onsdag den 11. juli 2018

Jeg smider håndklædet i ringen

og laver indlæg igen, det er jo en stor del af min dagligdag. Kameraet ligger fast i lommen, når jeg altså ikke tager billeder med det. Det gør jeg tit, hvem skal se de billeder, hvis jeg ikke længere laver indlæg, tja så bliver det lidt kedeligt i hvert fald for mig.
Mon ikke også I tænkte, det kan hun ikke klare ret længe. Nå men jeg lover ikke, at det bliver dagligt og heller ikke, at det bliver uden at skrive om tørken, den er vi  alle påvirket af, den er jo også en del af vores fælles haveliv. De lover hedebølge de næste 4 uger og ingen regn, kun få er heldige at få lidt regn, nogle fik det i aftes.
Her kommer de billeder, jeg har taget de sidste par dage:

Rudbeckia er en af dem, der klarer sig godt for tiden. På sidste billede ses mit vindspil, det får lov at røre sig og bimle og bamle i disse dage. Jeg synes, det er hyggeligt, men havde hellere haft stille vejr.
 Hver eneste aften bliver brugt til at vande udvalgte rhodoer
 denne er selvfølgelig i mellem
R. tricanthum blev flyttet forleden dag, den står tæt på en af vandhanerne, så den er nok heldig jævnligt at få en kandefuld. Også mange af hortensiaerne får vand, jeg vil gerne se dem i blomst.
 Der var mørke skyer på himlen
 flere gange i går, men det var så også det.
 Parykbusken / Cotinus coggygria
og Rød-birkens mørke farver træder kraftigt frem mellem alt det grønne, kameraet vil ikke helt vise det, jeg så.
 bænken her er oftest i fuld sol, den bruges ikke så meget for tiden. Bellis leder efter sin grankogle :)
 parti fra stenbedet
liljen som ses på billedet ovenover har svært ved at springe rigtigt ud, sandsynligvis på grund af tørken, den har stået sådan i flere dage.
 thujaen her ser stadig frisk og grøn ud
 hostaen er allerede ved at falde, men gulerodsskærmene står til gengæld flot
 Hemerocallis ser flot ud sammen med marguritterne
Outrageous og hortensiaen i baggrunden, sikken farver lidt kenzo agtigt.

flere liljer
men en eller anden har spist af denne, heldigvis kun af den ene blomst.
 Agapanthus blomstrer, de har alle knopper i år, de plejer ikke at lykkes for mig.
 snart vil kvanen springe ud
Selv palmeliljen blomstrer
Roserne er kraftigt på retur, og nogle er ved at starte igen:
 Akvarel
 Aprikola
 Chartreuse de Parme overrasker mig med fin blomstring og holdbare blomster her i varmen
 også Elfe holder godt i blomsten, selvom den bliver rusket godt af vinden
 Englands Rose blomstrer længe
 Golden Olymp står så fint ved indkørslen, endelig fri for rådyrene, den er nemlig inden for hegnet nu.
 Sofia Renæssance
Strawberry Hill
Det var det, der kom ud af, at jeg tog kameraet op af lommen.
Vi ses en anden gang, hvem ved - måske i morgen, der er allerede 45 billeder mere i kameraet :)
Rigtig god og meget lun onsdag til jer.

23 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Ja, bildene kommer av sev selv, og da må de jo ut på bloggen når det er midt på sommeren ;)
  Det er jo uansett hyggelig å høre i fra deg!
  Her er det nå 29 grader, og i dag er det så varmt at jeg blir helt slått ut. Kl.11 i dag var det 26 grader, og nå sitter jeg inne. Det er ikke stort en orker å gjøre i en sånn varme.
  Nydelige roser og agapanthus hos deg!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja billeder kan vi ikke lade være med at tage, og så må vi jo dele dem på bloggen.
   Det er meget varmt også her, men heldigvis lufter det lidt, selvom det så tørrer mere, er det nu meget godt. Jeg har heller ikke lavet noget i eftermiddag.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Godt, at du har fået glæden og motivationen igen 😊 Det kan ikke nytte noget at ærgre sig over tørken og dens ødelæggelser - vi må glæde os over det, der opfører sig normalt. Det er ens forhold for alle og med den langtidsprognose nytter det ikke at lade sig gå på - den beslutning blev taget her i går, og nu vil jeg bare nyde det gode vejr og vande det, der trænger 😊 Du har mange fine sager med i dag, og jeg er vild med dine rudbeckiaer - dejlige farver, der passer til vejret 😊 Liljerne ser også godt ud hos dig, og det samme gør roserne - flot, at det stadig er nogle i blomst. Er du stadig lidt skeptisk over for Elfe? Jeg glæder mig til at se alle herlighederne i næste uge - og selvfølgelig lege med Bellis - håber, hun finder koglen inden 😃
  Fortsat god dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja ikke. Nej det nytter ikke noget, vi må leve med tørken, der er vist ikke meget, som opfører sig normalt. Men det regner i Nordsjælland, jeg har lige set et lille klip med Theodor i regnvejr. Jeg har mange rudbeckiaer, hvis du har plads kan du få nogle med dig, men mon ikke det kniber med den. Det er kun den ene Elfe, der blomstrer, jeg har to.
   Bellis har masser af kogler, men hun kan ikke så godt tåle at man smider den for meget, det er alt for varmt for en lille sort hund.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Håber, der er plads, for hvor vil jeg da gerne have en Rudbeckia med hjem 😊 Jeg skal nok holde mig i skindet og sige nej til søde Bellis, selvom hun garanteret vil opfordre til leg 😊
   Knus

   Slet
 3. Flot palmelilje, og kæmpe knop, du har i kvanen. Den røde kvan er en superflot plante - mon ikke den er tilfreds med vejret?
  Nu er det snart havetid igen - der er nemlig bedst morgen og aften, så jeg har holdt mig mest inde her i eftermiddag.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Ja den knop i kvanen er ret fint, nu vil jeg følge den til den er sprunget ud. Jo den savner åbenbart ikke regn.
   Ja jeg har også ventet lidt med at gå ud, men har dog siddet lidt i skyggen og læst. Nu må vi ud.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Dejligt, den boykot ikke holdt så længe, for jeg har svært ved at undvære mit daglige tilskud af Høneballehave! Tørken er træls, men heldigvis er der stadig noget, der er fint i haverne. Min kvans knop er død i tørken og klippet af - din er flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak for de pæne ord, så må jeg på med vanten igen :) Ja det er da til at finde noget endnu. Ærgerligt med din kvan, jeg har mange i knop, men denne er den flotteste.

   Slet
 5. Uha uha! Jeg blev lige nervøs for, at det i forhold til vandingen, at du havde kapituleret. At der kommer indlæg igen er kun herligt, og de første to billeder oser jo ligefrem af optimisme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja overskriften kunne vist misforstås, nej jeg fortsætte med vandingen, selvom den ene af mine sønner ikke mener, jeg kan være det bekendt, det er jo kun planter. Det har han da ret i, men så længe der ikke er vandingsforbud fortsætter jeg. Ja de rudbeckiaer borger for optimismen med den smukke gule farve.

   Slet
 6. Rudbeciaer er da super, lige farver der passer til nu. jeg havde osse masser af dem for et par år siden. Nu sidder jeg og undrer mig over jeg ikke har dem mere.. Det må der rettes op på.
  Dejligt du ikke kunne holde dig væk fra kameraet, og bloggen.
  hilsne Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja de er rigtig lækre rudbeckiaerne. Jeg havde heller ingen for et par år siden, men så fik jeg frø fra en nu afdød haveveninde. Så tænker jeg på hende, når de blomstrer.
   Tak for det, det var sødt sagt og giver brændstof til ekstra indlæg :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Ha-ha, ja egentlig er det jo ikke noget at smile af, men jeg vidste at du ikke ville kunne holde dig væk fra bloggen og det er altså også mest hyggeligt med dine jævnlige indlæg - og så lægger jeg mig op af Lindas kommentar. Din Chartreuse de Parma er smuk og jeg tror at den bedre kan lide for megen sol og varme end det vejr vi havde sidste år, for da var min ret pjevset.
  Liljerne ser dejlige ud, ja mange af de andre ting også.
  Knus

  SvarSlet
 8. Hej Ulla
  Ja selvfølgelig vidste du det :) jeg kan jo ikke lade være, og heldigvis synes alle vidst, at det er godt jeg bliver ved. Ja Chartreuse er smuk lige nu, jeg nyder den.
  Tak for det
  Knus

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth

  rent blogmæssigt er juli altid en noget død periode, mange tager på ferie, og andre blogger måske nok, men får ikke rigtig set på andres blogge.
  Super du har energi igen!
  Flotte billeder af dagliljerne!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det har du ret i, men i år er der flere, der kigge med - sikkert på grund af varmen og tørken. Der er ikke tid til så mange kommentarer, men det ved vi jo, det er helt ok.
   Tak - ja vi må jo holde havebloggene i gang :)
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Havde nok en tro på at du ikke kunne la' vær' men det er tilladt at blive lidt sur på og over det hele. Det er vi vidst mange der er men desværre er der ikke noget vi kan gøre ud over som Linda skriver. Nyde det gode vejr og vande det der trænger mest. Vi må nyde det der trods alt klarer sig nogenlunde. Det gør liljerne heldigvis her og der begynder at sprede sig en dejlig duft i haven. Dine liljer ser da også godt ude bortset lige fra den der er gnavet i, godt det kun er en enkelt knop.
  Her er Palmeliljerne begyndt at blomstre af, men de står også stik syd hvor tørken er ekstrem. De har god stået flot, men ikke helt så længe som de plejer.
  Englands Rose er en fantastisk rose, godt du foreslog mig den. Min er lige begyndt på anden blomstring.
  Mon Bellis fandt grankoglen :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja du var nok en af dem, der var klar over, at jeg ikke kunne lade være. Det med tørken kan godt slå en ud, for der er meget, der går til. Mine liljer er ikke så fine i år, som de plejer at være, heldigvis er der nye på vej. Det er Bonbini, det er spist af.
   Ja du har alle de flotte palmeliljer, synd de ikke har stået så længe.
   Ja Englands Rose er fantastisk, jeg har fået den foreslået af Linda :) Min har slet ikke været stoppet.
   Ja der er grankogler overalt i haven, men den kan ikke holde til at få den kastet hele tiden, det er for varmt for den :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Uh den på det første billede er da for lækker. Sår du nye hvert år eller sår de sig selv eller overvintrer de hos dig?
  Mon ikke du simpelthen kommer til at kede dig, hvis ikke du blogger for det er vel nærmest blevet en livsstil for dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja det ser ret godt ud med rudbeckia. Jeg sår ikke nye hvert år (du ved, det er ikke lige mig) nej det klarer de helt selv og overvintrer fint. Jeg fik foræret nogle frø fra en nu afdød haveveninde, hos hende selvsåede de helt vildt, det gør de moderat her hos mig, det er fint.
   Jo du har helt ret, det bliver for kedeligt uden bloggen, det er nu en stor del af min hverdag, især nu hvor man ikke rigtigt kan lave andet end at vande i haven.

   Slet
 12. Ja... vi mangler et par gode dage med regn :) :) min have bliver også nærmest holdt kunstig i live med vandkanden for tiden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Ja det gør vi, sådan er det vist de fleste steder i landet.

   Slet