søndag den 22. juli 2018

Lidt har også ret

Varmeferien slutter nu, men noget tyder på, at der hurtigt kan blive brug for den igen. Mere varme orker vi ikke, men ingen spørger os, om vi snart synes, det er nok. Der er Middelhavsagtige tilstande i vores lille land, og i mange af vores nabolande, det er vi ikke vant til. Vi er ved at vænne os til varmen (næsten) og holder os indendøre meget af dagen.


De lover regn i morgen 8 dage, det vil være ønskeligt, men vi vil se det, før vi tror på det. Vi skal være optimister siger Karsten, det er vi så.
Nogle planter har det skidt
 men mine Agapanthus har aldrig været så flotte som i år
 Buddleja Globosa må vandes ellers kommer blomsterne ikke
 bierne har travlt, her i Clematis Blue Angel
Den røde kvan står flot, nu er det snart tid til at klippe skærmene, ellers får jeg dem i hele haven


 De fleste heuchera er ikke kønne mere, men af en eller anden grund, har denne det fint
 Hortensiaerne vandes hver dag, kun den ene Limelight blomstrer
 de andre skal vandes dagligt, forhåbentlig kommer knopperne så i blomst
 den lyserøde her har ingen problemer, skønt den står i et højbed/stenbed

 liljen Anastasia blomstrer i en sommerfuglebusk
godt vi har liljerne til at glæde os
 De store krukker med rhododendron er sat i skyggen hos R. rex, de blev solbrændte. R. sinogrande og R. linearifolium
Roser, ja heldigvis kommer der nye
 Akvarel
 Barock  (sidste blomst i denne omgang)
 Clementina Carbonieri (købt Grundlovsdag) den er blevet flittigt vandet i blomsterpotten, det har hjulpet.
 Hansestadt Rostock
 Strawberry Hill
 Scabiosen blomstrer flot hen over R. Great Dane, de er fine sammen
Glimt fra skoven
Set fra skoven ser det stadig frodigt ud, man kan nemlig ikke se græsplænen.
Fortsat god søndag

23 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Jeg prøver å arbeide ute nå, men det er omtrent umulig. I tillegg til varmen er det også veldig høy luftfuktighet. Jeg føler at det begynner å tære på både humør og helse. Vi er ikke vant til sånn varme over lang tid som nå. Men vi får ingenting gjort med det dessverre.
  Flott lyserød hortensia du har! Ja, de krever mye vann.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er nærmest umuligt at være ude om dagen, jeg bliver inde, men går ud og vander om aftenen. Nej vi kan ikke gøre noget ved det desværre.
   Den lyserøde hortesia klarer sig selv, rart når nogle kan det.
   Klem

   Slet
 2. Agapanthussen er rigtig glad ud :-) Det er sådan en smuk plante med de græslignende blade og ranke blomsterstængler.
  Imponerende, at du magter at vande hortensiaer dagligt. Jeg forsøger at komme haven rundt på en uge - og så forfra. Og forfra. Kun krukker vandes dagligt.
  Regndansen i Nyborg virkede desværre ikke.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det gør den, men det kan den jo også sagtens, når den får det vand, den kan bruge.
   Så længe jeg vander med slange, går det nok. Min haveveninde på 81 vander med 5 liters kande, det er hårdt for hende. Ja vi kører forfra igen og igen. Jeg går rundt hver dag og kigger på, hvilke der skal velsignes med vand den dag.
   Nej det var ærgerligt, de danser nok hver dag, så måske en dag :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Det er jo langt værre i Sverige, hvor de nærmest har australske tilstande med de mange skovbrande. Hos os vander jeg alle krukkerne og nogle få planter, som jeg har plantet mod Sørens advarsler. Ellers er det ham, der styrer vandingen, og så afaler vi fra dag til dag, hvad der står først i køen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er langt værre i Sverige med alle de skovbrande. Jeg styrer vandingen her, så godt jeg kan, hvad ser ud til at trænge mest.

