

   Slet
 11. Hej Lisbeth

  Ja sikken mange forskellige du har - buddleja! Jeg har kun 1:)

  Og Hostablomster, der fik jeg ikke nogen i år... Men dine står flot!

  Ja det var en dejlig sommerdag lummert indimellem - og imorgen endnu mindre vind...
  Go nat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg har rigtig mange forskellige, det er sjovt at se så forskellige de bliver i egen såning :) Sådan en er ikke til at sende med, ellers måtte du gerne få en af mig :)
   Laleh og Marianne kommer den 28.7. og skal se min have, så kan du jo gøre os selskab :)
   Der går nok nogle år, inden du får hostablomster, de skal lige vokse sig store først.
   Ja så bliver det nok endnu varmere i dag, når vi ingen vind skal have, men morgenen er fin.
   God dag til dig.

   Slet
 12. Kære Lisbeth.
  Det er nogle meget smukke buddleja du har. Fint at de sår sig hos dig. Da jeg kom hjem i går var mine elskede phlox desværre helt færdige. Til gengæld står der de smukkeste liljer i blomst.
  Jeg har ikke set ret meget til haven, kunne ikke rigtig tåle varmen i går og sov det meste af tiden siden jeg kom hjem. Det var svært at sige farvel til dem man har delt sejrene og måltiderne med i 5 uger. Næste uge er det så mig der skal hjem, men jeg har opnået rigtig gode resultater allerede og er klar til at komme hjem. Maskinerne skal lige have de sidste kilo på, der går jo sport i det.
  Rigtig god weekend.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Ja de er smukke, jeg er også glad for dem nu, selvom de godt kan være lidt træls i rosenbedene.
   Ærgerligt at phloxene er færdige, det går hurtigt i denne varme, men godt du i stedet har smukke liljer i blomst.
   Nej det blev lidt varmt i går, så det er ikke nemt at holde til.
   Ja I får nye venner på sådan et kursus, måske bevarer du kontakten med nogen af dem. Godt du har opnået gode resultater og er klar til at komme hjem om en uge. Sådan 6 uger går alligevel hurtigt.
   Tak i lige måde
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Dejligt at du har haft held med dine frøsåede sommerfuglebuske, det er jo den skønneste busk. Selv har jeg haft nogle frøsåede eksemplarer, men det er som om de mister først pusten og siden livet, når jeg har flyttet dem. Derfor er det heller aldrig lykkedes mig at opleve hvilke farve der kom ud af de selvsåede. Bortset fra i foråret, hvor der "pludselig" var rigtig god gang i et eksemplar fra min hvide busk. Den blev pottet op, holdt sig fint og blev foræret til en veninde. Siden kender jer ikke dens skæbne, delmål jeg have fulgt op på.
  Du mangler da også kun en hvid sommerfuglebusk, så hvis det lykkedes for mig igen, ryger den til Samsø. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja det er super med alle de sommerfuglebuske, selvom det godt kan blive for meget i rosenbedet :) Da jeg flyttede den hvide, mistede den også pusten, men de andre klarer fint en flytning både til søstrene Gitte og Jette. Tre er endt på Fyn og flere er ude omkring på øen. Jeg har plantebørn mange steder :)
   Det lyder rigtig godt, jeg vil gerne have en hvid sommerfuglebusk fra din have :)

   Slet
 14. Jeg er, som du, så heldig at sommerfugleblomsterne sår sig selv næsten overalt i haven.
  Det er som om de hvide dominerer lidt. Jeg har i al fald ryddet en del, når jeg ser de falder hvidt ud.
  Jeg har tænkt på at købe et eksemplar af sorten Black Knight for at trække farven over i mere mørke typer; men det er nu sjovere -og billigere- at tage sine egne og flytte rundt med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Farmer
   Det er dejligt, når sommerfuglebuskene selvsår sig , men det kan også blive for mange. Jeg har til gengæld slet ingen hvide hos mig.
   En skam vi ikke kan bytte, men det er ikke nemt at sende en sommerfuglebusk, ellers kunne det være smart :)

   Slet