søndag den 22. august 2021

Hagelilje og lidt om kommentarer.

 Vi er ikke så mange havebloggere tilbage, derfor er det vigtigt at støtte op om hinanden med en kommentar, det hjælper nemlig på lysten til at fortsætte med at lave indlæg. Jeg skal nu ikke klage, jeg synes, jeg får stor opbakning af både havebloggere og jer, der stort set altid kommer med en kommentar. Mon ikke jer der stadig laver indlæg vil give mig ret i det? Det betyder meget, det betyder også meget, at jeg kan se, at der er mange, der følger med. Tak til alle - ikke mindst de mange besøgende i min have. 

Her kommer en lille serie af billeder af den hvide Hagelilje:hver gang jeg gik forbi, tog jeg et billede, alle ovenstående er fra 18.8.
dette er fra den 20.8. I flere år havde jeg problemer med at få den til at blomstre, men nu har den blomstret 2 år i træk. Jeg giver den en gang gødning om foråret, når jeg gøder roserne, det var åbenbart det, der skulle til.
et kig ind i skoven, hvor Acer palmatum Dissectum tager al opmærksomheden i aftensolen
her er det et morgenbillede, jeg er på vej ind gennem lågen til den store have
også her, se de fine rønnebær
Staudebedet
Denne bliver flottere og flottere, den er pæn sammen med bronzeblad, som er ved at få efterårsfarver. Cornus florida Daybreak
Kapfakkel set nede fra
stedsegrøn klatrehortensia, det er meningen, den skal dække palletanken, men det tager laaaaang tid
kastanie i kuglekastanien
Navnet på den fine lilje er Tigermoon, jeg viste den i sidste indlæg. 
fint besøg af en citronsommerfugl, det sker sjældent hos os
og af en Mosaikguldsmed, den sidder på resterne af Kleopatras nål
R. Queenbee x R. rex med sol på bagsiden af løvet
Roser:
Clair Austin
Crocus Rose bliver klippet helt ned efter blomstring, løvet er grimt af rust og stråleplet, men blomsterne er fine. 
Dame de Chenonceau
Ghita Renæssance
Pat Austin
Peace
Westerland
 
I går plukkede jeg aronia/surbær, de kom i fryseren. Jo der kom også lidt blåbær i, begge dele giver godt i år. 
I må have en dejlig søndag og fin start på ny uge. 


24 kommentarer:

 1. Du har altså virkelig mange eksotisk udseende vækster, som jeg ikke ville tro kunne gro i en dansk have, hvis jeg bare så et billede af dem.
  Jo, kommentarer betyder meget. Dengang der var flere bloggere, var der nogle, der hævdede, at "de bare bloggede for deres egen skyld" - hvilket jeg ikke troede et sekund på, for hvorfor så overhovedet blogge? Det er da så skønt at få noget respons, selv om jeg også bruger min blog meget som opslagsværk for os selv, for vi kan lynhurtigt finde ud af, hvornår vi var hvor og hvornår vi lige tog den eller den tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja de er ikke altid eksotiske, selvom de ser sådan ud :)
   Det har du helt ret i, det hyggelige ved at blogge er jo netop kommentarerne, hvor man ligesom lidt kommer til at lære hinanden at kende. Mange mener, de bruger den som dagbog, det kan man jo også, selvom det stadig er hyggeligt, hvis nogle vil kommentere. Vi tager ikke så mange ture, men jeg skriver op i min kalender, når vi har været af sted, eller når Bent har været på cykeltur :)

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Stedsegrøn klatrehortensie... så har jeg hørt det med. Det lyder spændende. Men den kræver åbenbart tålmodighed. Du må prøve med et skud gødning sammen med roserne og liljen.
  Morgenbillederne viser haven så fint.
  Jeg har både en hjemmeside og en blog og skriver vist mest for at skrive og inspirere andre - meget gerne nye haveejere. Hjemmesiden får jeg i sagens natur ingen kommentarer på, og det er ok, for jeg kan se på Google Analytics, at der er besøgende, men jeg må da også indrømme, at det er skønt med en kommentar på bloggen, så man ved, at der er 'nogen' derude. Det giver helt klart et ekstra skub og stor taknemmelighed over, at nogen gider :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja du siger noget, det kunne jeg da gøre, det har jeg slet ikke tænkt på, hvor dum kan man være. Jeg gøder jo normalt kun roser og rhodoer og så lige hageliljen.
   Ja det giver bestemt et ekstra skub med lidt kommentarer, selvom man kan se, at nogle følger med, så er det rart at vide, at det er levende mennesker :) og ikke en robot. Måske kan du hjælpe mig med Google Analytics, når du kommer, hvis det ikke tager for lang tid.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Jeg er bange for, at jeg ikke kan hjælpe ret meget med Google Analytics, for jeg har efter mange og lange timers øvelse fået indstillet min til nogenlunde at vise det, jeg har brug for. Det var lidt lettere i begyndelsen, da jeg kastede med over det - det er ca 10 år siden, men det er efterhånden blevet til et virksomhedsværktøj, der kræver at man er it-prof. Har dit blog-system ikke noget statistik. Mit kan trække data ud af Google Analytics, så jeg kun får de allermest simple tal. Det rækker fint til mig.
   Men jeg vil sandelig gerne prøve, om jeg kan hjælpe dig - jeg vil bare sige på forhånd: Skru' forventningerne helt ned ;-))))
   (Bare man kunne klare den slags med et drys gødning og en sjat vand)

