søndag den 15. august 2021

Roser, hostablomster og et fint besøg

 Det regner - hold da op, vi har foreløbig fået 2½ mm, vi er lovet 7 mm, så jeg er spændt, om det kommer. Lige nu står måleren på 3.3, så det blev som sædvanlig en fuser.

i går så himlen sådan ud, det kom der nu ingen regn ud af, i dag er det bedre.
Der kom nemlig en lille byge på min morgentur, den kunne nu ikke måles, men jeg fik et billede af regnbuen.


Nogle af hostablomsterne er færdige for i år, men der er også nogle som først blomstrer nu
nogle af dem dufter

det gør disse her, jeg synes, de er fine.

På min gåtur går jeg forbi nogle sølvpopler:

i det blæsevejr vi har for tiden, kan man tydeligt se, at det er sølvpopler
Sidste år da Anne var på besøg fik jeg denne fine hortensia, den blev flyttet hen i terrassebedet her i foråret, nu er den klar til at blomstre.
Liljerne er det snart slut med:
men lige nu er denne (også fra Anne) sprunget ud, tror den hedder Entertainment
der er også denne fuldt udsprungne i skoven, jeg har vist en enkelt blomst af den før.
Roserne er helt flittige til at blomstre lige nu, her kommer nogle af de bedste billeder:
Belle de Clermont
Frühlingsduft har et par enkelte knopper nu, den er så fin og sart, den plejer at blomstre som en af de første.
Hot Chocolate
Jayne Austin er lige uden for vinduet 
King´s Macc kommer måske til salg næste år, jeg håber at få den occuleret
Mary Ann
The Shepherdess
St. Cecilia
Stockholm
og en enkelt blomst fra Westerland

I går ved 14 tiden begyndte hundene at gø helt vildt. Da jeg kiggede derud, stod der et par og ville gerne ind og se haven. Jeg kan jo bedst lide, at folk ringer i forvejen, men nu var de jo kommet. 
Jeg blev noget overrasket, da jeg så 

deres bil :) det er ikke hver dag man har besøg af en Rolls Royce :) Manden var samler og havde 10 veteranbiler, han havde valgt denne til turen til Samsø 😃😃 Synd for Bent at han ikke var hjemme. 
Rapsmarken bag huset blev høstet i dag. 
Så smuk var marken 21.maj. 
God start på ny uge og sov godt, hvis I ikke allerede er gået i seng 💤😊

18 kommentarer:

 1. Holddaop - jeg ville også have kigget en ekstra gang, hvis der pludselig holdt en RR hos os - og ja, den ville Bent nok gerne have haft set lidt nærmere på :-)
  Vi får heller ikke noget regn. I aftes så jeg de tusindvis af lyn, der var i det kraftige uvejr over Lolland og Falster, men selve uvejret kravlede udenom. Jeg har aldrig før set så så mange lyn - det lynede bogstavelig talt hvert andet sekund i laaang tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det må vi sige er et sjældent syn, ingen tvivl om at Bent gerne ville have set nærmere på den, men det havde været endnu sjovere at snakke med manden, som havde 10 veteranbiler.
   Jeg sidder her og siger juhuu, det regner nemlig helt pænt nu og skal blive ved til kl. 17 lover de, vi får se. Fantastisk med så mange lyn, det er et flot syn, her buldrer det lidt i det fjerne.
   Vi må konstatere, at det ikke er nogen fordel at bo tæt ved vandet, hvad angår regn, jeg håber, I også får i Præstø.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Så flotte rosene dine er nå! Du har jo så mange at det er imponerende at du husker alle navnene. Det var virkelig et flott besøk ja!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja roserne er ved at være i gang igen, navne har jeg sjældent problemer med, undtagen hvis nogen spørger, så er det væk :( det kender du sikkert også. Ja det var et fornemt besøg.
   Klem

   Slet
 3. Regnen ser simpelthen ud til at bevæge sig uden om Samsø. Ærgerligt! Flotte hostablomster du viser. Vi har også været omgivet af rapsmarker i år, og det har jeg ikke været begejstret for. Dels lugter den modne raps ikke godt, når den bliver fugtig af regn eller dug, dels er den en magnet for agersnegle, og dem byder vi bestemt ikke inden for i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det gør den som regel, men lige nu er vi heldige, det regner kraftigt nu, så jeg jubler :))) De havde vist det på radaren, men det så ud som om, det gik udenom, da jeg gik derude og holdt øje med skyerne, det gjorde det heldigvis ikke.
   Nej raps lugter ikke særligt godt, når det blomstrer svier det i øjnene og når det er næsten modent, synes jeg, det lugter af kål. Agersnegle ser vi ikke så meget til, men jeg tænker, de brune kommer frem her efter regnen.

