tirsdag den 7. januar 2014

Lidt sol og mere BVed 9.30 tiden kom solen frem, den var der on and off indtil middag, så var det sket med den. Imens var jeg i haven, klippede de fleste blade af påskeklokkerne og lugede lidt. Jeg fandt også nogle påskeklokker, som stod lidt forkert, de blev flyttet til et andet sted i haven.


Det så fint ud, da solen brød gennem skyerne, selv vandpytter er pæne i solskin :)
 Det er blodgræs også i modlys
 Blærenød/Staphylea pinnata
 Den har en smuk stamme
 Her har vi den rosafarvede blærespirea/ Physocarpus opulifolius Diable D´or. En meget smuk busk med gyldne blade i udspring, den kan anbefales og kan købes her hos Anne Marie.
 Blåbær er smukke i efterårsfarver, vi fik ikke mange bær sidste år, det var for tørt.
En af vores smukke blågraner
 Bonderose/Paeonia Officinalis
 I baggrunden Bornholmsk røn
 Jeg har en del bregner, men navnene er svære at huske
 Dette er vist en kongebregne

Denne blev købt i Århus til plantemarked. 
 Bronzeblad/Rodgersia er skøn som skovbundsplante
her en blomsterstand fra Bronzeblad
Dagens rose er Bonita Renæssance, de første tre billeder er fra juli måned
og de sidste to fra september, her har den en varmere glød, og duften er forrygende.
Fortsat god tirsdag
22 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Vejret her er igen som hos dig og heldigvis ingen regn. Det er ok at "blære" sig lidt. Den der blærenød er da helt fantastisk sikke en stamme. Er det et træ eller en busk? Har ikke set sådan en før. Skønt at komme på plantemarked. Finder næsten altid et eller andet som man ikke viste at man ønskede sig :-) var bregnen sådan en? Flot græs i modlys. Glæder mig til at se om jeg får held med fontænegræs. Også en smuk rose idag utroligt hvad lys kan gøre ved farve.
  Knus og god aften
  Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Her kom regnen ved 16 tiden, men det holdt da op igen. Jeg har hældt 20 mm ud for de sidst par dage. Ja synes du ikke også, at den blærenød må blære sig. Ved du hvad den breder sig ved rodskud, så hvis du er interesseret, kan du få et med hjem, når I kommer.
   Ja præcis sådan en var bregnen, jeg finder også meget, jeg ikke kan leve uden, når jeg er på plantemarked. Jeg tror også at blodgræs er til at dele, så du kan godt få lidt med hjem fra besøget :)
   Ja også den rose er skøn både i meget og i lidt sol.
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Hold da op, nogle smukke morgenbilleder! Her har vi slet ikke set solen i dag. Ja, og så kan jeg jo ikke få for mange sommerbilleder. Så tak for dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana, ja jeg skyndte mig ud for at tage billeder, der kunne jo være andre, som ikke så solen. Sommerbilleder er altid godt. selv tak.

   Slet
 3. hej Lisbeth

  Her har det været gråt hele dagen, og lidt småregn har der også været.
  Så er det jo godt med lidt sommer billeder!
  Og B vedbliver med at vise sig fra den gode side - Pæonknopper ser altså godt ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er kedeligt, når det er gråt hele dagen, jeg var heldig med lidt sol. Ja der er ikke noget i vejen med B og heller ikke med pæonknoppen.
   Tak i lige måde.

   Slet
 4. Som altid dejlige billeder.
  Hvor er du dog flittig.
  Selv om vejret var mild fristedes jeg bestemt ikke til at komme i haven. Her var gråt og blæsende, og vi har da også fået regnbyger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Jeg synes, jeg måtte lave noget, inden frosten kommer. Det var kun tiltrækkende mens solen skinnede, og det var ikke så længe.

   Slet
 5. Hej Lisbeth. Det var nogle flotte morgenbilleder af solen. Her har det regnet og blæst hele dagen og været et rigtig kedeligt vejr, men så må man jo gøre noget for at "lyse op". Det var nogle meget spændende planter med B, du viste i dag. Det var inspirerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja vi var heldige at have fornøjelse af solen et par timer, så blev det også gråt her, blæsende var det hele tiden. Jeg har set, at du har lyst op :)
   Det glæder mig, at du synes mine B- planter var inspirerende.

