søndag den 23. oktober 2011

Den nye sti færdig

I dag blev opgaverne fordelt anderledes. Bent turde ikke have mig med ud og hente sten, hvem der nu kan forstå det :-)Så jeg blev i stedet sendt ind og handle, det var mere ufarligt for mig, mente han. Han fik kameraet med, så han kunne tage billede af stendyngen.
I øvrigt har det godt nok været solskin i dag, men her hos os har det været meget koldt. Vi hører til østvendte kyster. Jeg ved, I andre snakker om fint vejr, men det blæser mellem 8 og 10 sekondmeter hele tiden her.

Mægtig stor bunke, men de er svære at få ned helt deroppe fra, og man kan komme til skade ved det.

Her er min sten, er den ikke flot?

Så langt nåede Bent igår


Så er han så godt som færdig, og Speedy afprøver den nye sti. Den ser ud til at være tilfreds med resultatet, det samme er jeg, ellers skulle jeg da også skamme mig :-)

Lige her imellem vandgranen og paradisæbletræerne står mit hjertetræ, nogle bare grene/pinde der stikker i vejret, ikke noget at prale af. Bag ved den står en rødeg, den er til gengæld meget fin lige nu.
Måske skal jeg have fat i hjertetræ nr. 3, det må da kunne lade sig gøre at få et flot eksemplar, indtil nu har jeg ikke haft det store held med det.

Den rosafarvede parykbusk er så fin mellem rhododendronerne

Vandhullet set fra en anden vinkel
og nu til roserne

Så er den uge gået og vi starter på en frisk, håber I får en god start på ugen.

17 kommentarer:

 1. Stien er vel nok blevet fin, det ser sørme godt ud. Et kæmpe arbejde Bent (og du) har lavet, men jeg tænker da at man må blive helt øm i ryggen også?

  SvarSlet
 2. Flot sti i har fået lavet :-)
  Hvor er i heldige, at have sådan en stenbunke til fri afbenyttelse :-)

  SvarSlet
 3. Hold da op for en flot sten!! Forstenet valnød i xxxl.?
  Den stakkels bil kan da tage et ordentlig læs. Jeg tror jeg vil ønske sådan en i julegave:-)Min Per har fundet en i veteranposten.
  Hjertetræerne får ikke samme høstfarver hvert år. Mine er gule i år, de plejer at være knaldrøde.
  Er Blodgræs vanskelig at overvintre?
  Speedy ser så vaks ud på den nye sti.
  Sten er guld i haven.Kan bruges til så meget. Og de rådner ikke.
  Hilsen og god bedring
  Anne Marie

  SvarSlet
 4. Ja det er da en 'farlig' masse sten :-) Og en rigtig flot sti Bent har fået lavet :-)

  Kan ikke lide, at du undlade at skrive noget om havearbejde for dit vedkommende idag. Ja, tænker selvfølgelig på hvordan det går med din fod?

  SvarSlet
 5. Ulla: Ja jeg synes også stien er blevet fin, men det er Bents fortjeneste. Mit arbejde kommer først, når der skal plantes og luges. Jeg ved ikke om han er øm i ryggen, men han klager over hænderne, de gør ondt af at slæbe og grave.
  Vivi: Stenbunken er vi glade for at kunne benytte os af. Det er en af Bents kollegaers mand, som har landbrug.
  Anne Marie: Ja er den ikke fantastisk min sten. Det var et godt julegaveønske en bil som Bents, håber I får den :-)
  Ja det er underligt med de hjertetræer, jeg nåede ikke en gang at se farven på mit det sidste. Det første havde også knaldrøde blade i år.
  Jeg har ingen problemer med at overvintre blodgræs, hvis man bare ikke klipper det ned før vinteren, burde det være nemt nok.
  Ja hvem skulle tro, at Speedy er 12 år, stien og den klæder hinanden
  :-)Du har ret i det du skriver om sten, de ligger, hvor de blev lagt og der bliver de liggende og rådner ikke.
  Susanne:Jeg er ikke rigtig aktiv i den del af havearbejdet, jeg har ikke så mange kræfter. Jeg gik rundt med hakkejernet, det går forbavsende godt med foden i dag, i betragtning af, at jeg næsten ikke kunne gå i går.

  SvarSlet
 6. Man kan da heller ikke vende ryggen til i 1½ døgn...:) Nej, ikke flere dumme jokes i dag. Lisbeth altså da, hvordan går det med dig og din fod? Håber ikke det gør alt for ondt...Mon ikke alferne puster lidt på den fra mig?

  Men nøj en lækker sti, har straks vist den til min 'Bent'. Der blev mumlet lidt, tror ikke rigtigt han orker mere for i år, et blev gravet store rosen-huller i dag jo :)

  Mit hjertetræ står klar til at smide bladene, men den har været så fin og gul i år.

  SvarSlet
 7. Hvor er det blevet en fin og anvendelig sti I har fået lavet, den skal nok gøre lykke næste sæson.