   Slet
  3. Hej Lisbeth
   Så skruer jeg ned for forventningerne, alting bliver mere avanceret, derfor også sværere for os der ikke er så nørdet med IT :) men du er vist mere end mig. Jeg har heller ikke brug for ret meget, kun om det kan passe, at så mange kigger med, det er da interessant at vide.
   Ja det nytter nok ikke noget med gødning og vand :))) det tænker jeg også somme tider, når jeg er på sneglejagt :)

   Slet
 3. Statelig hagelilje.
  Og det er et flot aftensollys i din skov med en glødende rød "kulklump" som blikfang.
  Jeg tænkte lidt på dig i dag. For jeg var på besøg i en have med bla. fasanbuske, i flertal. Ojoj de var så flotte. Havefolkene fortalte, de ofte fandt en lille plante rundtom, som fuglene have klattet. Så jeg lagde fluks en billet ind på en aflægger.
  Det er sjovt at se blomster i en anden vinkel end sædvanlig. Kapfakkel er sjov nedefra.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja den er flot hageliljen.
   Fasanbuske er flotte, men jeg har nu ikke oplevet at finde nogle rundt omkring, måske skal jeg til at holde øje med det. Jeg har forsøgt med stiklinge, men jeg er ikke sikker på, at de lykkes.
   Ja kapfakkel er en sjov plante, især når man ser den fra bunden.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth,
  Håber du har nydt det dejlige sensommervejr idag, her har været 20 grader, jeg måtte have skjorten af, da jeg lugede på gårdspladsen.
  Sikke et dejligt billede af din rhodo i solskinnet, og hvor er din lilje flot.
  Også din cornus ser spændende ud. Jeg har bagt blåbær muffins i dag, det er dejligt med bær som man selv har samlet. God søndag aften.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Det har jeg i hvert fald, vi nåede vist ikke op på 20 grader, vinden har været lidt kølig i dag, jeg har dog også gået rundt i korte ærmer, men det var nu ikke så lunt, som jeg troede.
   Ja Cornus florida er ret flot, den får også sensommerfarver. Det er helt sikkert godt med egne bær.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Helt sikkert dejligt at kunne føre en "digital samtale" via blogs med andre haveglade mennesker. Fantastisk flot billede af din Acer i en plet sollys i skoven. Godt set! Og dejligt at se over haven til det flotte rønnebærtræ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Det er dejligt at snakke med dem, der kommenterer, nogle gange får man også gode fif. Hverken morgen eller aftensol kan jeg stå for, så jeg tager mange billeder.

