torsdag den 6. marts 2014

Tåge og forårstegn

Igen i dag startede det med tæt tåge, heldigvis lettede den før middag, og kl. 13 kom solen frem en times tid og forsvandt igen. Den kom en enkelt gang mere, så var det slut, men det hjælper meget med lidt solskin, så bliver det straks mere indbydende.
Jeg gik alligevel ud i formiddag og tog billeder af lidt forårstegn:

 I går viste jeg mørke Helleborus, i dag viser jeg de nye fra Spiren, som har helt andre farverl

Denne lyse er også fin, den står til en flytning til klokkehøjen, så der kan komme lidt andre farver der. Foreløbig står den i terrassebedet ved pavillionen, men mon ikke jeg nok skal få det fyldt op, det tror jeg. Jeg har jo alle mine vinterasters og forhåbentlig kommer der lidt sommerblomster også.
Her en af dem jeg havde i forvejen, den er noget anderledes
og denne her står lige ved siden af
Isolabella står klar med fine knopper, det varer ikke længe, før den også vil blomstre
Clematis Xerxes har beskæringskode 2, men står allerede nu med flere knopper, den skal ellers først blomstre i maj og september.
Kæmpestenbræk bliver finere og finere.
Skimmia er også ved at være klar til blomstring
Lupinen er godt på vej
Det er vist et par dage siden, vi sidst har set ambassadøren, den er stadig flot.
Den lyserøde vårfladbælg købte jeg sidste år, den er godt på vej.
Lidt arkivbilleder af et par roser:

Rhapsody in Blue, kan du se Karsten, at den ikke er meget fyldt. Der er stor forskel på, om billedet er taget i skygge eller sol.
Burgundy Ice heller ikke. ret fyldt. At du så foretrækker en anden, er en helt anden ting :)

Et par arkivbilleder fra haven kommer her:
Forår
Forår
   
     Sommer 16.7.
       21.7.
  20.8.
Her er lige en rosenhilsen til Lotte :)
Fortsat god dag.
                          

24 kommentarer:

 1. Hej sødeste Lisbeth.
  Tusind tak, hvor bliver jeg altså glad af alle dine skønne billeder <3
  Hver dag efter job må jeg lige en tur ud og se hvad der nu er spiret, hvor er det en skøn tid, og hvor er jeg glad for at få lov at opleve endnu et forår.
  Ha' en dejlig aften.
  Knus Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej kære Lotte
   Dejligt at du bliver glad af mine billeder.
   Ja det er en skøn tid, vi er nok mange, som går en runde for at se, hvor meget der er spiret siden i går. Jeg kan godt forstå, at du glæder dig dobbelt så meget over at opleve endnu et forår. Godt din skytsengel passer på dig <3
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Ih, jeg elsker de billeder hvor man kan se store dele af jeres have! Dem må der gerne komme flere af :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Dejligt at du kan lide helhedsbillederne af min have, det skal nok komme flere :)

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Du har ret - de er da ikke særlig fyldte, hverken Rhapsody in blue eller Burgundy Ice. Godt lige at få det på plads! Synes jeg har set begge mere fyldte - Du antyder at det har noget med lyset at gøre?

  Ja nu ligner Ambassadøren mere sig selv - og ja, det er først ved blomstringen at bladene bliver triste, og slasker ned på alt omkring sig.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Jeg måtte jo lige finde billederne frem efter dit skriv i aftes, hos mig er de i hvert fald ikke særligt fyldte. Nej det med lyset var fordi den i skygge er mere blå end den i sol.
   Ja så flotte blade på ambassadøren og så bliver de bare triste, når den blomstrer, men sådan er det vist med alle allium, det må vi nok finde os i.
   Tak i lige måde.

   Slet
 4. Dejlige billeder.
  Ja der er mange forårstegn der ude. Nyt hver eneste dag.
  Her har vi haft solskin det meste af dagen, selv om dagen begyndte grå og med ikke mange varmegrader.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak for det, ja det er en fornøjelse at gå rundt og se hvad nyt der er sket hver dag.
   I har noget mere sol hos jer i øjeblikket.

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Her har solen også været på kort visit, men ellers smådiset og gråt. TV2 vejret lover fuld sol og op til 14 grader på søndag - det lyder næsten for godt til at være sandt, men så bare noget, der ligner, kunne vi håbe på :)
  Sikke skønne påskeklokkeblomster, du viser - jeg har ikke før, du begyndte at vise dem, haft øjnene op for, hvor fantastiske de er - dejligt, at du inspirerer så meget - tak :)
  Også dejligt med oversigtsbilleder af din have, hvor man virkelig kan få en ide om, hvor stor og velindrettet den er med spændende stier, der drejer og snor sig mellem flotte og varierede bede - det er en helt unik have, du har.
  Rhapsody in blue har jeg tre af - den er nem og sund, og farven er noget helt særligt - måske nogle gange for særlig.
  Hav en god aften - kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er ikke meget, vi ser til solen, lad os håbe på, den kommer igennem i weekenden, og at de for en gang skyld får ret, når det er sol, det drejer sig om.
   Dejligt at jeg kan inspirere, det glæder mig, påskeklokker er dejlige at have nu, og de blomstrer længe.
   Tak for ros til haven, jeg glæder mig til, at du kommer og ser den til sommer.
   Jeg har foræret min Rhapsody in blue væk, jeg brød mig ikke om den ujævne måde, den groede på, så jeg forærede den til en haveblogveninde. Hun ville gerne have en, så hun fik min. Ja nemlig nogen gange er farven lidt for særlig, faktisk var det den første og somme tider eneste rose, folk lagde mærke til, når de så rosenbedene.
   Tak i lige måde.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Vi fik også en smule sol, men først i eftermiddags. Når jeg ser alle de friske skud og blomster, du viser, kan jeg ikke lade være med at spekulere på, hvordan det bliver fremadrettet, om vi får frost igen. Det håber man jo ikke sker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Den sol falder lidt spredt i landet. Jeg kan huske, jeg en gang skrev, at jeg var bekymret for alt det, der var kommet op, hvis nu frosten kom, så skrev du, at det kunne ikke nytte at bekymre sig om det, for vi kunne alligevel ikke gøre noget ved det. Det havde du helt ret i :) så lad os stoppe med at bekymre os og nyde i stedet. Det ville i hvert fald være lidt af en katastrofe for os havetosser.

