torsdag den 9. marts 2017

Høneballevitaminer

Der er intet som solskin, der kan lokke en i haven og til at tage billeder, så jeg har været ude det meste af dagen og foretaget mig lidt af hvert. Det kan der så blive et indlæg ud af, især til jer som ikke mener, I kan undvære den daglige vitaminindsprøjtning :)
Vi havde ikke solskin hele dagen, men lidt har også ret. Det var meget tåget i morges, så jeg var overrasket, da den allerede dukkede frem ca. 8.15.
Den forsvandt dog hurtigt igen, men vendte heldigvis tilbage ved middagstid, det var noget mine krokus kunne lide.
 først på dagen så de sådan ud

 men så skete der nogetDe er faktisk sent på den i år, har jeg bemærket, jeg har før vist udsprungne krokus den 8. og 9. marts.Helleborus er godt på vej, mange blomstrer og mange er tæt på blomstring.
 i går legede Bent og jeg lidt med opstillingen af pergolaen, Bent skar nogle små pæle til
 så vi bedre kunne danne os et indtryk af, hvor roserne skulle plantes, og hvor mange der skal være, jeg nåede frem til 11 roser, nu skal jeg bare bestemme mig til, hvilke det skal være. Det er svært :)
I dag gik Bent i gang med at omforme bedet, det er han sådan set ret god til, ham har jeg godt nok været heldig med :) Der hvor pergolaen skal være står en syren og en bøg, de skal flyttes op i denne ende af bedet.
Jeg har også plantet de solhatte, som stod i pavillionen tilbage i bedene. Der var heldigvis liv i dem alle, også Lobelia hadspen Purple kom ud igen, den kunne endnu en gang deles, herligt. Mine vinterasters som også var taget ind, fik deres gamle pladser igen. Det er ikke de almindelige solhatte jeg tager ind, men dem med specielle farver, jeg har før oplevet, at de ikke har klaret vinteren, men på denne måde, går det fint.
i går blandede Bent en ordentlig børfuld spagnum (det er min fars gamle staldbør, den har en god størrelse)
 dette her hul har stået hele vinteren og ventet på en ny beboer
 R. calophytum står her (eller stod), Bent fik den med lidt besvær gravet op
 og fragtet hen til hullet, godt vi har sækkevognen til hjælp. Rhododendron kan godt lide at blive flyttet, så får de nemlig nyt spagnum, det betyder mere sur jord, det er sagen for dem.
 så blev den plantet, den passer fint der ved rosenlysthuset
se lige så mange fine knopper, den har. Nu håber jeg ikke, det bliver nattefrost, så de ikke får lov at blomstre, det er først gang, den skal blomstre. Den har de smukkeste blomster i udspring, men da den blomstrer tidligt, er der en stor risiko for frostskade.
 Min Hasselbror Corylopsis willmottiae står med store knopper, nu varer det ikke længe, før den blomstrer.
Sådan så den ud i april 2016
 Hjortetakstræet/Rhus typhina har stadig blomsterstande fra sidste år
Riddersporene/Delphinium er på vej flere steder i haven.
den vilde gulerod dukker op flere steder, indtil videre er jeg glad for det.
Skærmene her i midten er Vild gulerod, jeg har altid gerne villet dyrke den i min have, nu er det lykkedes. Frøene har jeg hentet på Bertels Bakke, der er mængder af vild gulerod/Daucus carota.
Fortsat god aften - jeg vil kigge videre på roserne.


24 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Samme vejr her - dejligt at kunne bøvle løs i haven uden at fryse :) Det ser spændende ud med pergolaen og rigtig god ide med træstavene, så man kan få et overblik over, hvordan det kommer til at tage sig ud. Du er bestemt heldig med Bent, der både graver huller og ordner pergolaer, rosenlysthus og andre fine ting :) Noget af en kæmpe, der er på sækkevognen! Den har fået en rigtig fin plads, ser det ud til, og så har frosten bare at holde sig væk. Dejlige billeder af alle planter og løg, der bare pibler op - min hvide ridderspore er ligeså langt som din, men de blå er ikke dukket op endnu. Til gengæld er alle floks godt i vej, og det glæder mig :) Så flot med hvid gulerod - er endnu ikke lykkedes for mig, men jeg prøver da bare igen :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Det tyder på, at vi har været heldige at se solen, men dejligt var det, at det ikke var så koldt i dag. Jeg kunne simpelthen ikke finde ud af, hvor mange roser jeg skulle have, det hjalp med træklodserne, så det var godt. Ja Bent er en knag til at hjælpe og grave bede. R. calophytum er stor, men jeg har nogle, der er større. Mine blå riddersporer har også vist sig, jeg havde glemt, at det der er den hvide. Godt dine floks er på vej, det er nu en vild gulerod, men ja skærmene er hvide :) Ja ellers må du have en plante af mig, hvis der dukker flere op.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Jamen, jeg mente da også vild gulerod, men kan godt se nu, at jeg har skrevet hvid - først vidste jeg slet ikke, hvad du mente :)
   Knus

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Jamen det ser da godt ud - og sol skal der til - jeg så de første bier idag - på noget pil i skoven.
  Super flotte Crocus du viser og arbejdet med pergolaen ser interessant ud - spændende!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak, ja det var dejligt med lidt sol. Tænk at du så de første bier, der kan jeg ikke være med.
   Ja endelig blomstrer crocus, det holdt hårdt.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth, i er da heldige at i har set solen :o) det har vi ikke her, men pyt jeg har også været på arbejde.
  De små krokus ser da rigtigt ud til at nyde det.
  Bent han er en stjerne, ham er du super heldig med og han gør til UG med kryds og slange, der er ikke nogen slinger i valsen når han går igang.
  Den store Rhodo kommer da til at stå så flot bag roselysthuset. Den glæder jeg mig til at se.
  Ja det er altså noget af et arbeje du har der med at skal vælge roser ud. Jeg glæder mig meget til at høre hvad du finder ud af. Har du spurgt vores Rosenprins om han har nogen andre skønheder hjemme end dem på hans side :o)
  Nu må du sige hvis der er noget jeg kan hjælpe med.
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er vi heldige med, men skidt pyt når du alligevel har været på arbejde.
   Ja da solen rigtig kom frem, nød de små krokus det i den grad.
   Jep jeg klager ikke over Bent, han er bare god til at hjælpe mig i haven.
   Ja den rhodo kommer rigtig til sin ret der. Nu er jeg snart ved at have fundet ud af det, jeg har snakket med rosenprinsen, men det var ikke så mange andre, han kunne fortælle om, men han vil gerne prøve at skaffe, hvis der er nogle, jeg vil have. Jeg er ikke så god til at få det ud af ham, som du er :)
   Ja tak - så skriver jeg.
   Knus

   Slet
 4. Kære Lisbeth Hvor vidunderligt med de skønne krokus, så smukke udsprungne. Nu vil vi have varmere vejr og mere forårsstemning. Det bliver så spændende med din nye pergola. Glæder mig til at se hvad du finde rpå at plante. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det var skønt at mine krokus endelig lukkede sig op, sol skal der til. Ja det bliver spændende med roserne.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Der er rigtig forårsstemning over dit indlæg, det er sikkert især de smilende krokus, der giver det indtryk. ja, vel er du heldig med Bent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja de krokus gav virkelig forårsstemningen, lige hvad de/vi manglede. Ja det er jeg, ligesom du er heldig med Søren :)

   Slet
 6. Flotte krokus! Det er så deilig å se de for meg som fortsatt sliter med snø. Det skal bli spennende å se din pergola.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak ja de er skønne, ikke sjovt med sneen, men jeg har set, at du har haft solskin i dag :) Ja det bliver meget spændende med pergolaen.
   Klem

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Tåge har vi ikke haft men ellers har det meget lignet jeres vejr og ved 19 tiden begyndte det at regne, dog kun i små mængder. Jeg syntes da godt nok at du har fundet mange aktuelle billeder til dette indlæg så der er vidst godt gang i den i Høneballe haven og Bent har travlt ser det ud til. Spændende med det nye rosen arrangement og spændende at høre hvilke roser du finder frem til. Det ser jeg jo nok d. 19.
  Fin ny plads R. calophytum har fået og ja så må der håbes på at der ikke kommer frost og ødelægger førstegangs blomstringen. Måske den ellers måske kan dækkes med noget fiberdug.
  Håber at den vilde gulerod nu er kommet for at blive.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Da var I heldige, her var det meget tåget til morgen. Vi har vist heller ikke fået meget regn her. Ja det blev mildere vejr, så skete der noget i haven. Ja jeg er også spændt på, hvad jeg finder ud af, jeg bøvler rundt med navne og billeder. Men du har ret, d. 19. ved jeg det :)
   Vi har også snakket om fiberdug til R. calophytum, men der skal høje pinde/pæle til for at holde den fri af blomsterne, for de tåler ikke at røre ved dugen.
   Ja lad os håbe den vilde gulerod vil blive.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hvor skønt med en havedag og så beriget med solskin. Der var ikke noget sol her i går. Lige nu anes solen igennem skylaget, jeg krydser fingre for dejligt vejr i dag så bliver det lidt sjovere at være i haven. Flot form bedet har fået, det er Bent en knag til :-). Jeg har også lidt der skal rykkes rundt på. Nu dropper jeg blåbærerne i køkkenhaven, de gror ikke ordentligt trods tilskud af spagnum og fuglene når at spise alle bærene. Så nu ryger de og så skal stikkelsbærbuskene rykkes over i det bed i stedet for. Jeg såede også vild gulerod sidste år og jeg håber også, at de er kommet for at blive. Rigtig god weekend til jer og god fornøjelse i haven. Kh Mette

  SvarSlet
 9. Hej Mette
  Ja det er dejligt med solskin, her skinner den lystigt nu, men der er skyer. Ja han er ret dygtig til at lave bede, desværre er det lidt ødelagt igen på grund af pergolaen. Ærgerligt med blåbærrene, jeg synes ikke, fuglene er slemme til at tage dem her. Jeg håber, det lykkes med dine vilde gulerod.
  Tak i lige måde
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 10. Jeg tilslutter mig koret - jeg holder også meget af at se dine krokusbilleder. I dag skinner solen, krokusserne stråler og det er ganske vist: foråret er over os.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Det kan jeg godt forstå, krokus er smukke, når de lukker sig op i solen. I dag har det været meget forårsagtigt, bare det fortsætter.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. I dag har nu også været en dejlig solskinsdag, mon ikke du har nydt det udenfor i dag. Tak for de dejlige vitaminer.
  Elleve roser, du milde, din heldige rad 😍
  Bent slider og slæber i dit haveparadis, han gør det helt sikkert rigtigt godt.
  God weekend, knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det har været en skøn dag i dag, jeg har været en hel del udenfor ja. Selv tak.
   Ja jeg er meget heldig :)
   Ja Bent gør det godt, det er helt sikkert.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 12. Hej Lisbeth.
  Sikke mange dejlige farver, der efterhånden pibler op ude i din have. Det er dejligt at se.
  Du har også gang i store haveprojekter igen i år, kan jeg se. Jeg er spændt på at se, hvordan din pergola bliver.
  God weekend.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Ja det er skønt med alt det, der pibler op nu.
   Jeg er også spændt på at se, hvordan pergolaen bliver, vi har kigget lidt på din, men så stor bliver den ikke.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet