lørdag den 7. august 2021

Liljer igen, roser og nogle træer

 Fredag vandede jeg mange af rhodoerne, selvom der er lovet regn af varierende mængder, besluttede jeg at vande, så regnen bedre kan trænge ned, desværre fik vi kun ½ mm, men i Kolding fik de over 40, det trængte ikke en gang, ulige fordelt som altid. 

Jeg har i de sidste dage taget en del lilje og rosenbilleder. De kommer her:

de er da ikke til bare at gå forbi
så der blev igen taget billeder

Anastasia kan folk se og dufte, når de går forbi på vejen udenfor haven
Lotusliljen her står i ørkenbedet
og disse to skønheder i hækbedet
Roser:
Barock
Chocolate l´orange
Clarét
Comtessa og chocolate l´orange
Händel
King´s macc
Lady of Shalott
Novalis
Stockholm
Sweet Juliet
Zonta
Rhododendron:
Flot nyt skud på R. Black Adder
desværre ser det gamle løv sådan ud, billetklip fra øresnudebiller :(
Nogle få af de store træer i haven:
Mammuttræet er vokset meget siden vi fik det foræret i en potte i 2012
Sumpcypres købt i Lønbæk Planteskole for 11 år siden
Sumpeg købt samme sted
gul vandgran købt i Lille Malunds have, jeg kan anbefale et besøg begge steder, der er meget spændende at kigge på og nyde. 
Til efteråret vil jeg igen vise billeder af træerne, de får alle smukke høstfarver. 
Rigtig god weekend22 kommentarer:

 1. Der er noget eksotisk over de smukke liljer og duften er fantastisk. Jeg har kun haft få liljer igennem tiden, da de altid fik liljebiller, men måske skal jeg prøve igen her i haven.
  I har mange skønne træer og de er vokset godt til igennem årene hvor jeg har fulgt med :-) En tur ud og se på haver er altid godt, dem du nævner ligger desværre langt herfra, men vi har også nogle steder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er der, men det er ikke eksotisk, når der er liljebiller. Du kan da prøve igen med nogle få.
   Ja træerne vokser godt, der er også gået en del år efterhånden. Der er bestemt mange gode steder hos jer også, vi ynder at komme i Arboretet i Hørsholm.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Du har så mange flotte liljer. Blir du ikke plaget av liljebiller? Jeg er så lei de at jeg har nesten ingen liljer mer.
  Riktig god weekend til deg også.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg er meget heldig med ikke at have så mange liljebiller, jeg kan godt forstå, at du er lei af dem, så du har opgivet liljerne.
   Tak for det
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Det var da vist godt at du fik vandet rhodoerne, når det ikke kunne blive til mere oppe fra :-( her har vi fået 13-14mm, i aftes og i nat. Indtil videre har det holdt tørt i dag, jeg kan høre at det buldrer i det fjerne, så spænende om det kommer forbi. Hvis det gør sender jeg det videre til Samsø :-)
  Skønt med noget lilje duft til de forbipasserende, håber de sætter pris på det :-)
  Skønne roser du kan vise frem, her er det magert. Jeg har idag også fået klippet visne og kedelig blomster af, så de ser lidt sløje ud, bortset lige fra Jacquline du Pre
  Hun blomstrer helt vildt, så hende nyder jeg.
  Ja pludselig er træerne store, selv om vi i det daglige syntes det er en langsom proces.
  Smukt slutbillede.
  Fortsat god aften
  Knus Anne  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var en god beslutning, når vi som sædvanlig blev sprunget over, mens andre har fået i rigelige mængder, det er surt at læse om, på den anden side set, vil jeg hellere have det stille og roligt, det får jeg så desværre heller ikke. Vi har også buldren i det fjerne, men det ser ikke ud til, at det kommer tættere på.
   Jeg tror ikke, at de forbipasserende lægger mærke til det, mange af dem har travlt med at snakke i telefon.
   Til gengæld er der ikke meget gang i min Jacqueline du Pré, der er nok flotte roser, men jeg har jo også mange, men der er sørme også mange, som ikke vil noget.
   Ja træerne gror godt nu.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Flotte billeder af liljer og roser. Jeg blev helt betaget af Zonta - sikke en smuk farve. Du har nogle flotte træer - godt med noget højde og pondus i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sydney
   Zonta har en speciel gul farve og i øvrigt fæle torne, men det er en flot rose. Ja efterhånden er der god højde på træerne.

   Slet
 5. Ja, goderne er ulige fordelt, men når det kommer til roser og liljer er du da meget godt hjulpet, og de må kunne løfte det indtørrede humør nogle grader. Det er en skøn serie flotte former og helt vidunderlige farver!
  - Også træerne er fantastiske, og det er en en skøn tanke at at der stadig er et af årets absolutte højdepunkter tilbage med høstfarverne. Næste gang jeg kommer forbi Høneballehaven skal det være i efteråret - hvis det altså er i orden med jer:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er de, men jeg kan ikke klage over roser og liljer. Jeg har fundet ud af, at jeg er heldig, at vi ikke har fået de mængder regn som skybrud. Hellere lidt af gangen, det regner stille og roligt nu.
   Ja heldigvis er årets højdepunkter tilbage, for mig er efteråret det smukkeste i vores have, vi vil meget gerne dele oplevelsen med jer, så bare kom, det bliver ikke til jordbærlagkage, men jeg skal nok lave en lagkage :) jeg har ovenikøbet en busk til dig :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Vi har fået 5 mm her til morgen, og det er da bedre end ingenting, for det hjælper mit dyre postevand med at trænge ned.
  Jeg ville ønske, at man kunne fremavle liljer, som liljebillerne ikke gad spise. Jeg ville vældigt gerne have nogen, men er så træt af at skulle rende rundt og fange biller, at jeg ikke har flere.
  Skønne, store træer du har <3
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Så fik I mere end os, vi fik 3½ mm, de havde lovet noget i eftermiddag, men det er fjernet igen. På tirsdag skal vi have gæster, så skal det selvfølgelig regne :(
   Jeg kan godt se din pointe, det kunne være rart med liljer, liljebillerne ikke gider spiser. Jeg glemmer at kigge efter dem, det er kun hvis jeg lige opdager en, at den dør. Jeg har så mange og så meget andet at holde øje med, så det smutter.
   Ja træerne er ved at være flotte efterhånden.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Vi fik også 5 mm i får - faktisk meget passende, og det faldt stille og roligt. Men på det sted vi skulle hen i går eftermiddags, havde de lige haft skybrud, inden vi vi kom, og vi kørte gennem mange små, lokale, voldsomme byger i løbet af de godt 50 km, vi skulle køre, så det er virkelig ulige fordelt - og umuligt at forudsige hvor regnen falder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja vi måtte nøjes med 3½ her til morgen, det gik lidt stærkt men var hurtigt overstået, skybrud er ikke godt for blomsterne. Det er meget ulige fordelt, og DMI har i hvert fald svært ved at forudsige det.

   Slet
 8. 11mm blev det til hos os. Det får sneglene ud af deres skjul, men batter ikke meget i bedene. Det ser ud til, at dine roser er godt i gang med en fin genblomstring.

  SvarSlet
 9. Hej Marie
  Ja så fik I noget mere end os, men ikke skybrud som i Ålborg og andre steder. Men du har ret hverken 11 eller 3½ mm batter meget i bedene. Roserne er klar til en genblomstring, men det er ikke helt endnu, dem jeg viser i dette indlæg har bare en enkelt blomst. Men de remonter fint i år.

  SvarSlet
 10. Din liljer og roser er vel nok smukke, Lisbeth. Mine roser er syge igen i år - bladene falder af desværre.
  Vi fik skybrud igen i går og hele 28 mm regn på få timer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Jeg har så mange roser, så selvom nogle af dem også taber bladene, så er der heldigvis også sunde imellem.
   Jeg kunne godt bruge mere vand, men skybrud bryder jeg mig ikke om. Jeg så godt på DMI, at regnskyerne var hen over jer og Nordjylland.

   Slet
 11. Hvor har du stadigvæk mange liljer, uhmm jeg kan forestille mig duften. Hvis det var mig der gik forbi ude på vejen, var jeg henne og stikke næsten i liljerne i hegnet. Min familie ryster ofte på hovedet af mig. Jeg lusker osse sommetider frø der hænger udenfor "ned i bukseopslaget".
  Dine roser ser fine ud,, har du ikke så meget bladrust mv i dem i år. Nogle af mine er fine i de nye skud, mens andre ikke rigtig vil se pæne ud.
  Regn,, ha, vi fik ca 3 mm i aftes og med lidt god vilje 1mm til i nat. Jeg må nok ud på den store vandingsrunde i løbet af ugen.
  hilsne Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja jeg har stadig en del liljer, men mange er efterhånden ved at falde. Jeg forstår heller ikke, at dem der går forbi på vejen ikke lægger mærke til duften. Der er mange som dig, der låner lidt frø, det er i orden, tænker jeg.
   Der er både rust og stråleplet i nogle af mine roser, men der er heldigvis også nogle med pænt løv.
   Jeg tænkte på dig for ikke så længe siden, fordi det så ud som om, det var på jeres kanter, men det var så ikke rigtigt.
   Vi har fået mange byger i løbet af dagen, så det er blevet til hele 6 mm ;)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Liljorna är så vackra - sen gillar jag att de håller väldigt länge i buketter. Tråkigt att ni inte fick mer regn. Det är i stort sett samma här - regnen går runt om.

  Kram, Carina

  SvarSlet
 13. Hej Carina
  Ja det er de, jeg plukker ikke liljer med duft ind, manden kan ikke tåle duften, men du har ret, de holder meget længe inde.
  Vi er mange, der bliver snydt for regn, mens andre får for meget.
  Kram

  SvarSlet