mandag den 2. juli 2018

Blogtræf på Sydfyn


Som flere af jer har set hos Tim og Ulla var også hr. og fru Høneballe en tur på Sydfyn for at se Susanne og Thorbens have. Det var en lang tur og bestemt  turen værd. Derfor vil jeg anbefale jer, der bor på Fyn eller andre, der er lyst til en længere tur at tage ned at se deres have næste weekend. Der har de nemlig Åben have.  
Dette billede har jeg  taget, jeg forelskede mig nemlig i rosen Albertine, den har en fantastisk farve, den kan jeg helt sikkert købe hos Jas Roser, han bor i Brenderup, så det er nemt at køre omkring ham, inden I tager ned og ser deres flotte have og naturgrund. Husk at ringe til Jas og lave en aftale, han har nummer 40629805, han svarer efter kl. 17.
Se  her på de spændende billeder, som Bent har taget.
 Her er de fleste af os samlet, i baggrunden ses huset, som er Susannes fødehjem

 rundvisning i den ældre del af haven. Bemærk grisetruget som stammer fra stalden. Susanne står og fortæller, ved siden af hende Malcolm og Ulla skimtes lige. Vivi står ved siden af mig, Mette med stårhat og rød kjole og til slut Thorben.
 et formklippet hønsebenstræ, det var ret imponerende
 Her kommer far og datter, Tim og Celine med en rose til værtinden.
 flot spejlbassin i den hvide have, du kan læse mere om den i Ullas indlæg
 brønden er kamufleret, de var bange for, at den skulle gå tør her i tørken, så de henter vand til vanding af planter i et vandløb ved søen
 en flot rund terrasse
 der var plantet tre tretorn, men de voksede ikke ens, denne er vist den største
 her er vi på vej ned til naturområdet.
 et kæmpe område, som de selv havde tilplantet med træer, søen har de også selv graved ud, den var hjerteformet (Thorbens idé), dejligt sted hvor man ved vandløbet kunne se isfugle og rød glente og andre spændende fugle, hvis man var heldig.
Totempælen har Thorben selv lavet
Det er han også god til. flot ørn.
 her er så et langt kig til den røde mur, hvor der skal laves orangeri, når Thorben får lov at begynde.
På begge sider af plænen her er der store staudebede med græsser og tørketålende planter.
Det er Kjeld Sloth, som har hjulpet dem med at planlægge haven.
 Thorben er god for smedearbejdet, disse højbede er på den anden side af den røde mur.
 Flot himmel
og flotte kig mange steder i haven
 Et stort flot værksted var der også, så der er også noget at se på for mændene
Thorben kan godt lide at lave biler
og traktorer i stand, også det er han supergod til.
Det var en dejlig dag, mange tak til Susanne og Thorben, fordi vi måtte komme og se jeres paradis og tak for god beværtning.
Trætte var vi, da vi endelig var hjemme kl. 20.45, men jeg måtte da lige en tur i haven, inden der blev lukket ned for dagen.
Det er altid dejligt at komme hjem igen, jeg har deadheadet hele formiddagen, for det er jo rigtigt, hvad Vivi sagde, det er et stort arbejde med roser, for de skal pudses af dagligt, hvis det skal se ordentligt ud.
Her er clematis:
 Arctic Queen
 Elfe
 Warszawska Nike
 Hemerocallis er der også en del arbejde ved, hvis de skal se ordentlige ud.
 liljer og solhat i skøn kombi

solen sendte sine sidste stråler ned på liljerne.
I dag er det igen varmt, det kan nok ikke forbavse nogle, her blæser det en del, temperaturen er nu på 27.4 grader. Turen over Jylland og Fyn var ikke opmuntrende, markerne er gule og træerne ved at visne. Jeg talte i dag med en gammel mand på over 90 år, han havde aldrig oplevet noget lignende!!!
Jeg håber, at I trods varmen får en god dag. 

27 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Ja, mens det er aller varmest må vi få blogget:)
  Tak for turen, sjovt med nuancerne der er så forskellige i de forskellige indlæg:)

  Det er et flot smedearbejde er er lavet til bedene og stien:)

  Her er der igen vand i prognoserne 1,5mm på lørdag...

