torsdag den 12. juli 2018

Havelivet foregår mest om aftenen

Allerede kl. 11 om formiddagen må man trække ind eller gå i skygge, det er uudholdeligt at være ude i den voldsomme hede. Vi har alle vinduer åbne og fluenet for, så vi kan få gennemtræk. En is eller en kop kaffe i skyggen går lige an, ellers må vi vente til efter kl. 19 med at gå ud.
Det bliver der nu også nogle dejlige billeder ud af
 klokken 7 om morgenen
 er også en mulighed
men dette billede er jeg nu lidt vild med, det er taget kl. 20.30
mørke skyer - men ingen vand her, i Rungsted fik de vand, har jeg hørt.
 En ny clematis fra Lidl, Dorothy Walton
 Niobe er lidt sent ude
 C. texensis Radiance blomstrer nu ved rosenlysthuset
Södertälje blomstrer altid overdådigt, den står nok også et af de fugtige steder i haven
 Hemrocallis her blomstrer fantastisk
 nogle af hostaerne har det rigtig fint endnu
 Hosta Praying Hands
 Lavendlerne er ret omsværmede
 nu med duftende liljer, pludselig var den sprunget ud
godt med lidt støtte
 Bonbini har det svært
 men den kommer da så småt
Beijing Moon har jeg fået af Anne, tak Anne, den er godt nok flot.
 Cryptomeria japonica Christata har fået en vældig flot hanekam i toppen, det hjalp, der kom mere lys til den.
 Kobberbirken derimod har det svært, den fik en kande vand i aftes, mere må der til i aften.
Flot paryk i parykbusken / Cotinus coggygria
Roserne:
 Chartreuse de Parme, der kom tre blomster ind, de holder længere inde
 Rose de Quatre Saisons
 Dronningen af Danmark

 tre smukke billeder af den, endelig lykkedes det , den er lidt svær at få gode billeder af, snart er blomstringen færdig for i år.
James Galway
For 14 dage siden brugte jer et par timer på deadheadning, nu kan det gøres på et kvarter. Lad os håbe, de kommer i gang igen.
Solnedgangen passede til resten af aftenen
klokken 21.03
og kl. 21.54
Ellers er det ret afslappende i denne varme, for man kan ikke lave andet end at sidde i skyggen med noget koldt. Sikken et D-vitaminoverskud vi kan få med os til vinter, det kan jo være meget godt, for ingen ved, hvad den byder på. 
Temperaturen kl. 14 var her hos os over 30 grader, jeg tør ikke tænke på, hvad den er i f.eks Midtjylland. En mur af varme kommer en i møde, hvis man vover sig ud, der er heldigvis lidt vind her hos os. 
Varme hilsener fra øen i Kattegat

26 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Absolut et flot himmelbillede.
  Og det er dejlige liljer, du har - de må dufte dejligt om aftenen, når du vover dig ud. Jeg tror, det er en af de varmeste dage i dag. Vores gårdsplads er ved at koge over. Jeg har desværre/heldigvis ikke et termometer. Der er garanteret over 30 grader.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Lisbeth
   Ja det var en smuk aften.
   Der dufter så dejligt derude morgen og aften. Ja jeg tror også, at det er en af de varmeste dage, lige nu er temperaturen faldet til 29,7. Godt du ikke har et termometer. Lad os håbe, det bliver den varmeste dag, så temperaturen kan falde til under 25 grader.
   kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Ja, det var et veldig flott bilde! Dine roser er jo fortsatt fine til tross for tørken. I går hadde vi en sånn dag her også med intens varme. Før i dag var det litt bedre, og nå er det mye bedre for nå har det nettopp vært et lite tordenvær som hadde med seg hele 4,6 mm med etterlengtet regn. Nå er det så en kan puste igjen ute. Jeg håper du også får noe regn!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak for det. Ja de roser der er tilbage er stadig fine, men det svinder af dem. Jeg håber, vi får sådan en dag i morgen, man har da lov at håbe, vi trænger også til at kunne puste lidt ude :)
   Klem

   Slet
 3. Det er lækre himmelbilleder. Og du kan stadig vise meget flot Lisbeth! Her har vi lige nu 34 grader, med lidt skyer. Det var faktisk befriende at være rundt i butikker her over middag, de steder jeg var, var der dejligt køligt;-)
  Ha ha ha ja der må være en god gang d vitamin overskud til vinteren.D))
  Varme og HEDE knus Anette ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak skal du have, 34 grader det er ingen spøg, jeg synes de 30 grader er rigeligt. Du har ret i, at der er dejligt køligt i butikkerne, men når man går ud, mødes man af en mur af varme.
   Ja det skulle man da tro.
   Knus både varme og hede tilbage
   Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth, det er længe siden! Det skyldes, jeg de sidste 4 måneder har haft meget travlt med andet end have.
  Men i dag har jeg absolut intet kunne gøre, det er umuligt at være udenfor. Kvælende varme slår en i måde, så snart man åbner døren ud. I modsætning til dig, har jeg i dag lukket alle døre for at holde varmen uden. Køligt marmorgulv i en stue på skyggesiden er et hit lige nu, der er behagelig temperatur.
  Jeg synes ikke, du kun skal vise det, der stadig ser godt ud. Det er nyttigt for dine læsere også at se det, der har det svært lige nu, Du fik ihvertfald mig til lige at være OBS på Kobberbirk. Det gælder om at være der, inden væksterne går helt ud.
  Jeg gruer for endnu flere uger med samme vejr. Hele sommeren har det været netop det vejr, jeg altid frygter. Sidste års regn foretrækker jeg fremfor dette.
  Bedste ønsker for din have og dig fra Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Det er ikke mange dage siden, jeg sidst tænkte på dig og på, hvor du var blevet af, men her er du så.
   Man kan simpelt hen ikke være derude. Jeg har også tænkt på, om man ikke i stedet lukker varmen ind, hvis der ikke er noget vind, bliver der heller ikke gennemtræk.
   Du har ret, men det er så kedeligt at vise alle de triste billeder med det, der er ved at gå ud. I stedet skriver jeg om, hvilke planter jeg hjælper på vej med noget vand. De store træer har det ikke godt, men kloge folk på fb, siger at de nok skal komme igen, det håber vi så. Kobberbirken er først rigtigt kommet i gang i år, så den må jeg passe godt på.
   Det samme gør jeg, jeg vil også heller have regn en hel sommer, men det har vi aldrig herovre. Mange elsker heden, men vi er også mange, der ikke gør.
   Tak for ønskerne Mette
   hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Det var netop dig Lisbeth, der inspirerede mig til at købe/plante Kobberbirk, så min er yngre end din. Den skal der passes godt på ja. Hvor godt træer klarer sig i tørke, har måske noget med hvor langt ned til grundvandet, der er. Hos mig er der 6 m, et andet sted hvor jeg færdes meget, er det 1 m, og jeg synes at kunne se en forskel. Andre har ren sand med over 30 m ned til grundvand, det tænker jeg kan være hårdt for træer.

   Slet
  3. Ok ja jeg inspirerer vist til meget. Jeg håber, du kan holde liv i din. Det med grundvandet lyder fornuftigt, jeg ved kun, at det står højt her hos os, men om der er forskel ved jeg ikke. Jeg har et bed, hvor jeg slet ikke har vandet, planterne har det fint, så der er nok højt grundvand.
   I dag kommer der lidt mere om de planter, der lider.

   Slet
 5. -Det er altså nogle skønne landskabsbilleder du viser. Hvis det er lige så varmt når jeg får ferie om en uge, kunne jeg godt finde på at hapse et at male efter. Må jeg det? Min egen udsigt er snart blevet foreviget så mange gange.
  Den er sjov, den "pegefinger". jeg var ude efter en på et plantemarked i forsommeren, men der var en anden der var hurtigere, så der var ikke flere i denne omgang. bedre held næstegang.
  Vi er vist klar til en godt gang snevinter med alle de Dvitaminer, hihi. Det er for meget af det gode nu, jeg bryder mig ikke om temp. over 25 grader. uff
  hedehilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gunvor
   Du må hjertens gerne bruge mine billeder til at male efter. Du kan da også tage herover og se landskabet og min have ved selvsyn :) du er i hvert fald velkommen. Jeg sidder her og spekulerer på, hvad du mener med "pegefinger"?
   Ja for søren vi må kunne klare rigtig meget til vinter. Vi er helt enige - ikke over 25 grader, det er ikke noget for os danskere.
   Hedehilsner til dig også
   Lisbeth

   Slet
  2. Upps det er et internt udtryk. Jeg mener Hosta Praying Hands.
   Jo tak jeg vil meget gerne komme over til dig, men det kan nok ikke lade sig gøre i denne ferie. Vi skal en tur til den jydske del af familie. Men Samsø er en af de steder vi kunne tænke os at besøge så meget gerne en anden gang.
   Tak for tilladelsen
   Mange hilsner Gunvor

   Slet
 6. Ikke noget at sige til, at du er glad for det landskabsbillede. Vi har tilbragt dagen i Jesperhus Blomsterparken sammen med børnebørnene, så vi er ved at være godt møre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er bedre at kigge på end alt det sørgelige i haven.
   Så kan jeg godt forstå, at I er godt møre.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Det har godt nok været en varm dag og drøjt at være på arbejde. Vi har godt nok aircondition i butikken men alle andre steder må vi svede. I bageriet når ovnene kører når de snildt op over 30-35 grader og det skal der arbejdes i, så især bagerne har nogle drøje dage. Ja nogle har været heldige at få noget regn, men ikke os.
  Dejlige billeder både fra og udenfor haven. Fine clematis, jeg ved ikke om det bare er her hos mig, men jeg syntes at nogle af mine har meget små blomster i år.
  Beijing Moon er en fin lilje (dog ikke så smuk som Bonbini) og den største her i haven, ca et par meter i højden og den breder sig også godt. Duften er der heller ikke noget galt med.
  Trist at se hvor kobberbirken lider. Der ligger mange affaldne visne blade mange steder. Her er der mange visne blade på den japanske kirsebær, men det er jo et meget stort gammelt træ så det skal nok klare sig, men pænt er det ikke.
  Ja med alle de D vitaminer vi optjener denne sommer så får vi nok ikke problemer til vinter :-)
  Smuk solnedgang og et af de bedste tidspunkter på en varm dag, det blir vidst nogle varme nætter vi skal leve med, så der blir nok underskud i søvnmængden de næste dage.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg tænkte også på dig, da jeg skrev, at man ikke kunne lave noget i sådan en varme, nogle er jo nødt til at arbejde, det ved jeg, men i haven er der ikke til at være, og klart heller ikke i bagerier og køkkener, men det nytter ikke noget. Man bliver så misundelig, når man hører, at andre har fået regn.
   Der er også nogle af mine clematis som har små hoveder eller slet ikke når at blomstre. Jeg kan vise flere eksempler, men det er ikke så spændende billeder. Jeg er glad for Beijing Moon, jeg synes den er mindst lige så fin som Bonbini.
   Der er rigtig meget, der lider, det er uhyggeligt at se på, og hvor længe mon det skal vare?
   Ja aftenerne er rigtig gode og nætterne meget varme :(
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Det er så fine billeder af aftenhimlen - kan godt forstå, at de inspirerer til et maleri 😊 Det har helt sikkert været en frygtelig varm dag. Vi var over 30 grader, men helt præcist ved jeg ikke, for vores termometer er gået i stykker. Vi fik også ca 50 - 100 dråber regn - jeg gad ikke engang blive begejstret, for jeg vidste, at det ikke ville blive til noget, og jeg fik ret. Jeg glæder mig så meget til alle dine smukke liljer og alt det andet, du viser 😊 Dronningen af Danmark er på listen her - den må jeg bare have! Det er noget af en hårpragt, parykbusken fremviser - det ser fint ud 😊 Flotte solnedgangsbilleder - man kan blive helt lettet, når den endelig forsvinder under horisontlinjen 😉
  God dag i morgen!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tak skal du have, ja det var da ikke tosset at kunne lave sådan et maleri. Ja det var for os den varmeste dag endnu, dagen i dag bliver vist ikke bedre. Heldigvis ser det ud til at køle lidt i næste uge, I kan sikkert godt klare det uden så meget sol. Ja det var rent til grin med den smule regn. Jeg håber, der er lidt endnu at vise, når du kommer, det er ved at være småt med det. Jeg har lavet stiklinger af Dronningen af Danmark, så må vi se, om de lykkes. Ja parykbusken klarer sig, den kan du da se, når du kommer. Ja solen er ubarmhjertig for tiden.
   God dag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Det var godt nok en varm dag i dag, kan godt forstå at I døjer med varmen. Her klarer vinosni skyggen i de varmeste timer.
  Smukke landskabsbilleder og solnedgangsbilleder.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja i går var da noget slem, den varmeste hos os. Vi må holde os i skyggen, eller indendøre, når det er varmest.
   Tak ja det var en smuk aften.
   Knus

   Slet
 10. Godmorgen Lisbeth

  Ja den er lummer 30grader fik jeg, og idag skal det kulminere for denne omgang.
  Ja nu koommer de storblomsterede liljer alle de såkaldt orientalske og deres hybridder, tilbage bliver der vel kun de L. henryi basserede som holder tiden:)

  Ha en dejlig sommerdag

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja også vi nåede de 30 grader, det gør ikke noget, at det kulminerer for denne gang, men allerede i næste uge, ser det ud til at blive slemt igen.
   Det er godt med liljerne, for roserne er næsten helt færdige. Jeg tror ikke, jeg har nogle af dem.
   Tak i lige måde

   Slet
 11. Her endte varmen i bulder, brag og velsignede 14 mm. Det gjorde virkelig godt. Nu er varmen retur, men haven er i den grad frisket op!

  SvarSlet
 12. Hej Lisbeth!

  Ett tag sedan jag kikade in i bloggvärlden. Du kämpar också med torkan men ändå har din trädgård mycket fint att visa upp. Jag går inte heller ut frivilligt i värmen, det är bara för mycket.

  Flotta bilder på solnedgång över Samsö!

  Kram!

  SvarSlet