tirsdag den 29. juli 2014

Sommer og sol

kan vi ikke klage over, at vi har for lidt af, mon ikke vi alle er ved at have fået rigeligt af det. Med 24 grader i soveværelset og en fremmed hund, som gør hele natten, ja så bliver det ikke til meget søvn. I stuen er der nærmere 27 grader, udenfor derimod 30 grader på denne tid. Det er begrænset, hvad man får lavet i haven. Jeg nåede et par timer i den gamle have, så måtte jeg give fortabt, det var for varmt.
De skønne morgener og aftener kan man ikke klage over, det skulle da lige være over fluer og myg.
Jeg fik vandet de sidste rhodoer i aftes, om en uge (i bedste fald) kan jeg starte forfra.
 Jeg fik flere potter Agapanthus forærende sidste år, to af dem overlevede, de sidste prøvede jeg at overvintre ude, det gik ikke så godt.
Denne her er vinterhårdfør og plantet i et bed i den gamle have. For første gang er der blomst i den, jeg har fået den af Helle fra bloggen Blomsterhatten.
Clematis Xerxes remonterer ikke, for den holder simpelt hen ikke op med at blomstre.
modlys kan være flot
Gladiolusen står lige foran Hortensia Limelight, de er et godt match.
Hageliljen faldt ret hurtigt, men der er da et par blomster og knopper endnu
Den lilje jeg skrev om i går Karsten. Sidste år var den fyldt med blomster, i år er der kun tre blomster, tror du den trænger til at blive gravet op og delt?
 mine scabioser bliver temmelig høje, her står de sammen med jernurt.
nærbillede af en scabioseStaudebedet er stadig flot, her ses det fra forskellige vinkler
mine vinterasters er tæt på udspring, men også de mangler vand
Disse rølliker har en smuk farve
 Solhat Sunrise
Rølliker og solhatte tåler heldigvis tørken nogenlunde, selvom jeg også må vande solhattene en gang i mellem.

Rosen Resli ved moreltræet
William Morris står ikke godt, der er for meget græs omkring den
Wild Rover blev plantet i går, men det var ikke noget, den var vild med, skønt den kun får vestsol og fik en ordenlig kande vand, kom den alligevel til at hænge.
Planterne fra forleden står stadig og venter på regnen
Her var der en smuk aftenstemning.
Fortsat god tirsdag

20 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Atter en varm dag. For min skyld må der også godt skrues lidt ned for temperaturen. Det laveste vi kan få den ned på her indendørs er 25-26 grader så søvn får vi heller ikke så meget af. Med hundegøen er det da helt umuligt. Her har jeg luget lidt i formiddags for det er ved at være træls at lave ingenting. Det kribler jo lidt i fingrene når der bla står en del der skal plantes og tålmodighed er ikke min stærke side. Dine stemnings billeder er bare i top så der er da noget sommer og varme er godt for. Ved du hvad den vinterhårdføre Agapanthus hedder? Det kan jo gå hen og blive en dyr fornøjelse at prøve sig frem. Den lyserøde lilje er rigtig fin ærgerligt at den har reduceret blomstringen. En mine de nye ligner den. Skabiose og jernurt er da et flot makkerpar :-) Det lyder helt forkert at vinterasters er ved at blomstre når sommeren er på det højeste måske de som så meget andet er tidligere på den.
  Her skal det hele vandes godt i aften for haven skal være alene hjemme hele dagen imorgen. Vi skal bla på besøg i Odder og så måske besøge den Økologiske Have når vi nu er der alligevel. Har du været der?
  Ha en fortsat god dag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det ville være dejligt, hvis der blev skruet ned for varmen, men skruer de ned, skruer de op igen iflg. vejrudsigten, og regnen lover de, men kommer den. Det er nemlig træls ikke at kunne lave noget, det synes vi alle vist. Vi må finde havebøgerne frem ligesom om vinteren :)
   Ja det har du ret i, flotte stemningsbilleder kan man da få, for det er jo dejligt morgen og aften.
   Desværre har jeg ikke navn på den vinterhårdføre Agapanthus, jeg ville gerne have en mere, men ved ikke, hvor den fås henne. Ja alt er en måned for tidligt, godt roserne remonterer for ellers er der ikke meget at kigge på om en måned.
   Ja så er det med at vande godt, moster skal have besøg, kan jeg regne ud. Jeg har en gang været til plantemarked i den økologiske have i Odder, men der bliver så varmt, at I ikke kan holde ud at være der, gætter jeg på.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth. Ja. det er meget varmt, jeg får ikke lavet særlig meget herhjemme og det er ved at være lidt uoverskueligt, men jeg har bare mest lyst til at få en kold dukkert! Men i aften vil jeg forsøge at komme ud tidligt og forhåbentlig klare et par timer eller tre! Hvor er det dejligt, at du får så mange besøgende i din have, men du har jo også virkelig en smuk have at vise frem! Og jeg er sikker på, at dine gæster føler sig meget velkommen! Jeg sover med åbne vinduer, for ellers kan jeg slet ikke få noget søvn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jeg tror vi er nødt til at indstille os på, at vi kun kan lave noget morgen og aften, det er ikke til at være derude om dagen. Jeg har lige været ude og vande tomater, der var køligere i pavillionen end udenfor. 27 grader i skyggen. Tak skal du have, ja det er dejligt at få besøg af rigtige havenørder :) Jeg sover bestemt også med åbne vinduer, men alligevel er det for varmt.