  Håber din fod, Bent's ryg og bilens støddæmpere alle har det godt ;o)))

  SvarSlet
 8. Hov Anne Mette der var du, jeg har da savnet dig:-) Du kan tro alferne har pustet på foden for dig. Det går helt fint med den igen, selvom jeg næsten ikke kunne gå i aftes. Så det var rigtig godt pustet, tak :-)
  Jeg skal nok sige til Bent, at du synes, det er en flot sti.
  Jeg kender godt det der med, at de mumler, det gjorde han også, da jeg viste ham Lisbeth Countrylivs opskrift på spejlbassinet. Nå men der er vel ikke noget at sige til de ikke orker mere med alle de projekter vi havenørder finder på.
  Mit hjertetræ står jo lidt gemt, så jeg har desværre ikke lagt mærke til bladene, men rød-egen er da fin.

  SvarSlet
 9. Tak Fru Friis jeg tror også jeg bliver glad for den. Foden, ryggen og støddæmperne har det alle godt :o)
  men tak for omhu og interesse.

  SvarSlet
 10. Det var godt at læse, at din fod har det bedre, så du kan komme videre derude :-)
  Hvor er stien bare flot. Jeg kan godt forestille mig et kæmpe-arbejde Bent har lagt i det. Det ser virkelig smukt ud. Så kan Speedy rigtigt gå tør-potet rundt :-D
  Det var skægt at læse Anne Maries kommentar om at bladene på Hjertetræet ikke har sammen farve hvert år. For jeg synes nemlig heller aldrig at jeg har set mit så flot gult som i år. Jeg elsker jo gul, så jeg ville nok kunne huske det ;-)
  Hvorfor flytter du ikke bare dit Hjertetræ istedet for at købe endnu et. Eller er det større end det ser ud til?
  Også en rigtig god uge til dig :-) Vejret ser ud til at blive lidt af hvert. Det har også været koldt og blæsende her idag.

  SvarSlet
 11. Hej Hanne
  Ja jeg er sluppet billigt tror jeg, mærker ikke så meget i dag, jeg har jo ikke tid til at sidde herinde og kukkelure. Sæt jeg så skal til at gøre køkkenskabe rene :-) Jeg skal nok huske at rose Bent fra jer alle, så bliver han glad, og han har fortjent det, han har virkelig knoklet her i weekenden.
  Mit hjertetræ er for stort at flytte med. Det er blevet flyttet en gang, da vi lavede omfangsdræn. Men måske kan vi gøre ligesom dig og klippe det til, det siger Ida, at vi kan. Hun har lige taget livet af sit, hun var træt af at skulle lægge nakken tilbage, når hun skulle beundre det. Sådan noget kan jeg slet ikke nænne at gøre, men sådan er vi jo forskellige.
  Vejret må vi tage som det kommer, hvis det er så koldt som i dag, kan det godt være, jeg skruer lidt ned for havetiden. Jeg skal i hvert fald have de vindtætte regnbukser på :o) Det skal blæse endnu mere i morgen.

  SvarSlet
 12. Hvor er det en superflot sti I har fået lavet. Godt gået! :)

  SvarSlet
 13. Tak Lene :o) Huhej der er gang i bloggerne i aften, hvor er det hyggeligt. Vi fyrer bare løs alle mand/mest kvinder :o)

  SvarSlet
 14. Håber din fod har det bedre i dag...

  Hvor ser stien dog smuk ud. Du har en dygtig medhjælper..

  Din sten er flot. Skal den ikke ha` et eller andet "mærke", så du altid kan vise hvilken sten DU flyttede???? Man glemmer så let.

  Og dine Roser. De er bare skønne. Jeg ved godt, at man ikke må være misundelig, men det er nu lige før jeg er det, og det vil jeg gerne indrømme.

  SvarSlet
 15. Tak skal du have Landbohaven, ja jeg har en dygtig medhjælper.
  Jeg tror nu godt, jeg kan blive ved at huske stenen, den bliver sat et særligt sted, så jeg husker det, hver gang, jeg ser den :o)
  Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om det virkelig ikke kan lade sig gøre at have et lille bed med roser der, hvor I bor. Hvis du skifter jorden og passer dem med sprøjtning efter Birgitte på nettes forskrifter, var det så ikke et forsøg at prøve igen? Man skal ikke give op. I øvrigt kan man også have roser i et drivhus, eller hvad med et bed i læ mod syd. I har så meget jord, så måske skal du give det en chance mere.

  SvarSlet
 16. Hvor er stien i dit bed blevet flot, sikken et arbejde. Bare det var mig der havde adgang til sådan en bunke sten.
  Forsat god bedring med din fod
  Annette

  SvarSlet
 17. Hold da op Lisbeth og Bent! Sikke en flot sti. Jeg er helt misundelig. Den idé skriver jeg bag øret. I er heldige, at I har sådan en stor stenbunke. Her ved Limfjorden skal man lede noget efter så store sten! Det ser virkelig godt ud!

  SvarSlet