tirsdag den 4. marts 2014

Stille vejr til en forandring

Til forskel fra i går har det været dejligt stille vejr, så jeg har været i haven det meste af dagen.
Det blev kun til en svag og diset solopgang i dag.
men det lykkedes den da at komme op over skyen.
Det var fint vejr i formiddag, men her ved 15 tiden blev det mere gråt. Jeg har luget og klippet græsser ned i dag. Jeg opdagede pludselig, at det var høje tid at få græsserne klippet ned, de var ved at gro igen. Så ned med dem, det sviner meget, men godt at få det gjort.
Jeg har lavet plantebytte i disse dage, i går sendte jeg portulak og lidt frø til Marie, og i dag modtog jeg Glaucidium, en aflægger af en fasanbusk og frø fra olieplanten fra Marie. Det er nu en god og hyggelig skik at bytte bloggene imellem.

Klokkehøjen fungerer efter hensigten nu, men der må nu gerne være flere påskeklokker, så de står lidt tættere, det kommer nok med tiden.
I klokkehøjen står også Sternii, se de fine knopper
Til venstre for klokkehøjen har vi påskebedet, snart bliver det gult og dejligt. Efter påskeliljerne kommer der tulipaner og bagefter stauder.
Længere henne i den gamle have, står denne stime mørklilla krokus
Inde i den store have på vej ind i skoven står min dobbelte påskeklokke
Den er da smuk
I samme bed står R. Olive
Den er længe om at springe ud
Anemone Hepatica er ikke meget for at gro hos mig, her er en jeg købte sidste år, den ser ikke ud af meget. Godt jeg fik nogen foræret forleden dag.
Til gengæld har jeg succes med min lyng
Lidt flere liljebilleder, disse dog uden navn

 Nå nej kommer lige i tanke om, at denne er StargazerDer findes også en anden slags liljer, nemlig Martagon liljerne, jeg forsøger at få dem til at gro i min lille skov, det går vist meget godt. Jeg købte flere i efteråret, denne gang købte jeg i England, for de er lidt dyrere end almindelige liljer i anskaffelse, men skønne er de, synes jeg.
Roserne i dag:


 Denne rose hedder Wild Edric, det er en rugosa rose fremavlet af David Austin, den er stærk og meget hårdfør og kan bruges som hækplante. Min er ikke stor endnu, men mon ikke det kommer.

William Morris hedder denne rose. Den er meget smuk, men jeg syntes, den kom til at fylde for meget i det gyldne bed, passede heller ikke helt i farven, så den blev flyttet over til hegnet. Det har den aldrig tilgivet mig, så den blomstrer desværre ikke meget.
Den sidste rose i dag er William ShakespeareJeg har en del planter af den, fordi jeg fik dem foræret af en anden, som var træt af, at hun ikke kunne holde ukrudtet nede omkring dem. Det er ikke en af de bedste roser jeg har, den skuffer lidt, synes jeg. Det sidste billede er fra efteråret 2012, dengang var den faktisk ret flot, men første blomstring synes jeg ikke er noget særligt.
God tirsdag aften


29 kommentarer:

 1. Hvor den smuk din dobbelte påskeklokke :-)
  Jeg kan i øvrigt sagtens forstå, at du har købt flere martagon løg til din skov. Hvis jeg have en skov, ville jeg formentlig gøde det samme, for de er bare så fine :-)
  Knus Signe
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Signe
   Ja jeg synes også den dobbelte er smuk, jeg må vist have flere af dem, en gang :)
   Gad vide om du ikke kan have martagonliljer, selvom du ingen skov har, det vil jeg da tro. Det ved Karsten sikkert noget om. Skønne er de i hvert fald, jeg glæder mig til at se de nye, jeg købte.
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Ja der har været lidt mere forår i luften idag, skønt selv om vi manglede solen. Den kæmpede ellers tappert og vedholdene, men tabte desværre mod skyerne idag....i morgen har jeg fri og der skal der blive solskin jubbi ;)
  Din klokkehøj er så fin, og jeg kan godt forstå du gerne vil have plantet mange flere juleroser og påskeklokker. Den smukke dobbelte vil også gøre sig godt i højen, du kan jo flytte alle dem du allerede har op i højen, lige som jeg gjorde ;).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det var noget bedre i dag, alene fordi det ikke blæste, så jeg har nydt det med og uden sol. Så håber vi på solskin i morgen, så du kan nyde det.
   Ja du har ret i, at jeg kunne flytte nogen flere til højen, men jeg vil jo også gerne have påskeklokker i skoven, jeg kan ikke have dem begge steder. Nej du, enten skal jeg købe nogen flere eller også skal jeg vente på, at frølingerne bliver til noget :) Nå ja - der er nok en enkelt af de nye, som kan flyttes derhen, den har helt andre farver. Det må lige overvejes.

   Slet
 3. Din klokkehøj begynder rigtigt at pase til sit navn.Imponerende lyng - der kan jeg godt lære noget, eller også er det vores jord, der er for tung.William Shakespeare smed jeg uden for haven for to år siden, og sidste år kvitterede den med sin hidtil bedste blomstring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja lige nu passer den meget godt til sit navn, der skal vist flere frølinger derhen og hvad jeg ellers kan finde, den er lidt bar endnu. Det er ikke altid, jeg har held med lyng, men lige der skal jeg love for, at den gror, der er også godt med sol.
   Jeg kan godt huske, at vi før har talt om William Shakespeare, du var heller ikke begejstret. Det kan godt være, jeg skal få flyttet nogen af mine.

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Ja, det er alletiders med byt mellem bloggene - Spændende med det Marie og du har udveksklet!

  Fine knopper på Sternii - den må vi følge.

  Kan godt forstå at du har satset på martagoner! Der findes så mange lækre! og Hyde har et super udvalg!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er rigtig godt at bytte, nogen har meget af en ting og andre af noget andet, så kan vi lige så godt bytte.
   Ja jeg skal nok følge op på Sternii, nu begynder der at ske noget.
   Jeg håber, at få glæde af de nye martagoner i år, det bliver spændende at se dem. Karsten skal de stå i en skov, eller kan de gro andre steder? Signe vil gerne have nogen, men har ingen skov.
   Ja Hyde har et stort udvalg i martagoner.
   Tak i lige måde.

   Slet
  2. Martagoner: De kan stort set stå overalt - de vil ikke have sur jord (men de er faktisk ligeglade med kalkmængden derimod) og på en plet med fuld sol ville jeg da også vælge noget andet:)
   Det sværeste med martagoner er jo at få dem i god vækst efter at man har sat løgene. de kan springe år over og trives de ikke, ser man det let - så må man prøve et andet sted.

   Slet
  3. Tak for svar Karsten
   Vi må håbe Signe ser dette her, hun må jo da have noget skygge også, for du har ret i fuld sol sætter man nok noget andet. Jeg håber mine kommer i god vækst :)

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth
  Det samme vejr her dejligt at vinden har lagt sig. Når det blæser bliver vi lige mindet om at det kun er først i Marts. Dejligt med plantebytte vi bliver jo ruineret hvis vi skal købe alt. Sammen med en veninde har jeg af og til været på plantemarked og så bliver vi gerne enige om hvad vi kan tænke os og så køber vi en halvdel hver og i løbet af et år eller to så bytter vi. Det sparer jo lidt på bugettet. Klokkehøjen ser bedre og bedre ud. Den dobbelte er rigtig fin jeg har også kun en enkelt der er ret ny så det er første år den blomstrer men den er kun i knop endnu. Jeg mener at den er hvidlig med mørkerøde prikker. Det er heller ikke alle anemoner der lige nemme her hos mig men dem der vil gro er så til gengæld rigtig fine :-) Martagoner er rigtig flotte. Jeg har ikke nogen nok fordi at de er ret dyre som du også skriver og når jeg så sidder og kikker på liljer ja så kan jeg jo få måske op til 6 løg af andre slags for hvad et martagonløg koster. Jeg må se om jeg kan overtale mig selv til at bruge flere penge på "lidt" næste gang. Dine lyng ser fantastiske ud de vil ikke gro her de kan jo ikke li' lerjord. William Morris har da en fantastisk blomst.
  Fortsat god aften knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var godt, vinden lagde sig, i går var det ikke til at være ude. Ja min haveveninde herovre og jeg taler også tit om, at vi altid kan bytte, når det vokser til, det er bare ikke blevet til så meget endnu. Underligt med de anemoner, nogen kan have hele tæpper af hepatica, men det kan jeg desværre ikke. Martagoner skal du købe hos Hyde i England, der er de meget billigere. Jeg købte både almindelige liljer og martagoner i efteråret. Jeg planter lyngen i spagnum, så går det fint i hvert fald lige der :) der er nemlig mest sol. Ja William Morris har en smuk blomst, jeg må nok have den flyttet igen, måske.
   Knus lisbeth

