tirsdag den 14. marts 2017

Forår og lun vind

Det har været en grå og blæsende dag i dag her hos os, egentlig havde jeg besluttet, at jeg ingen billeder ville tage i dag. Men da jeg opdagede, at temperaturen var over 12 og de fine krokus var ved at lukke sig op,  måtte jeg bare ud.
Inden jeg så mig til havde jeg taget 54 billeder, ikke alle lige gode, for det blæste jo en del.
De 11 første er krokus


Som I kan se, har jeg mange krokus. Denne er selvsåer i ørkenbedet, børn af dem ovenfor, smuk er den.
Efter fotoseancen var jeg en tur ved fyssen for at få ultralyd, hun gav mig nogle øvelser og sagde (heldigvis) at jeg godt måtte gå i haven, men ikke gå lange ture (puha det lettede:)
 Dorothealiljer er der nok af
 den ene af mine dobbelte påskeklokker blev plantet ud i dag klokkehøjen kun med spredte påskeklokker, det er ligesom, det plejer at være
 primula
påskeliljer med vind
Nordbedet
 se bare her R. Dauriluts første blomst
 r. globigerum og R. wiltonii
 R. orbiculare
 R. orbiculare Blauköpfchen
 disse står tæt på pergolaen


inden længe kommer der smukke blomster på billederne :)
En kat på besøg, først troede jeg, at Schippo var begyndt at klatre i træer, men så opdagede jeg, at det var en kat. Den klatrede højt op og blev siddende. Bent hentede stigen for at få den ned, men den var ikke samarbejdsvillig, så han måtte gå med uforrettet sag. Heldigvis klatrede den selv ned, da han gik tur med hundene. Inden da havde den fået mange skæld ud af hundene.
Fortsat god aften

24 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Godt med Crocus! - De var i mange år totalt miskendt, men har fået en fortjent renaissance!
  Uha ja, stakkels skræmte kat - godt i lod den være så den kunne liste ned!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det har du helt ret i, de er meget smukke.
   Ja den kat var skræmt, men den kunne nemt have stukket af, den var så tæt på hegnet at den kunne hoppe for træet og ud.
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Så flott at dine krokus selvsår seg! Det har jeg aldri opplevd her. Stakkars katten, for den var nok redd for dine hunder. Dine påskeklokker er så vakre!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er rigtig lækkert, når de selvsår sig. Håber det lykkes for dig en gang.
   Katten kunne nemt have hoppet fra træet udenfor hegnet. Ja de er skønne påskeklokkerne.
   Klem

   Slet
 3. Nu er der ved at være godt med farver i din have og især når solen lokker krokusserne til at åbne sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu hjælper det på farverne i haven. Men det var det lune vejr, der fik dem til at åbne sig, solen så vi ikke meget til.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Her har det også været mest skyet men det har været lunere end det har set ud til når man som mig mest har kigget på vejret inde fra.
  Ja de er kønne alle de små krokus. De selvsåede er rigtig fine.
  Godt du kom til fys og fik at vide at du godt må gå i haven, ja og det gir nok helt sig selv når foden skal ha' pause og hundelufte turene må Bent så klare lidt endnu.
  Hi hi ja kunne være kønt hvis Shippo var begyndt at klatre i træer. Tænker at han nok kan nøjes med at fortælle missekatten at den er uønsket i hans og Belli's have, men godt at den selv fandt ned.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja skyet men heldigvis lunere end det så ud til.
   Ja de er kønne de selvsåede, der må godt blive flere af dem.
   Ja det var jeg rigtig glad for, så må jeg gå ind, når jeg kan mærke, at det begynder at knibe.
   Ja farven var den samme på katten og Schippo, men der var alligevel lidt forskel. Katten følte sig ret sikker der i toppen af træet og endnu mere sikker, da hundene forsvandt :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Man har en holdning til man tager en ny og det var da godt at du fik skudt nogle billeder af alle dine dejlige krokus:-)
  Haha jeg tænkte også lige om det var Schippo i træet;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja synet af de udsprungne krokus gjorde udslaget.
   De er i hvert fald lige sorte katten og Schippo :)

