mandag den 9. juli 2018

Motivationen der bliver væk

Som Marie var inde på i sit  sidste indlæg, det kniber simpelthen med lysten til at gå i haven i den megen blæst og ikke mindst risikoen for at se flere tørkeskader. Man orker det næsten ikke, det er så trist at se på. Selvfølgelig er der stadig motiver og kønne blomster, men de bliver sværere at finde. Derfor tænker jeg, at jeg i den følgende tid skruer ned for indlæg og billeder. Det er svært at holde begejstringen for haven ved lige i denne tid.
Heldigvis er tomaterne ved at modne, så noget godt er der da ved varmen og vejret.
Nogle clematis springer ud, mens andre visner inden de når at blomstre
 Purpurea plena Elegans
 Sunny Skye
Södertälje

 zoom på kameraet fra bænken
 parti ved bassinet, pileurt klarer sig fint uden regn.
 roserne
tage fra staudebedet, lidt for meget højlys
 Denne hemerocallis ligner Green Flutter, men blomsterne er meget større.
Hortensiaerne er så småt i gang


 Ayesha er i fare for ikke at blomstre, den skal vandes dagligt
 En egebladede får også vand en gang i mellem, den skulle helst få de fine efterårsfarver
 denne her er ikke så tæt som den plejer, jeg måtte klippe meget vissent af i foråret.
 Hostablomsterne er måske ikke altid lige kønne, men bierne er vilde med dem, en vigtig indikation for mig for ikke at klippe dem for tidligt af.
Indianermynten/Agastache foeniculum kommer ikke så tit igen, men sår gerne sig selv, her står den under køkkenvinduet.
 R. elegantulum er ret fin nu
R. Pennsylvania er den sidste løvfældende rhodo, som skal til at blomstre, den skal også have vand, ellers tørrer knopperne ind. Vi er i gang med en redningskampagne for døende rhodoer, de bliver gravet op og sat i en spand, så de kan suge vand, derefter bliver de genplantet enten samme sted eller i et nyt hul. Det er selvfølgelig kun de små, vi kan gøre det med. 
Roser:
 Akvarel er klar igen
 Tænk Bering Renæssance har fået et par knopper, den er ikke nem.
 Burgundy Ice
 Chippendale
 Eden Rose med mængder af knopper
 og her Mme Louis Levique
 Queen Elisabeth
Til slut Scepter d´isle, som nu er ved at afblomstre. De holder ikke længe i den varme og blæst. 
Når jeg har samlet billeder nok og fået motivation  igen ,vender jeg tilbage. Mit motto er enten mange billeder eller ingen indlæg :)
I må have det godt så længe.

29 kommentarer:

 1. Du må simpelt hen holde en tørkepause, Lisbeth. Det er da kun rimeligt at du samler motivation og billeder. Og pludselig må det da blive regnvejr. Vi må danse en regndans :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er det jeg har tænkt mig, man kan ikke skrive noget positivt, når der er både tørke og blæst i en uendelighed.
   Ja vi må prøve med regndans :) det har jeg set flere, der har prøvet, det hjalp heller ikke.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Åh, hvor kan jeg følge dig! Og det er ikke kun i haven - det gør ondt at se, at selv store træers blade visner nu. Men en ting er tørken, en anden er den forbistrede blæst - den kunne jeg altså godt undvære. Jeg har været i haven i dag, mest for at klippe visne planter ned. Det er ikke så motiverende hverken for blogskrivning eller arbejdet. Jeg elsker, det er sommer for alvor, men prisen er lige lovlig høj nu - og det ser ikke ud til at blive anderledes foreløbig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det tænkte jeg nok, det er trist med haven, men alt det andet, der forfalder rundt om os, det er ikke til at bære, og så blæsten oveni, man bliver rent ud sagt tosset i hovedet af alt det blæsevejr. Ja prisen for rigtig sommer er for høj, og blogskrivning er ikke nemt, når man er deprimeret. Man kan ikke undgå at komme ind på det, når man blogger.

