lørdag den 29. oktober 2011

Fyn tur/retur

8.15 i morges var vi med færgen. Jeg havde glædet mig til en dejlig tur, hvor jeg skulle nyde efterårsfarverne. Men vejrguderne ville det anderledes, der var tyk tåge hele vejen ned gennem Jylland, det var noget af en skuffelse. Heldigvis lettede tågen lidt, da vi kørte over Fyn, men særlig sigtbart blev det nu ikke, solen gjorde sit bedste, men kunne ikke rigtig gennemtrænge tågen. Ind imellem lykkedes det at se nogle af de vidunderlige farver og de blev nydt i fulde drag.
Klokken ca. 11.30 trillede vi ind hos Signe og Per ( min søn og svigerdatter) i Ferritslev. Vi fik dejlig frokost og var bagefter ude for at beundre havens smukke farver. Bent havde heldigvis taget kameraet med, så I får også lov til at nyde deres have :-)

I forhaven står et helt vidunderligt birketræ og en endnu mere vidunderlig blodbøg. Desværre er Signe birkepollen allergiker, så birken skal fældes. Det er trist for det er et smukt træ, men det er heller ikke rart at have allergi.

I forhaven har de plantet to rhododendron, som nøje bliver inspiceret af mig :-)

De har også en skøn pærekvæde, som dufter fantastisk.Her ser I baghaven og huset. Naboen har nogle skønne gran og fyrretræer, som giver et rigt fugleliv i haven.
Det var hyggeligt lige at hilse på, tak for i dag Per og Signe.

Bagefter kørte vi videre til min gamle mor, som var glad for at se os. Vi var der et par timer, så var hun træt, og vi skulle til færgen igen.
Heldigvis nåede vi lige en tur omkring Bilka, jeg var der et kvarter og nåede lige at kaste lidt løg og to clematis i kurven, det får I lidt mere om i morgen. Turen hjem foregik i tåge og mørke, og vi var rigtig glade, da vi nåede færgen helskindet og endnu mere glade, da vi nåede hjem til vores lille hytte igen.

Dagens rose og rigtig god søndag til jer.

7 kommentarer:

 1. Ja med den tåge var det lidt svært at nyde de smukke farver. Det er en flot kvæde din søn og svigerdatter har. Jeg tør ikke tage i Bilka mere, da jeg ikke kan gå forbi de billige blomsterløg uden at skulle have mindst 1 pose med hjem.
  God søndag også til dig.

  SvarSlet
 2. Hej Gitte
  Ja det var ret irriterende med den tåge. Jeg var også imponeret af deres kvæde og af duften.
  Jeg kommer ikke så tit i Bilka, så der røg lige 5 poser i kurven (mindst) men jeg har da vidst købt løg der 3 gange i efteråret. Denne gang var det en anden slags og de var godt nok billige. Skønt.

  SvarSlet
 3. Træls med den tåge.
  Smuk Pærekvæde.
  Tak for rundvisningen.

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth
  Sikke en smuk pærekvæde din datter og svigersøn har. Og ja, nok er birketræet stort og flot - men bestemt ikke rart for en birkepollen-allergiker.....så bare ned med det, så kommer den fantastiske Blodbøg også endnu mere til sin ret.
  Spændt på at se og høre om dine Bilka fund ;o)

  SvarSlet
 5. Hvad er det for en skøn rose? Har den samme flotte lyselilla farve i virkeligheden?

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth. Tak for kigget hos søn og svigerdatter. Den pærekvæde synes jeg er meget interessant!

  SvarSlet
 7. Tak for kommentarer om pærekvæden til Birgitte og Landbohaven og Helle. Den er virkelig smuk nu, jeg er spændt på at se den, når den blomstrer.
  Du har ret Helle, det er ikke rart for en birkepollen-allergiker, så det bliver spændende at se blodbøgen, når birken kommer væk. Jeg har lige sat indlæg på om mine Bilkafund :-)
  Gitte H.: Rosen hedder Blue Moon og den har den farve i virkeligheden. Desværre har den ikke blomstret så meget i år, p.gr.a. sygdom i stænglen, håber det bliver bedre næste år.

  SvarSlet