   Slet
 7. Din dobbelte påskeklokke er veldig flott! Den sternii er også lekker.
  Den har så flott bladverk/ løv. Martagonliljer er mine favoritter blandt liljene. De kan en ikke få nok av ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit
   Ja den dobbelt er nemlig rigtig fin. Sternii har det smukkest bladverk, så skidt med blomsten, men hvis den så også er smuk, så er det jo fuldendt.
   Du har ret, jeg sværger også til martagoner, nu hvor jeg har fået nogen selv, men dyre er de her i Dk.

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  også her har vejret været lunt og stille - desværre var der så ikke tid til at benytte sig af det, men jeg håber på godt vejr torsdag og fredag, så jeg kan komme ud og få nappet en bid mere af forårsarbejdet.
  Hvor er din klokkehøj fin - og også påskebedet - det er da lige til at komme i forårsstemning af :)
  Den dobbelte påskeklokke er virkelig smuk, og jeg kan se, at jeg bliver nødt til kigge forbi Spirens hjemmeside, for påskeklokker må jeg altså have i haven!
  Jeg tror sjældent, jeg har set så store lyng - de stortrives da hos dig.
  Jeg holder meget af Austin roser, og Wild Edric er under overvejelse til en lille rumdelerhæk bagerst i haven op af et kastaniehegn - måske. William Morris er smuk - sikke et stort blomsterhoved den har. Kan godt se, at den ikke lige passede allerbedst i det gyldne bed - er den nærmest ferskenfarvet?
  Hav en god aften - kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var noget bedre vejr i dag, synd du ikke kunne nyde det. De lover bedre vejr til weekenden, så du får nok mulighed for at komme ud og lave noget i haven.
   Ja det er rigtig dejligt med både klokkehøj og påskebed.
   Ja den dobbelte påskeklokke er også smuk, du kan prøve at kigge ved Blomsten og krukken, de har også mange fine påskeklokker til rimelige penge. Måske kan du oven i købet køre dertil, det er ikke så langt væk fra dig.
   Ja lyngen er blevet flot, den står godt i sol, det kan de lide.
   Jeg stødte på Wild Edric i Lille Malund, der har de en hæk af den og planter til salg, da jeg havde læst om den, købte jeg den. Det lyder som en god idé at have den som rumdelerhæk.
   William Morris er en af de roser, som skifter farve, så den er lidt svær at placere. Jeg kan ikkehelt beskrive farven.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Allerede til næste år tror jeg, at dine påskeklokker på klokkehøjen lukker meget mere. Sternii ser spændende ud og den dobbelte påskeklokke er rigtig smuk. Jeg bliver nok også nødt til at finde lidt flere påskeklokker til haven. Dem kan man altid få plads til lidt flere af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja det tror jeg også, der er sket meget i forhold til sidste år. Ja i denne tid bliver man meget fristet på bloggene med alle de påskeklokker som vises. Ja man kan altid finde plads til påskeklokker.