   Slet
 3. -Helt enig, havelysten er ved at være dalende. Man når bare at vande vande, øv og måske lidt hækklipning indimellem. De sædvanlige hyggenusseture er ikke så glædelige mere for det næsten alt er mere eller mindre udtørret.
  Men lidt glædelig er der,, min Burgundy Ice som jeg havde klippet ned til sokkeholderne i foråret pga visnesyge, den kommer, lille men sej, og med en fin knop. Forhåbentlig får jeg lidt glæde af den senere.
  For resten er der forskel på pileurt? jeg investerede i et par stykker sidste efterår, for de skulle være så stærke, men de hænger osse godt med ørene, kun den ene har haft lidt blomster. Din ser jo fantastisk ud.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja havelysten er dalende og alligevel er vi nødt til at gå og holde øje med, hvad der skal vandes den dag, hyggenusningen bliver trist i stedet for opmuntrende.
   Dejligt at din Burgundy Ice er i gang igen, jeg synes generelt at de fleste er flinke til at remontere.
   Ja der er nok lidt forskel på pileurt, dine er jo ret nye, det er nok derfor, de hænger med ørene. Normalt får mine ikke mere vand ved bassinet, men Bent glemte, at han var ved at fylde vand på, så pileurtene fik så hatten passede, de trængte ellers ikke, billedet er fra før vandingen, så nu bliver de ekstra gode.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Jeg forstår udmærket, at du overvejer at drosle ned. Haven er ikke inspirerende. Før eller siden plejer der pludselig at komme ny energi, og så er man i gang igen. Det er nu engang lysten, der driver værket. Vores hortensier kommer til at blomstre allesammen, men det er tydeligt, at blomstringen bliver kortvarig, med mindre da at de bliver vandet hele tiden, og det bliver de altså ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det tænkte jeg nok, der er ikke meget inspiration at hente i haven, for bedst som vi ser noget godt, er der noget trist lige ved siden af. Jeg tror også, at alle mine hortensiaer kommer til at blomstre, hvis jeg vander et par stykker af dem hver anden dag. Det er ikke nemt.

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Det er trist lesning hos deg i dag, men jeg forstår deg godt. Får håpe at det snart kommer noe regn hos deg. Her har det kommet 1,5 mm i dag. Det er nesten utrolig at vi fikk et lite tordenvær, men at det ikke klarer å komme mer regn likevel. Rosene dine er likevel flotte.
  Trøsteklem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er lidt trist. Der er vist desværre ikke meget chance for regn. 1,5 mm er ikke meget. Ja heldigvis klarer roserne sig godt alligevel.
   Tak og klem til dig.

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Jeg kan godt forstå dig. Du har sådan en stor flot have, og tørken er hård. Vi har ikke ret mange kvm med planter i sammenligning med, så det er lidt lettere at følge med. Men det kan tydeligt ses i haven og hækken i skellet mod naboen ser betænkelig ud. Den må nok desværre have lidt vand. Jeg har også lige klippet min småvisne kulsukker ned og lagt bladene ud som bunddække omkring nogle af de nyplantede stauder. Alle kneb gælder. Men din løsning med at grave op og genplante er da helt vild.
  Nej, vi kan ikke gøre noget. Jeg så en prognose, hvor der ud over nogle tordenbyger i starten af august (p.gr. af hedebølge!!) vil være tørt i august og september. Det var godt, der var armlæn på stolen, da jeg læste det, ellers var jeg drattet ned. Men vi er alle i samme båd, og os med haver er trods alt bedre stillet end planteavlerne. Jeg har dog læst, at tomatavlerne er jublende glade.
  Jeg forsøger at nyde især morgenerne. Dejligt ikke at skulle på arbejde.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Tak jeg er glad for, at alle forstår mig, det er bedrøveligt at gå og kigge på at ens planter hænger mere og mere. Træls at skulle vande en hæk, det er jo næsten umuligt. Den slags kneb bruger jeg også, altså med at klippe noget og lægge som bunddække. Det er kun nogle få rhodoer, vi flytter rundt med, nogle af de sjældne, vi kan ikke flytte dem alle og har heller ingen steder at flytte dem hen.
   Jeg har hørt det samme, det er vist ligesom i 47 eller sådan noget, det er godt nok uhyggeligt.
   Jeg nyder mest aftenerne, men blæsten kunne vi altså godt undvære. Morgenerne er også fine, men hvis jeg skal handle, skal det være inden turisterne står op :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja, det er en trist og deprimerende omgang at arbejde i haven lige nu, så jeg forstår til fulde din manglende motivation. Til trods for tørke og voldsomt blæsevejr formår du alligevel at finde smukke motiver at glæde os med. Det er opmuntrende efter 10 timer i egen have, der ikke handlede om at nyde og nipse, men om at grave døde planter op og forsøge at begrænse yderligere skader - dertil kommer to timers vanding hveranden aften, uden at det gør den store forskel - øv! Jeg læste dit indlæg fra i går om Mendoza Castle - det er da sjovt, at du havde den længe før, den blev officiel - husker tydeligt, at du kæmpede med at have den på skødet hjem fra Jas, men det var da det hele værd �� Det har stormet en halv pelikan her, men det skulle vist ikke blive så slemt i morgen. Dejligt, at der er gang i hortensiaerne hos dig, selvom du også må vande dem. Vildt, at de små rhodoer skal graves op og i en spand vand for at klare den! Skønt med dejlige roser - vi må glæde os over det, der går godt ��
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja jeg ved jo, at det er lige så trist hos dig eller værre, alt den vanding er også deprimerende, vi kan ikke lave andet, hvis det så ikke hjælper, er det helt spildt.
   Ja det var lidt sjovt med Mendoza Castle, jeg havde den nu ikke på skødet, men foran ved fødderne :) men jeg har ikke fortrudt det, måske kan I også være heldige at få fat i den. Her er der også voldsom og trættende vind. Måske kan du være heldig og se hortensiaerne i blomst, når du kommer her, det håber jeg. Jeg håber også, at de små rhodoer klarer det.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Jeg blev da helt trist om hjertet af at læse med hos dig. Noget havearbejde er sjovere end andet, og livreddende førstehjælp til planterne er ikke just det sjoveste. Men selvom nogle af dine planter ikke klarer sig ret godt i tørken, glæder jeg mig fortsat over dine rosenbilleder. Dine roser ser fine og sunde ud. Tænk når der kommer regn, og græsplænerne igen bliver grønne - åh, hvor jeg glæder mig.

  Hilsen Elna

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det var trist læsning hos mig i dag, det er hårdt at yde førstehjælp i form af vanding, det kan jeg godt holde til, hvis jeg kan se virkningen, men så skal der meget mere vand til, desværre. Der vil nok blive ved med at være lidt roser i blomst, men også de er på retur, heldigvis er de ved at remontere, så jeg håber på blomstring igen. Ja hvor vi glæder os til regn, jeg har lige set, at det regner ude vest på, men det er så ikke hos dig.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hello!
  I love your garden, especially the beautiful roses. Nice blog.
  Greeting from Galicia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello Tania
   Thank you for your comment.
   Greeting from Samsø

