søndag den 12. marts 2017

Pergolaens roser

Tågen er lettet, min fod har det lidt bedre, men jeg har selvfølgelig været en tur rundt i haven med kameraet, ellers har jeg holdt mig inde med benene oppe. Tak for alle søde kommentarer til indlægget i går, det hjalp mig virkelig meget, nu er jeg klar igen til at vise jer nogle billeder.
himlen var smuk i morges, billedet er taget ud af køkkendøren. Solen så vi ikke igen før kl. 14.30, så fik vi et par timer, men det har været en kold blæsende dag, heldigvis uden tåge.
 H. cyclophyllus
 frølinger
 en af de nye dobbelte, sikken en farve der i solen, godt jeg købte dem, jeg havde ingen dobbelte tilbage, nu håber jeg, at de er kommet for at blive.

 tænk hvor de blomstrer længe, dette er den første som blomstrede, den kan endnu

de lyse er nu også pæne
 hyacinterne er på vej
 fine knopper i min hvide calmia, jeg har en mere, der er ikke en knop at se
 Cleopatras Nål er på vej op, jeg har fået den som testplante fra Camilla Plum, efter at jeg havde plantet den, forsvandt den ret hurtigt, så jeg var spændt på, om den dukkede op igen
Tete a Tete er snart klar til at blomstre
 fin knop i en af mine gamle træpæoner
her er en af rockiierne fra Ole, nu er de også ved at vågne op.
her er et billede fra den gamle del af haven, så I kan danne jer et indtryk af, hvor det nye bed ligger. Til venstre bagerst i haven bag moreltræet ligger det.
 så fik Bent lavet en ny form på bedet
her ses det fra den anden side.
Efter pres fra flere har jeg besluttet mig til at vise jer, hvilke roser der skal stå ved pergolaen
her er bedet i ekstra stor størrelse tæt på pælene. Jeg kan desværre ikke tegne det for jer, men nu vil jeg vise jer roserne, som jeg har tænkt at plante der. Håber I kan forholde jer til det, ellers må I nøjes med at nyde rosenbillederne.
Ved de to forreste pæle overfor hinanden skal stå:
 Annie Vibert (billede lånt hos Jas)
og Iceberg Climbing (billede fra Jas), håber de kan gro sammen på tværs af stolperne
Ved de næste to pæle:
 Ilse Krohn Superior
Uetersen Klosterrose (begge billeder lånt på nettet)
Herefter kommer tre pæle, som ikke har en makker overfor, her skal stå:
Our Last Summer (den har jeg selv, men den står for meget i skygge, så den skal flyttes)
Souvenir du dr. Jamain, ikke en klatrerose - men måske kan den komme til at klatre, ellers må den flyttes igen. Den har jeg også selv.
Awakening (har jeg selv, den står meget skygget, hvilket den nok skulle kunne tåle, men der er ikke meget gang i den der bag bænken ved den store hassel)
Så kommer igen to og to overfor hinanden:

William Morris (har jeg selv, men den står med for meget senegræs, så den skal flyttes)
overfor den:
Aloha (billedet lånt på nettet)
Og de sidste to pæle:
en Kordes rose Rose de Tolbiac (billede lånt hos Kordes)
Til sidst over for den
Dixieland Linda (billede lånt på nettet, den måtte jeg jo have, da jeg har fast kontakt og besøg flere gange om året af 2 x Linda:)
Nu er det spændende, om de passer sammen i farverne til sommer, ellers må vi flytte rundt. Som I kan se, er der mere plads i bedet, så må vi se, hvad der skal være der, jeg ved det ikke endnu. De roser jeg ikke selv har er selvfølgelig bestilt hos Jas
God aften til jer

28 kommentarer:

 1. Du kan da holde Bent i gang - godt du holder dig selv lidt i ro. Jeg har holdt indedag, det har været koldt og blæsende, og hjemmet trængte til en omgang. Sikke mange lækre roser du får plads til - jeg har én af dem Climbing Iceberg. Og hvilken luksus du også får gjort plads til mere i bedet! Fortsat god bedring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er jeg god til, han er nu også god til at holde sig selv i gang. Bedet gravede han i går, i dag har vi slappet af, det har nemlig været koldt og blæsende, men trods alt bedre end i går her på øen. Håber du er glad for Climbing Iceberg, ja det er luksus, der kan være meget i bedet endnu.

   Slet
 2. De mørke helleborus gløder ligefrem, når solen rammer dem. Ilse Krohn har jeg også haft kig på. Den bliver rost af dem, der har prøvet den. Det er godt at høre, din fod har det lidt bedre. Der er grænser for, hvor længe det er sjovt at sidde med benene oppe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det blev ret flot med solen på. Jeg forstår også, at Ilse Krohn skulle være god, den ser flot ud i hvert fald. Ja der er bestemt grænser for, hvor længe det er sjovt at sidde med benene oppe.

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Også her fik vi den smukkeste solopgang - er sikker på, den fejrede, at det går lidt bedre med din fod :) Det er som om, der sker nyt hver dag derude, og man får øje på ting og sager, man gik og var helt nervøs for, om det overhovedet kom - her en meget mørk fritillaria, som jeg var lige ved at jokke i. Cleopatras nål ser rigtig fin ud, og dine træpæoner er der også flot gang i. Nu kan jeg tydeligt se pergolaen - det tog sin tid ;) Det bliver bare helt fantastisk smukt, og kan jo se, at hundene har godkendt projektet. Det er da bare de skønneste roser, du har valgt - det bliver så fint! Spændende om S. du dr.Jamain vil klatre, men hvorfor skulle den ikke det. Det bliver godt med en enkelt mørk til at skabe kontrast i de lyse farver. Rose de Tolbiac er jeg da helt pjattet med :) Du bliver glad for Dixieland Linda, så send en kærlig tanke til Linda og mig, når du går og nusser om den ;) Skøn og sund rose. Altså jeg bliver da nødt til at komme på besøg start juli, kan jeg se :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var en flot solopgang bare synd, den var så kort. Det kan godt være, det var derfor, ellers fejrede den, at tågen var lettet :) Fritillaria har jeg ikke set noget til endnu, det var tidligt hos dig. Godt du nu kan forestille dig pergolaen, det hjalp at få rosenbilleder på. Anton var ikke sikker på, at Jamain ville klatre, det var hans edb mand som havde tilladt sig at skrive det på, det gjorde hans egen nemlig. Jeg håber det bliver godt, den er meget flot. Ja selvfølgelig vil jer sende de to Lindaer en kærlig tanke, når jeg pusler om Dixieland Linda. Dejligt at høre, der er sund.
   Du er velkommen start juli :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Dejligt at høre, at foden har det bedre i dag. Det er flotte roser du har valgt, det bliver så flot. Og ikke dårligt med plads til mere i bedet :-). Jeg blev også inde i dag, det var simpelthen for koldt og blæsende til jeg havde lyst til at være ude. Dagen blev så brugt på at hjælpe vores datter med indkøb og nedpakning, da hun flytter hjemmefra på tirsdag. Og ikke mindst blev det til lidt mere end en times facetime opkald med min søster og niece, der bor i Amerika. Så gik den søndag :-). Jeg krydser fingre for at de gode takter med foden fortsætter, så den snart er helt fit for fight igen. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja det er godt, at det går fremad med foden. Nej det er skønt med sådan et bart bed :) Godt du kunne hjælpe datteren med indkøb og nedpakning. Facetime er en god opfindelse, så er familien ikke så langt væk. Tak skal du have, ja lad os håbe det.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth.
  Sikke en pergola det bliver til, det bliver himmelsk. Jeg glæder mig så meget til at se den i fuld flor - håber ikke der går lang tid til.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heike
   Ja lad os håbe, den bliver flot, jeg har brugt lang tid på at planlægge den. Ja det bliver spændende at se den i fuldt flor, den bliver nok ikke så flot i år, men ad åre håber jeg.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Gode tegn at det går lidt bedre med foden så går det da den rigtige vej. Her kom solen også mellem kl 14 og 15. Mens det var skyet kørte vi en tur i Bilka (fik et par Påskeklokker og et par pk liljer) og da vi kom hjem var det dejligt solskin så jeg gik lidt i haven men det var nu koldt men i drivhuset var det rigtig dejligt.
  Hvilken farve er din Cleopatras nål? Ser ud til at vi er lige langt fremme her.
  Ser ud til at hundene har godkendt Bents gravearbejde. Næste gang jeg kommer på besøg så er det jo nok fix og færdigt. Det glæder jeg mig til. Fine roser du har valgt og den der Linda rose er meget smuk. Dejligt at der er et par søde haveveninder der så kan få kærlige tanker med på vej når du nurser om den :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er godt, det går den rigtige vej med foden. Ja selvom solen kom frem, var det ikke varmt, blæsten var kølig. Det var fine ting, du købte i Bilka.
   Jeg mener, at min Cleopatras nål er lyserød.
   Ja gravearbejdet er igen godkendt af hundene, det er de gode til :) Ja det håber jeg, at det er. Linda rosen er meget fin, jeg har jo også en Anne rose :) som jeg nurser om.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Flotte påskeklokker og roser! Knopper på trepeonen allerede er jo så tidlig. Heldig deg, her er det snø overalt fortsatt.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja jeg er glad for, at jeg ikke har sne her, mon ikke dit snart forsvinder.
   Klem

   Slet
 8. Halløj fru Høneballe. Det var dog træls med din fod, den slags må du sørge for at ordne i de kolde vintermåneder... men dejligt at det går fremad. Det ser spændende ud med nyt bed og en pergola med roser. Der sker sandelig noget. Rigtig god bedring til dig og foden og så lige et haveknus herfra. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Halløj fru Friis
   Ja det er noget møg med den fod, jeg er heller ikke tilfreds med, at det kommer nu. Der bliver lidt at se på næste gang du kommer på besøg.
   Tak for det
   Haveknus til dig med :)

   Slet
 9. Det bliver spændende at følge tilblivelsen af din pergola. Det er flotte roser, du har valgt, navnlig kan jeg godt lide de hvide. Aloha voksede i min barndoms have, så den vækker minder.
  God bedring med foden!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja jeg er også spændt på tilblivelsen af pergolaen, roserne bliver nok ikke så høje i år. Dejligt med minder om Aloha.
   Tak for det
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Det er fint at sidde med foden oppe og designe sit pergolabed med alle de nye roser, fortsat god bedring :)
  Sikke en flot solopgang.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er godt, der er noget at trøste sig med, når man ikke kan komme ud og lave ret meget.
   Tak for det
   Knus

   Slet
 11. Godmorgen Lisbeth

  Sikken det hele kommer væltende nu!
  Flotte pæonskud - alle mine fra Ole kommer også senere - et tidligt udspring er ikke noget han er gået efter i sine kryds.

  Spændende roser! jeg ser iøvrigt at Dixieland Linda er en sport af netop Aloha.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja nu sker der en masse, det er dejligt.
   Alle dem jeg fik fra Ole, er først lige i gang, så det har du ret i. Luteum er i øvrigt heller ikke særligt tidligt på den.
   Tak for den oplysning, kan jeg få at vide, hvor du kigger for at finde ud af det med kryds og sport for roserne?
   Jeg tager nu lige en dejlig dag først :) det samme til dig.

   Slet
  2. Jamen det kan du da - her har det været let - helpmefind.com er en supergod kilde.

   God fornøjelse hvis du ikke kender til den!

   Slet
  3. Tak for det, jo jeg kender den udmærket, men synes ikke jeg har set så mange oplysninger der, jeg må ikke have kigget ordentlig efter. Jeg prøver igen :)

   Slet
 12. Hej Lisbeth!
  Vilken fantastisk bild du börjar med. Din mörka dubbla Helleborus, är mycket vacker. Det växer och knoppas hos dig, vi har en fin solig dag igen, så jag hoppas det kan börja växa lite här också. Det var en fin samling rosor, skall bli spännande att följa.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marika
   Ja den mørke dobbelte Helleborus er fin. I er heldige, her er det skyet og blæsende. Ja det bliver spændende med pergolaens roser.
   Tak i lige måde

   Slet
 13. Wow, how jealouse I am seeing all of your beautiful roses (positive ofcourse). What a scent it will bring in summertime.
  Have a wonderful day Lisbeth.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marijke
   I do understand that you are jealouse, I would be too. I am really looking foreward to see them flowering and to enjoy te scent.
   Same to you Marijke.

   Slet