tirsdag den 4. oktober 2011

Lønbæk Planteskole

Klokken 8.15 i morges tog vi med færgen. Vi var i Hou klokken 9.15 og så gik turen hastigt mod Lønbæk. Skanderborg, Silkeborg, Herning mod Holstebro. I Aulum drejede vi fra og kørte til Morrevej, her stod Anne Marie parat med sine hunde og tog i mod os.

Desværre har jeg kun billede af den ene hund, men den er da også sød :-)
Først spiste vi madpakkerne i drivhuset, jeg tog et billede, men desværre er det slette af censuren. Bagefter gik vi rundt i haven med Anne Marie og fik fortalt om en masse planter.


Anne Marie snakker, fortæller og viser til den store guldmedalje, så det er lige før vi får travlt med at finde ud af, hvad for noget af det, hun har vist os, vi skal købe.
Se her er sortimentet, noget af det, så der skulle jo også tid til at finde det frem.Der var nok at kigge på, så selvfølgelig løb tiden fra os. Vi skulle køre 14.30 og nå en færge kl. 17. Først kl. 14.45 trillede vi af sted, heldigvis nåede vi færgen :-)
Her er billeder af købet, kendte vi begrænsningens kunst? Nej kun Rikke måtte vente lidt og købe lidt mindre, hun skal først have lavet læ.

Bilen vi kørte i, der var plads til meget, men ikke for meget plads.
Her er Idas køb, bortset fra de to krukkeplanter i baggrunden

Rikkes køb


Her er så mit køb set fra den ene og den anden side. I morgen får I at vide, hvad det var, jeg ved det nemlig knap selv, for jeg nåede ikke at få sedler på. Så nu skal billedet sendes til Anne Marie så jeg kan finde ud af det.
Tak for i dag Anne Marie, det har været en dejlig dag, veninderne var glade for turen.

16 kommentarer:

 1. Smil - ja begrænselsens kunst er svær, når man kommer derop ;-)
  Anne Marie er en virkelig god fortæller, når hun viser rundt i hendes store have, hun ved så meget om en planternr - imponerende :-))

  Skal helt sikkert også nogle ture op til Anne Marie, når jeg får styr på, hvordan min nye have skal være, og hvad jeg vil have i den :-))

  SvarSlet
 2. Hej Vivik
  Ja det er grusomt svært, men der er mange skønne ting, så det er så spændende at komme derop. Jeg var der også sidste år, men da købte jeg mest i børnehaven. Denne gang købte jeg et par store også.
  Du må begynde allerede nu at lægge til side til turen derop :-)

  SvarSlet
 3. Hvor ser der hyggeligt ud hos Anne Marie. Det er vist godt for min pengepung, at der er alt for langt derop for mig ;-)
  Og sikken en ordentlig portion planter, du fik med dig hjem. Jeg kan da godt forstå at du har mistet overblikket lidt.
  Der er bare ikke noget bedre end plante-kig og indkøb med gode have-veninder. Du sover garanteret godt i nat ;-)

  SvarSlet
 4. hvor ser det hyggeligt ud... kan godt forstå at du blev fristet:) Anne Gine

  SvarSlet
 5. Ja der er hyggeligt hos Anne Marie og mange spændende ting, så det var svært ikke at blive fristet.
  Jeg mistede totalt overblikket, fordi der ikke var tid til at sætte skilte på og skrive regning. Heldigvis nåede vi lige at betale og AM sender skiltene til mig efterfølgende :-)
  Det var en skøn dag, men jeg håber at sove godt i nat, for jeg sov ikke meget sidste nat af bare spænding, så nu er jeg træt.

  SvarSlet
 6. Sikke et skønt eldorado at befinde sig i - så er det svært at begrænse sig :-) Måske skulle jeg lægge vejen forbi Lønbæk på et tidspunkt og blive inspireret til at få lidt buske ind i haven - det er jeg nemlig ikke særlig god til!