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Når motivationen forsvinder ja der er der vidst mange der er nået til efterhånden. At gå i haven lige for tiden er jo enten mange triste syn ellers er det jo at løbe rundt med vandslange og kander. Det er svært at se en nydelse i det. Det er jo helt vanvittigt at du må grave planter op for at få dem vandet så de har større chance for at overleve. Ja denne sommer er vanvittig, men om små to uger så har jeg ferie så skal du bare se, så kommer regnen :-) men jeg forstår godt at du har svært ved at holde havegejsten oppe, så lidt pauser er kun forsåeligt.
  Ja tomaterne er noget af det der lykkedes, jeg høstede de første lørdag. Jeg har kun udendørs tomater i år. Det er jeg faktisk glad for, så er der kun et sted at vande.
  Hortensiaerne ender nok også med at skulle ha' tilført vand, indtil videre ser de dog ok ud her, kun de 2 der står i krukker er blevet vandet hidtil.
  Håber på regn så der blir en masse at tage billeder af og skrive om igen.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det tror jeg også, en brun græsplæne og planter, der hænger er ikke motiverende for ret meget, slet ikke for at tage billeder til en blog. Jeg tror (desværre) ikke en gang, at vi får regn i din ferie, men så må du nyde den hedebølge, de lover os. Ja det er svært at holde havegejsten oppe i denne tid, men at skrive om tørke og mangel på regn hele tiden, er der heller ikke meget ved at læse om.
   Mine tomater er også udendørs, det ser ud til at gå rigtig godt i år, det er da altid noget.
   Jeg har vandet nogle af mine hortensiaer, de får ca. hver anden aften, heldigvis er de ikke så krævende som rhodoerne.
   Ja lad os håbe på regn, så jeg kan tage billeder af noget kønt igen :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Tråkigt med motivationen! Men fina bilder och växter du visar ändå. Jag fick ett ryck igår och fick ordnat kallbänken som jag tömde tidigare i våras. Det var sådder och nyinköp som behövde en plats i gruset.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det er trist, men jeg fandt nogle gode motiver.
   Godt du fik plads til dine nyindkøb.
   Tak i lige måde

   Slet
 12. Godmorgen Lisbeth

  Der er vist lidt regn i prognoserne nu natten til onsdag. Men du har ret, det er ikke spændende hele tiden at skulle skrive om den samme tørke - og hvordan det påvirker haven.
  Så er det bedre at vente til der er noget positivt også.
  Selv er jeg imponeret over hvilke strategier de forskellige planter har for at klare sig gennem tørken.
  Med roserne er der nok forskel alt efter hvilken rod de er podet på. men de du viser står flot!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja der var også regn i prognosen for i nat, vi fik selvfølgelig ingenting, de var heldige nogle steder i Jylland.
   Nej det er nemlig ikke spændende at skrive om tørken, man bliver jo påvirket af elendigheden. Så jeg venter og håber, jeg er bange for, jeg kommer til at vente længe.
   Ja måske skal jeg begynde at kigge efter planternes strategier i stedet.
   Roserne klarer sig fint, mange af dem er i gang med nye skud, så må vi se, om der kommer knopper.
   Tak i lige måde

   Slet
 13. Hej fru Høneballe
  Har lige vandet det mest nødvendige, for den himmel der så ud til at love regn stolede jeg ikke på. Nu får vi se om den er til at stole på trods alt, for har lige taget alle havehynderne ind, de var blevet fugtige, og det buldre i det fjerne, måske det styrter ned på Samsø, for det lyder til at være langt væk.
  Du har ret man orker ikke blive ved med at tale om det depri-have-vejr. Men man får det slynget i øjnene uanset hvor man kigger hen, og tager man på tur er det ikke anderledes.
  Jeg rydder op og maler, det giver et positivt syn på andre områder, og i går blev græsset slået for første gang meget længe, ikke fordi det trængte, men det tørketålende ukrudt som stod i græsset, TRÆNGTE.
  God forhåbentlig kort pause
  VARMT knus
  Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. PS syntes faktisk du viser pæne billeder

   Slet
  2. Hej Anett
   Tak for det med de pæne billeder, jeg tager jo også kun billeder af det, der ser pænt ud, ellers bliver et det endnu tristere indlæg.
   Ingen regn her overhovedet, så det er ikke den vej lyden kommer fra. Nogle har været heldige, men det er desværre ikke os.
   Ja ukrudtet må slås en gang i mellem.
   Jeg er så priviligeret, at det er Bent, der maler her, det er jeg ikke betroet til. Jeg må finde på noget andet :)
   Stort varmt knus
   Lisbeth

   Slet
 14. Kan sagtens forstå din tristhed, det er så,sørgeligt når planterne ikke kan klare tørken længere og din have er jo alt for stor til at rende rundt og vande i hele tiden. Håber du kan finde ro i en dejlig bog og så ses vi når der er lidt godt at blogge om igen.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er meget trist, for der er mange planter at vande, jeg vælger ud og vander nogle. Billeder kan jeg jo ikke lade være med at tage, så det varer nok ikke længe, inden jeg er klar igen :)
   Knus

   Slet