   Slet
 7. hvor er de nye bare fine.. og tænk på alle dem der kan opstå når de blander sig og sår sig.. det bliver så fint så fint :)

  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja de nye er også fine, så det bliver spændende at se frølinger fra de kryds :) Jeg har lige spurgt, om du kan køre med fra Horsens. Ellers finder vi på noget andet.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Sidst på formiddagen begyndte solen at kæmpe med skyerne men desværre var skyerne de stærkeste. Det blev kun til nogle få solglimt. Min haverunde var kort idag da det var tidlig jeg måtte ud da jeg skulle til øjenlæge kl 9 og det er normalt det tidspunkt jeg går ud på denne tid af året. Snart bliver det så længe lyst at det også kan blive til en tur efter arbejdstid :-) Påskeklokker er altså fantastiske med alle de farve variationer. Kan godt forstå at Linda har fået øjnene op for dem og jeg er sikker på at hun ikke vil fortryde det når hun har fået dem ind i haven. Og som hun skriver så er det en stor inspiration at følge dig :-) Xerxes gør sig rigtig til " kom se mig " der dukker noget nyt frem næsten hver dag. Din vårfladbælg er også pænt langt fremme. Det kan jeg ikke være med. Lupinen har de kønneste små "sarte" blade. Hvor er helhedsbillederne bare skønne at se på. Åh en tur rundt må være lykken.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var heller ikke nemt for solen i dag, der var for mange skyer, men lidt sol fik vi da. Heldigvis kan det snart lade sig gøre både før og efter arbejdstid. Ja det er godt Linda har fået øjnene op for påskeklokkerne. Jeg har en vårfladbælg mere, men den er vist ikke så langt, det må jeg lige have set efter. Ja det er lykken at gå rundt der flere gange om dagen, jeg glæder mig også til, I kommer og ser haven.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth det er da utroligt som der er gang i foråret i Høneballehaven :-) hvor er den dog flot, den Rhapsody in Blue , fyldt eller ej og Ambassadør meget spændende plante. Glæder til at se blomsten.

  SvarSlet
 10. Hej Tina
  Ja der er gang i foråret her, det er dejligt. Det bliver spændende at se blomsten i ambassadøren ja.

  SvarSlet
 11. Her kom solen langt op af formiddagen. Den holdt til sent på eftermiddagen og forsvandt igen bag en skydække.
  Herlige Helleborus de er lige nu dem der er længst i min have. Både du og Marie har vist påskeliljer, min står i knop men er slet ikke klar til udspring endnu. (Det er kun dem, der står ved hovedtrappen og er nykøbte, der er sprunget ud)
  Roserne du viser i dag matcher dine mørke helleborus. De er også meget smukke i farverne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja I var mere heldige, vi havde ikke sol hele tiden, men den var jer vel ondt :)
   Ja helleborus er herlige lige nu, jo flere jo bedre. Jeg har nu ikke påskeliljer i blomst endnu, men der er store knopper. Det var Marianne, der viste en fed knop :)
   Ja det er rigtigt at roserne matcher de mørke helleborus, det må også gerne matche på billederne.

   Slet
  2. Kære Lisbeth
   Tak for billeder af forår og sommer - hvor ser det hele smukt ud.
   Sikke flotte Påskeklokker du viser, du har da vist mange af slagsen.
   hilsen jessie

   Slet
  3. Kære Jessie
   Selv tak - tak for det, dejligt du har nydt mine billeder.
   Ja jeg har en del påskeklokker, de er skønne at have nu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Hei Lisbeth

  Dine påskeklokker er så flotte! Jeg lengter veldig etter at jeg skal kunne se mine, men det er lenge til! ;-) Jeg får nyte dine i mens.
  Rosene du viser er så flotte og det er herlig med sånne bilder. Her er alt grått og det regner som vanlig. Ønsker deg en flott weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit
   Tak skal du have, jeg kan godt forstå, at du længes efter dine påskeklokker, du er velkommen til at nyde mine :) så kan jeg nyde dine bagefter.
   Ja det er godt med sommerbilleder, her er det også gråt, godt nok med 10 grader, men det føles bestemt ikke sådan, det blæser som sædvanlig. Også flot weekend til dig.

   Slet