   Slet
 4. En skøn gul buddeleja, det syntes brumbassen vist osse.
  Det er dejlig liljerne er der. Det er da en opmuntring. Her har jeg en gruppe der blomstrer endnu, hele haven dufter af den. Ellers er der ikke så meget stads ved haven mere.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja den buddleja er fin og anderledes.
   Ja liljerne er en stor opmuntring, når de er forbi er der ikke meget stads ved haven mere.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Jeg får lyst til at få en masse liljer. Dine ser så skønne ud - også i varmen. Jeg er helt syg for at sætte lidt i jorden her hos os, men det ville jo være helt tosset at plante i dette vejr, så jeg styrer mig ... indtil videre ... Tænker at jeg vil starte med at købe en træbalje og sætte nøkkeroser i den (Karen skriver i dag om den anden Lisbeths træbalje, og jeg føler at jeg må eje sådan en) :-)
  En god ting ved varmen: Havvandet er 22 grader. Jeg begyndte at svede da jeg var ude at svømme i dag. Sådan plejer det ikke at være når man bader i dansk havvand.
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er lige noget for dig med masser af liljer, men du er nok nødt til at vente lidt noget længere, man kan slet ikke komme i jorden nu.
   Men træbaljen med nøkkeroser er en super idé, de må da kunne klare sig i vand.
   22 grader ja det var flot temperatur i dansk havvand.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Ja lidt regn ville ikke skade, men solen er nu også herlig. Godt vi ikke selv kan bestemme. Jeg elsker varme ,men vil også gerne se smukke blomster så måske skulle jeg danse en regndans. Hygge herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Nej jeg tror bestemt ikke, at regn kan skade. Ja godt vi ikke selv kan bestemme, så blev der nok mere ufred i verden. Ja lad os prøve en regndans, hvis vi kan.
   Hygge tilbage

   Slet
 7. Jeg har også vænnet mig til varmen, og det mere langsomme tempo alt går i, sådan da.
  Vil du tænke dig at for en uges tid siden var der KUN 18 grader om aftenen og jeg frøs;-)
  Din have er smuk over græshøjde, kigget er så skønt!
  Jeg er egentligt imponeret over hvor fint de fleste af roserne klare sig i tørken, selvom de ikke blomstre så meget her hos os. Men du har jo også hundrede vis, og blomsterne hitter:-)))
  Det er, også, flotte udsigts billeder du viser.
  God aften, lune knus og klem, fra en der skal sove i telt i nat:-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja man kan vænne sig til meget også varme, automatisk sætter man tempoet ned, og fryser i øvrigt, hvis temperaturen kommer under 20 grader :)
   Tak skal du have. Ja roserne klarer sig fantastisk trods tørken, jeg har en del blomster ikke mange mere, men du har ret jeg har jo også mange roser.
   God aften lune knus og klem tilbage
   Det er jeg sikker på Bent vil misunde dig. Sov godt

