søndag den 16. oktober 2011

Staudebedet og lidt roser

I dag har vi haft travlt, vi har begge knoklet i staudebedet. I går fik vi næsten alle asters væk fra bedet, så nu var det "kun" at finde alle de underjordiske stængler. Det er ikke nogen nem sag, og de er nok ikke væk alle endnu. Jeg har kravlet rundt i bedet det meste af dagen, det var hårdt. I øvrigt fandt jeg en masse nye skud af dagliljer rundt omkring i bedet, er der nogen, som ved om de allerede kommer med blomst næste år?


Som I kan se var Speedy en ivrig medhjælper.

Her er Bent ved at grave græs af, så vi har et sted at sætte de opgravede stauder. For at få dem renset for kvik og asters er vi nødt til at grave dem op. Da det kom til stykket orkede vi alligevel ikke at grave dem alle op, især fordi der var mange pæoner, sæt de så ikke vil blomstre næste år. Så nu har jeg endnu mere plads at plante på, så må jeg finde ud af, hvad det skal være. Vi er så småt begyndt at flytte lidt om på det, så det ender nok med, at jorden bliver dækket igen, forhåbentlig ikke af kvik og asters.


Jeg har allerede vist jer flere af de planter, der skal flyttes til staudetbedet. Ovenfor ser i mit papegøjetræ, det står som I kan se uformærkt i løn, helt forkert, ingen lægger mærke til det, så nu skal det flyttes, så det kan komme til sin ret. Det vokser lidt underligt, men jeg tror og håber, vi kan få rettet op på det.
Det var dagens hårde arbejde og tanker vedr. staudebedet. Her kommer lige et par andre billeder fra dagen i dag.

Det smukke græs, tror det er silberspinnel.

Min lille parasolgran

Og denne her står så smukt, jeg troede, det var en saxifraga, men kan ikke finde den, når jeg googler den. Er der nogen som har et bud på, hvad det kan være?

Her er Euonimus Lentiago købt i Lønbæk sidste år.

Og her lidt roser Eglantyne

Gertrud Jerkyll

Pat Austin

Redoute

Rose de Rescht

Sharifa Ashma
God ugestart og evt. efterårsferie. I morgen skal jeg have besøg af havearkitekten :-) Ida.

10 kommentarer:

 1. Lyder som om i har knoklet igennem i dag. Håber ikke i er alt for ødelagte i kroppen.
  Husk at det er tilladt at hvile lidt ind imellem, det er jo jeres hobby og ikke en arbejdsplads ;-)

  SvarSlet
 2. Ja, jeg kan godt se at Speedy hjælper. Ærgeligt at de ikke kan grave huller de steder hvor vi skal plante, ikke :-D
  Min Frostie kan luge, og det er ikke engang løgn, hun luger lige præcis kvik. Jeg skal nok lave et indlæg om det en af dagene.
  Det lyder som et stort arbejde I har haft, men det skal nok blive rigtigt godt til næste år tror jeg. Der er altså ikke nogle af mine Asters som breder sig på den måde med rodskud. Ved du hvad dine hedder?
  Dine roser er stadig rigtigt smukke. Man sætter virkelig pris på de enkelte blomster nu, synes jeg.
  Det bliver nok en herlig have-dag med Ida imorgen, god fornøjelse :-)

  SvarSlet
 3. Hej Vivi
  Ja vi har knoklet, men vi har også holdt pauser. Min ryg/læn forlangte en god lang middagspause og kaffepause blev det også til :-) Lige nu mærker jeg ikke noget, men musklerne i bagdelen har været belastet i weekenden, det kunne jeg godt mærke, da jeg stod op i morges :-)
  Hej Hanne
  Jeg må have lært mine hunde at luge kvik, der er nok at se til for dem så :-)
  Ja det var et stort arbejde, jeg ved ikke hvad de asters hedder, de er næsten værre end skvalderkål og arvestykker. Bent ser rødt, når jeg viser ham asters på jeres blogge, så det skal jeg vidst ikke lige vove mig ud i.
  Det er skønt også med de sidste blomstrende roser.
  Jeg glæder mig til at vise Ida alt det nye, der er lavet, siden hun var her sidst og til at se hendes nye bede og alt det hun har plantet fra Lønbæk.

  SvarSlet
 4. Sikke I har arbejdet :-)
  Jeg kender godt det der med ømme rygstykker - håber det kan klares med en god nats søvn (Jeg synes i øvvrigt, det plejer at gå noget hurtigere over på denne årstid end i foråret, hvor man ikke er i så god havetræning endnu)
  Skønne roser som altid :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 5. Hvor har i dog arbejdet hårdt.
  Rart med en kaffepause ind imellem.
  Dejlig når ens hund er i nærheden..
  Hvor har du dog endnu mange skønne Roser.

  SvarSlet
 6. Hej Hanne.

  Den plante du viser er en saxifraga så vidt jeg kan se. Men jeg kan ikke lige se hvilken. Du kan prøve at gå ind på det engelske selskab www.saxifraga.org
  De har næsten alle.

  Hilsen Helga

  SvarSlet
 7. Ja, det er hårdt arbejde - skal selv til det samme - altså at fjerne græs til nye bede.

  Ja, jeg er da helt sikker på, at dagliljerne vil blomstre næste år - de er meget nøjsomme stauder.

  Smukke roser :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 8. Hej Signe
  Jeg synes det er gået bedre med ryggen i dag, har ikke mærket så meget til det, heller ikke da jeg stod op i morges :-) Det er nok rigtigt, at det går hurtigere over om efteråret, når vi er i træning. Det får vi at se.
  Landbohaven: ja vi har arbejdet hårdt, men du har arbejdet hårdere, tror jeg. Altid dejligt at have hunden med, men man kan nu heller ikke blive fri :-)
  Hej Helga: Mange tak for hjælpen, jeg vil kigger efter den der. Jeg mente også, det var en saxifraga, men kunne ikke finde den på danske sider.
  Hilsen Lisbeth :-)
  Hej Marlene
  Det lyder da skønt, at dagliljerne vil blomstre næste år, så får jeg godt nok mange. Det var kun små bitte skud, som jeg fandt nede i jorden, der var knap nok noget grønt på.
  God arbejdslyst med de nye bede.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 9. Ok, så kan det måske godt være, at de ikke alle blomstrer til næste år.

  SvarSlet
 10. Så må jeg vente tålmodigt til de kommer :-)

  SvarSlet