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Tigermoon! Alletiders at få navnet!
  Fint forløb med hageliljen:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg tænkte, jeg hellere måtte sætte det i i dette indlæg, så du kunne få navnet på den.
   Hageliljen er fin.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Flotte hageliljer, her har det været den lyserøde der har været sløv i optrækket. Den blomstrede første gang sidste år en en enkelt meget sen blomsterstængel, men i år har den hele fire stk, så det går fremad. Jeg har nu ikke givet gødning, men de står ikke så langt fra græsplænen så måske de har stjålet lidt derfra.
  Kapfaklen har du sørme fået et godt billede af, den er ellers ikke særlig fotogen. Har du været nede og ligge :-)
  Citron sommerfuglen er af og til på besøg her, ja den har faktisk været forbi idag. Guldsmede har jeg ikke set i år. Mosaikguldsmeden er et smukt besøg.
  Skønt med alle de flotte roser der stadig er at finde hos dig, det er lidt mere sporadisk her med blomster, men der er da lidt knopper på vej.
  Surbær har jeg ikke men jeg har da et par blåbærbuske, men de er slet ikke modne endnu, de er stadig grønne. Oktober plejer de er være gode, hvis solsortene ikke når at stjæle dem :-)
  Det har været en dejlig have søndag, som er blevet nydt.
  Forsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Min lyserøde hagelilje har haft en del stængler, men blomsterne har ikke været så pæne. Mine står ikke i nærheden af plænen men foran huset, og plænen får ikke gødning :)
   Nej Kapfaklen er så høj, at jeg ikke behøver at ligge ned for at få billede af den.
   Vi har en del guldsmede, men altså ikke mange citronsommerfugle.
   Roserne er snart klar til en ny blomstring, men der er som du kan se også nogle i blomst nu.
   Blåbær så sent, de må da stå i skygge? Vi har haft rigtig mange i år, jeg har omkring 500 gram i fryseren.
   Ja det har været fint vejr i dag, heldigt på en søndag. De næste to dage skal blive bedre, her har vinden været lidt kølig.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Jeg har aldrig før hørt om en stedsegrøn klatrehortensia. Den ser spændende ud. Jeg kan ikke umiddelbart se på billedet, at der er tale om en hortensia.
  Jeg kan godt se, at din bronzeblad er ved at få efterårsfarver, men er det ikke lidt tidligt? Det er svært at indstille sig på, at efteråret er lige om hjørnet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Nej den ligner slet ikke en hortensia, jeg har fået den fra Lønbæk Planteskole. Min haveveninde købte en for mange år siden, fordi hun fandt ud af, at sådan en findes. Jeg ved egentlig ikke, om den lever endnu. Det er første år, min er pæn nok til at blive vist frem :)
   Efteråret nærmer sig med raske skridt, det er der ingen tvivl om, men det føles tidligt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Fin hagelilje. Den har jeg prøvet at etablere et par gange, desværre uden held. Sommetider, når jeg vil skrive en kommentar, tænker jeg, at det ville være lettere med et like-system som på andre sociale medier; men det kan på den anden side sagtens tænkes, at det ville være døden for kommentarer og dermed sikkert også for bloggene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Har jeg virkelig noget, som ikke vil være hos dig. Det bliver med tiden til nogle enorme løg, som er næsten umuligt at flytte.
   Du har ret i, at det er nemmere at like, men jeg tror også, at det er døden for kommentarer og dermed bloggene, det er jo sådan, de gør på Instagram, det er derfor jeg ikke gider det. Men en gang imellem gider man nærmest ikke kommentere, for det betyder jo, at man skal bruge tid på at læse indlægget, heldigvis er der som regel lidt interessant, som man kan forholde sig til, og vi er ikke mange tilbage.

   Slet
 10. Flot serie med hageliljen! Det tredie billede (hvidt i hvidt) er særlig raffineret, og det flotte sensommerlys har du fanget meget fint i alle dine havebilleder! Også insekterne har du fanget så smukt, og sådan en guldsmed er ellers ikke nem at få til at sidde stille:)
  Tænk at der findes stedsegrønne klatrehortensier... Jeg synes din plante ligner vores lavtvoksende laurbær en hel del, men du ved sikkert hvad du taler om.
  Dejlig høst af bær! En hel skålfuld vitaminer og sikkert med skøn smag.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak skal du have, jeg troede ikke, den ville blomstre, men sørme jo, den er mere raffineret end den lyserøde. Guldsmeden var vist træt, den flyttede sig ikke efter, den lige havde sat sig :)
   Jeg har i hvert fald fået den som klatrehortensia, men løvet minder lidt om laurbær, det er jeg nu sikker på det ikke er. Har købt den hos Anne Marie i Lønbæk Planteskole.
   Surbær smager ikke så godt, man skal være hardcore for at spise dem fra busken, det kender jeg en der gør, men som grød eller saft er den fin.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. så smukke billeder, Lisbeth - her har jeg kun set en enkelt guldsmed i år. Dine liljer er vidunderlige og spændende med en stedsegrøn klatrehortensia.
  Det er som om, flere og flere bloggere falder fra, og det gør, at jeg er ved at opgive.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak for det, mærkeligt at du ikke har set flere guldsmede, du har da ellers så meget spændende i din have.
   Ja du har helt ret, der er ikke mange bloggere tilbage, det virker ikke motiverende, jeg har fornemmet, at du knap er så flittig, men vi der er tilbage må holde ud, jeg håber, du fortsætter.

   Slet