  Oven på sådan en dejlig oplevelse, så må det blive kvalitetssøvn i nat :-)

  SvarSlet
 7. Det ser ud til, at i har haft en god dag.
  Held og lykke med alt det nye, som i har fået til haven.

  SvarSlet
 8. Susanne det kan anbefales med en tur forbi Lønbæk. Anne Marie har så mange dejlige buske, du vil ikke fortryde det. Jeg købte for mange penge, men fik slet ikke det, jeg havde skrevet på listen, så jeg kunne såmænd godt tage en tur til, men der er langt derop. Tre der skal handle og en færge, der skal nås, kan godt give tidsproblemer.
  Kvalitetssøvn blev det desværre ikke til, det går stærkt ned af bakke med min mor, så jeg bekymrer mig en del for hende, det går ud over nattesøvnen.
  Tak Landbohaven, vi havde en fantastisk dag. Jeg glæder mig til at finde ud af, hvor planterne skal stå. Håber det holder tørvejr til i aften, så min mand kan nå hjem og hjælpe med at plante.

  SvarSlet
 9. Det med at kende sine begrænsninger, kan til tider være temmelig svært. Og det ved jeg af erfaringer ;)

  SvarSlet
 10. Kære Lisbeth. Der er jo en herlig tur, som I har været på. Haven, var det en privat have til planteskolen, eller en fremvisningshave i planteskolen?? Uanset hvad er det jo en skøn efterårshave.

  Jeg håber på, at jeg kan nå og få plantet mit bed foran terrassen til her i efteråret. Lykkedes det, så bliver det også shopamok :-)
  Meget spændt på, hvad du har købt.

  Ha' nu en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 11. Uanset navne, så ser det dejligt ud, det du har købt. Det er vist godt (eller?) at du har en stor have og en til at grave huller - og græs væk - for dig :)

  Håber alt det bedste for din mor og dig.

  SvarSlet
 12. Hej Lisbeth. Sikke mange skønne billeder både i dag og i går. Den planteskole ser spændende ud. Du har da rigtig shoppet amok! Jeg glæder mig også til at se resultatet af beplantningen.
  Jeg håber, du kan sove godt ovenpå al det. Håber det bedste for dig og din mor!

  SvarSlet
 13. Det er jeg ked af at høre om din mor - det må forfærdeligt at være vidne til :-( Håber du kan bearbejde følelserne en lille smule eller i det mindste få tankerne lidt på afstand, når du er i haven!

  Knus Susanne

  SvarSlet
 14. Tim: Der er ingen begrænsninger,hvis man er en rigtig havenørd :-)
  Madam Bæk: Det var en privat have, som er lavet til fremvisningshave, hvor Anne Marie afprøver forskellige planter.
  CuginaK: Ja det er dejligt med en stor have og en til at grave hullerne :-) Tak for ønsker til min mor og mig.
  Birgitte: Ja du kan tro, jeg har shoppet amok, det var dejligt. Tak for ønsket til min mor og mig. Min mor er nu indlagt på sygehuset, det er hun ked af, men hun har slået hoften, vi ved endnu ikke, hvor alvorligt det er. Hun er mere tryg på Plejehjemmet, hvor hun kender personalet.
  Tak Susanne ja heldigvis går det nogenlunde, når jeg går rundt i haven.
  Tak for alle jeres søde hilsener, det er en stor trøst, når man går rundt og er urolig.
  Haveknus til alle :-)

  SvarSlet
 15. Jeg kender ikke Lønbæk, men når vi kører samme vej mod Holstebro er det for at besøge Lundhede Planteskole, som absolut også er et besøg værd. Så er det man skal have den store pung med - eller holde hænderne på ryggen!

  SvarSlet
 16. Hej Susanne
  Lundhede er også et godt sted, jeg har været der for nogle år siden.
  I Lønbæk får man personlig betjening, hvis man aftaler en tid med Anne Marie. Det kan stærkt anbefales, men du har ret den store pung skal med, for man bliver nemt fristet.

  SvarSlet