mandag den 17. oktober 2011

Solopgang og morgenstemning

I morges tog jeg min cykel lige til solopgang, denne gang huskede jeg kameraet. Jeg fik taget nogle rigtig gode billeder, synes jeg da selv. Det morsomme ved den historie er, at jeg aldrig før jeg begyndte min haveblog har interesseret mig for at fotografere, men jeg kan mærke, at det bliver mere og mere spændende. Det er så også en ting blogningen har ført med sig, heller ikke nogen dårlig ting :-)

Morgenhimmel mod øst

Og mod vest, kan I se mosekonebryg og elverpiger :-)


Stille, stille, stille nu står solen op

Og ved vandet, kan I høre bølgeskvulpene?

Det første jeg så, da jeg kom hjem igen til min have var dette hjørne.

Løvfældende azalie Homebush

Løvfældende azalie luteum

Mine smukke cypresser

Klokkeranke igen, igen

Plantningen i staudebedet er begyndt. Jeg har brugt et par timer i eftermiddag med at grave små asters rødder op, desværre er der vidst stadig mange.
Ida var i øvrigt svært tilfreds med haven, der var kun en enkelt trædesten, hun ikke var tilfreds med, den var for rund. Så det er en ommer Bent :-)

Rosen Resli gror op ad moreltræet

Det var alt for i dag, håber I har nydt jeres dag og mine billeder. I morgen kommer der smukke billeder fra min skov. I må have en god aften.

14 kommentarer:

 1. Åhhh en solopgang, hvor smukt... Og elverpiger i overflod. Tror vi må holde ferie på Samsø snart :)

  Hvad er det med dig og Asters? En bliver jo helt forvirret... Hanne er jo f.eks. glad med dem. Er jeg egentligt også, har bare ikke så mange. Endnu, troede jeg, men nu er jeg jo helt bekymret :)

  SvarSlet
 2. Tak Gitte H og CuginaK
  Ja du må komme til Samsø og holde ferie til foråret, så håber jeg elverpigerne er der endnu :-)
  Som jeg skrev til dig, er der mange, som er glade for asters. Mine er arvede planter, som altså breder sig ligesom skvalderkål, eneste forskel er at rodstykkerne er større og nemmere at trække op end skvalderkålen. Hele mit store staudebed er /var fuldstændig invaderet af det skidt. Men kønne var de, de skal bare ikke være i alle de andre planter også.
  Så konklusionen er vil du have flere asters, så køb de navngivne, som Hanne fortæller om. Hendes breder sig ikke, siger hun og hendes ord tør jeg godt tro på :-)

  SvarSlet
 3. Smukke, stemningsfulde billeder fra en skøn morgen. Hvor er du heldig at bo så tæt ved vandet.

  Det er altså så flot med de løvfældende azaleaer, vi har desværre kun én.

  Jeg følger ellers godt med i Asters-historierne, det er da noget man må sætte sig ind i før anskaffelse, kan jeg forstå.

  SvarSlet
 4. Hej Ulla
  Ja heldigvis er der også fordele ved at bo på en ø, der er aldrig langt til vandet :-)
  Jeg kan godt anbefale flere azaleaer, Jack A. Sand er den smukkeste og står med de flotte farver i over en måned.
  Ja asters er et kapitel for sig, vi må høre, hvad Hanne nu siger :-)Det er synd at lade jer skræmme, når I så godt kan lide dem, de er jo kønne. Det kan vi godt blive enige om.

  SvarSlet
 5. Smuk solopgang.
  Dejlige efterårsbilleder fra din have.

  SvarSlet
 6. Jeg tror næsten godt at jeg tør garantere, at det må være meget få Asters, som breder sig på den måde. For jeg har haft nogle af mine planter lige siden jeg fik haven, og det har aldrig været et problem. Selvfølgelig bliver klumperne lidt større med årene, men de laver overhovedet ikke rodskud.
  Jeg kan sørme da godt forstå at Bent ikke vil have flere inden for dørene. Men tror du ikke at dine er en gammel vildart eller lign? Ved Ida noget om det?
  Dine morgenbilleder er virkelig smukke. Især det første er jeg helt vild med. Det kan du godt være stolt af :-)

  SvarSlet
 7. Tak for kommentarer til morgenbilleder.
  Hanne jeg synes også, det første er rigtig godt, det har en helt speciel stemning.
  Med hensyn til asters, ja så er der mange meninger om den sag. Jeg tror bare, at hvis man gerne vil have dem i sin have, så skal man holde godt øje med dem, ligesom med høstanemonerne. Jeg kan se at Lisbeth Countryliv rykker lidt op hvert år og ellers ingen problemer har.
  Ida ved ikke noget om dem, men hun giver mig ret, de breder sig meget. Måske er det en særlig slags, vi har på Samsø :-) Jeg har nogle fra hende og nogle fra en gammel nabo, begge slags er invasive.

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth.
  Smukke billeder af solopgang.
  Ønsker dig en god dag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlet
 9. flotte efterår's billeder og tak for kikket :)

  SvarSlet
 10. Smuke, smuk solopgang i havde der på Samsø :-)
  Det er lidt sjovt det der med haveblogs og fotoglæde. Jeg tror at jeg har taget flere billeder i det halve år, jeg har haft min blog, end jeg have taget i alle der de tidligere år tilsammen. Og jeg har nydt det :-)

  SvarSlet
 11. Tak for kommentarer Tim og Signe.
  Signe: Ja det er da morsomt som det har grebet om sig med de havebilleder. Til vinter er det ikke sikkert, vi nøjes med havebilleder. Man bliver næsten helt afhængig af at komme ud og tage billeder. Her i familien er det Bent og to af mine sønner, som plejer at klare det, så de er lidt uforstående over, at jeg nu selv tager mine billeder. Så bliver de nemlig taget i den vinkel jeg vil have dem :-) Men du har nu et særligt øje for det, så jeg troede, du altid havde taget mange billeder. Det må kaldes naturtalent :-)

  SvarSlet