   Slet
 6. Deilig å se solen her hos deg! Den har vi knapt sett på en hel måned, bare regn og atter regn her. Det må være fint å kunne gjøre hagearbeide på denne tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Så var det godt, jeg tog billeder af solen, det er strengt når der er for længe i mellem man ser den. Det var meget vådt derude, men der er nok at gøre, så jeg må glæde mig, så længe det kan lade sig gøre.

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Dejlige solskinsbilleder - her har det regnet og været mørkt det meste af dagen, og nu er det så også blæst op!
  Tak for det gode råd med at så Kæmpe skælhoved nu og så stille den ud, når frosten kommer - det lyder som en rigtig god ide og et hyggeligt lille lørdagsprojekt :) Vejrudsigten lover jo frost hele næste uge, men der skulle være en chance for at få solen at se - det er tiltrængt!
  Den rosafarvede blærespirea er virkelig smuk - det er helt utroligt så mange forskellige planteer, du har - har jeg skrevet før - men det er til kæmpe inspiration for os læsere :)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja godt vi havde en smule solskin, så jeg kunne glæde jer, der kun har haft regn og rusk. Her har det også blæst meget.
   Ja lad os håbe, der kommer noget sol sammen med frosten, det hjælper altid på humøret.
   Ja jeg har mange forskellige planter, jeg linkede til, hvor den kunne købes, så du kunne se det. En tur til Lønbæk planteskole er altid en dejlig oplevelse.
   Det glæder mig, at jeg inspirerer læserne :) det giver jo også mig inspiration.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Heller ikke i Vendsyssel havde vi solskin, men jeg siger som dig, skal gerne ha` noget lavet i haven inden det bliver frost og det ser ud til at frosten kommer på mandag. Vi har fået en masse beskåret de sidste dage. Bonica ser rigtig dejlig ud. Hilsen Ulla Milbak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det er åbenbart kun os, der har haft solskin i dag, vi har været heldige. Det er rarere at gå i haven, når solen skinner, og du har ret, der er nok at set til. Ja måske skal jeg også kigge lidt på beskæring.
   Bonita hedder den nu, det er en skøn rose, en af mine første.
   Hislen Lisbeth

   Slet
 9. Godaften Lisbeth.Ja! solen har vi ikke set noget til i dag.Men dejlige billeder du viser i dag.Jeg håber meget at min blodgræs overlever vinteren.
  Din bronzeblad er rigtig flot..........har fået en af Gitte,og har sat den lidt i skyggen.
  Har nydt dine smukke roser.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Nej I har heller set solen i dag, vi må håbe, vi får den at se i næste uge. Ja lad os håbe, din blodgræs klarer vinteren, jeg har ikke haft problemer med min, kan du dække den lidt evt.?
   Ja bronzeblad er fin, men lidt længe om at brede sig.
   Det glæder mig, du har nydt roserne.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Den blodgræs jeg har fået af dig, troede jeg var gået ud....det er den slet ikke. Den står fint lige nu! Jeg tror det blev for tørt for den i sommer.
  Blærenød med den smukke stamme er vel nok - i mine øjne - en showstopper!
  Vil lige fortælle, at min bror operation gik fint. Tænk han bliver allerede udskrevet på torsdag!
  Knus herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Det er da godt at høre, at din blodgræs trives endnu, ellers fandt jeg nok en anden til dig. Ja den stamme er helt sikkert en showstopper.
   Godt at høre at operationen af din bror gik godt, det var jeg jo også ret sikker på :) Når nogen fra Samsø skal have ny hofte foregår det i Silkeborg, over en dag og opereres, hjem igen næste dag. Den operation må være nem. Nu er der så "bare" træning for ham, meget træning.
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Flotte billeder du starter med.
  Nå, skal man fjerne bladene fra Påskeklokkerne - det vidste jeg ikke.
  Flot billede af Blodgræs i modlys og ligeledes billedet af den flotte træstamme.
  Hav en god dag, det tegner da vist til du kan komme i haven.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, i dag ser det ikke ud til solskin, det har lige regnet, jeg går nu ud alligevel.
   Ja det er klogt at fjerne bladene fra Påskeklokker, der kan være svamp i dem, så der hvor der er knopper, klipper jeg dem af, de er heller ikke pæne mere.
   Både blodgræs og stammen er så fine.
   Jeg prøver i hvert fald at gå ud nu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet