fredag den 20. juli 2018

For lidt og for meget

Mon ikke I kan gætte, hvad jeg tænker på. Vi kan roligt sige, at vi får for lidt regn og for meget sol. Jeg husker i vinter/foråret, at Marit var så ked af al sneen. Vi kan ikke lide, når det samme vejr fortsætter for længe, det bliver bare for meget, med mindre man er solelsker. På Nyborg Vold starter de i aften med at spille Singing in the rain , de danser nok også, lad os håbe, det kan give regn, selvom det ikke lige er det, der bliver lovet.
Der er heldigvis stadig noget, der er friskt at se på:
Hostaerne i skoven har det godt
 Clematis Blue Angel
 C. texensis Radiance til tops i rosenlysthuset
 Hemerocallis Frans Hals har blomstrer godt i år
 en af mine mange hortensia
Liljer kommer vi ikke uden om i denne tid, de må nydes så længe, de varer.


 i skoven med kornmarken som baggrund
Mamelukærmeblomst
 Den sidste rhododendron for i år. R. Pennsylvania gør det godt, men vandingen skal holdes ved lige, ellers springer blomsterne ikke ud.
Sølvlys skal normalt ofte have vand, men disse her klarer det fint uden meget vand, det plejer de ellers ikke.
Roserne:
 Akvarel
 Britannia med besøg af græshoppe
 Clementina Carbonieri købte jeg hos Jas Grundlovsdag, nu er den ved at være klar til at blomstre igen. Den er blevet vandet flittigt ligesom de andre roser. jeg købte den dag.
 Dronning Ingrid eller Flora Danica
 Sharifa Ashma
St. Cecilia
 Her på bænken blev der snakket en del i går
se bare hvor betaget Linda er

og se en fin rose, hun forærede mig Royal Celebration (en Tom Carruth sag)
Det var alt for i dag, rigtig god weekend, jeg holder varmeferie :) 

24 kommentarer:

 1. Dine hosta ser fine ud! Endnu engang imponeres jeg over dine mange, mange roser - og en fin nu fra Linda til samlingen. God varmeferie til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak ja dem der står i skyggen i skoven klarer det fint. Ja der er mange roser, men mange hænger med hovedet, det forstår man godt.
   Tak for det

   Slet
 2. skønne roser og liljer du har stadigvæk. Og hosta, nogle af mine er sol skoldede trods de står i halvskygge. det har jeg ikke prøvet før. Men de i helskygge er hæderlige, de hænger lidt med næbbet, men klarer sig.
  Vores ferie starter i dag, jeg havde lidt troet regnen så kom, men ak nej. Vi skal nok regne med 14 dage i fuld sol. Der ryger nok nogle is ned så.
  God weekend hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gunvor
   Ja liljerne er lige sprunget ud, så de klarer det et par dage. Jeg har også hosta, der er solskoldede, men dem gider jeg ikke tage billeder af.
   Ja det plejer nok at regne i din ferie, men nej ikke i år.
   God ferie med masser af is :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Jeg synes det er ret fantastisk at du kan holde liv i så meget! Her gulner og visner det om ørerne på os. Jeg er solelsker, men jeg ønsker mig godt nok regnvejr. Det lyder som en fornuftig idé at gå på varmeferie. Du må have en god en af slagsen!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Det er ret deprimerende at holde liv i det, for der er hele tiden noget, der mangler vand. Det er som at tisse i bukserne, det varmer ikke ret længe. Ja du er solelsker, så det glæder mig, at du nu også ønsker regnvejr.
   Tak for det - god men lidt trist.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Varmeferie lyder godt - midt på dagen får man alligevel ikke lavet meget:)
  Næste weekend skulle blive endnu varmere...
  Flot Carruth sag - den ser mørkere ud på andre billeder?

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja ikke - det er ikke vejr til at lave noget derude, jeg får vandet om aftenen, det er det hele.
   Det er da ingen trøst :(
   Jeg synes heller ikke helt, at den ligner billederne, men det er det, der står på mærkaten.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Selv om de danser regndans hver aften nu på Nyborg Vold tænker jeg ikke at det hjælper, og mon ikke også de foretrækker det gode vejr. Det trækker jo nok nogle ekstra publikummer :-)
  Dagliljen og de "ægte" liljer ser ud til at ha det nogenlunde godt. Hostaerne ligeså. Her har Hostaerne det også rimeligt, men de står jo også ved nordgavlen. Mamelukærmeblomsten som jeg fik en stikling af for et par år siden er efterhånden blevet sto, men den hænger godt nok noget om dagen men den retter sig når vi når aften.
  Smukke roser du stadig kan vise, og en rigtig fin en du har fået.
  Fortsat god aften og en god varme ferie :-)
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej jeg tror heller ikke, at det hjælper, og du har ret, de vil nok hellere have godt vejr, men det må være varmt at danse i regnfrakker.
   Ja dagliljer og de sidst udsprungne liljer har det fint. De hostaer jeg viser har det fint ja, mens andre hænger med bladene. Min mamelukærmebusk har det fint, den står i skoven. Dejligt at høre, at din er blevet stor.
   Ja det var en fin rose jeg fik, det var dejligt, men bestemt ikke nødvendigt.
   Tak i lige måde og god ferie til jer.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Ja, dette været er omtrent like ille som all snøen i vinter. Det er så merkelig at det ikke er noen mellomting. I høst hadde vi fryktelig mye regn, i vinter veldig mye snø, og nå bare fint varmt vær uten regn. Det er som været "henger" seg opp. Kun en værtype...

  Flotte hosta hos deg, og utrolig at du fortsatt har rhodoer i blomst!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja ikke, vi kan ikke lide, når det bliver ved at være samme vejrtype i månedsvis.
   Tak - det er også den sidste rhodo for i år, men den gør det godt.
   Klem

   Slet
 7. Good morning dear Lisbeth,
  Your garden still looks so lush and green. Nothing to see that it is so dry and warm.
  Have a wonderful weekend
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Thank you - but I don´t take pictures of the bad plants in my garden, it is too sad to look at.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 8. Hei Lisbeth. Om en skal finne noe godt med det siste væråret må det være at plantene som klarer seg er spesielt robuste. Hos oss er det ikke fullt så varmt, så selv om tørken holder blir det kanskje litt mindre fordamping. Godt å ha skyggehage nå, både for blomster og mennesker. Hs en fin helg. Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Ja du har ret, der må være planter, der er mere robuste. Ja det er godt med skov og skygge, det er det eneste sted, man kan være.
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Jeg er også imponeret over alle dine roser og de farver du kan vise i haven. Dejligt at solen skinner men nogle grader lavere er for mig ønskeligt og ikke mindst noget vand fra oven. Lad os krydse fingre for at voldspillernes sang kan give lidt regn :-). God lørdag til jer. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja det går helt godt med det, men jeg viser heller ikke billeder af det visne. Desværre lover de højere temperaturer og ingen regn, så det hjælper nok ikke med voldspillernes sang :(
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Flotte hostaer, du kan vise :-) Lad os håbe at regndansen i Nyborg virker.
  Din Frans Hals ser helt anderledes ud end min, men der er måske variationer. Se evt. fotos fra Google her: https://www.google.dk/search?q=frans+hals+daglilje&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwinvMqi4rDcAhUQQd4KHQMJDkUQ_AUICigB&biw=1201&bih=628
  God weekend til dig også.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Ja jeg er heldig, at der er nogle pæne. Ja vi må håbe, de danser noget regn ned til os. Du har da ret, det er da ikke Frans Hals, den kunne jeg da aldrig drømme om at købe, den er jo grim. Så har jeg ingen navn til den :)
   Tak for det
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Hostorna var jättefina och kanske mer torktåliga än man kan tro. Liljorna har precis börjat slå ut här eller ja de senare liljorna. Ikväll doftade det ljuvligt när jag gick en runda :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Disse hosta står i skyggen, dem i solen ligger hen ad jorden. Ja så er det de duftende liljer tid, det er dejligt.
   Tak i lige måde

   Slet
 12. God varmeferie. Jeg sidder inde ved computeren, og Søren klipper den høje bøgehæk. Sådan er vi så forskellige. Det nytter jo heller ikke at foreslå, at han skal vente, til det bliver køligere vejr. Hvilke blomster nød folk mon i juli måned, før liljerne for alvor gjorde deres indtog i haverne. Roserne lader jo typisk op til deres genblomstring.

  SvarSlet