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Det er lige gået hen over mit hoved, at du har holdt varmeferie i går, men jeg fik også først læst dit indlæg fra i fredags nu. Ja, du kan tro, jeg var betaget af de mange dejlige kig og detaljer i din have - jeg får stadig fine billeder op på den indre skærm 😊 Det glæder mig, at du kan lide rosen, og at du ikke havde den i forvejen - jeg kunne ikke huske dem alle i hovedet, så det var lidt en satsning 😉 Jeg jan skrive under på, at dine hostaer står helt utroligt flot, og at de er kæmpestore - skøn plante, som jeg kommer til at sætte mere og mere pris på. I næste uge lover de mellem 30 og 33 grader, hvilket betyder endnu mere vanding - det er til at blive van(d)vittig over, og jeg håber sørme, de får sunget den livgivende regn til landet i Nyborg. Utroligt, at den rosa hortensia klarer sig uden vand og står sp flot og blomsterrig, som den gør. Liljerne gør det fantastisk - de er så smukke hos dig.
  God dag til dig i morgen 😊
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det forstår jeg godt, for du så ikke lige med i forrige indlæg, pyt med det, nu har du set det og billedet af dig selv på besøg i haven :) Godt du stadig får fine billeder på din indre skærm. Ja vel kan jeg lide den fine rose, nu skal vi bare have den plantet, jeg tror, den kommer hen til de andre ved skuret. Selvfølgelig kan du ikke huske, hvilke roser jeg har, det ville da også være imponerende. Ja mange af hostaerne er ret flotte. Det er uhyggeligt at tænke på den varme, men vi kan ikke gøre noget ved det, det kan de nok heller ikke i Nyborg.
   Jeg er også imponeret over den rosa hortensia, Karsten har nok ret i, at den har rødderne dybt i jorden.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Skal vi være optimister? Ja det ved jeg da ikke om passer til alle - men da nok til mig selv:)
  Det er et sundhedstegn at dit græs ser afbrændt og dødt ud. Det er det ikke klart det ikke forsøger det umulige, 2018 er ikke 2017, slet ikke.
  Det har jeg også set, Hortensia der står i højbede klarer sig usædvanligt godt - mon ikke det skyldes at de er vant til at skulle søge efter vand og har dybe rødder?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det skal vi da, du skriver ofte, at du tror på det :)
   Ja det har du nok ret i med græsset, og sikkert også med hortensiaen, det er mange år siden jeg har måtte vande den.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Jeg synes også at vi har vænnet os til varmen men det er ret varmt på kontoret hen på eftermiddagen. Jeg klippede blomsterstandene af vores kvan i dag, de har det nemlig med at så sig alle mulige steder.
  Der ser nu dejligt ud i skoven stadigvæk.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja vi vænner os til varmen, det er vi nødt til. Det er ikke sjovt at være på et kontor, når solen kommer på, jeg husker det godt fra mit arbejdsliv, da havde vi også solen ind om eftermiddagen.
   Mine kvan er ikke helt så fremskredne endnu, men jeg holder øje med dem, for ja de selvsår sig helt vildt.
   Ja skoven er stadig skøn
   Knus

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Den varme ferie var hurtigt overstået, det regnede jeg nu også med :-) ellers ville der jo gå nok en uge inden vi hørte fra dig igen og nej det ville nok lige være for meget af det gode :-)
  Jeg er dælme glad for at jeg har ferie nu for det ser ud til at blive en drøj uge, så selv om det også idag har været varmt så har jeg fået alt støv og nullermænd fjernet inden døre, så jeg med god samvittighed kan lave absolut ingenting de næste dage.
  Jeg syntes gidt nok at der er meget der lider her, det er især stauderne. Jeg er spændt på hvor meget der overlever.
  Kvanen der ud til at have det godt, den er forsvundet her, det er vidst blevet gravet lidt for meget hvor den stod, men jeg fandt lige nogle frø i gemmerne i går så jeg må ha sået.
  Ja det er nok meget klogt at sætte krukkerne i skygge hvis det kan lade sig gøre, så er de da knap så udsatte.
  Ja udsigten fra skoven ser grøn og frodig ud, det er dejligt og så glemmer vi for en stund det der gule noget der kaldes for græsplæne. Der er dælme ikke mange grønne strå her.
  God nat herfra og en god mandag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det gik stærkt, men jeg tænker, der kommer flere i løbet af ugen, der bliver jo ikke ved at være nyt derude.
   Godt du har ferie ja, det er helt utroligt, at vi nu skal have hedebølge, som om varmebølgen ikke var nok. God idé at få gjort rent, så du kan lave ingenting de næste dage. Også godt du ikke havde udsat turen over til os til nu, det havde der vist ikke været meget ved.
   Ja stauderne har det skidt, det hjælper knap nok at vande dem, det gør jeg så heller ikke meget i, jeg har nok i at holde liv i rhodoerne.
   Jeg har flere kvan, hvis det ikke lykkes med frøene, men det gør det nu nok.
   Jeg skulle have sat krukkerne i skygge for længe siden.
   Der hvor der er skygge, har vi stadig lidt grønt græs, så Bent kan få fornøjelsen en gang i mellem.
   God dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Good morning dear Lisbeth,
  Beautiful what your garden is bringing you. Overhere it's to hot to be outside and also inside the house it's to warm. It's sad to see the garden suffer with this temperatures. It's no use to water my little garden the water does not go into the soil but it's going away. The clay soil is like rock. Temperatures will be 38C at thursday I hope it will be the last hot days. I've had enough.
  Stay cool
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet