fredag den 17. marts 2017

Nu gik det lige så godt

Ja i går gik det godt, vejret var dejligt forårsagtigt til forskel fra i dag, hvor det ikke har været særligt rart at være ude.
Det gik også godt med min fod, så jeg klarede morgenlufteturen, det var dumt, så det blev kun til forsigtige ture i haven i dag, godt det ikke var vejr til at komme ud. Jeg savnede mine morgenture.
Den smukke R. Great Dane stod så flot sidste forår
 Desværre er den nu
afgået ved døden, allerede sidste år var den ret løs i roden, det forstår jeg bedre nu. Jeg må have fat i en ny, den er så smuk. Den var fyldt med store knopper, men den havde nok ikke kommet i blomst alligevel. Jeg blev rådet til at grave den op, for at se om den havde hvide rødder. Der var desværre ikke meget rod.

Heldigvis er der ved at være gang i et par rhodoer, her har vi R. Daurilut
 R. elegantulum viser farve, den skal blomstre for første gang
R. Isola Bella viser også farve, så inden længe kan jeg underholde med flere blomstrende rhodoer, hvis vi ikke igen skal til at have nattefrost.
I går fik jeg pakke fra Ole en rhododendron  American Beauty og to clematis Manchurika. Det er jeg glad for, tak Ole.
Påskeklokker er der mange af, flere og flere springer ud: De fleste har samme farve, men udformningen er forskellig

 forfra
 og fra siden
 de er ikke så forskellige inden i men udenpå er mine mere klokkeformede, mener jeg
 se en forskel, denne er købt hos Rita
den ser helt anderledes ud end mine
 en ny krokus er sprunget ud

 smuk ren og hvid
påskeliljer står og vajer i vinden, nu helt udsprungne
 En enkelt Fritillaria er på vej

 og flere liljer
og Ornithogalum/Fuglemælk
 Persian Mystery skyder godt
og stæren var i gang igen i formiddags.
I morgen er min fridag og søndag skal vi til beskærerkursus på Fyn, så vi ses sandsynligvis først igen mandag, ellers skal det blive meget flot vejr i morgen :)
R. February Dawn har vi stadig glæde af.
God weekend

26 kommentarer:

 1. Så bra at det går bedre med din fot! Det er da trist med din Great Dane, for det er jo en skjønn rhodo. Jeg kjøpte den i fjor, og da var den avblomstret. Så jeg håper at den vil blomstre i år. Jeg blir syk av lengsel etter påskeklokker når jeg ser dine som er så flotte! Vi er begge heldige som får se de dobbelt opp :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det ville være godt, men det gør det desværre ikke. Ja det er meget trist med Great Dane, jeg var glad for den, der er gået svamp i stammen. Du kan sagtens se, om den vil blomstre i år, knopperne dannes allerede i efteråret.
   Ja det er dejligt med dobbelt op med påskeklokker :)
   Klem

   Slet
 2. Pas nu på den fod, søde Lisbeth, så den kan komme sig helt :-) Det tegner ikke til at blive ret godt vejr i weekenden, og det er jeg ellers ikke så tilfreds med, men det er nok godt for din fod hvis det regner i nogle dage :-)

  Jeg ved ikke om du overhovedet synes det er vigtigt, men når du lægger en kommentar hos mig, lægger du jo også et link. Jeg kan se at der er en del der klikker på det, men det virker ikke, for du har glemt k'et i dk. Hvis du gerne vil have de ekstra besøg med, skal du bare lige skrive linket rigtigt næste gang :-)

  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja jeg er nødt til at passe på foden. Det er træls med det vejr de lover i weekenden, men vi kan ikke gør noget ved det.
   Jeg vidste det ikke, det må jeg lige kigge på, så det bliver rigtigt.
   Tak for besked
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. øv med både rhodo'en og foden. Det gælder nok om at have en knivskarp prioritering ift. hvilken fysisk aktivitet den skal udsættes for. Jeg ærger mig også lidt over vejret her i weekenden, hvor der endelig var tid til haven, jeg gider ikke være derude, hvis det står ned i stænger. Rigtig god fornøjelse med beskærerkurset på søndag. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja det er træls med begge dele, jeg må i hvert fald stoppe med morgenturen igen, så tror jeg, at det går. Ja hvor er det træls med det vejr, det bliver ikke sjovt at stå og beskære roser i sådan et vejr, det havde været bedre i morgen.
   Men tak for gode ønsker, lad os håbe på tørvejr, mens vi skal være ude.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Spændende Fritillaria og liljer du har på vej - jeg har endnu ikke set nogen liljer - til gengæld har jeg lidt på vej fra Hyde:)
  Der er jo Rhodoer der er podet på andre rødder, det er vel ikke sådan en du har?
  Flot rhodo Ole har lavet til dig!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg har set en del liljer allerede, godt du får nogle nye. Det bliver spændende at se dem.
   Nej jeg tror bestemt den rhodo var på egen rod. Claus mener, at der har været snudebillelarver i roden og at der er gået svamp i stammen.
   Ja det er en rigtig fin rhodo Ole har lavet.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Ja hold da op for et vejr, her har det både regnet, haglet, tordnet og ikke mindst ret blæsende. Håber at foden er kommet sig efter gåturen. Ja du skal huske at tage den med ro. Øv hvor ærgerligt med Rhodoen. Hvad er årsagen til ulykken? Dejligt at du så som trøst har fået nogle nye fine planter af Ole.
  Jeg har set at der også er Fritillaria på vej her dog kniber det lidt med liljerne.
  February Dawn er stadig smuk.
  Fortsat god aften og vi ses søndag.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har været et forfærdeligt vejr, men så kunne jeg passende pleje min fod, man skal ikke være for kålhøgen, gåturen må Bent stadig have fornøjelsen af. Rhodoen har fået svamp i stammen, og måske har der være øresnudelarver i roden.
   Jeg har set flere liljer på vej.
   Tak i lige måde - ja det gør vi.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Nu må du passe på dig selv, Lisbeth - ellers varer det alt for længe, inden du er ordentlig mobil igen! Det er træls - lige som vejret, men udnyt det dårlig vejr til at få foden rask. Og ha' et godt kursus søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja her er vejret min bedste ven, der er ikke noget at gå ud for, så jeg må sidde inde med benene oppe. Det var jo så fint i går, så jeg troede, det ville fortsætte.
   Tak skal du have.

   Slet
 7. Nå var det vårlig og fint hos deg, Lisbeth! Her er det alt for mye regn for tiden, så nå håper jeg virkelig på deilig vårvær! Ha en fin lørdag! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Det er det så ikke i dag, her får vi også masser af regn i weekenden.
   Også fin lørdag til dig
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Du er jo nok desværre nødt til at lade foden hvile, selvom du savner dine morgenture. I nat har vi fået et lillebitte lag sne, så der er ikke noget, der haster derude; men snart vil du have masser af rhododendronblomster, der er sprunget ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja heldigvis er vejret med mig, det var værre, hvis det var solskin, det lover de så i eftermiddag men også masser af blæst. Det varer ikke længe, inden festfyrværkeriet starter. Jeg opdagede i går, at jeg har den med det svære navn, som du har i dit sidste indlæg, den har jeg fået af dig, den blomstrer fint nu :)

   Slet
 9. Hej Lisbeth!
  Så fina Helleborus och krokus. Väntar på trädgårdsmässan, så jag kan köpa några till.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja de er lækre, håber du får fat i nogle.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Hej lisbeth
  Her dalede sneen sagte ned til morgen, men nu skinner solen heldigvis. Tror ikke haven kalder så meget i dag;-)
  Der er noget utroligt smukt over de klare forårsbilleder. Ha en super kursus, og hils feen:-) og fortsat god bedring med foden.
  Rigtig god weekend
  Krammer Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Sagte var det nu også det, her blæser det stadig væk meget, og det så koldt, så vi kan godt holde os inde i dag, selvom solen skinner nu.
   Tak skal du have, jeg skal nok hilse både feen og prinsen :)
   Tak i lige måde
   Krammer Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth, så varer det ikke så længe før vi ses :o) hvor er det da synd med din Rhodo. Der er da ikke noget at sige til den har hængt med bladene.
  Her har det været meget omskifteligt vejr, endelig her i eftermiddags kom solen frem og blev fremme så lidt havearbejde er der da kommet fra hånden.
  Desværre så ser det ikke så lyst ud til i morgen, men nu er regntøjet pakket og det sammen er den store Sweter, så i klarer den nok.
  Hils Bent og vi ses jo i morgen.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Nej det gør det ikke, vi mødes i regn og rusk. Det var ærgerligt med rhodoen, men en gang i mellem mister vi nogle planter, jeg havde nu ondt ved at opgive den med alle de knopper.
   Vi har haft samme vejr og sol i eftermiddag, men med den vind har det været bidende koldt.
   Det bliver nok desværre ikke bedre i morgen, så jeg har også pakket regntøj og tager varmt tøj på.
   Det skal jeg gøre - ja vi ses.
   Knus

   Slet
 12. Hej Lisbeth. Jeg håber, din fod snart går i orden, men det lyder som om, at det går meget bedre. Her hos os har det været et fantastisk vejr med høj solskin og næsten vindstille. Jeg håber, I får rigtig meget ud af kurset. Rigtig god fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Det håber jeg også, kulden gør, at jeg holder den i ro. Heldige jer med vindstille, det kan vi ikke prale af.
   Tak skal du have.

   Slet
 13. Tråkigt med din rhododendron aldrig kul när fina växter dör. Många fina vårtecken du bjuder på också. Lite värme nu så kommer det nog explodera ute i trädgården.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det var trist med den rhodo, jeg må have en ny af samme slags. Der er mange vårtegn her, i morgen bliver det bedre vejr, så kommer der sikkert endnu flere vårtegn.
   Tak i lige måde

   Slet