  Vi får se!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja netop, det er siesta og bloggetid :)
   Selv tak, ja dette var hvad Bent så, han havde det store kamera med, man får mere en fornemmelse af stedet, når flere har lavet indlæg og taget billeder.
   Ja Thorben er meget dygtig med sine hænder.
   Tja det er jo ikke meget vand, det kommer nok heller ikke.
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Kære Lisbeth. Mange tak for din gode omtale af vores sted og din reklame for vores åbne have næste weekend. Bent fik sørme taget nogle gode billeder, og han er nok den eneste, som har taget billede af værkstedet:) Thorben har selv lavet ørnen og totempælen - ørnen er savet og skåret ud, og til totempælen har han brugt en motorsav. Jeg vil også sige tak for besøget, rosen og riddersporen og hils Bent mange gange. Jeg lægger invitationen til åben have op om lidt:) Smukke liljer, klematis og roser, du viser, og hvor har du ret i, at det er ved at være på høje tid med vand fra oven. Kh Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne
   Selv tak - det slog mig pludselig, at der er rimeligt mange, som læser med her, så måske kan jeg lokke nogle med til jeres åbne have.
   Ja Bent tager gode billeder og husker også at tage af det, der interesserer ham :) Jeg retter lige til omkring ørnen og totempælen, ingen af os hørte nemlig det der blev sagt ved den. Den er fantastisk flot, Thorben har mange evner.
   Det er godt, jeg har dit blogindlæg med i mit indlæg nu, jeg håber, der kommer nogle og besøger jer.
   Ja vi trænger i høj grad til vand, men det kan desværre vare længe endnu.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Jeg syntes jeg kjente deg igjen i en annen blogg, ja :)
  Det må jo være så morsomt med alle disse bloggtreffene dere har.
  Flotte liljer og dagliljer hos deg!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg er let genkendelig :)
   Det er rigtig hyggeligt med blogtræffene, der er en del i år.
   Tak for det
   Klem

   Slet
 4. Det var en dejlig dag i går, og det afspejler Bents billeder til fulde.
  Nu vil jeg også lige lægge en kommentar om Åben Have hos Susanne på mit indlæg.
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var bestemt en dejlig dag, det ses tydeligt på billederne, I har taget.
   Det lyder som en rigtig god idé, lad os håbe at nogle vil besøge deres åbne have.
   Knus

   Slet
 5. Det var dejligt at I kom afsted på tur og det ser ud som om Susanne og Thorben har haft travlt, for deres store have strutter jo på billederne trods tørken. Jeg var selv i England og kunne ikke deltage og nu går vi igang med at pakke for at flytte om tre uger, så jeg når ikke at ser deres have i år og så er det godt at se jeres billeder.
  De to laver så mange flotte ting i træ og jern, det er jo fantastisk at kunne det.
  Jeg er enig med Vivi roser skal være afpudsede ellers bliver de kedelige at se på, derfor har jeg heller ikke så mange. Albertine er en smuk rose, jeg havde den for år tilbage, men den fik desværre stængelsyge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja denne gang var det os, der kom af sted. Tørken kunne nu nok ses i deres have også, men der var rigtig meget flot at se på og stauder og græsser stod godt. Nej man kan ikke være to steder, men så nød i England i stedet. Så må I i gang med pakningen, mon ikke det bliver lidt vemodigt, når I skal sige farvel til huset.
   Ja det gør de.
   Jeg mener bestemt også, at roserne skal være afpudsede, ellers ser det grimt ud, derfor går jeg der også så meget.
   Ærgerlig med din Albertine, den så rigtig fin ud hos dem.

   Slet
 6. -Det ser ud som rigtig smuk og stor have. Den kunne jeg godt tænke mig at se engang. Næste weekend er desværre booked op,, men engang....
  Dit sidste billede med liljerne og solen er da liige til et puslespil, skønt.
  hilsner Gunvor
  ps Jeg har lige hørt i vejrmeldingen på dr1 at vi er et "lille minoritet" der gerne vil have regn!!!! Altså de tvfolk, sommetider kunne jeg ### ved dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det var en smuk have, men den ligger nok lidt langt væk fra dig. En gang må du tage på havetur både her og der :)
   Ja det blev et rigtig fint billede af liljerne.
   Af samme grund hører jeg ikke vejrudsigten, der er rigtig mange, der gerne vil have regn, men der er også nogle, der synes, at dette vejr er dejligt, det er det da også, men ikke når vi kan se, at det hele dør omkring os.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  kan se at I alle havde en rigtig god dag. Der er sørme også noget at se hos Susanne og Thorben. Dejligt at vi andre også lige kom med på turen. Ja det er jo ikke så langt fra mig og det kunne være rigtig spændende at lægge vejen forbi, men det blir desværre ikke i næste weekend, hvor bla. hele lørdagen foregår i Jylland til fødselsdag.
  Ude godt men hjemme bedst siges det og der er nu noget om det for når en dag er brugt ude så er det bare dejligt at komme hjem i egen have og se hvad der er sket i dagens løb. Desværre er det fortiden mest at se hvad der så er ved at bukke under for tørken :-(
  Dagliljen ser nu stadig fin ud. Flere af mine er i en sørgelig forfatning, mere gule end grønne. De er heller ikke blevet vandet (vandet skal jo bruges med omtanke) men jeg er bange for at det blir nødvendigt hvis de skal overleve.
  Ja det må jo være en ekstrem tørke når en 90 årig ikke husker noget lignende. Så ikke noget at sige til at vi klager os.
  Nu vil jeg lige kigge lidt på Ullas og Tims indlæg og se lidt mere fra det smukke sted i det sydfynske.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det var ærgerligt, at du ikke kunne komme og se deres have. Jeg er ret sikker på, at du kan få lov en anden dag, hvis du spørger. Ja for det var en rigtig god tur, der er noget at se på.
   Men selvfølgelig var det også dejligt at komme hjem igen, jeg har hele tiden antennerne ude, hvilke rhodoer skal vandes i dag. Så må jeg være heldig med dagliljer, der er da en del, men du har ret, vandet skal bruges med omtanke.
   Ja det er ekstremt, vent til du har været i Jylland, så kan du rigtigt se det på markerne og træerne, det er uhyggeligt.
   God idé så må du nyde billederne i stedet.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Tak for sidst, det var hyggeligt 😊

  SvarSlet
 9. Sikke fine billeder du servere Lisbeth.
  En kæmpe grund med masser af sjove ideer og skønne blomster.
  Hyggeligt med blogtræf.
  Jeg er total bag efter. Men det her vejr gør at vi er ude konstant og først kommer ind når vi segner om. Jeg elsker jo varmen. Så jeg når intet med blog og hus for tiden........

  Knus og skøn aften
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Tak skal du have, ja det var hyggeligt.
   Man kan kun blive bagefter i den varme. Jeg ønsker mig kun regn, men det får jeg ikke.
   Knus og i lige måde
   Lisbeth
   Godt der er nogle, der nyder varmen.

   Slet
 10. Sikken en lang (varm) dag I har haft, men godt det var turen værd. Og tænk, du fandt en rose som du ikke har derhjemme. Tillykke!
  Dejlige clematis og liljer du viser! Lidt liv er der da stadigvæk, men man føler med landmændene.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var en lang varm dag, men det var heldigvis en spændende have, og ja så var der lige en rose, jeg ikke havde, men der findes nu mange, jeg ikke har.
   Tak - ja der er snart ikke meget liv i den varme og tørke. Man føler bestemt med landmændene og planterne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Tack för turen! Alltid spännande att se andras trädgård och bilder för inspiration. Gillade den kvadratiska gården med plåtlådorna :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Carina
   Det var en flot og spændende have.
   Tak i lige måde

   Slet
 12. tak for sidst :) hyggeligt som altid, og det er nogle gode billeder Bent har taget ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Tim
   Ja det var det, der blev taget mange gode billeder, det er næsten som at være der selv :)

   Slet
 13. Kære Lisbeth
  Tak for en rundtur i haven. Den ser fantastisk ud med mange flotte detaljer. Det var så ærgerligt, at vi ikke kunne deltage, men jeg har noteret mig, at du skriver, at der er åben have i weekenden. Jeg prøver, om jeg kan bikse en tur sammen. Vi vil gerne have et par mere ting at se, når vi nu alligevel skal på langfart. Ikke at der ikke er meget at se i have eller meget andet at vælge mellem, men det skal jo lige arrangeres. Du kender det sikkert godt - det gælder om at udnytte tiden :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Selv tak og tak for kommentar. Der er rigtig meget at se på i Susannes have, de bliver glade, hvis I kommer i næste weekend i stedet. Det havde nu været hyggeligere, hvis vi kunne mødes.
   Jeg har altid syntes, at der var langt til Ebeltoft (også selvom I ikke skal med færgen), så ja jeg forstår godt, at der lige skal ske noget mere, når man nu skal af sted.
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth, hvor er der smukt hos Thorben og Susanne. Der er også smukke blomster hos dig trods varmen. Der må vandes og det gør jeg også. Dog mest krukker og nyplantede clematis og roser. Jeg er på farten så blogning må lige ligge stille indtil om lidt tid. Det har været et halvt år med 2 huse og haver samt fuldtidsjob så derfor så stille hos mig. Håber at komme stærkt igen efter 16 juli hils Bent og regn må vi nok se langt efter.

  SvarSlet