   Slet
 4. Flotte hostablomster. Jeg kan godt lide de lyse/hvide. Og duften er fin.
  Jeg håber, du har fået godt med regn nu. Vi har fået 23 mm i nat, og der er en byge i gang nu, så det bliver til mere. Fantastisk.
  Morsomt med en RR. Jeg så en her i Ebeltoft forleden. Den kunne knapt nok kommer rundt om hjørnerne - men så fik han da lidt ekstra opmærksomhed :-))))
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg kan også godt lide de lyse hostablomster og ikke mindst duften.
   Ja så vandt du, vi fik ingen regn i nat, men har fået 4½ mm nu, iflg. DMI skulle det regne her nu, men nej solen skinner. Det skal regne i nat, vi får se.
   Ja tror også det var derfor han valgte at køre i RR herover til os, så kan man få opmærksomhed og en god snak.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Flot rolls. Det hænder osse, der er et brudepar der bliver transporteret i èn til og fra kroen her ved siden af. Så løfter naboerne hovderne i haverne, hihi.
  Vi fik en megabye der sagde sparto ved halv firetiden i dag. jeg var stadig på arbejde, men Hans hentede mig. jeg skulle ikke cykle i den skylle. det gav ca 10mm ikke dårligt, bare der kommer mere i nat.
  Ja, det er sjovt hvor forskellige hostablomster dufter .De er fine dine, mine er faktisk færdige og er klippet ned.
  Spændende at se om de sene rosenhoveder tager skade af regnen. De er ved at komme godt i gang nu.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det ser fint ud at blive kørt i en RR, jeg kan godt forstå, der bliver kigget.
   Her kryber regnen stadig forbi, det de lover får vi ikke alligevel, så vi må nøjes med de 4.5, vi skal ikke få i nat, men fynboerne må være ved at drukne nu. Vi kan godt blive misundelige på Maries 68 mm.
   Jeg har en del hostablomster i blomst endnu, det er de duftende, der blomstrer sidst her hos mig.
   Her kan de sene rosenhoveder ikke tage skade af regnen, det kommer der for lidt til.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Igen blev i snydt, mon I har fået noget mere i løbet af dagen. Her fik vi en byge over middag som gav 7 1/2 mm og det regner igen her i aften.
  Ja der er et fint spænd på blomstringen på hostaerne, jeg har en der stadig kun er i knop, og andre der forlængst er afblomstret. Jeg købte en der skulle dufte da jeg var i Enemærkets Hostahave, men det bliver først næste år.
  Hvor er dine roser fine, men de holder sig jo også godt, når I ikke får regn.
  Ja men dog for et fornemt besøg, ærgerligt at Bent ikke var hjemme. Mænd og biler :-) nå ja jeg ville nu nok også kigge lidt på sådan en fornem vogn :-)
  Her er jeg startet op på arbejde idag efter ferie, py-ha det er hårdt. Det der ferie kunne jeg nu godt vænne mig til :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
 7. Hej Anne
  Ja vi bliver snydt hele tiden, vi har ikke fået mere i dag, det de har lovet i nat faldt i stedet på Fyn :( Jeg har ikke indtryk af, at I trænger så meget.
  Der er meget forskel på blomstringstidspunktet med hostaer, de første starter jo næsten som de er kommet op. Så må vi håbe, din nye vil blomstre næste år.
  Ja roserne holder sig godt i blomsten uden regn, så må vi håbe, at rødderne også gør.
  Ja man kigger da lige lidt, når der holder en RR i indkørslen.
  Jeg har tænkt på, om ferien var ved at være forbi for dit vedkommende, det var den så. Det varer lidt, inden du kan få ferie hele dagen :) eller altid, det føles nu ikke altid som ferie.
  Tak i lige måde
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 8. Det var jo altså ikke mig, der besøgte dig i Rolls Roycen. Jeg var ellers så heldig, at jeg fik en køretur i en RR i lørdags.
  Det er nogle meget smukke hostablomster. Jeg kan især godt lide de hvide.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Nej det var ikke dig, men sjovt at du var ude at køre i en netop i lørdags.
   Ja de hvide hostablomster er fine, lidt fyldte.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Her regner det nu, og har vist regnet det meste af natten, så endelig skæpper det lidt i regnmåleren. Forleden fik vi jo dette forrygende tordenvejr som Ella skriver om, og det gav såmænd bare problemer med Internettet, som forsvandt, men nu ser det ud som om både Nettet og regnen virker!
  Tænker det er svært at sige nej til folk i sådan et fint køretøj... Med den flotte rolls kan man sikkert anstige uanmeldt med sindsro - hvis man kan komme rundt i svingene vel at mærke:) Synd Bent ikke fik lov at være med.
  Flotte Hosta-blomster! Her er der også nogle blå der holder længe.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Godt I har også har fået regn, vi fik alligevel også i nat, så jeg er glad, men for søren hvor det blæser igen igen. Så I kunne også nyde lynene over Lolland.
   Ja det var lidt svært at sige nej, de kom også på et godt tidspunkt, så det var ok. Ja men man kan jo ikke være to steder på en gang, han var glad, der hvor han var :)
   Ja hostablomsterne er fine.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Tænk at få besøg af en Rolls Royce - hvor er den imponerende.
  Dejlige billeder, Lisbeth!
  Det er mærkeligt, at regnen falder så ujævnt. Her er vi ved at drukne i vand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det var noget specielt med det besøg, heldigvis var det helt almindelige mennesker :)
   Jeg har lige kigget på DMI og tænkte netop på dig, det ser ud til at regne kraftigt over jer, vi må nøjes, men lidt har vi da fået.

   Slet