søndag den 8. juli 2018

Lørdag en vejrmæssig underlig dag - og lidt om rosen Mendoza

I går blæste det, ganske som det plejer, jeg sad i haven og læste slutningen af den bog, jeg startede på fredag. Det blæste rimeligt meget, men solen skinnede, så jeg nød at sidde i parasolens skygge. Men til aften skete der noget mærkeligt, det blev helt stille vejr et par timer, så jeg kunne fortsætte med at sidde ude og nyde det, indtil kl. blev omkring 22. Klokken 23 blæste det op igen til over 5 m/s, det synes jeg var lidt underligt, men vi aftenen blev nydt.

 Johan Wolfgang von Goethe
 Den gule vandgran er mere gul end den plejer at være, til højre hjertetræet, som allerede er ved at krølle bladene sammen. Yderst til højre sumpcypressen som stadig er lige grøn og flot.
Der er stadig en del roser at se på, her er det mosrosen Mme Louis Levique, som åbenbart elsker denne varme tørre sommer, jeg har aldrig haft så mange blomster i den før, ca. 20 stk. på en gang
Ellers er det ved at være slut med blomstringen, ved skuret
 er der kun få blomster i A whiter shade og pale
 og i Belle de Clermont
Wild Rover har kun denne tilbage.
 Ved pergolaen er der kun Ilse Krohn Superior
og Uetersen Klosterrose, der blomstrer.
 I dråbebedet har Chippendale en enkelt blomst
 Det samme har Elaine Paige
mens Aprikola frodigt blomstrer videre.
I august 2016 købte jeg hos Anton i Brenderup en rose, som han kaldte Mendoza
her blomstrer den midt i juni måned. Det var et prøveeksemplar, som jeg kom til at købe, Anton var godt nok ikke glad for at komme af med den, men han sagde ikke nej. Her kan du se den, dagen efter mit køb. Jeg har ledt forgæves efter den, for mon den blev frigivet til salg.
I fredags var jeg så heldig at kunne læse mere om den hos Elna med bloggen Havesysler. Det viste sig, at den var kommet i handlen i sommeren 2017, den har fået navnet Mendoza Castle. her kan du se lidt om den. Desværre har jeg ikke fundet ud af, hvor den kan købes. Det er en flittig rose med en fin duft og en overdådig blomstring. Lige nu holder den pause hos mig.
 I de store rosenbede er der heldigvis stadig gang i blomstringen, Accapella
 Chartreuse de Parme blomstrer mere i år, end den har gjort før, den er nu først for nylig startet med at blomstre.
 Salét
 Ghita Renæssance
 Margaret Merrild
Martine Guillot vil også være med, den blev flyttet hen til en af birketræerne, der er lidt tørt for den.
 Den fine Allium er kommet i blomst, mon ikke det er Allium carinatum var. Pulchellum


 lidt dagliljer

 og lidt liljer
Violfrøstjernerne har det for tørt i år, men den store Elin her blomstrer da. Thalictrum Delavayi Elin kan blive op til ca. 180 cm, den fylder godt i stenbedet.
 glimt fra Pavillionbedet
 også her
For nogle år siden fik jeg Patrinia/Guldbaldrian af Marie, den blomstrer flot nu.
På sådan en dejlig aften fik jeg selvfølgelig også taget et billede af solnedgangen.
Gårsdagens højeste temperatur endte på godt og vel 29, mon ikke det bliver det samme i dag. Den lovede regn på tirsdag må vi vist kigge langt efter, nu er den fjernet igen.
Fortsat god søndag

18 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Ja, det er jo merkelig at det plutselig kan bli vindstille. 30 grader nå, og her står luften omtrent stille. Det er er så varmt og tørt at det er ikke til å holde ut. Flotte roser, og den Mendoza Castle har en vakker farge.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var meget mærkeligt. Vi kommer hurtigt bagefter jer, 29,4 grader luften står også stille her, jeg måtte ind i skygge solen bager ned. Ja Mendoza Castle er ret flot.
   Klem

   Slet
 2. Det var en fantastisk skøn aften igår, hvor vi også sad ude til sent. For en gangs skyld så jeg pindsvinet som var ude og drikke af spejlbassinet.
  Mendoza er da virkelig skøn. Hjertetræer kan bare ikke lide tørke, men lad os håbe at efterår og vinter giver vand så det kommer igen næste år.

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth
  Nå I oplevede det samme skønne vejr, her blæser det igen en ½ pelikan til aften, ja det er ligefrem blæst op.
  Ja Mendoza er jeg meget glad for. Regn er der ikke udsigt til, men forhåbetlig bliver efterår og vinter bedre, så hjertetræet overlever.

  SvarSlet
 4. vores hjertetræ er ved at smide halvdelen af bladene. Det har det gjort i andre tørkeår, men ikke så tidligt. Og det store kastanietræ har visne krøllede blade i hele solsiden, de falder osse af nu.
  Men agersnerlerne er så fine i grøfterne, det er en ukrudt der har rødder helt ned til kineserne, for de er frisk grønne endnu.
  Fortsattørkehilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er det samme her, halvdelen af bladene falder, det er trist at se på.
   Agersnerler har jeg inde i haven, de gror som bare pokker, øv og de er ikke til at fjerne igen.
   Ja tørkehilsener tilbage til dig.

