mandag den 5. september 2022

En havesaks kan være et farligt bekendtskab

 Nej nej jeg har ikke klippet mig selv, næ jeg tabte den såmænd ned på min storetå, det var ikke rart, så i går humpede jeg af sted, øv. Der var hul i jakkelommen, så saksen røg lige igennem 😖

Heldigvis går det over igen, det går meget bedre nu, jeg har været ude på min sædvanlige morgentur som tog lidt længere tid end normalt, men det var en fin tur. Her kommer billeder, 

Havet 2.9. 
De næste er fra Bertels bakke 4.9.


græsset står højt, men der er stadig stier at gå på.
Lidt fra haven:
den gule vandgran og de nye aks på en elefantgræs

Roselysthuset med roser og en røn
Himlens 7 sønner er i fuldt flor nu
Allium som først skal blomstre nu
Bent ordner kanter, skønt!!
Et nyt skud på min tidligtblomstrende camellia
Fasanbusk er rigtig flot nu
Hortensia med besøg
Japansk ahorn med smukke farver.
her er de nøgne jomfruer dukket op, de kommer ikke lige til at fryse i det lune vejr
Søndag klippede jeg blomsterne af pileurten
den bliver nemlig rigtig pæn nu med efterårsfarver

tænk jeg har sået Zinnia, nogle af dem havde jeg held med, det med at så og prikle er ikke lige mig. 
Roser:
Boscobel
Clementina Carboneri
Comte de Chambord
Gloire de Dijon
Marie Curie er begyndt at blomstre igen
Morten Korch slutter af for denne gang
Rigtig dejlig uge til jer, spændende om vi får regn, vi håber. Lige nu lover de 48 mm, ja men det vil vi da glæde os over. 

16 kommentarer:

 1. Dejlige billeder af solskinshimmel. Jeg beundrer den fasanbusk hver gang du viser den. Så flot! Og Himlens syv sønner ser fantastisk ud. Det er en dejlig tid i haven.

  SvarSlet
 2. Hej Sydney
  Tak skal du have, ja fasanbusken er flot, den vokser godt til, det gør Himlens 7 sønner også. Ja det er stadig en dejlig tid i haven.

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth
  Ja, hagesakser kan være farlige, men det var godt at du ikke ble alvorlig skadet. Så flotte Zinnia du har sådd. De har blomstret sent her også. Flotte roser hos deg.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja men det er nok sjældent, fordi man taber den ned over tæerne. Ja zinniaerne er flotte, det blev bare til for lidt. Så er jeg ikke ene om den sene blomstring.
   Klem

   Slet
 4. God bedring med storetåen! Den slags kan gøre noget så forbasket ondt 🥴
  Da vi flyttede til Den Stråtækte, havde jeg ikke før set nøgne jomfruer og undrede mig såre over, at der pludselig sidst i august dukkede bladløse blomster i græsplænen og i bedene, men jeg holder meget af dem og passer godt på dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Tak for det, ja det gjorde meget ondt i timer efter, men havde jeg vist, det ville hjælpe at tage et par pinex havde jeg gjort det for længe siden, så lærte jeg det :)
   De nøgne jomfruer er nogle pudsige nogle, mine har svært ved at holde sig oprejst, de er ikke så pæne, når de vælter rundt.

   Slet
 5. Av, av, hvor uheldigt med den saks. God bedring! Sikken et billede af marie Curie-rosen, wow!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Agnete
   Ja det var ikke sjovt. Tak for det, ja den er så flot Marie Curie.

   Slet
 6. Uha! Hul i lommen... Godt det ikke gik værre, og du kunne stadig gennemføre din morgentur. Du er jo sej!
  Himlens 7 sønner er helt fortryllende nu, og der er så mange fine sager at kigge på i haven. Fint du har fået lidt frøkenhatte ud af dine anstrengelser, og både roser, hortensia og fasanbusk er stadig flotte. Jeg ved slet ikke om vores elefantgræs gider åbne blomsterne i år. De tørster vist også.

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er ikke godt med hul i lommen, i dag er det ikke slemt, men i går var det meget slemt. Ja Himlens 7 sønner er fortryllende nu. Ja jeg var lidt heldig med frøkenhattene, men der kunne have været mange flere. Jeg havde også opgivet blomster i mine elefantgræs, men endelig kom det, mon ikke også det sker for dine.
   Knus

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  AV da, ja det kan godt gøre nas selv om det “bare” er en saks og nu må du leve med en øm tå nogle dage, så kan du lære det :-))) nå men godt du var i stand til at tage morgenturen.
  Dejligt at Bent er frisk på at lave fine kanter, og med fint grøn græs så er det næsten også et must :-) her kan det være lige meget, for det vil ikke pynte meget så der er ingen grund til at bruge kræfter på det.
  Her er de nøgne jomfruer ikke kommet op endnu, men mon ikke de kommer.
  Nå da, du har sået, men zinnia kan vel også godt såes tyndt ud direkte på vokse stedet, så du er fri for at prikle :-) de er nok bare lidt senere i blomst på den måde.
  Morten Korch er en af de få roser det også står flot her, den ser ikke ud til så medtaget af tørken som mange af de andre. Godt at der er lidt at glædes over i alt elendigheden. Nu må vi se om vi får noget vand her hen af ugen eller de stille og roligt trækker i land igen.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
 8. Hej Anne
  Ja det gjorde nas, ikke uventet når den falder et stykke og med spidsen lige ned på tåen, jeg havde godt nok sko på og det gjorde ondt, men smerten kom først ½ time efter.
  Ja det er godt, at Bent vil ordne kanter, for her gror græsset til trods for tørken. Ja tænk jeg har sået, jeg købte en lille pose i brugsen, men den store succes var det ikke. Her kan jeg ikke så det direkte i jorden, der er for meget ukrudt ;)
  Ja nu må i se med regnen, jeg synes allerede, de er ved at trække i land.
  Tak i lige måde
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 9. Det er skidt, når der er problemer med bentøjet, og det går ud over mobiliteten. Vi skal jo helst holde os i gang, men det kan du så åbenbart også godt, selvom det gør ondt. Det er næsten urimeligt, så meget det pynter, når kanterne bliver trimmet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var ikke godt søndag aften, men efter en nats søvn og to pinex, så var jeg heldigvis klar igen. Det betyder rigtig meget med kanterne.

   Slet
 10. avs, hul i sakselommen, ikke godt, det har jeg osse prøvet. Det var dog selve vristen der blev ramt. Håber du havde en sko på til at tage det værste.
  Oj, de 7 sønner er så skønne nu. Min er osse begyndt rigtigt, dejligt med lidt blomster midt i det visne. Fasanen ser osse fin ud, og en hortensia? De er da ellers ret vandkrævende? Har du vandet dem.?
  De nøgne jomfruer er så fine nu, mine er osse godt i gang.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 11. Hej Gunvor
  Ja det var ikke godt, jeg havde støvler på, Bent siger også, at jeg skal til at gå med sikkerhedssko :) Tåen er rød og blå nu, men jeg mærker den ikke, når jeg går på den.
  Ja den er fantastisk 7 sønner, men nu er den ved at være afblomstret, bierne er nu stadig vilde med den, godt din også er i gang, den er dejlig, når alt andet er vissent. Jeg har ikke vandet hortensiaen, den står bare et fugtigt sted. Mine nøgne jomfruer er tilbøjelige til at vælte.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet