onsdag den 22. marts 2017

Der står en bænk i haven

Min fødselsdagsgave fra Bent
Ganske vist ikke den, jeg ønskede mig, men måske kan jeg også få plads til denne. Kan man have for mange bænke i haven?
Gaven fra drengene passede ikke rigtigt til haven, det var en havelampe, og der skulle være adgang til strøm, det er der ikke i vores have, så den bliver byttet til denne bænk, tænker jeg. Så bliver der mange siddepladser i haven, vi skal bare have fundet det rigtige sted.
Vi overvejer at bytte den ud med gyngesofaen, som jeg ellers er meget glad for at sidde og gynge i, men den er nu hverken pæn eller behagelig. Hvis nogen af jer, der har været her har en god idé til, hvor der kan stå en bænk, tager vi gerne mod forslag.
Heldigvis er den nye, jeg fik i dag nem at flytte rundt med, så vi kan flytte den hen, hvor motiverne er.
Den gamle bænk var tjenlig til at blive smidt ud, mente Bent, men det viste sig, at den godt kan repareres, så der er masser af muligheder for siddepladser i haven.solen skinnede hele formiddagen, men over middag kom der desværre skyer. Jeg har beskåret halvdelen af roserne i bedet med de kølige farver. I morgen går det løs igen med resten af roserne.

Vi har fået en del regn de sidste par dage, så tanken er snart fyldt op, dejligt med regn når jeg lige har gødet.

De fine krokus er flotte
I dag lukkede de sig helt op i solen
 påskeklokkerne stråler om kap der er ved at dukke nogle dobbelte op

 også her i klokkehøjen
De gule er næsten sprunget helt ud nu
 Påskeliljerne blomstrer, haven leverede en buket til i aftes, da vi havde gæster
R. Daurilut er fuldt udsprunget, og R. February Dawn er flyttet ud i bedet igen.
Fortsat god aften til jer.

28 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Jeg tænkte jo nok, at du ville få en bænk i fødselsdagsgave, og det kom til at holde stik :) jeg synes, det er en rigtig fin bænk og dejligt, at den er let at flytte rundt på. Siddepladser kan man efter min mening ikke få for mange af i haven - de hygger og er med til at skabe stemning. Samme vejr her og temmelig koldt her til aften. Flot, at du nåede så mange roser i dag - tror, jeg begynder så småt i morgen, hvis jeg da ikke lige tager et smut forbi Lau efter blomster til krukkerne :) Skønne billeder af blomstrende forår 😊
  Fortsat god aften til fødselsdagsbarnet 😊
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det tænkte jeg også :) Nej det er godt med mange siddepladser, selvom jeg ikke er flink til at bruge dem. Granitbænkene er kolde at sidde på, men denne er jo med træ, så måske bliver den mere flittigt benyttet :) De har vist haft mere sol på Sjælland, godt jeg kunne sørge for det :)Jeg er forbavset over, at jeg nåede så mange roser, jeg har jo også talt en del i telefon. Lau ja jeg må høre om der er noget spændende.
   Tak skal du have. Også god aften til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Nå, man har haft fødselsdag:) - tillykke med det!
  Det er da en flot bænk du har fået og den ser ret vedligeholdelsesfri ud?
  Alletiders at du er igang med at beskære roser - nu har du jo lige været på kursus, har det ændret på måden?
  Flotte Crocus du kan vise - og lækkert med vanddråber på, der er da noget rent over det!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak for det, den er nu ikke helt overstået endnu fødselsdagen :)
   Ja bænken er rimelig vedligeholdelsesfri, og der kan udskiftes et bræt, hvis det skulle blive nødvendigt, det er en stor fordel.
   Ja det var ikke meget, jeg hørte på beskæringskurset, men lidt må jeg have hørt, for det har ændret lidt på måden. Det var så koldt og vådt, så det var svært at koncentrere sig.
   Ja de kan være med lidt endnu, men snart er det slut med dem.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Endnu engang tillykke med fødselsdagen. Flot bænk du har fået og det er jo godt at den gamle stadig kan bruges. Med byttet af lampe til endnu en bænk så er du godt dækket ind med siddepladser rundt i haven selv om du jo nok ikke har tid til at sidde så meget på dem så skaber de en vis hygge. Her blev det skyet sidst på formiddagen men i løbet af eftermiddagen kom solen tilbage. Ja nu dufter det af forår og så flittig du har været med roserne. Her må de vente til weekenden.
  De er bare så fine de mørke dobbelte Påskeklokker og smukke udsprungne Rhodoer og nu ude i bed. Udsprungne påskeliljer er da flot. Her er det kun de små tete á tete der blomstrer.tænker at de andre kommer stærkt hvis vejrudsigten holder.
  Fortsat en god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Anne
   Ja det er en fin bænk, så vi kan nok fylde have op med bænke. Ja de skaber hygge, og andre får måske lyst til at slå sig ned der. Ja det er vist nogenlunde samme vejr, vi har haft.
   Jeg er glad for, at der nu er flere af de dobbelte mørke påskeklokker. Påskeliljerne er vist lidt tidlige, godt jeg har flere, for disse her er væk inden påske. Lad os håbe at vejrudsigten holder.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Dejligt med sådan en bænk i gave. Jeg tror ikke man kan få for mange bænke i haven og med jeres flotte have er flere bænke et must :-). Hold da op du har da nået meget i dag -både beskæring af roser og fødselsdagsopkald. Også et tillykke med fødselsdagen her :-). Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja det er ikke så tosset en gave at få. Ja jeg har nået en hel del i dag, det er dejligt.
   Tak for det :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Håper du har hatt en fin fødselsdag! Flott benk du har fått, og de kan en ikke ha for mange av,nei.
  Vakre fylte helleborus også. De er jeg helt vill med!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg har haft en dejlig dag stille og rolig med snak med børn og børnebørn.
   Ja de fyldte helleborus er vakre.
   Klem

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Hjerteligt tillykke med fødseldagen og den nye Bænk :o)) bænke kan man da slet ikke få for mange af :o) jeg tør slet ikke sige hvor mange jeg har i min lille have :o))
  Og så har det da været den dejligste solskinsdag i dag. Det kan da kun være fordi du fyldte år :o))
  Jeg er lidt sen med at lykønske dig, min dag startede med at jeg fik et opkald om at der havde været indbrud i kolonihaven og så er det ellers gået slav i slav hale dagen. Der var heldigvis ikke stjølet andet end det chokolade du ikke havde spist og nogle juice :o)
  Så vi går ud fra det er nogle unge mennesker.
  Håber at din dag har været dejlig og du har nydt det.
  Fødselsdags knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det kære Linda
   Nej jeg tænkte nok, at du ville sige, at man ikke kan få for mange bænke i haven :) Det har været bedre på Sjælland end her, vi havde skyer over middag, heldigvis kom solen igen. Det var sødt sagt, men det er nok ikke helt min fortjeneste.
   Det var da noget værre noget med det indbrud, godt vi ikke spiste al chokoladen, så der var noget til de unge mennesker :) men ærgerligt er det da.
   Jeg har nydt dagen i fulde drag, den var lige som jeg helst vil have en fødselsdag.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Älskliga små krokusar, tänk vilken glädje de skänker oss!

  Och jag förstår att du haft födelsedag så ett stort grattis till dig.

  Och jag instämmer, man kan aldrig får för många sittplatser i trädgården, soffan är jättefin.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Ja de små krokus er dejlige, dem kan vi ikke undvære, og så er de fantastiske til at brede sig.
   Tak for det, godt jeg har bestilt en bænk mere :)
   Kram

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Også en kærlig tanke til dig <3
  Hi hi tror vist først man har for mange bænke når de skal stables, eller stå på rækker;-) jeg drømmer også om flere siddepladser/bænke. Tillykke med den nye flotte fødselsdagsbænk. Jeg ville gøre som jer flytte rundt med den, for at mærke om det her er et godt sted at sidde, ved godt i har mange gode steder, så kan være svært at vælge.
  Og dilemmaet med gyngen, du har ret i den ikke er køn, men god lige at sidde og gynge i, hi hi husker alle mine mønter faldt ud af pungen der. Men rosenlysthuset er så skønt. Spændende hvad i finder ud af...
  Masser af solskindshilsner og krammer fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak for det <3 - jeg har heldigvis bestilt en bænk mere i dag, så jeg får masser af bænke, som du kan nyde på dit næste besøg :) Ja det bliver svært at vælge, så må vi bare flytte dem en gang i mellem.
   Ja det er hyggeligt at sidde i gyngesofaen og nyde synet af alle blomsterne og haven.
   Solskinshilsener og krammer til dig fra mig.

   Slet
 9. Kære Lisbeth. Man kan altid finde plads til en bænk eller 4 i haven. Tror vi har 6 nå jeg lige tæller og det er for få.
  Jeg vil også til at klippe de første roser og gøde dem.
  God solskinsdag i haven.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik
   Det lyder godt, så er det godt, jeg har bestilt en mere, så har vi 5, vi er lidt bagefter.
   Ja jeg er i fuld gang med roserne nu, hårdt arbejde når de er så store som nogle af mine.
   Tak i lige måde.

   Slet
 10. En ekstra benk i hagen er jo bra. Det er fint når man har forskjellige steder og rom man kan gå inn i en hage, dersom den er stor nok. Håper torsdagen din blir fin. Beste hilsen Ingrid

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ingrid
   Ja det er godt med ekstra bænke i haven, man kan jo altid flytte rundt med dem. Det er dejligt vejr i dag. Tak for din hilsen.
   Gode hilsener til dig
   Lisbeth

   Slet
 11. nØjjj sikken den stråler din have og mange ting kommer jo så dejligt op nu. det er godt med mange havebænke hi hi ..flotte billeder og fin dag kan jeg se.
  http://fastersurtehave.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja når bare solen vil skinner, så stråler haven og det hele titter frem. Ja havebænke kan man ikke få for mange af siges der.

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Så lykkes det mig endelig at få læst op en del af alle dine skønne indlæg, jeg håber ikke du har følt dig helt svigtet ;)
  Allerførst må jeg ta hatten af, for at tage på kursus i den kulde. Det er kun de ægte havenørder der klarer den omgang ;). Godt du fik dine nye smukke roser til den nye pergola med hjem og der kom sikkert også et guldkorn eller to med, som du kan bruge nu, hvor du er igang med den store nedklipning.
  Jeg håber det går bedre med din fod, for det er da slet ikke nu, du skal bøvle med sådan noget bras, det har du jo slet ikke tid til.
  Hvor er det nogle fine bænke du har fået til haven, det er dejligt med mange forskellige siddepladser, så haven kan nydes fra mange vinkler. Du....nej nok nærmere Bent, må lave flere rose/klematis huler som bænkene kan gemme sig i ;)
  Så fint med den første blomstrende rhodo i haven, det er en fin fødselsdagsgave og til sidst stort tillykke med din fødselsdag ;)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det tager tid at læse op på mine indlæg :) jeg ved ikke, om jeg har følt mig svigtet, men jeg har savnet dig :)
   Ja det var godt nok forfærdelig koldt og vådt, man skal være meget nørdet for at begive sig ud på sådan en tur :) det er vi også. Jeg lærte et par guldkorn, selvom Jas kalder mig en gammel rotte :)
   Det er desværre stadig ikke for godt med foden, rigtig træls tidspunkt at få sådan noget på.
   Ja det er fint med flere bænke, så vi kan sidde og tage en pause, når vi går rundt. Ja vi må finde på noget, så de kan stå og gemme sig i et buskads af roser eller clematis.
   Tja det var fint med den første rhodo, frosten har taget den :( Tak skal du have :) nu er det heldigvis overstået.
   Knus

   Slet
 13. Happy birthday Lisbeth. Wow you've got a beautiful place to sit and have a great vieuw out of it over your garden. I am pleased that I could place only 1. No space for another one. The crocusses our out of flower already in my little garden. I miss theire colors.
  Have a wonderful weekend ahead.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Marijke
   I think I will enjoy the view from the bench. I have a lot of place, but my garden are bigger. Yes I think you are earlier in your garden. I do understand you miss the colors, don´t you have daffodils now?
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 14. Ha! der fandt jeg klokkehøjen;)) Jeg synes ikke man kan få for mange siddepladser i haven - jeg nyder at betragte min fra forskellige vinkler når jeg er derude:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt Lisbeth :)
   Påskeklokkerne står noget spredt der, derfor tager jeg ikke så tit billeder af den. Du har ret, der kan ikke være for mange siddepladser i haven, vi skal bare finde det rigtige sted :)

   Slet