   Slet
 6. Hvor er de fine dine krokuser :-). Det bliver så dejligt når de lune dage bliver hverdag. Godt at høre, at du godt må gå i lidt i haven med foden. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette
   Ja udsprungne er de meget flotte, selvom det ikke varer længe. De lover vist lidt lunere vinde en tid i hvert fald. Ja jeg er meget glad for, at jeg bare kan gå i haven, så må jeg gå ind, hvis det gør ondt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Det er skønt, når krokus breder sig og dukker op nye steder. Det er også dejligt, når der er mange forskellige. De er alle flotte, og gør haven spændende at se lige nu. Krokus kan der ikke være for mange af. Der er 2 jeg savner, når jeg ser dine skønne fotos Lisbeth. Det er den cremegule, og den der også er tydeligt violet stribet udenpå. Hvis du ikke har, kan jeg anbefale dem også. Desværre er vi ikke havenaboer, så kunne du have fået her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja når der bliver flere og flere for hvert år, bliver vi glade, de gør haven flottere inden det rigtigt går løs. Jeg har den cremegule, men er ikke helt med på den med den tydelige violette stribe udenpå. Nej havenaboer er vi ikke og Postnord tør vi ikke stole på. Kan du evt. vise et billede af den, du skriver om?

   Slet
  2. Jeg har nogle der er hvide udenpå og svagt stribede indeni, og nogle som er vildt meget stribede både udenpå og indeni Jeg har altid troet, det var 2 forskellige.. Jeg tror de vildt stribede hedder Pickvich. Måske det er dem, du allerede har. Ved første blik syntes jeg ikke, striberne så tydelige ud. Du skriver den hvide udenpå er barn af de andre, så måske er det pichwich allesammen, de kan bare falde forskelligt ud. Når striberne går helt amok udenpå og indeni, er det helt overnaturligt.

   Slet
  3. Ja jeg tænker, det er de samme, men flotte er de.

   Slet
 8. Tillykke med blomster i Daurilut og med at foden må motioneres i stille gang hen over det bløde havegræs :)
  Krokus er man bare nødt til at have, de er så smukke i farver og aftegninger og en ægte forårsbebuder.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Ulla
   Ja jeg motionerer lidt i haven, den skal nok sige stop, når det bliver for meget, desværre er det ikke bedre at sidde med fødderne oppe og gå bagefter :(
   Ja krokus er uundværlige, de er så smukke, når de blomstrer.
   Knus

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Hvor har du bare mange og forskellige, dejlige krokus - det er sådan en humørspreder, synes jeg, med de stærke farver - lige, hvad vi trænger til på denne årstid :) Ikke noget at sige til, at du måtte ud trods blæst og kulde, for forårsmotiverne står jo ligefrem i kø. Hvor er det bare dejligt, at foden gerne må havemotioneres - det andet var da næsten heller ikke til at bære! Jeg kunne som godt tro, at Schippo også klatrede i træer - han er jo lidt en springfyr :) Det var nok klogt af Bent at tage hundene med på tur, så katten kunne kravle ned i ro og mag. Dauriluts første blomst er da lidt af et mirakel :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det har jeg, det er helt utroligt så mange der er efterhånden. Jeg holder også meget af dem, så jeg måtte jo ud. Ja godt jeg fik lov til at gå ud, men foden sætter selv sin begrænsning.
   Nej klatre i træer kan Schippo alligevel ikke, men godt katten slap væk.
   I dag er der to blomster mindst i Daurilut.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Sikke mange skønne krokus. Det er jo en af mine favoritter, for når den først blomstrer, ja så er det altså forår.

  De fleste katte kan godt finde ud af at komme ned fra træer, så man skal bare give dem ro til det...som I jo også gjorde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja krokus er dejlige, jeg holder også meget af mine.
   Jeg forstod ikke, hvorfor katten gik derop, træet står lige inden for hegnet, den havde ikke behøvet at gå derind, men godt den slap ned af sig selv.

   Slet
 11. Hæ hæ, gad godt se en hund i et træ;-) Og uanset det er rart med billeder fra arkiverne hen over vinteren, så er der altså ikke noget som slå de højaktuelle, man bliver så glad af alt det nye liv. Og al den forventning.
  Dejligt at det går lidt fremad med foden, fortsat rigtig god bedring Lisbeth.
  Ha en skøn dag, tænk den virker som om den bliver vindstille:-)))
  Krammer og knus Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det kunne da være sjovt med en hund i et træ, men det bliver nok ikke mine. Nej højaktuelle billeder er et hit, nu hvor foråret er over os.
   Tak skal du have, i går var det skidt med foden, i dag går det foreløbig meget bedre.
   Ja det blæser heldigvis ikke så meget som i går.
   Krammer og knus tilbage
   Lisbeth

   Slet