lørdag den 15. oktober 2011

Morgenrim og noget helt andet

Denne morgen stod Bent for fotograferingen. Han skal jo også have lov til at tage skønne billeder af rim i græsset. Så jeg lod mit kamera blive i skabet og gik selv ud og nød sceneriet.

Dette var så hvad Bent så gennem kameraet

Viburnum Mariesii

Parykbusk og rim på græsplænen

Og en smuk rose.
Det var, hvad jeg valgte at vise af hans billeder fra haven.
For nu skete der nemlig noget helt andet, vi holdt fri fra haven:-)
På Samsø har vi et Falkecenter, de har åbent her i efterårsferien hver dag kl. 11. Jeg havde været der i sommer med sønner og svigerdøtre, men Bent var på arbejde og fik derfor ikke oplevet dette fantastiske show. Han mente nu sagtens, han kunne leve foruden, men jeg fik overtalt ham til at tage med. Så for en gang skyld holdt vi fri fra haven. Her ser I hans billeder.

Hvis I kommer til Samsø mere end den ene dag, hvor I skal besøge min have, må I onde jer selv den store oplevelse, det er at besøge Samsø Falkecenter.
Det var en fantastisk oplevelse, men du godeste hvor var det koldt. Alle frøs med anstand. Jeg havde endda ekstra tøj på, men blev alligevel gennemkold, så bagefter var det dejligt at komme hjem i varmen.
Om eftermiddagen var vi igen i staudebedet, så nu er vi ved at have fået gravet det meste op, altså græsset, kvikgræsset og asters, efterhånden kan jeg begynde at se, hvor jeg vil plante træer og buske og hvilke stauder, der skal flyttes eller helt væk. Men først skal der køres jord på, der forsvinder meget jord med de stauder vi graver op. Heldigvis har vi meget jord fra vores vandhul, så må vi håbe det er godt nok.

Dette billede tog Bent i morges af staudebedet. Hele midten af bedet er stort set gravet ud nu, så er det "bare" at køre jord på i morgen.

Til slut et billede af min hvide rose, som stadig blomstrer.
God søndag

11 kommentarer:

 1. Smukke fugle. Jeg kan forestille mig, at det er en stor oplevelse at komme så tæt på dem.
  Hvornår er det nu, du har tænkt dig at invitere til blogtræf i din have? Jeg må jo hellere få det ind i kalenderen :-)

  SvarSlet
 2. Dejlig oplevelse på falkecentret, det er fantastisk at komme så tæt på disse rovfugle og opleve hvad falkoneren kan med dem.

  Det er da nogle dejlige billeder, Bent har taget i morges.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Hej Signe
  Ja det er en fantastisk oplevelse at komme så tæt på dem. Bent fik et par gange en vinge i hovedet. De flyver tæt henover hovederne på folk, så det er med at dukke sig.
  Vi tager datoerne op igen til marts, vi skal gerne have så mange som muligt med. Jeg har foreslået d. 17. maj (Kr. Himmelfartsdag) eller lørdag d. 19. maj.
  Ulla: Ja det er en skøn oplevelse både at se fuglene og hvor dygtige falkonererne er. Det er fascinerende. Jeg giver din ros videre til Bent :-)

  SvarSlet
 4. Det var mange flotte billeder du har at vise frem i dag.
  Jeg forstår godt at det har været noget af en oplevelse at se de store fugle så tæt på.
  Tak for rundvisningen.

  SvarSlet
 5. Sikke nogle fantastiske billeder Bent har taget af fuglene. Jeg kan godt forstå at I synes at det er fascinerende, at være så tæt på.
  Og så hjem og knokle i haven bagefter, hold da op :-)
  Det bliver spændende at følge staudebedet, når du planter det til igen.
  Jeg kan ikke den 17. maj, for der skal vi til konfirmation. Men som du siger er det nok smartere, at tage den igen når vi kommer tættere på.
  Jeg kom desværre slet ikke ud idag, for der er så meget malearbejde i kælderen. Vi sover klemt inde på Michaels kontor. Det er vores sove-skabs-værelse vi er i gang med nu. Og vi sover meget dårligt i kontoret, derfor prioriterer jeg kælderen ind imellem, selvom jeg har mest lyst til at gå udenfor. Det er bestemt ikke med min gode vilje, men vi får også hjælp ind imellem af vores venner, og så er vi jo nødt til at nå nogle ting selv ind imellem, så det hele ikke bliver endnu mere forsinket. Tænk, at et regnvejr kan ødelægge så meget i så lang tid efter :-(

  SvarSlet
 6. Tak for jeres kommentarer, det er virkelig en oplevelse at se de store fugle optræde og så tæt på.
  Ja jeg er også lidt spændt på mit staudebed, nu kan jeg ligesom begynde at planlægge lidt, før var det bare helt rodet. Så håber, det bliver godt.
  Der var mange, der skrev om konfirmationer i de dage, og d. 17. er der nok mange, som har konfirmation. Men lørdag den 19. kan måske gå an, vi må se, hvordan det går.
  Jeg kan godt forstå I prioriterer kælderen og soveværelset, når I sover dårligt i kontoret, og når I har hjælp på, er I ligesom nødt til det. Selvom det er meget ærgerligt ikke at kunne komme i haven. Ja det er utroligt, at I skal lide under det så lang tid efter. Håber I snart kan flytte i soveværelset igen og at du kan få tid til at nyde lidt havearbejde.

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth.
  Flotte billeder Bent har taget, og smukke billeder fra Samsø Falkecenter.
  Ønsker dig en god søndag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlet
 8. flotte havebilleder. og skønne fugle:) tak for kigget, god søndag Anne Gine

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth. Tusind tak for kigget. Jeg "nøjes" med at se billeder af rovfuglene, da jeg er virkelig bange for dem uden atjeg ved hvorfor! Jeg nød at se alle billeder, også dem Bent har taget i haven. Jeg tror, staudebedet bliver rigtig godt og jeg glæder mig til at læse om de planter du vil vælge. Jeg er klar med papir og blyant, hvis nu jeg også må have nogle af planterne!

  SvarSlet
 10. ........som Signe siger......smukke fugle. Den lille ugle er da eneormt sød ;0)

  SvarSlet
 11. Hej Hanne Bente og Anne Gine
  Tak for besøg og kommentar, hyggeligt at I kigger forbi.
  Birgitte: De er så flotte de rovfugle, men hvis du er bange for dem, er det bedst at holde sig væk fra falkecentre. Det er fine billeder Bent har taget, så I alle kunne nyde dem.
  Jeg håber også staudebedet bliver godt, det er i hvert fald et stort arbejde.
  Hej Dorthe
  Ja er den ikke sød den lille ugle. Morsomt er det, for vi bliver jaget op for at se en ørn, der er meget større end den sidste på billedet. Når vi så kommer der op, står der en med den lille bitte ugle. Ja sådan kan man blive snydt. Jeg hopper på den hver gang :-)Måske er det for at få os hurtigt væk fra pladsen.

  SvarSlet