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Vi var i Jylland hele dagen igår til fødselsdag hos min yngste bror i deres kolonihave. Deres have ligger op af noget skov så selv om det blæste gav alle de høje træer en del læ så det var dejligt at sidde ude. Da vi kom hjem i aftes var det ogsådejligt stille vejr her. I morges var der lidt vind men det er taget yderlig til i løbet af eftermiddagen. Nu er det taget lidt af igen men hold op hvor der ligger mange visne blade som er faldet i blæsevejret det er trist at se. Idag har vi været ned i Nellemose og besøge Helle og Kaj (Helle og Kajs Have) og der gik lynhurtigt godt 3 timer men sådan er det jo at komme på havebesøg :-)
  Mendoza gad jeg godt ha' fingrene i. Der var du godt nok heldig.
  Jeg har haft gang i saksen her sidst på dagen og fået klippet alle strittede og grimme/visne blomster af roserne så nu er der ikke meget blomst tilbage, men det pynter lidt at få dem studset lidt og flere af dem er begyndt at skyde nye friske skud, så må vi se hvordan 2. blomstring bliver, måske vi er heldige at vi får noget vand. Det de lovede tirsdag er taget af programmet her.
  Jeg ved ikke lige hvor varmt det har været her i weekenden men i skrivende stund er der ikke så meget varme i luften, men den smukke solnedgang luner da lidt :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er godt med læ fra en skov i det forfærdelige blæsevejr. Det blæste meget op her til aften igen.
   Spændende med besøg i Kaj og Helles have, de har været her for mange år siden, de havde en bekendt her på øen. Tiden går i godt selskab.
   Ja jeg kan godt huske, at du også gerne ville have Mendoza, jeg håbede, jeg kunne finde den til salg et sted, men det lykkedes ikke. Nu ved vi da, hvad vi skal søge efter.
   Der er heller ikke så mange roser her mere, men på nogle af roserne er der også nye friske skud. Regn nej den forsvandt også fra os, desværre.
   Det er et værre blæsevejr, så godt det var stille i aften.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Goethe rosen er min rosenfavorit i dag. Det er virkelig ærgerligt, at træerne begynder at vise efterårstegn allerede nu. Jeg tror bestemt, det er patrinia/ guldbaldrian, du har fået af mig. Det passer både med udseendet og blomstringstidspunktet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det er en fin rose. Det er så træls, at der allerede er efterårstegn, men vi må leve med det. Selvfølgelig er det den, jeg tager altid fejl af dem, det er derfor du har vist den for længe siden. Nå men guldbaldrian er i hvert fald fin.

   Slet
 7. Go morgen Lisbeth
  Godt at læse du har sat dig med en bog:) Jeg tror ikke vores hjertetræ overlever tørken, har også andre små nye buske som jeg kan se har potentiale for overlevelse, det er altså trist. Men vi kan jo ikke vande i uendeligheder.
  Min favorit rose i dag er Chartreuse de Parme, måske fordi jeg kigger lidt til den farve-nuance i tiden, planlægger ny og mere simpel forhave. Og her kan jeg takke tørken, for nu er det til at overskue-for der er ikke særlig kønt nu...
  Flot solnedgang
  Ha den dejligste mandag
  KNUS Anette

  SvarSlet
 8. God morgen Anette
  Ja det er ikke vejr til haven, nu blæser det igen voldsomt, og det hele ser så trist ud, det er svært ikke at blive deprimeret, når meget dør for øjnene af en.
  Chartreuse de Parme er en smuk rose, men desværre ikke så nem. Farven kan jeg også godt lide. God ide med en mere simpel forhave, tænker jeg. Lige nu er der ikke meget, der er kønt.
  Tak for det og dejlig mandag til dig med.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 9. Godmorgen Lisbeth

  Morsomt at din mendoza viste sig at være en poulsen sag:)
  Og vejret ja, Det ser ud til at de altid lover regn om en uges tid - denne morgen viser udsigten skybrud på næste tirsdag her.....

  Vi får se

  Ha en dejlig uge

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Jeg vidste godt, at det var en Poulsen sag, men ikke at de havde sendt den på markedet.
   Ja vejret er der ikke meget ved, det blæser vildt her, og ingen udsigt overhovedet til en byge endsige skybrud for de næste 14 dage.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Hello dear Lisbeth,
  Von Goethe rose is so beautiful. But so are all the your other ones.
  Fantastic to have.
  Have a wonderful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello dear Marijke
   It is soon over with rosenflowering, I hope they will flower again.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 11. Hej
  Hvis den fine allium får frø, må du gerne tænke på mig. Jeg er begyndt at samle allium, som jeg sår med rimeligt held.Her kæmper vi med tørken. Har måttet lukke i 3 ugen, for at indhente efterslæbet med småplanterne.
  Hyg jer.

  SvarSlet
 12. Så dejlige dagliljer og også masser af fine lyserøde roser. Sjovt at høre historien om Mendoza rosen, den er da skøn.
  Knus

  SvarSlet