lørdag den 10. september 2022

Regn - endelig regn

 Mon ikke de fleste har nydt godt af regnen, jeg tror, mange har fået meget mere end os. Vi er nået op på knap 30 mm, en velsignelse så kan man igen arbejde med jorden. I dag var vi lovet 17 mm senere blev det til 11 mm, men skyerne gik udenom os, så vi fik ingenting, heldigvis har vi fået nu, så det går nok. 

Pytter på vejen har vi ikke set i måneder, selv kalvene virker forbavsede
disse mørke skyer i går morges gav ikke noget, det var godt, for jeg var ude på min morgentur
intet så smukt som roser med regndråber efter lang tids tørke
A whiter shade of pale
Brother Cadfael
Audrey Wilcox
Penny Lane med besøg af en humlebi
også her er det Penny Lane
Princess Alexandra of Kent, købt for nylig hos Jas
Westerland
Cyklamen blomstrer hist og pist
en af de sidste figner, der har været mange i år
Gunneraen har lidt under tørken, der er ikke mange blade tilbage
en fin farvesammensætning af phlox og solbrud
den sidste hemerocallis Summerwine
Vinget benved har efterårsfarver
Ørkenbedet
også her
Der er stadig mange nuancer i haven:

bierne har stadig travlt i Himlens 7 sønner
Himmelsk bambus/nana domestica
Syriske roser:

tre flotte buske blomstrer nu
aftensolens sidste stråler
og en regnvejrsbuket - jeg er i øvrigt forundret over, hvor længe de holder. Buketten jeg viste sidst står flot endnu. Sofia Renæssance er særdeles holdbar. 
I må have en dejlig weekend

20 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Da har du fått mer enn meg denne måneden, for her har det kun kommet 14 mm så langt i september. Det regner her i dag, men det kan ikke kalles regn men bare yr. 3,3 mm har det kommet siden midnatt.
  Rosene dine er så vakre med regndråper på.
  Hvordan smaker dine fiken? Jeg har en plante som jeg kjøpte i sommer som er full av grønne kart. Jeg vet at de må bli brune som dine. Det er ikke sikkert at mine vil bli modne, en planten står kun i drivhuset nå.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg tænkte netop på, om du har fået noget regn, men det er ikke meget, kan jeg se. Sådan noget småregn kan ødelægge en hel dag.
   Fignerne skal være mørke og bløde, før de er gode. Jeg er begyndt at spise dem nu, de første år brød jeg mig ikke om dem. Er de for modne bliver de for søde og vamle, men er de ikke modne nok, smager de ikke godt. Det er ikke nemt.
   Klem

   Slet
 2. Ja vandpytter er vi ikke forvænt med. Jeg så en due der tog sig et bad i går, den hyggede sig rigtig. Vi fik 25mm natten til i går og 7 til natten til i dag. Herligt, luften føltes helt anderledes frisk.
  Så nu er der håb om asters vil blomster pænt om kort tid, så kommer der lidt farve i haven.
  Min 7 sønner blomster osse fint. Dejligt. Hvor de små cyklamen søde. Jeg har set der flere der har dem i flere farver. De er åbenbart ikke så sarte som jeg troede.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Nej det er vi ikke. Så har du endda fået lidt mere end os, men jeg er glad for at høre, at du også har fået regn nu, det frisker op, og måske når mere at springe ud.
   Dejligt med dine 7 sønner. Jeg tror bestemt, at du sagtens kan have cyklamen. Jeg har fået mine af Anne, de kommer trofast op hvert år.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth,
  Ja det er skønt en god regnbyge, der var 18mm i måleren til morgen, det tordnede også i går eftermiddag.
  Jeg er meget interesseret i om du kan oplyse navnet på det gule træ i ørken bedet? Jeg har lige købt sådan et men uden navn på, jeg regner med det er en slags guld cypres - måske.
  Roserne er så skønne når de står friske med vand dråber på. Jeg får det altid bedre når jeg ved mine planter har fået vand, jeg hader at se dem lide i varmen og tørken, i min have er alt tørret totalt ind jeg har overhovedet ikke vandet.
  Tror også jeg springer over plantemarked i morgen - jeg mangler jo ikke noget, har lige bestilt 2 træer fra Hachmann i Tyskland, det ene er et egetræ med meget store blade, de kommer sidst i næste uge. Jeg har aldrig før handlet med dem, så det er altid spændende hvordan tingene ser ud når de ankommer.
  God weekend.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja det var da flot, så meget har vi ikke fået, men sammenlagt knap 30 mm siden i onsdags. Ja det gule træ i ørkenbedet er Tuja Zabrina, den har jeg købt i Lønbæk.
   Det er ikke rart at se sine planter tørste og ved, at der ingen regn er i sigte, tørke er ikke rart, når man har have.
   Det lyder som en god idé at springe plantemarked over, jeg ville gerne, men som sagt mangler jeg heller ikke noget. Det kan du snart heller ikke gøre, du køber tit. Spændende hvordan planterne er fra Hachmann, det hører jeg nok om.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Ja - rigeligt med regn, ledsaget af et herligt uvejr med masser af lyn og torden - lige sådan et vejr jeg elsker, så jeg stornød aftenen i går 😀

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Vi var langt fra tordenvejr og lyn, men jeg kan også godt lide det, vi havde lidt forrige nat, men ikke noget særligt.

   Slet
 5. Hej Lisbeth,
  Tusind tak for svar, det var dejligt med et navn til træet. Jeg er netop blevet færdig med at skrive alle træerne ind i et nyt hæfte, jeg er jo så gammeldags jeg bruger ikke pc'en til den slags, synes det er rart jeg kan tage hæftet med i skoven når jeg går rundt, og dejligt at det nu er opdateret så det som et gået ud ikke længere står der i bogen. Men jeg kom til 245 træer og buske, så der er da lidt at holde styr på, jeg har købt en del på det sidste, bl.a. en fligbladet kastanje som den du har.
  Herborg Planteskole skulle du virkelig prøve, der er mange fine spændende træer og buske.
  Der skal jo være lidt andet i den nye del af skoven end bare rhodoer, så der står mange ting og venter på at komme i jorden også fra Lønbæk, hvor jeg er meget glad for at handle.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Selv tak, ja vi vil gerne have navne på vores træer og buske. Jeg kan godt forstå, at du skriver det hele op i et hæfte, så du kan tage det med i skoven, ellers er det svært at holde styr på planterne. Ja du har købt rigtig meget, må jeg sige, det er også hyggeligt at få nyt og at plante og bestemme, hvor det skal være. Den face er jeg forbi, jeg må nøjes med at nyde. Lønbæk er en god planteskole, jeg ved ikke, om jeg en gang kommer til Herborg.
   God søndag
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Til lykke med regnen. I denne omgang fik vi 25mm, altså næsten det samme som I fik. Generelt ser det ud til, at der er mere efterår i din have, end der er her.

  SvarSlet
 7. Tak for det, der er flere her hos os, der har fået meget mere regn, det er underligt, på vestsiden af øen, har de fået mere. Ja efteråret er godt på vej her, måske pga tørken?

  SvarSlet
 8. Vi har også fået så haverne kan rette ryggen. 25 mm her og 30 i kolonien, så det må vi være glade for, men det var også i sidste øjeblik. Regndråber er et godt foto-motiv, og dine roser ser friske ud. Fine Hibiscus midt i alt det grønne, og bambus og benved er ved at lægge an til høstfarver. Din regnvejrsbuket bringer solskin ind i huset:)

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja mon ikke de fleste er glade nu, så må vi se, hvor længe det varer. Ja det er flot med regndråber på roserne, bare de ikke har fået for meget. Det er flot med høstfarver, men der er ikke så mange endnu. Roserne holder i mange dage også indendøre, så de bliver nydt.
   Knus

   Slet
 9. Det var godt med regnen. Vi har fået 19 mm. Har I kunnet have fignerne for jer selv? Vi har haft mange figner på vores træ. Vi plejer at dele pænt med mus, fugle og hvem der ellers spiser af dem. Men I år har dyrene ikke levnet nogen til os :-(
  Dine syriske roser står så flotte. De har nok været glade for den solrige, tørre sommer. Blomsterne bliver tit så forpjuskede i regnvejr.
  Intet er smukkere end en frisk rosenbuket fra haven. Der kan butikkernes afrikanske roser ikke være med. De er rent ud sagt kedelige.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Jeg har sådan tænkt på, at denne gang måtte I da også få, det gjorde I heldigvis, det glæder mig.
   Der er aldrig andre end mig, der rører vores figner. Måske hvis de hænger længe nok, går fuglene i dem ja og fluer, det er da ærgerligt, at dyrene hugger det hele, det overrasker mig.
   Ja kønne er de syriske ikke i regnvejr. I år plukkede jeg en buket ind, de holdt ganske længe, idet nye sprang ud, når de gamle var visnet.
   Vi er helt enige om rosenbuketter, jeg plukker kun ind, når det bliver tidligere mørkt, så jeg ikke kan nyde dem så længe ude. Jeg må så sige, at midt om vinteren er de afrikanske roser helt fine.
   Hilsen Lisbetn

   Slet
 10. Härligt att ni fick regn! Jag väntar fortfarande och vågar inte tro på väderprognosen för veckan. Färska fikon är en favorit och jag väntar spänt på att de ska sätta frukt hos mig.

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det var dejligt med regn, jeg håber, du får noget i løbet af ugen. Ja det er fint med ferske figner, de giver godt hos mig.
   Kram

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Ha så kunne jeg være her :-) vi har været til 2 x 60 års fødselsdag hos Mogens’ fætter og kone ovre omkring Ringkøbing.
  Her har vi også fået sammenlagt 30mm og det har gjort godt og nu hvor varmegraderne er til at være i så holder det lidt længere. Ja og vandpytter er noget helt nyt og ik’ så ringe endda :-)
  Her har jeg i eftermiddags gjort drivhuset klar (alle indendørs kaktus og sukkulenter der har være der på sommerferie er kommet ind så er det klart til at de udendørs kaktus kan komme ind her i starten af oktober. Godt at være lidt forud.
  Ja de små Cyclamen blomstrer lystigt nu og selv om de er små så ses de især når de efterhånden nogle steder har dannet ret store grupper :-)
  Dejligt at bierne stadig har travlt, her er der desværre ikke ret meget i blomst , så de er ikke så aktive her :-(
  Smuk buket.
  Fortsat god søndag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja bedre sent end aldrig :) Nå ja så forstår jeg Vestjylland.
   30 mm det er ligesom os, det er helt fint, især når det ikke er så varmt. Du har da noget arbejde med de kaktusser, men bare du kan finde ud af det :)
   Jeg har kun et par grupper af cyklamen, jeg tror, nogle er skjult af noget andet.
   Synd du ikke har så meget i blomst, så må du nyde at kigge på mine buketter.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet