torsdag den 13. marts 2014

Fuglekasser

Nu må vi hellere finde ud af, hvem der skal bo i fuglekasserne. De to i siderne er ganske rigtig svalereder til bysvaler.
De små kasser på hver side af "krukken" er til rødhals og gærdesmutte
Men hvem skal så bo i denne her, jeg kan godt forstå, at mange af jer gættede på bier, når man ser alle de små huller.
Se nu så fint, Bent har hængt den op
planen er, at den her lille stær skal flytte ind, så må vi se, om den vil det. Gitte gættede rigtigt, som den eneste. Det er et stærebo.
Det var lige sent nok at tage billeder af solopgangen, men på morgenturen tog jeg dette billede ude fra vejen.
Rådyr fik jeg også billede af, det er ret svært at tage gode billeder, når man zoomer ind, og to hunde rykker i snoren, men det gik da meget godt :)
Da jeg kom tilbage, sad jeg her på bænken og talte i telefon med min yngste søn, jeg måtte lige tage et billede, om kort tid er der helt dækket den vej, buskene er ved at være for høje.
fra bænken kunne jeg tage billede af brogetbladet judaspenge som jeg har fået frø af fra Bente Elmbjergs Eden. Den er rigtig fin.
Da jeg kom ud til klokkehøjen, sad der en humlebi og mæskede sig i påskeklokken.
 I klokkehøjen står denne fine påskeklokke, den ser meget mørk ud nu, så jeg er spændt på at se den udsprunget.
Sternii er også tæt på udspring nu.
peberbusken er næsten sprunget ud nu, den er så fin i solskin.
Trælupinen er godt i gang igen
Magnoliaknopperne er store og flotte, ikke mindst op mod den blå himmel
En tur i skoven, som stadig er lidt bar, men der er store fine knopper både her og der
Her er den løvfældende Luteum Basta, alt det brune er frø, der er virkelig mange.
I dag opdagede jeg at stenbedsplanten var i blomst
Jeg købte en crysanthemum i dag, så jeg lavede lidt om på den hvide opstilling her, og plantede to af primulaerne ud i et bed.
Nu må vi se, om det bliver til at tage billeder i morgen, det bliver nok ikke nemt med det vejr, de lover.
God torsdag aften.

34 kommentarer:

 1. Det er i hvert fald dejligt at der er blå himmel på billederne i dag! Så må vi tage regnen med når den kommer.

  Det er lidt sjovt at du kan købe chrysanthemum. Det synes jeg ikke man plejer at kunne på denne årstid ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er skønt med blå himmel på billederne, så må vi se, hvornår vi får den at se igen.
   Der var en gang, hvor det kun var om efteråret ja, men sådan er det ikke mere. Jeg synes egentlig heller ikke de hører til nu, men de var billige :)

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Nå så det er til stæren, mon den vil bo i en krukke - har i prøvet det før? spændende at følge det.
  Fint billede af din skov, der står rhodoerne jo godt.
  Tør du godt have chrysanthemum stå ude nu, jeg turde ikke købe nogen da jeg så dem i dag, det er vel lige tidligt nok, men måske hvis de står helt inde ved husmuren.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er til stæren, jeg synes også, det var underligt, da jeg så den, vi har ikke prøvet det før, det er heller ikke sikkert, de flytter ind i år. Nu må vi se, vi holder øje :)
   Ja rhodoerne står godt der i skoven. De lover jo ikke mere nattefrost, så jeg regner med, at den kan holde til at stå der ved husmuren ligeså godt som at komme ind.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Jeg måtte da lige et indlæg bagud, for at finde ud af hvor de skønne fuglekasser kom fra..... Nå så nu er i to med klikfinger, det skal nok blive sjovt.
  Dejligt Bent er kommet godt fra start, også selvom han er lidt øm. Hvor ser det dejligt ud hos dig, og lad os håbe det varslede vejr ikke ødelægger det hele ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja jeg synes Bent var god til at bruge klikfingeren. Jeg kan godt forstå, du lige måtte kigge tilbage, det er lidt spøjst med det stærebo.
   Ja Bent har det fint med at gå hjemme, men han må lige træne musklerne lidt, det kender vi jo. Mon ikke det går an med vejret, de lover jo ikke frost :)

   Slet
 4. Juhuu, jeg gættede rigtigt. Vi har også sat ekstra boliger op til stærene i år. Det er så hyggeligt når de hopper rundt på plænen.
  Håber i får udlejet krukken.
  Har været mange timer i haven i dag, da jeg har de sidste 3 feriedage. Meget af tiden går med at pille frø fra vores mange ahorntræer op. Der er tonsvis. Men dejligt vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det gjorde du nemlig som den eneste :) Ja lige her i foråret holder jeg meget af stærene, men når de spiser mine moreller bliver jeg lidt sur på dem.
   Ja tak jeg kender det med ahornfrøene, de er ret træls, jeg har dem også mange steder, og alligevel ser vi ikke dem alle. Godt med det dejlige vejr, når vi nu skal i bedene efter frøene :)

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Så bliver der spændende hvilke fugle der flytter ind i de fine boliger. Krukken syntes jeg er rigtig sjov håber at stæren har fattet budskabet. Det er flot når alt står med blade og blomst men der er også noget særligt over et kik ind i haven udefra mens alt stadig er nøgent. Judasøre kender jeg ikke er det en blomsterne plante eller dyrkes den for bladenes skyld? De er rigtig flotte :-) Nu må de sidste påskeklokker da snart springe ud. Jeg har en enkelt tilbage der ikke er sprunget ud endnu. Ja der er godt gang i træer og buske nu måske det går lidt istå nu de lover efterårsvejr ØV især det blæsevejr de snakker om er til at blive lidt depri af. Flot crysanthemum den passer jo perfekt til ranunklerne og den lille primula. I Kvickly havde de nogle rigtig kønne potteroser. Havde lige et par skjulere der trængte til nyt indhold så der hoppede lige et par op i kurven i en flot sart rosa farve. Selv om vi nok er mest fokuseret på det udendørs nu skal der jo også lidt nyt til indendørs i ny og næ.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja spændende om nogen i det hele taget vil flytte ind, nu må vi se, måske næste år. Ja det hele ser helt anderledes ud, når der ikke er blade på træerne. Det er mig, der sludrer, den hedder da judaspenge, det må jeg straks have rettet, mon ikke du kender den?
   Ja vi må nøjes med dårligt vejr et par dage og glæde os over det gode vi har haft. Jeg er heller ikke vild med blæsevejr igen. Ja de klæder hinanden godt, jeg købte den egentlig også til vindueskarmen, men så kom den til at stå der alligevel :)
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Ja så er jeg med men jeg har ikke set den med brogede blade hvilken farve blomster har den? Den jeg kender har lilla blomster. Jeg har den dog ikke selv.

   Slet
  3. Jeg tror faktisk ikke, jeg har set blomst i den endnu. Ja de almindelige har lilla blomster, dem har jeg mange af nu. De er nemme at rykke op, hvis de bliver for meget.

   Slet
 6. Så flott med krukken hengt opp! Jeg har også tenkt på å kjøpe fuglekasser. Dine påskeklokker er så flotte. Det blir spennende med den mørke når den springer ut.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg synes også, det ser godt ud. Jeg er også ret spændt på den mørke, jeg holder øje med den :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth ja jeg kan se der har været et par opgaver til husbonden :-) så er der håb om et rigt fugle liv i din dejlige have. Der er ikke noget bedre. Sidste sommer havde jeg for første gang nogensinde nattergale i haven. Dejlig skov du har, er det Rhododendron under træerne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Ja der har været et par opgaver, og der bliver mange flere, men fuglehusene er han selv ude om :) Vi vil selvfølgelig gerne have mange fugle i haven. Vi har også af og til haft nattergal på naturgrunden ved siden af, det er hyggeligt, men de er godt nok støjende tidligt om morgenen. Ja der er rhododendron under træerne.

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Nå så den flotte bikube var til en stær - Alletiders !

  Lækker farve på din peberbusk - dem jeg har vildtvoksende i Sverige er lyserøde...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var til stæren, så må vi håbe, den er klar over det :)
   Jeg vidste ikke, at der findes lyserøde peberbuske, jeg troede kun, de var lilla eller hvide.
   Tak i lige måde.

   Slet
 9. Det havde jeg ikke gættet at det var til stæren, nu må vi håbe at den flytter ind i den fine bolig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Nej den var ikke nem at gætte den potte :) lad os håbe de vil prøve deres nye bolig.

   Slet
 10. Sikke nogen fine fuglebo, jeg ville heller aldrig have gættet på at krukken var til en stær - men hvor er den dog fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Ja jeg synes også, de er fine, og det var ikke nemt at gætte, at det var til en stær.

   Slet
 11. Det ville da være hyggeligt, hvis fuglene tog mod tilbuddet og flyttede ind. Jeg bliver overrasket hvet år, når læbælterne er blevet tætte og lukker for ud- og indsyn. I grunden ved jeg ikke, hvad jeg foretrækker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja rigtig hyggeligt, men det kan være, de skal have et års tilvænning.

   Slet
 12. Fine fuglekasser.
  Flot opstilling

  SvarSlet
 13. de lover ikke så slemt vejr hernede.. og heller ikke helt så koldt som andre steder. jeg håber de har ret.
  Hvor er det dog mange fine fuglehuse.. måske jeg skulle bygge en kasse eller to og sætte op sammen med børnene, det vil de sikkert syntes er sjovt.. men så fine som dine bliver de næppe.

  alle de ting du har der blomstre, det er da vildt og dejligt, bare kong frost holder sig væk.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Det værste er blæsten, nu har vi lige vænnet os til det stille vejr, frost lover de ikke mere, godt det samme.
   God idé at bygge en fuglekasse med børnene, det vil de da blive glade for. Bent plejer også at lave dem selv, men han syntes, de var så billige.
   Ja det er dejligt med alt det, der blomstrer.
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Kære Lisbeth.
  Hvor er det fantastisk at du kan overkomme at tage så mange billeder og lægge på bloggen. Hvor er det skønt at se alle dine forskellige buske og blomster. Især dine krokus og påskeklokker er fine forårsbebudere.
  Det er sjovt med alle de fuglekasser. Er det ikke noget med at indgangen skal vende i en bestemt retning og at de skal hænge i en bestemt højde? Det er jo dejligt læ for fuglene om vinteren. Jeg kender godt Vivara, de laver nogle smukke ting.
  Vi pakker vores telt ned i morgen formiddag, stauderne derinde trænger til både lys og vand. Det er nu det bedste med en have, hvor det hele kan gro frit, men ingen af os har helbred til at passe det, så 70 m2 terrasse med 200 krukker, er det vi kan og vil. Nu skal det så plantes om, men der kan vi sætte krukkerne på et bord og sidde ned og arbejde. Noget er gået til i vinter, fordi vi ikke har været opmærksomme nok med vandkanden, men vi skal jo lige lære det.
  Nu vil jeg liste i seng igen, jeg sover lidt afbrudt, men pyt med det.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   At tage billeder er min 3. hobby udover haven og at blogge, så jeg kan slet ikke lade være :)
   Jeg er glad for, at du har glæde af min blog, for jeg tror og håber, der er mange som dig, der ikke længere kan klare haven, som kan have glæde af at følge med her.
   Ja Vivara har flotte og spændende produkter, jo der er nemlig noget med højden, så Bent var ude og flytte kasserne højere op, han havde hængt dem for lavt.
   Dejligt at kunne få jeres stauder ud i lyset igen, stauder er rimeligt hårdføre, så de klarer det nok. Det er rigtig, at de nok skal vandes lidt, de kan jo ikke trække det selv eller få noget fra oven. 200 krukker er også noget at passe med vanding osv. Har I haft stor have førhen?
   Jeg kender godt det med at sove afbrudt, håber du faldt i søvn igen.
   Hvordan gik det med frøene fra Gudeblomsten?
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth. For 14 år siden boede jeg til leje ude på landet og der var 1100 m2 rigtig gammel have til. Jeg har haft gigt i mange år, så jeg havde græs i det meste, men fandt flere spændende planter i vildnisset. Jeg har blandt andet nogle gamle iris germanica som jeg gerne vil sende dig nogen af, eller vi kan stille dem ud til din søn i Ferritslev. Det må nemlig vente til der er knopper i, for at jeg kan være sikke på at det er de rigtige. Vi har haft en iris-kender i gang med at finde ud af hvad det er for en iris, men det er ikke lykkedes endnu. Den er meget sart lyseblå og dufter himmelsk. Jeg så den engang i et blad, hvor der stod, at man førhen brugte den til parfumefremstilling i Italien. Jeg vil gerne have den spredt ud i så mange haver som muligt, da den åbenbart er sjælden. Nu har jeg den desværre kun i to store baljer, hvor den ikke rigtig kommer til sin ret.
   Ang. gudeblomst, så er jeg ikke stødt på den i teltet endnu, men vi tager det ned til middag, så skal jeg se efter dem. Jeg har for en uge siden sået nogen i en bakke og sat den ud i nattefrosten, resten af frøene har jeg sendt til Gunvor fra Claus Dalbys blog. Hun blev meget glad for dem.
   Ønsker dig og din mand en god dag.
   Kærlig hilsen Eliane.

   Slet
  3. Kære Eliane
   Det lyder da spændende både med haven og med den iris germanica, den vil jeg da meget gerne have et stykke af. Det er fint at sætte den ud til min søn, når du har den klar, jeg ved du bor i Odense, men hvilket område?
   Gudeblomsten er svær, synes jeg, min såede visnede væk igen, så jeg er spændt på, om din kommer. Sjovt du har sendt videre til Gunvor, så bliver de frø også spredt lidt :)
   Også god dag til jer Eliane.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Fine boliger I udvider med......jeg havde heller ikke gættet på stærebo.
  Vi har det dejligste vejr, men jeg var nødt til at tage en pause, så jeg tænkte at jeg liiiige kunne se, hvad der rørte sig på bloggene.
  Dejligt at den brogede judaspenge kommer hos dig, for jeg har ikke flere i haven......så måske jeg til efteråret er heldig at du har et par før til overs?
  Jeg har lige netop stået og klippet, hvor jeg havde den sidste år, men der er både vinca og andet dækkende, og så får frøet nok ikke fat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja jeg synes også, de er fine, men at tænke at en stær vil bo der, det er svært.
   Vejret har været fint i dag, finere end forventet, men nu er det ved at blæse helt pænt her.
   Hvis der kommer blomster og pengefrø, skal jeg selvfølgelig nok gemme til dig.
   Måske kommer det, nu når det får lys, men ellers har du frø fra mig.

   Slet