   Slet
 10. Ja det spirer og gror hos dig. Mine påskeliljer er slet slet ikke kommet så langt som dine.
  Hvis jeg skulle købe en lilje, ville det blive en martagonlilje...for de er så smukke...og det ville være flot i din skov med et hav af dem!
  Det er bare så fint med din klokkehøj.
  Påskeklokke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det går stærkt nu. Som sædvanlig er vi nok lidt tidligt på den her hos os, i år endnu tidligere men sådan er det nok i hele landet.
   Ja martagonliljer er så fine, jeg satser på, at dem jeg har breder sig godt i skoven.
   Ja påskehøjen er ved at være fin nu.

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Ja, det har været havevejr i dag. Dine Påskeklokker er søde, jeg vil også prøve at få den dobbelte og i den farve du har, mine er mest mørke.
  Den er da godt nok længe om at springe ud den R. Olive. Men det kommer nok, de lover jo rimeligt vejr.
  Din lyng er vel nok stor og flot. Og den sternii ser da også spændende ud.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jessie
   Ja det var dejligt havevejr i går, i dag regner det indtil videre, men det skulle blive solskin i eftermiddag.
   Der er nok af muligheder for at købe påskeklokker, de er rigtig skønne.
   De lover lunere vejr de næste 14 dage, så mon ikke R. Olive så springer helt ud.
   Ja lyngen er blevet ret flot i år, Sternii kan du købe sammen med den dobbelte :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth Dit klokkebed bliver da bare fantastisk! Jeg er nu også imponeret af din lyng, hvor står de flot. Jeg blev så inspireret af dine lilje billeder, at jeg har investeret i nogle flere til haven. De er så smukke, men kors hvor jeg fjerne røde biller :-). Ja jeg har også byttet frø/ planter med blogger. Det er skønt , at vi på den måde kan udveksle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Ja jeg er glad for mit klokkebed, og lyngen viser sig fra sin flotteste side i år. Ja det er dejligt med liljer, bare vi kan slippe for de røde biller. Men du er obs på dem, så fint du har købt nogen flere.
   Det er rigtig godt at bytte planter med andre bloggere, måske har de noget vi ikke har og omvendt.

   Slet
 13. Klokkebedet er bare fint. Mine påskeklokker bliver større og større, det er dejligt at de trives i mit skovbed.
  Jeg har set at Frøtorvet har martagonliljer til 56 kr. for 1 løg. Det er billigt i forhold til andre steder. De er bare skønne og jeg skal da have købt nogle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja heldigvis vokser påskeklokkerne til større partier, det glæder jeg mig også til.
   Ja det er godt nok billigt med 56 kr. for en martagonlilje. Jeg kan godt forstå, at du vil have nogen flere.

   Slet
 14. Hej Lisbeth.Tusind tak for din dejlige overraskelse..........den blev jeg meget glad for.Har sat den hvide røllike i en stor potte til jeg finder ud af hvor den skal stå.Er lidt i tvivl om hvordan jeg skal så fontænegræsset?
  Her er det et dejligt stille vejr i dag.........men ingen sol.
  Glæder mig til det gode vejr de har lovet i weekenden.
  Det bliver et fantastisk syn når din klokkehøj bliver dækket helt.
  Og hvor er dine lyng smukke..........har også et sted hvor de gror godt.
  Martagonliljer har jeg to af.........de står et lidt mærkeligt sted.Men ved ikke om jeg tør flytte dem.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
 15. Velbekomme Jette
  Jeg havde jo noteret mig, at du gerne ville have en hvid røllike. Pas på den, de breder sig ret meget. Jeg har lige sået fontænegræs og sat den herinde i varmen, det er et forsøg. Sidste år lod det ikke til, at den ville spire, men pludselig var den der alligevel. Da havde jeg sået ude i pavillionen, så nu prøver jeg noget nyt i år. Jeg skal nok skrive om, hvad der sker.
  Her er det også stille, men klamt af disen, så det er vandkoldt.
  Jeg glæder mig også til, at klokkehøjen bliver helt dækket.
  Ja det er skønt, når lyngen vil gro så fint som på det sted.
  Hvis du vil flytte dine martagonliljer skal du nok vente til efteråret.
  I lige måde
  Knus Lisbeth

  SvarSlet