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Ja, for varmt - så jer jeg ligeglad med, "at man ikke må klage"---


  Så jeg vil bare sende en hilsen og sige, at det som sædvanlig er flotte billeder af haven, jeg tror du vander og vander og vander, for at det skal overleve.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er for varmt, det har du ret i.
   Tak for hilsen, ja jeg vander rigtig meget, men det gør alle vist.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Ja, det er fortsatt veldig varmt, og det er problemer med å sove om natten også her. Ditt siste bilde er så flott! Jeg kunne gjerne hatt sånne solnedganger her også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er meget varmt og det er svært at sove. Jeg nyder mine solnedgange og de fine aftener :)

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Ja, det er uhyggeligt varmt, og det bliver ikke til megen søvn. Træls med hundegøen midt om natten! Her blev jeg generet af en meget vågen flue, og jeg fik først ram på den ved 3-tiden - man går helt ved siden af sig selv pga. den manglende søvn over så lang tid, og det er begrænset, hvad man kan lave. Jeg klarede en time i solen og varmen, så måtte jeg ind. Så flot med liljen og Limelight sammen - har skrevet Limelight ind i ønskebogen :) Dine Scabioser er usædvanligt høje - ser så fint ud. Jeg håber, dine rhodoer kan klare sig til på søndag, for der lover de en del vand, men det passer sikkert ikke - synes, vi bliver overset hver gang :) Solhat Sunrise er rigtig fin i farven. Det er så smukt som planterne væver sig ind imellem hinanden i din have - uanset tørke ser det frodigt ud. Wild Rover skal nok klare mosten - her står den i en krukke og er vokset til dobbelt størrelse på en måneds tid, og den er ikke blevet forkælet med for meget vand - min søster glemte den :)
  Jeg venter også med at plante - måske i morgen, hvor de lover omkring 20 grader.
  Smukke, smukke morgenbilleder!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det må man sige, man kan lige så godt indstille sig på ikke at lave noget om dagen, for det er for varmt. Fluer er da det værste at få ind i soveværelset, så kan man heller ikke sove. Det er ikke til at være derude uden morgen og aften.
   Limelight er god til ønskebogen. Ja det med regnen tror vi ikke rigtig på, vi er mange, som ikke får noget både på Sjælland og i Jylland. Jeg er heldig med, at det væver sig så fint ind i hinanden, så ukrudtet næsten ikke kan gro.
   Dejlig info om Wild Rover, så tager jeg det helt roligt.
   Lad os nu se, hvor køligt det bliver i morgen, det tror jeg heller ikke på.
   Tak skal du have
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Igen fremviser du mange dejlige billeder af dine smukke blomster trods varmen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase - ja et eller andet kan jeg altid finde derude.

   Slet
 7. Skønne billeder af jeres landskab! I har det altså meget smukt ovre ved jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja her er smukt sådan en varm sommermorgen, Danmark er et smukt land.

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Ja op med liljen til efteråret - den ser ud til at have delt sig og iøvrigt at have en del konkurrence der hvor den vokser?
  Og ja planterne venter på regnen. det er som om DMI hele sommeren har lovetstore mængder -om en uge- hver dag;)
  Men på et eller andet tidspunkt må portene vel åbne sig!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja men så vil jeg tage den op, jeg har taget en op allerede nu, fordi den stod op af en lille Stewardia. Men jeg venter lidt med denne her.
   Regn - ja vi har snart glemt, hvad det er. Det er utroligt, at de bliver ved at love i en weekend, og så får vi ikke en snus alligevel, jo nogen gør, men det er ikke os.
   Ja det må vi håbe, det kan vel ikke blive ved med den tørke.
   Tak i lige måde.

   Slet
 9. Ja, så er det da ikke helt spildt at gå på arbejde fra 8-16, når man alligevel ikke kan lave noget i haven på grund af varmen.... he-he. Ja, det er varmt og vi sover heller ikke godt om natten længere og kl. 14 er man totalt overvarm på kontoret, men nu falder temperaturen vist, gør den ikke... ? Jeg har vandet en del de sidste par dage, nu er floksen også begyndt at hænge og nogle af alunrod'ene - så er det slemt.

  Xerxes.... du min yndlingsblå... endnu en grund til at du står på min ønskeseddel, når du bare bliver ved og ved.

  Limelight er så smuk, jeg har købt et lillebitte eksemplar som står i en krukke, men det varer år før den bliver ligeså flot som din. Har du også en Annabelle?

  Ønsker dig en god nats søvn :) Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det har du ret i, det værste er bare, at det også er meget varmt på arbejde :) Bent har ferie for tiden, og det er jo ikke til at lave noget i haven i den varme, så vi må nøjes med at slappe af herinde. Ja lad os nu se, om temperaturen falder, jeg tror ikke rigtigt på dem. Alt hænger, så det er svært at vælge, hvad man skal vande. Bent vander Gunneraen :) jeg vander rhodoer og hortensiaer.
   Ja Xerxes er lige din yndlingsblå, den er skøn, den er købt i Bilka for ikke mange penge, men det er jo nogle år siden.
   Limelight er fantastisk lige nu, jeg har tre af den, så det kan sagtens se overdådigt ud, når de er plantet sammen. Jeg har også to stk Annabelle, men den står for tørt, så der er ikke så meget krudt i den.
   Tak og også god nats søvn til dig :)
   Knus

   Slet
 10. Hej hvad er det for en græs der står sammen med Jernurt og Scabioser?

  Gode hilsner
  Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias
   Det er en rørgræs, jeg har fået den foræret, så jeg måtte kigge i en bog efter hvad det var for en. Den er invasiv ,står der, så jeg må da holde øje med den.
   Hilsen Lisbeth

   Slet