tirsdag den 17. august 2021

Regnroser

 Jo jo vi fik da regn i nat, heldigvis. Ikke så meget som I andre, men planterne og jeg er taknemmelige for lidt. Nej hvor så de glade ud, da jeg gik ud og kiggede. Både krudt og ukrudt havde rettet sig igen, men gad vide hvor længe 12½ mm holder i det blæsevejr. 

I går så himlen sådan ud mere end en gang, men vi fik ikke andet en 4½ mm klokken 13.50, derimod fik vi 12½ mm klokken 4 i nat
I aftes så himlen sådan ud - fint landskab med aftensol på skyerne

Jeg klager ikke, for både roser og rhododendron er vant til mosten (altså ingen regn) så de klarer sig med lidt. se nu bare den smukke Gräfin Diana, det er en smuk rose, som gror godt og ikke mindst blomstrer ivrigt. Det eneste den mangler er duft, men det kan man leve med, når det er så smuk en rose.
duft har Dame de Chenonceau til gengæld

Clementina Carbonerie
Hansestadt Rostock
Lady Emma Hamilton
Lady of Shalott
Morning Mist
The Poets Wife
Trojka
Alle står flot, og de får ikke andet vand end det, der kommer ned fra himlen, det er som bekendt ikke meget hos os. Jeg er med i et par rosengrupper på facebook, der bliver sagt en masse kloge ting, bl.a at de skal have 10 liter vand mindst en gang om ugen. Det får de ikke her, i betragtning af det klarer de sig da rimeligt. De er måske ikke alle lige kønne, men en del af dem er. De er nu i fuld gang med at sætte nye skud og blomster.Det ses ikke umiddelbart, at vi får så lidt regn, som vi gør. 
hostaen her står så alle lægger mærke til den
Hydrangea paniculata
også kaldet syrenhortensia
endnu en lilje er sprunget ud, dog uden duft
R. Lavendula med fine nye skud
Både den hvide lærkespore og rosenskovmærke gror fint i hækbedet
Solbrud er godt i gang nu
Havens charme går lidt væk i sådan et blæsevejr, men det kan vi heller ikke gøre noget ved. 
God aften/nat

 


21 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Jeg synes at rosene blir ekstra flotte med regndråper på :)
  Her har det også blåst fryktelig i dag, og da kan jeg bare gjette på hvor fryktelig det må blåse hos deg.
  Det skal blåse like mye i morgen, og det får jeg ikke gjort noe med dessverre. Vi får trøste oss med at det gir seg nok snart :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja så længe det kun er regndråber, klæder de roserne.
   Det er bestemt ikke sjovt med det blæsevejr, det er ikke bedre i dag.
   Ja forhåbentlig bliver det snart bedre igen, vi har tit haft hedebølge på dette tidspunkt af august.
   Klem

   Slet
 2. I bliver virkelig underforsynet med regn, må jeg sige, for vi har jo fået noget mere for en gangs skyld. Det er ganske imponerende, så flot din have står uden at du vander. Roserne ser flotte ud - også løvet. Har I mon ikke lidt højt grundvand, der hjælper på det?
  Billede to med solstrejf på marken er superflot.
  Sig mig: Blomstrer din rosenskovmærke nu???????????
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg plejer at trøste mig med, at I har det som os, og så overhaler I os, det er slemt :) Haven klarer sig pænt, men du har ret, grundvandet står højt.
   Ja rosenskovmærken blomstrer endnu, du må have rigeligt med hjem, måske det så vil lykkes hos dig også.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Jeg tror, du er godt hjulpet af grundvandet. Vi bor på gammel strandvold, så under mulden er der bare en si ;-)
   Du kan tro, jeg skal huske rosenskovmærken og se voksestedet. Jeg er monstermisundelig.

   Slet
  3. Det tror jeg også, vi er heldige med det.
   Ja men det må kunne lykkes hos dig også, bare du får nok af det. Det får du, jeg har så rigeligt.

   Slet
 3. Det er en meget poetisk titel du har givet dit indlæg - Regnroser, og det er en virkelig flot serie roser du viser, med og uden regndråber! Mon ikke dine roser har et ret godt rodnet, der kan kompensere for den manglende nedbør? Jeg tænker at 10 liter om ugen vel bare er som at tisse i bukserne for at holde varmen - alligevel - og en rosenbusk der fik den behandling, ville nok ryste på hovedet og tænke sit...
  Haven ser i hvert fald stadig dejlig ud og det gør det omgivende landskab også med det fine lys mellem skyer og skygger.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja da var jeg heldig, det er dig, der plejer at komme med de poetiske titler :) Jo jeg tænker også, at roserne har et godt rodnet. De har lært, at de må klare sig med det lidt de får, man kan jo ikke vande noget, der er tørt, det løber bare af jorden igen.
   Ja haven er heldigvis skøn endnu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Lidt regn er bedre end ingenting, siger den snusfornuftige. Hvis roserne skal stå helt optimalt, kan det godt være, at de skal have 10 liter om ugen, men det er totalt urealistisk i mine øjne. Du har i hvert fald heller ikke problemer med at finde nogle smukke blomster til bloggen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det mener jeg også, og roserne med åbenbart. Det er urealistisk, hvis man har mange roser, hvis man har mellem 5 og 10 er det nok fint. Nej der er nok motiver af blomster.

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Ja mange har meget firkantede meninger om roser - det kunne jo tænkes at dine roser er ret vant til jeres tørre klima, og derfor har groet dybere rødder end de der går og giver vand i tide og utide:)
  Morning Mist er nu en flot Austin-sag!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er der nemlig, og nogle er meget kloge. Det er også min tanke, roser er jo seje, så de vænner sig tilsyneladende til klimaet og tørken. Morning Mist ville ikke blomstre ude i læhegnet, så den måtte flyttes igen, det hjalp heldigvis.
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Flotte flotte billeder både dem der er tæt på og dem der giver overblik. Din have ser meget frodig ud trods vandmangel. Det var da dejligt med en lille diskussion om roser og vand. Jeg har nemlig ikke en eneste rose i haven. Jeg regnede med, at de ikke vil klare vores let jord. Men nu vil jeg prøve og se helt bort fra alle rådene om vand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sydney
   Ja det kan ikke ses, at vi ikke får meget regn, måske har planterne vænnet sig til det. Når først roserne er etableret, kan de godt klare sig uden så meget vand. Du kan da altid prøve med en enkelt rose, det er da et forsøg værd.

   Slet
 7. Haven viser en anden charme i regnvejr. flotte himmelbilleder. Vi har haft nogle flotte skyer i disse dage, trods den dumme blæst.
  Jo jeg kan godt huske den hosta. Den var en af dem jeg lagde ekstra mærke til.
  Roser har jo dybe rødder naturligt. Så 10 l vand om ugen gør dem da bare
  dovne. Mine gamle roser får ikke noget vandkandevand. Det er kun de nye, dvs. dem der er plantet indenfor de sidste 2 år. og så er det en 20-30 l af gangen og med et par ugers mellemrum og kun i længere tørkeperioder.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja haven ser anderledes ud i regnvejr, det er vi jo nærmest ikke vant til at se. Den hosta er stor og flot og står et sted, så man ikke kan undgå at lægge mærke til den.
   Du har helt ret i dit synspunkt omkring roser. De gamle veletablerede roser skal nok klare, de nye må vi hjælpe lidt på vej.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Dejligt at der kom lidt regn til jer denne gang, men det har jo stormet helt vildt, ikke ligefrem det bedste når regn er en mangelvare.
  Her fik vi 7 1/2mm aften/natten til tirsdag og 1 enkelt idag. Det har jo nærmest været efterår her de sidste dage.
  Ja dine roset ser forbavsende godt ud trods tørken, tænk hvad de kunne være blevet til med de rette mængder vand, her har vi trods alt fået lidt mere, men de er slet ikke så flotte som dine, så der er nok ikke en helt klar opskrift på hvad roser kræver for at lykkedes.
  Forståeligt at det bliver lagt mærke til Hostaeb, den er virkelig også fin, og så er den jo stort set også uden snegle bid. Sjovt at den lige har et enkelt blad der er helt grønt.
  Solbrud, ja det er så et tegn på at sommeren lakker mod enden.
  Fortsat god aften
  Knus Anne
  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var vi glade for, men blæsten kan vi godt undvære, og det fortsætter bare, ser det ud til, koldt er det også, vi har ofte hedebølge på denne tid i august, men bestemt ikke i år.
   De må være hårdføre de roser, der er en del i blomst nu - især i dråbebedet.
   Hostaen står perfekt - næsten som et fikspunkt :)
   Ja der er ikke meget tilbage af sommeren, men måske bliver der alligevel lidt sommer i september, det kan man da håbe.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Roser klarer sig heldigvis fint uden ret meget regn, men jeg tror altså også, at de sætter rødder helt ned til kineserne. Jeg skulle flytte en rose, der kun havde stået i to vækstsæsoner, og jeg havde da nær aldrig fået den gravet op - den havde langt mere rod end top!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det er godt, når vi ikke får så meget. De laver godt nok et gevaldig rodnet, det er ikke en plante, man lige flytter.

   Slet
 10. Gräfin Diana var läcker och Morning Mist likaså. Helt olika men båda så vackra. I veckan har jag jobbat med ett område dit jag ska flytta pionerna så småningom. Och där hoppas jag också få ner något fåtal rosor.

  Om man är så lagd att man orkar vattna varje vecka så ok. Jag försöker odla växter som klarar sig utan en massa hjälp från mig. Min morfar pratade alltid om hur rötterna vänder uppåt istället för neråt om vi skvätter på vaten lite nu och då.

  Kram, Carina

  SvarSlet